Svetovna premiera – blog Don Marko M od danes 1. slovenski AUDIO BLOG

Blog Don Marko M je z današnjim dnem postal prvi audio blog v naši mali podalpski. Poslej je namreč vsebina bloga  dostopna tudi v audio obliki, torej je postal blog, ki gre v ušesa. Kako in koliko bom seveda prepustil tebi, spoštovana bralka/bralec, torej po novem tudi poslušalka/poslušalec.Hja, nisem si mislil, da bom, po 5ih letih bloganja, kdaj prvi med blogerji. Očitno me je čakalo…..

Ob 5. obletnici bloga sem obljubil, da do sedaj nisi še nič videl/a, v primerjavi s tistim, kar šele prihaja. In audio oblika predstavljanj mojih avtorskih zapisov bloga je začetek prihajanj. Ampak to je tisti del, ki bo zabaval. Tudi to. Obenem zagotavljam, da video podob zapisov tega bloga tukaj ne boš videl/a, dokler bom jaz avtor, čeprav je video moja velika kreativna ljubezen.

Audi blog se ne bo ukvarjal z  zapisi tekočih, aktualnih ali političnih vsebin, čeprav bo po drugi strani predstavljal vedno tekoče in aktualne vsebine.

V audio podobi pa bodo predstavljeni zgolj, edino in dobesedno samo moji avtorski zapisi, katere bom tudi osebno prebiral, predstavljal s svojim grlom. Zaradi takšnega načina je to postal prvi slovenski avdio blog.

Smisel audio bloga namreč vidim v tem, da bralcu predstavim svoj zapis, kot ga čutim in mislim, da bi moral biti prezentiran. Kar pa seveda ne pomeni, da si ti ne bi smel po svoje interpretirati mojih zapisov.

No, ta audio zgodba se je začela tistega lepega dne, ko sem poklical prijatelja Danijela, sicer režiserja teg audio bloga, in mu predstavil svojo zamisel. Danijel je eden tistih totalnih kreativcev, najboljši tonski mojster kar jih poznam, s katerimi sem sodeloval tudi službeno in sodeloval sem že s številnimi, predvsem pa je eden tistih, ki enostavno ne izgublja časa s škodljivimi kozlarijami, ampak človeku pomaga ali pa ga pusti pri miru. Ja, takšni so moji prijatelji in upravičeno ponosen sem nanje.

Če bi rekel, da sem za te audio podobe bloga porabil mesece časa, bi se seveda nalagal. Sva pa porabila z Danijelom 3 dni. Dva, da sva v bifeju kreativno in nesebično nudila vso pomoč ustekleničenemu hmelju, ob katerem sva dodelala režijske podrobnosti in en dan za izvedbo. Pa še tega ne v celoti, nenazadnje sva profesionalca, kjer oba veva kaj in kako hočeva. Če pa je prisotno še veselje do dela in zabava, toliko bolje za vse.

Priznam, da sem se za audio podobo bloga sicer odločil najprej zaradi sebe, pa tudi zaradi občasnih, a neprekinjenih nagovarjanj mojih zvestih oboževalk, a obenem ima audio blog tudi terapevtske vzvode, saj je, poleg ostalega, namenjen tudi slepim in slabovidnim.

Za sodelovanje pri ustvarjanju tega 1. slovenskeg audio bloga se torej v prvi vrsti zahvaljujem tebi, Danijel Kušakovič. Obenem ti želim uspešen let, varen pristanek in odlično kariero tam, kamor si namenjen. Verjemi še naprej vase, saj tudi jaz, kot tvoji pravi prijatelji, verjamem(o) vate.

Zahvala za sodelovanje pa gre tudi tebi, Anže Pratnemer, ker si na moja tehnična blog vprašanja vedno podal hitre, profesionalne in učinkovite odgovore. Želim ti uspešno operacijo in okrevanje, sicer pa, saj veš, never give up.

Zdaj pa še midva. Za poslušanje audio bloga Don marko M ti polagam v vednost sledeče.

V prvem audio paketu je predstavljenih 5 delov bloga. Predstavljene vsebine, v mp3 formatih, si lahko poslušaš in/ali pretočiš brezplačno. Tvoja poteza je modra, kakor tudi moja zahvala tebi, da podpiraš mojo kreativnost. Vedi pa, da najboljši učinek poslušanja dosežeš s slušalkami, čeprav se da tudi z zvočniki 1000 W in več, kakor tudi, da ta audio blog ne pušča stranskih učinkov, zato ga lahko deliš naprej.

Bolj neučakani lahko za poslušanje obiščete Youtube kanal, ljubitelji boljše kakovosti zvoka, pa imate audio blog na voljo v desnem zgornjem kotu bloga.

Zdaj pa, lets plej and have fani dej.

Don Marko M

20 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Svetovna premiera – blog Don Marko M od danes 1. slovenski AUDIO BLOG

 1. mogoče predlog. da ni treba downloadati vsako datoteko bi bilo najbrž bolje nekako uploadati na kakšno stran ki omogoča nalaganje mp3, podobno kot pri video datotekah vimeo, youtube, itd. ter raje te povezave linkati sem. sam osebno sem namreč hotel poslušati avdio blog ampak sem prekinil nalaganje ker bi trajalo 15 minut da bi sploh lahko začel poslušati. mislim, da bo na tale način bolj malo poslušalcev saj so danes uporabniki spleta navajeni, da, ko zasledijo novico, blog, itd., so postreženi kar se da hitro…

 2. hvala za predlog…..bom upošteval, se učil in dodal…..na Youtube drugače že obstaja kanal bloga…. 😎
  čeprav meni tukaj odpre oz. prenese najkasneje v minuti, odvisno od izbranega formata….ampak jaz imam čas…. 😎

 3. 🙂 🙂 Mucek,končno si začel.Zdaj bomo s puncami imele svojo radijsko postajo in se potile. 😉 Rasturaš kot vedno in kot je rekel en tvoj komentator,kaj si moreš če si najboljši med najboljšimi.Zakon si! 😉 🙂

 4. Nimam drugih besed,razen odlično opravljeno.Presenečaš konstantno v pozitivo.Torej Don,druže stari,mislim da je čas,da si odpreš svojo radijsko postajo.;)Lp

 5. Vedno si pred drugimi. Sedaj pa si v družbi tistih, ki vedo kam vse seže dober glas.
  Naj te slišijo, če te brati niso mogli.
  Od sedaj tudi poslušalec tvojega bloga in vse dobro ti želim Dušan Rovanšek -drmagnum

 6. Dušan

  pred drugimi sem ravno toliko, kolikor drugi hočejo biti z mano…..torej gremo skupaj novim zmagamnaproti, kar je s takšnimi poslušalci še najlažje in prijetno opravilo…..tudi tebi želim vse dobro….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *