Papeži RKC – tudi množični morilci, pedofili, orgijaši in norci

Slovenska RKC podatkov v nadaljevanju seveda ne bo objavila, o svojih temnih plateh zgodovine pač noče govoriti. A preden nadaljujem o izprijenosti dejanj dosedanjih papežev skozi zgodovino, še moja napoved preden se bo uradno pokadilo – novi papež bo Angelo Scola. Nekakšen klon Rodeta oz. obratno. In ja, samoodstopljeni Benedikt XVI je bil žrtev zarote Vatikanskih kardinalov…..

Da pa tudi duhovniki hudičevo resno jemljejo svoje delo v imenu Boga, priča tudi zadnje sveže dejstvo brazilskega duhovnika Sobrina Valdeci Picanta, ki je prepričan, da je njegovo moško seme – posvečeno.

Prepričan je tudi, da Bog lahko pride v življenje vernika zgolj skozi usta in zato je, kakopak, vtiral Boga v usta vernic –  preko svoje sperme. Tako je blagoslovil na stotine vernic, na isti način pa je v vernice spreobračal tudi prostituke.

Ja, deliti Jezusovo zapuščino ni vedno lahko opravilo in tako je pravi čudež, da je Picant pristal v zaporu, kjer pa ga, kot pravi, nič ne bo ustavilo, da bi še naprej osemenjeval s svojo vero. Verjamem, da bo med zaporniki še bolj popularen, kot je bil na prostosti.

A gremo zdaj korak višje. Najvišje. Odstop papeža Benedikta XVI, drugi v zgodovini RKC, je sicer svet šokiral še bolj, kot afera VatikanLeaks, katera je bila sicer samo še dodaten povod kardinalske zarote proti papežu, ampak ne glede na vse, se pikantnosti Benediktove biografije lahko skrijejo proti tistim številnih njegovih predhodnikov.

RKC je do danes vodilo 262 papežev, večina od njih si je vse do leta 1600 svoj papežki status dobesedno kupila s svojim premoženjem in večina od njih je bila, milo rečeno – norcev, proti katerim je bil celo Hitler angelček.

Pa si premeljimo nekaj njih, ki so v teh papežkih norostih še dodatno izstopali.

Štefan VI
Njegovo papeško poslanstvo je bilo sicer najkrajše, komaj dobrega pol leta (896.-897.), a to mu je bilo dovolj, da si je prislužil status najbolj norega papeža.

Štefan VI je namreč pred cerkveno sodišče postavil enega svojih predhodnikov – Formozija. Mogoče ne toliko čudna poteza, če ne bi bil Formoz – pokojni. In to že 8 mesecev.

Ampak Štefana to ni oviralo. Formozija je naročil izvleči iz grobnice, ga obleči v papeška oblačila in pripraviti za sojenje.

Glede na to, da Formozi ni mogel odgovarjati na vprašanja sodišča, je bil obtožen kot – kriv. Kaj pa. Za kazen so njegove ostanke vlekli po ulicah Rima in jih na koncu vrgli v Tibero.

Sergij III
Kot papež je postal Sergij III (904 – 911) popularen tudi zaradi ponovnega sojenja Formozija. Ja, spet. Le da ga tokrat ni mogel več spraskati iz ulic Rima ali najti v Tiberi, pa je tako zadostovala sodba sodišča.

Obtožen je bil tudi umora svojega predhodnika Leona V, pa tudi prešuštništva s poročeno Marozijo, hčerko Teodore, katero so takrat opisovali kot “kurbo brez sramu, ki je vladala Rimljanom kot moški”. Plod prešuštništva s Marozijo pa je bil otrok – sin, ki je kasneje ravno tako postal papež – Janez XI.
Papežovanje Sergija III so celo v cerkvenih krogih opisali kot obupno in sramotno.

Janez XII
Janez je bil pravi dinamit – razuzdanec, morilec, posiljevalec, inceste je uporabljal za dobro jutro, homoseksualne orgije so bile stalnica. Predvsem pa je veljal za ljubitelja – Satana, česar sploh ni skrival.

Med ostalim je tako dal oslepiti svojega spovednika, kastriral je kardinale, Luteransko palačo je spremenil v bordel, kradel je darila vernikov, zapravljal na hazardnih igrah, svečano nazdravljal kupice Satanu in seveda pohabljal vse, ki so mu poskušali nasprotovati.

In tako pestro, kot je živel, tako je odšel iz tega sveta – leta 964. ga je ubil eden od možev, ker se je zabaval z njegovo ženo.

Benedikt IX
Benedikt IX je bil drugače papež največih kom bekov. Prvič je vladal med leti 1032. -1044., potem je še en mesec malo “papeževal” v 1045., v tretji sreči pa je papeževal praktično celo leto 1047.

Med ostalim si je prislužil status najbolj kontroverznega papeža, začetnika korupcije, saj je svoj papežki mandat leta 1044. dobesedno – prodal Silvestru III.

Potem, ko se je 1045 vrnil za dober mesec na prestol, ga je spet – prodal. Tokrat kar svojemu botru, Gregorju VI in sicer za 650 kg zlata.

Vseskozi so ga spremljale obtožbe sodelovanj v homoseksualnih orgijah, kakor tudi zoofilija in v svojem tretjem papežovanju je bil izgnan iz Rima.

Bonifacij VIII
Bonifacij je bil “strokovnjak” za masovne pokole. Največji masovni pokol, katerega je organiziral in vodil je bil tisti 1297 leta v Palestini, ko so njegovi vojščaki RKC pobili preko 6k mladih in starih obeh spolov. Pripisuje se mu za preko 50k žrtev v pokolih.

In ko se ni ubadal z masovnimi pokoli je organiziral orgije skupinskega seksa, v katerih je še najbolj oboževal istočasnost odnosov z materami in hčerkami, pedofilija pa je bila njegova zabava prostega časa.

V svojem diktatorskem nasilništvu najhujših možnih oblik je bil seveda vse prej kot priljubljen in mimo njegovih “nepozabnosti” ni mogel niti italijanski pesnik Dante Alighieri, ki ga je postavil v 8 krog pekla,  v svojem največjem delu, Božanski komediji.

Urban VI
V 11 letih papeževanja Urbana so bili sicer najbolj prestrašeni ravno kardinali in to z razlogom. Urban je imel sloves hitro vzkipljivega, hitrih in neusmiljenih sankcij. Zato so ga tej isti kardinali, ki so ga izbrali, tudi odstavili, kar pa Urbana ni ravno motilo kaj preveč, saj si je spremenil ime in ustanovil drugo papežko sodišče v francoskem Avignonu.

In potem je samo še spotenciral kaznovanja svojih izdajalskih kardinalov, katere je v zaporih brutalno mučil, tudi do smrti, tako pa so končali tudi tisti mučitelji, ki niso dovolj temeljito mučili kardinalov. Zgodovinarji so si še danes enotni, da je bil  Urban totalen norec.

Inocenc VIII
Nepozaben dosežek RKC – začetek inkvizicije, je zasluga ravno Inocenca (1484 -1492), ki je določil in razglasil v splošno rabo dodatna in posebna mučenja vseh možnih brutalnih oblik za krivoverce. Metode mučenj so bile tako brutalne, da še danes človeku obrača želodec ob pogledu na tiste slike.

Osnovni namen inkvizicije je bila obtožba RKC zoper slehernika, ki se ne strinja z nauki RKC, značilnost teh procesov pa, da obtoženi ni imel pravice ugovora, brutalna mučenja so bila vzročna posledica, nekateri srečneži pa so jo odnesli sicer živi, a izgnani in zaplenjenega premoženja, kot tudi odvzema možnosti dedovanja.

Aleksander VI
Aleksander, papež med 1492 -1503, je svoje poslanstvo namenil predvsem utrjevanju vpliva družinskega priimka Borgia, ki je sčasoma tudi zaradi Aleksandra postalo sinonim vsega negativnega ob omembi položaja papeža.

Krasili so ga množični poboji drugače mislečih, lažnjiva obtoževanja, kraje cerkvenega premoženja. Zelo domač je bil pri orgijah, incestih, nepotizmih.

Znanih je 9 njegovih otrok, od tega je 3 “pridelal” svoji hčerki Lukreciji. Njegova največja “sladica” pa so bile pedofilske orgije z malimi dečki, ki so praviloma skakali iz velikih pravih tort.

Da so se Aleksandra izjemno sramovali celo v RKC sami priča tudi dejstvo, da je bilo po smrti njegovo truplo le nekaj dni hranjeno v baziliki Sv. Petra, nakar so ga prestavili v neko drugo bogu za hrbtom cerkvico.

Julij II
Julij II bo sicer ostal zapisan tudi kot papež, ki je uvedel še danes aktualno Švicarsko gardo, obenem pa je ukinil preko 1000 letno tradicijo kupovanj cerkvenih položajev, tudi papeževega.

A ostal bo zapisan tudi kot prvi papež s sifilisom. Julij II je namreč noro oboževal prostitutke, one pa sifilis, katerega so nesebično delile tudi papežu. Ker takrat še ni bilo zdravila zoper sifilis, je bil le ta zanj poguben. Zaradi številnih ran, katere mu je sifilis povzročil, se je moral odpovedati tudi klasiki poljubljanja nog, katero so verniki izvajali papežu ob Velikem petku.

Ker je bil sifilis, kot dokaz popolnega celibata, v bistvu edini greh Julija II, ostaja zapisan kot eden “najnežnejših” v armadi kolegov pedofilov, sadistov, množičnih morilcev, itd.,….

Leon X
V svojih 8 letih papeževanja, med 1513 – 1521, je Leon X uvedel pravi, še danes dobro stoječi, biznis za RKC – kupovanje odpustkov.

Zaradi te pogruntavščine Leona X lahko še danes katoliki grešijo do onemoglosti na vse možne načine in svoje grehe si potem enostavno sperejo, kot bi jih nikoli ne bilo – zadostuje le, da plačajo svoji Cerkvi in vsi grehi so odpuščeni in pozabljeni.

In če so že njegovi predhodniki in nasledniki spočenjali zločine in raznorazne svinjarije, je Leon X s to inovacijo počel ravno nasprotno – vse takšnih ravnanj je oproščal greha. In tako gre v RKC še danes.

Nenazadnje je to pogruntavščino uporabil tudi sebi v prid, saj so številni drugače misleči, kot on sam, na praviloma zelo skrivnosten način zaključevali svoja življenja z zadnjim grižljajem hrane, katero so po njegovem naročilu zastrupljali.

Razne afere, ki turbulirajo RKC skozi čas in še posebej v zadnjem 10letju so pripeljale do tega, da je število vernikov RKC začelo drastično upadati, predvsem v Evropi. Nič čudnega – proti omenjenim primerom je namreč še sam Hudič pravi angelček.

Hja, kakorkoli obračamo, vedno je bilo in bo – kakršen vodja, takšni njega člani.

Don Marko M

Papež novi

13 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Papeži RKC – tudi množični morilci, pedofili, orgijaši in norci

  1. Me prou zanima,kaj si misli Bog ko gleda te svoje pastirje in ovčke.Naj si vtajnejo tiste svoje pridige o morali nekam tja,kjer ni svetlobe.

  2. Don,se meni tudi zdi,da Cerkev noče objaviti teh svojih resnic.Kdo bi vedel zakaj.Bom spremljal tvojo napoved novega papeža,mogoče se boš vsaj enkrat zmotil v svojih napovedih.;)Lp

  3. Število katoličanov v svetu, da pada?
    Ne bo držalo. V tem času ima katoliška cerkev 1,3 milijarde vernikov po vsem svetu, kar je absolutni rekord vseh časov, tako po številu vernikov znotraj RKC, kot napram drugim verstvom.
    Katoličani naraščajo praktično na vseh celinah, razen v Evropi, kjer pa njihovo število dejansko pada.

  4. Zobec….hvala da si samo še potrdil mojo navedbo, da v Evropi število katoličanov upada, ker številni izstopajo, novi mladi pa nočejo več vstopati….to razliko potem RKC poskuša kompenzirati z raznimi misijoni po Afriki, kjer povsem neuko prebivalstvo pokristranja…..to so trenutna dejstva….
    zaradi Afrike in še nekaterih nerazvitih področij, kjer se RKC vsiljuje s svojo religijo mogoče izgleda, da je število rekordno, ampak če upoštevamo število prebivalcev Zemlje primerjalno, potem je RKC izgubila še dosti več, kot izgleda…

  5. Če primerjamo današnji čas z opisanimi ekscesi, je današnja Cerkev prav krepostna. Da pa o teh zgodovinskih ekscesih ne govori rada, je razumljivo. Kdo pa se rad hvali s svojo temno platjo, če je malo pri sebi?

  6. Stric Marč

    s takšnimi modeli v svojih temeljih se res ni za hvaliti, ampak izbrisati se pa tudi ne da….pa imaš prav, v primerjavi s takratnimi podvigi je današnja RKC prav normalna za videti….še splav za ženske prekličejo in dovolijo poroke svojemu personalu, pa bo širšemu okolju prijazna….

  7. Še kako se vidi – in prav je, da se vidi – da so bili papeži taki in drugačni. Ne, ni opravičil za grde stvari, ki so jih delali.
    Pokristjanjevanje po drugih celinah? No, ko sem brala o kristjanih v Indoneziji in tam okrog, sem imela občutek, da živijo res pristno krščanstvo. In samo tisto velja.
    Vse slabo propade – in naj – in iz dobrega naj še kaj zraste.

    Kljub vsemu sem kristjanka in tudi katoličanka. Saj ne verujem v papeža!
    In kar me drži v Cerkvi, nima posebne (ali pa nobene zveze) s papežem.

    Vse dobro!

  8. Ana

    vsi in vse imamo takšno in drugačno zgodovino….in sam ne vidim toliko problema v zgodovini sami, ker se je pač ne da spremeniti, kot pa v tem, koliko in kako se je kdo pripravljen iz lastne zgodovine naučiti in je ne ponoviti….

    vse dobro tudi tebi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *