Igor Lukšič in SD – seratorji par ekselenc ! Janković in PS nič manjši, Bratuškova pa bo ostala brez krila….

Sicer ne vem, s čim se zadeva Lukšič, ampak očitno se ga dobro prime. No, malo pa moraš biti tudi naravnega talenta, da v isti sapi haluciniraš in masturbiraš. Dokler je bil še Pahor predsednik SD, ki kljub statusu predsednika RS še ni izstopil iz stranke, se mi je sicer zelo pogosto aktiviralo debelo črevo, ampak zdaj ko je tam Lukšič….No, zdaj sem prepričan, da SD sploh nima več kaj iskati v parlamentu…..

Pa ne le zaradi Lukšiča, ampak tudi zaradi njega. S tem, ko je nekoč SD spremenil naziv iz ZLSD, je več kot očitno spremenil vse. Vse, kar ne bi smel….

In potem ti, v totalen posmeh sebi, stranki in vesoljni Sloveniji pride Lukšič pred kamero in prijavi :
” SD smo edina stranka, ki imamo etične in moralne norme vgrajene že v temelje svojega delovanja…”

Ajde Lukšiču, kaj ne poveš. Nemogoče je pozabiti, da je bila SD pod Pahorjevo vlado tista glavna, ki je dopuščala razmahovanje korupcije, političnih kadrovanj, teptanju gospodarstva, večanju nezaposlenosti, filanju NLB, nižanju in celo odvzemanju socialnih pravic ljudstvu in še celim kupom kozlarij, katere sedaj izvaja tudi Janša. Razlika je le, da Janša te prijeme izvaja bolj “kmečko”.

O izredno razvitem socialnem čutu Lukšiča in SD pa samo še bonus dodatek, da se je že Pahor v svoji vladi segreval za omejitev državljanskih referendumov, Lukšič pa je naredil korak naprej in to kar podprl.

Lukšič se seveda obenem ne more nehati napihovati, da naj bi bil SD pri nas edina leva stranka. Iz prej omenjenih dejanj je seveda jasno, da SD nikakor ne sodi med leve, razen ob upoštevanju, da so vso parlamenatrci dobesedno levi. Nekateri celo leva ruka, desni džep. Janševi pač desna ruka levi džep….

Celo vrli Kohel Erjavčev, ki je ob vstopu v Janševo vlado vpil, da so DeSUS edina leva stranka v Janševi vladi, sedaj naenkrat tuli, da so DeSUS zdaj sredinska stranka. Ja, kar čez noč in iz kante.

In ja, tudi sredinskih strank ni v našem parlamentu. Nihče v našem parlamentu namreč niti ne zagovarja, še manj izvaja, sredinskega liberalnega stališča sočasnosti izvajanja socialnosti in kapitalizma. Zelo vneto pa vsi skupaj zagovarjajo in izvajajo zgolj kapitalizem, ampak žal ne tistih zdravih korenin kapitalizma, temveč lastno prirejene izprijenosti, katerih se še kapitalizem sramuje.

A neumnostim Lukšiča še ni konec. Stopil je še korak naprej in prikazal še nadaljevanje tvaj lajt zon igre. Lukšič namreč na ves glas vpije, da bo SD Bratuškovo podprl samo v primeru, da Janković ne bo več predsednik PS.

Ja, Lukšič nikakor in niti pod razno ne omenja Jankoviću naj odstopi kot župan Ljubljane. Koga torej ti Lukšiču poskušaš majmunirati ? Sebe si že dovolj….

A ne glede na božjo žalost v podobi Lukšiča, se je Janković odločil igrati njegovo, torej v resnici svojo igro. Janković je na nek način namreč ustregel Lukšiču in je svoj status z(a)mrznjenega predsednika PS spremenil v – bianco menico.

Ja, čisto poslovno iz neke navade. Janković je svoji PS dostavil, celo ročno spisano, upam, da je na tistem paloma robčku njegova pisava, bianco odstopno izjavo, na kateri je sicer bianco zgolj datum odstopa Jankovića. No, tega bi naj izpolnil, ko bi Bratuškova dobila potrjen premierski mandat.

Janković pravi, da je to storil zaradi tega, da ne bi kdo očital Bratuškovi, da je slamnata predsednica PS. Joj in jao Jankoviću, tako sem ganjen nad to tvojo humano potezo, da se bom težko pobral.

Seveda pa Janković (še) ne pove, kar sicer Lukšič že dobro ve, da bo v primeru izvolitve Bratuškove na premierski stolček PS expresno izvedel izredne volitve za predsednika v svoji stranki, na katerih bosta zgolj dva kandidata in Janković bo eden od teh, dvoma pa nobenega.

No, abotnosti naši parlamentarcev tukaj seveda in žal še ni konec.

Vrhunec teh Lukšič – Janković abotnosti je seveda ta, da bo za mandatarko predlagana Alenka Bratušek. Da ne bo pomote, dolžina Alenkinega krila me sploh ne moti, čeprav ne bi imel nič proti jo gledati brez krila.

Abotnost je v tem, da je Alenka članica PS, katere praktično noben poslanec nima čiste preteklosti, obenem pa imajo vsi bogate izkušnje sesanja davkoplačevalskega denarja in tako je tudi Alenka, kot PS, pred kratkim podprla dodatno financiranje političnih strank, kakor tudi omejitev referendumov, obenem pa je PS z Alenko vred predlagala in tudi bila uslišana v zahtevi poosodobitev pristojnosti policiji, po katerih bo poslej lahko policija izvajala več fizične sile in nadzora.

No, o tem, da je čista sramota in žalitev vseh državljanov, da potencialna mandatarka prihaja iz vrst stranke, ki bi v primeru volitev jutri sploh ne prišla več v parlament, pa je že škoda govoriti. Čeprav pa je res tudi, da je od vseh trenutnih poslancev parlamenta ravno Alenka še najbolj “čista”, čeprav ne brez madežev.

Očitno je torej, da se ne le Janša in Lukšič, ampak vse parlamentarne stranke rade brijejo norce iz državljanov. Videti je celo, da vsak dan raje. Kar seveda pomeni le, da bomo morali protestniki še dosti bolj odločno in številneje nastopiti.

Očitno pa se bo izpolnila tudi moja novoletna napoved, da bodo letos med protestniki tudi tisti, ki so bili še lani pridno doma, kar še posebej velja za Janša&Rode fane.

Obenem pa sem pomislil, da utegnemo imeti prostetniki po novem, v primeru postavitve mandatarke Bratuškove na prestol, kar tako v prolazu kakšno neljubo težavo. Ni 2x za reči, da se ne bi v primeru skandiranj na protestih proti Bratuškovi pojavilo kakšno feministično združenje in vse protestnike obsodilo – seksizma.

Ne glede na to feministično morebitnost pa vseeno odkrito priznam, da bom na prihodnjih protestih z neprimerno večjo radostjo, raje kot sedaj “Janša dol”, zeloooo na glas vpil “Alenka dol”. Nekako bolj okolju prijazno Clintonovsko zveni….

Don Marko M

Mi trije smo najlepši par.... (blog Don Marko M)

22 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Igor Lukšič in SD – seratorji par ekselenc ! Janković in PS nič manjši, Bratuškova pa bo ostala brez krila….

 1. Hej a z Jelinkotom je pa total konc? Prijatelj v arestu, Barovič na Zavodu, Jelinčič verjetno v penzjonu, ja se mi kar smilijo….

 2. eh, nič konec….samo modro potuhnili so se….ma saj ne bomo opozabili na te “pokojnike”, ko se jim bo pisal račun, samo trenutno je dosti dela s temi “aktivnimi”, pa tisti lahko počivajo še malo….

 3. Protesti? Protesti so gotovi. Zdaj, ko Janše ni več, jih bodo mediji začeli ignorirati, politične stranke in politiki, ki so na njih skušali pridobiti tudi, veliko ljudi bo zagrabila apatija in se bodo začeli spraševati, čemu služijo sprehodi po Ljubljani, alternative pa tudi ne bo od nikoder.

  Vsega pa je kriva neustanovitev politične stranke, ki bi se postavila na čelo protestov in zahtevala predčasne volitve. To se zgodi, če iniciativo prepustiš politikom. Izkoristijo jo in se utrdijo. In če po enem letu, ko bi naj potekel mandat vlade Bratuvškove, še vedno ne bo nove politične stranke, ki bi zastopala prostestnike, se bo končalo nekako tako kot se zdaj končuje v Mariboru. S popolno prevlado starih političnih strank.

  Posledica vsega tega dogajanja utegne na koncu biti ptav neverjetna apatija, ko se bo večina sprijaznila z drsenjem v vedno večjo bedo, politično realnost pa bo narekovalo kakšnih 30 do 40% državljanov, ki se bodo udeleževali volitev.

 4. Sašo, jaz pa to malo drugače vidim….protesti bodo lepo ostali, le struktura se bo v nekem delu spremenila….poslej na protestih pač ne bo več tistih, ki so nažigali zgolj proti Janši, jih bodo pa zato zamenjali tisti, ki bodo proti Bratuškovi, torej Jankoviću….ampak okostje protestnikov, ki zahtevamo očiščen parlament vseh tudi trenutnih tam sedećih bo ostalo nespremenjeno, povečalo se bo le število….mediji pa bodo ostali enako prisotni, od jeseni dalje celo več….

  za protestniško stranko pa je še dovolj časa oz. pravi čas šele prihaja….a če kdo pričakuje, da lahko kandidati in/ali stranka iz vrst protestnikov spremeni v državi vse kar čez noč, se seveda moti…škoda se je delala 22 let in potrebna bosta vsaj dva mandata, da bo začela večina kapljati v občinah in parlamentu na stran kandidatov posameznikov protestnikov, kakor tudi stranke….to je tista demokratična pot….seveda pa obstaja tudi grška ali recimo zadnja sveža bolgarska pot, kjer se te zadeve rešijo v največ slabem mesecu, ampak v ta scenarij ne verjamem enostavno zato,ker je pri nas še vedno doovlj bumbarjev, ki bodo slepo volili Jankoviča, Pahorja ali Janšo, pa četudi jim bodo le tej dobesedno pljuvali v usta…”dobra lastnost” takšnih navijačev pa je, da so narejeni po vetru in se hitro obrnejo, ko nimajo bodisi več osebne koristi, bodisi začnejo njih vodje zelo resno načenjati njih materialno stanje, kar se jim bo itak zgodilo še pred koncem leta…..
  skratka Sašo, samo brez panike in v pravem ritmu naprej….to je maraton in maratoni niso ustvarjeni za neučakance….

 5. Da to je res maraton. Vendar maratonci tečejo že častni krog in medalje ne bodo podeljene. Čas romantičnega buntovništva se izteka. Z ljudsko uporniško energijo je približno tako kot z napolnjenim akumulatorjem. Ni ga mogoče dolgo brezkoristno prazniti in ob tem ne tudi polniti.

  “Kulturno” vstajništvo je sicer lepa stvar, ki nikomur nič ne škoduje, vsi se imajo fajn v nekem lažnem zanosu in zavedanju, da delajo nekaj dobrega in koristnega. In kakšen je izplen? Ni ga, ker ga tudi biti ni moglo. Z recitiranjem pesmi pesnikov, igranjem na instrumente in razkazovanjem moderne ali alternativne kulturne ponudbe in pri tem namerno izločiš kulturno potrebo najširših množic, se revolucije ne dela. V revolucijah, ki naj bi bile učinkovite, romantizma ni. Revolucij v prvih vrstah ne vodijo pesniki, pisatelji in tudi filozofi in sociologi ne. Ti in še nekateri so ter morajo biti glava revolucije, roke pa morajo uporabljati drugi. Revolucije so garaško delo v katerih lahko tudi glavo izgubiš.

  In kakšen je cilj naših mini revolucij? Zagnali smo se najprej v župane in občinske svetnike. Potem v Janšo. Potem še malo v tajkune, pa v ZZR in RKC in na to še tako “usput” malo v ostale politike. Ob tem lansirali parolo “neposredne demokracije” za kar pa nihče ne ve kaj naj bi to sploh bilo in kako bi naj izgledalo ter funkcioniralo.

  Grki se upirajo že nekaj let in nobene koristi od tega. Upirajo se Španci, Bolgari, občasno celo Madžari in Portugalci. Sledimo jim potem še malo Slovenci s prav zanimivim kulturniškim načinom. Pravzaprav imamo srečo, da smo imeli doslej na oblasti kopico patoloških bedakov, ki so na recitatorje in glasbenike poslali policijo. Če tega ne bi bilo, nihče sploh več ne bi pomnil, da smo protestirali.

  Slovensko vstajo vodijo različne skupine med sabo nepovezanih in nekoordiniranih vodstev, ki niti skupnega programa ne premorejo in za ljudi pišejo nerazumljive proglase z zamegljenimi ter nejasnimi cilji revolucije. Kaj se res iz zgodovine doslej nismo še prav ničesar naučili?

  Dokler v Ljubljani ne bo mogoče zbrati vsaj 80.000 ljudi, ki bodo pripravljeni iti do konca, in ki bodo točno vedeli kaj želijo, tako dolgo bo vse le mešanje megle in draženje elit ter izrabljanje ljudske volje. Kaj skupnega pa druži slovenske revolucionarje? Ko bo podan odgovor na to vprašanje, se bo šele lahko prav začelo. In potem še, kaj bo oziroma bi bilo drugače po uspešni revoluciji? Kdo to ve na razumljiv način povedati ljudem?

  Seme je sicer posejano. Če bo kdaj vzklilo v rastlino, ki bi rodila sadeže, pa je še zelo neizvesno. Ker niti nihče ne ve kaj smo v resnici posejali, tako tudi ni moč napovedati kaj naj bi rodilo.

 6. Bravo, plagiator, precej dobra analiza. Doslej si nam prodajal predvsem teze, česa nočemo. Enako velja seveda tudi za Marka in ostale protestnike. Predlagam, da začnete z blogi, kaj moramo storiti.

  Sam predlagam spremembo volilne zakonodaje v smeri omejevanja vpliva stranke na voljivost poslanca (torej približno v smeri, ki jo predlaga Janša), nato pa volitve. Če bo na volitvah zmagala vaša stranka bom sicer preklinjal, toda ne bom protestiral in bom počakal 4 leta. Če bodo zmagali moji, bom po svojih močeh od njih zahteval izpolnjevanje obljub, sicer jih ne bom več volil.

 7. hmmmm tole je pa pomoje tvoj prvi izdelek s katerim bi se lahko strinjal v celoti……edino bi lahko še dodal, sicer bo tako ali tako najbrž kmalu švignilo na plano, pa vseeno, to da je Lukšič popolen bedak vemo( zagovarja dvig davkov in obenem trdi, da bo ta dvig manj prizadel revne kot bogate, neumnost brez primere, eneko mislim da je nabijala tudi Bratuškova)…. to je teoretik, marksist, kot pravijo študenti, ki ga poznajo, neverjetno pedanten, njegovo stanovanje se vseskozi sveti, rad ima, pravzaprav naravnost obožuje prestiž, slišim od ljudi, ki so stanovanje videli , človek vseskozi naklada in zagovarja državno lastnino, javno itd, tu pa se pokaže vsa njegova dvoličnost, ki bo vsak čas skočila na plano, namreč na uho mi je prišlo, da si njegova žena oz. partnerica(zdravnica v KC-ju) na vso moč prizadeva, da bi ukinili delo z avtističnimi otroci pod okriljem KC, sama naj bi poskrbela, da se bo delo pod njenim vodstvom nadaljevalo v neki privat ustanovi…….

 8. Plagiator

  vsaka velika revolucija se je začela z romantizmom….in vedno so jh začeli drobižki med sabo nepovezanih in nekoordinirani, čeprav skupnega cilja….mogoče pa so v ozadju, proč od medijskih luči, že formirane skupinice po celi državi, ki bodo plasirale tudi svojega vodjo, pa tega še ne veš….v skakanju “na vrat, na nos” recimo jaz ne vidim nobenega smisla, še manj učinka….verjamem pa, da se bo letos razgalilo dosti vsega o čemer niti največji optimisti niti upali niso pomisliti….

 9. frenk

  daj no me razočarat po vseh najinih komuniciranjih….ob pozornih branjih mojih pisanj sem namreč zelo jasno povedal, česa nočem, a obenem tudi kaj hočem in kako….tudi o spremembi volilne zakonodaje sem se že izjasnil in jasno povedal, da je zame edini pravi način voliti zgolj ime in priimek posameznika, nikakor strank…..ampak ta pobuda lahko pride in je izpeljana samo direktno iz ljudstva, predvsem gibanja protestnikov, saj je jasno, da nobena obstoječa stranka parlamenta niti ne pomišlja, da bi sprejeli kaj takšnega, ker bi enostavno in expresno pogoreli….še marsikaj imam dodelanega okoli spremembe volilne zakonodaje, ampak o tem, ko pride pravi čas….

  vidiš, ti prisegaš na stranke, jaz ne….čas je, da se počisti parlament in tja postavi ljudi s polnim imenom in odgovornostjo, ki se ne bodo skrivali v mešanjih strankarskih megel, v katerih hočejo vsi vse imeti, a nobeden noče prevzeti odgovornosti za svoje kozlarije…..
  tvoji pa, kot jim praviš, pa niso izpolnili preveč svojih obljub, tako da sklepam, da zanje ne boš več volil, vsaj rekel si da ne boš tistih, ki ne izpolnijo obljub….

 10. jufre

  tnx…ampak mene bolj skrbi, da sem o praktično istih problemih v parlamentu pisal za časa Pahorja, Janše in kot kaže zaenkrat, se bo zgodba nadaljevala tudi pod Bratuškovo…..no ja, me pač samo še bolj prepričujejo v mojem vztrajanju, da je treba komplet in temeljito počistiti parlament in vsem tistim zadnjih 22 let po zakonu prepovedati še kdaj vstop v politiko….aja, pa še povzročeno škodo bodo morali poravnati ljudstvu, od prvega do zadnjega….

 11. No Marko, tisti, ki je za volitve je že vreden spoštovanja. Vsaj pri nas, v teh časih. Sam mislim, da je to osnova demokracije. Nobeno sklicevanje na narod ali lj udstvo ali božje zakone.
  Druga pomembna stvar je spoštovanje volitev. Pri tem mislim na to, kako se interpretirajo rezultati. Saj veš, procedura je mati demokracije. Če te prav razumem, si ti celo za čisti večinski volilni sistem. Tudi meni je blizu, čeprav menim, da v naših razmerah nima veliko možnosti. Toda pustimo, da se sprejme nekaj, bolj pomembno je spoštovanje sprejetega. Na primer, če je Janez Novak dobil 51% glasov, pri tem pa ga je podprlo zgolj 15% volvcev, potem je Janez Novak brez dvoma zmagovalec, ki odloča za svojo volilno enoto, neodgovorni in pokvarjeni pa so volivci, ki niso šli volit.
  To je bilo zgolj na hitro, za ilustracijo.
  Domnevam, da si proti strankam. Namreč tvojega morebitnega odgovora, da si proti pokvarjenim strankam, ne morem upoštevati. Nenazadnje, kdo bo določil brez volitev, katera stranka je pokvarjena? Jaz zagovarjam pravico vsake stranke do kandidature, razen, če ji ni z zakonom prepovedano.
  Seveda pa se moramo ob samem dogovoru o volilnem sistemu dogovoriti še o celi seriji zakonov, na kakšen način lahko omejimo oblastnike.
  Vendar pa ob tem ne smemo dopustiti, da bi vladi vzeli možnost vladanja. To pa pomeni uveljavljanje SVOJEGA volilnega programa, s pomočjo svojih ključnih kadrov.
  In vsaka vlada se mora zavezati (fiskalno pravilo), da bo porabila samo toliko, kot je ustvarila.

  Se lahko pogovarjamo tako?

 12. Marko,
  ne strinjam se s tabo v delu kjer namiguješ, kaj vse bo Janković naredil; se ponovno vrnil na predsedniško mesto, rovaril v ozadju, ipd.

  Janković je brez vsakega dvoma za vsaj dve leti politično onemogočen. Alenka pa tudi ni pajac. Tako kot se je znala odreči svojemu (zdaj že pokojnemu) očetu, ker ji je preveč težil, si tudi o Jankovića v pretirani meri ne bo pustila soliti pamet. Seveda se bodo na Alenko poskušali obešati. A v tem trenutku je velik del kart v njenih rokah. In punca vleče prave poteze. Tale s ponujenim kulturnim ministrstvom civilni družbi je korak v dobri smeri . . .

 13. Rado

  da se je Alenka “odrekla” svojemu očetu v bistvu ne pove nič, ker to stori povprečno vsak drugi otrok….v bistvu je to prej razlog za zaskrbljenost njenega obnašanja do moškega sveta, saj je s to potezo dokazala, da je mama ni naučila manevrov diplomacije korektnosti, ampak taktiko zahrbtnosti v doseganju ambicij za vsako ceno (s)teptanja kogarkoli na poti….
  dosti več pa pove, da je brkonja Stanovnik že dobra dva tedna pred omembo Bratuškove za možnega mandatarja začel zganjati histerijo, da mora vlado voditi ženska….in potem se kot edina ženska pojavi Bratuškova….kar se mene tiče je to zelo bizaren manever tatija Kučana in Stanovnika, ki bo t.i. neoliberalno levico SD in PS dolgoročno zakopal….postaviti žensko kandidatko zgolj zaradi psihološkega materinskega efekta na množico je sicer v tem trenutku še edina poteza, katera jim je ostala, a delovala bo kratkega veka oz. natanko toliko, kolikor Cankarjeva Skodelica kave…..
  sicer pa lepo od tebe, da si tudi sam pritrdil, da bo Bratuškova delovala kot Jankovićev satelit, čeprav si “v pretirani meri ne bo pustila soliti pamet”….v pretirani meri ne, v običajni pač….
  Rado, saj nismo od včeraj….naše trenutne stranke namreč vse prerade poudarjajo, da je stranka v ospredju in člani se ji morajo pač neposredno podrediti, kar velja tudi za Bratuškovo….
  za Jankovića pa se ti bom pustil prepričati takrat, ko bo Zoki ob izvolitvi Bratuškove pred tv kamerami lastnoročno dopisal datum v tisto svojo bianco odstopno menico, še bolj pa, ko bo odstopil kot župan MOL nepreklicno…..

 14. Marko,
  najprej sem presenečen, da si Alenko pričakal s prav toliko negativne energije, kot jo zdaj sipajo tisti z desnice? Pa ženska še nobenega vladnega ukrepa ni mogla potegniti.
  Si mar menjal paradigmo, don Marko?

  Ampak pustimo etikete in poglejmo gola dejstva. Alenka je potrpežljivo ignorirala tako Lukšičeve napade, kot tudi Virantovo težavnost. Ni vsiljevala zgolj PS – ove politike, ampak iskala najširšo stopnjo soglasja /v tem je bila spretnejša od Jankovića lani, ko je hotel do koalicije z diktatom/ in uspela. Ne le, da je uspešno formirala obris koalicije, celo civilni družbi je ponudila roko.

  “dosti več pa pove, da je brkonja Stanovnik že dobra dva tedna pred omembo Bratuškove za možnega mandatarja začel zganjati histerijo”

  Ja in? Tudi jaz sem bil prepričan, da je tisto z Arharjem, Petričem in Cerar le politični manever. Mar moramo stališče Stanovnika (in podobnih) razumeti v slabem?

  “v pretirani meri ne, v običajni pač….”
  Menda ja. Le čemu ji Janković ne bi smel svetovati. In tudi Kučan. Eden je gospodarski maček, drugi pa politični? Odgovornost je pa seveda njena. Spominjam se Drnovška. Dvakrat sem bil ves večer v isti družbi z njim. Ta človek je samo poslušal (skoraj nič govoril), naredil je pa potem čisto po svoje. Mar misliš, da imajo fantje Alenkine gole fotografije in da jo bodo izsiljevali?

  “da si tudi sam pritrdil, da bo Bratuškova delovala kot Jankovićev satelit”
  Nič takšnega nisem hotel pritrditi. Alenka je zaenkrat nepopisan list in si ne zasluži vnaprejšnje diskvalifikacije.

 15. ha ha ha ha ta mi je najbolša ” Alenka je zaenkrat nepopisan list in si ne zasluži vnaprejšnje diskvalifikacije.”………
  Rado ne nakladaj, politično gledano, sva nepopisan list lahko jaz ali Marko, če se sevada kdaj odločiva in greva v politiko, čeprav sem prepričan, da sva oba bolj pametna:))…….. ne pa gospa, ki se že leta predalčka po državnih stolčkih, bila je celo sekretarka na MF, ko se je država šla največjo zadolževalno politiko cca 2mrd € letno, a smo jo kdaj slišali protestirat proti takšni politiki?!……še boljša je tale, samo vprašamo se lahko, članica katere politične opcije je bila tale gospa, da je dobila svoje mesto v nadzornem svetu NKBM ni treba posebno poudarjat “uspehov” preteklih uprav in NZ-jev bank……..tako, da za mene osebno tale gospa nima popolnoma nobene niti najmanjše kredibilnosti, enako pa seveda velja za politike, ki jih naštevaš zgoraj(Kučana, Stanovnika,Drnovška), ne rabimo nič filozofirat, to so politiki(oz. del politike), ki so s svojim delovanjem in neformalnim vplivom in delovanjem, pripeljali to državo na kant, oz. tja kjer smo danes in ne rabiš biti filozof, da pogruntaš, da je ta država zavožena do fundamenta…..
  tako, da piscu tega članka lahko samo še enkrat čestitam, da je končno napisal čisto korekten članek in sem vesel, da nas je končno vedno več takšnih, ki stvari gledamo neobremenjeno……ti se pa še naprej rajši udeležuj mitingov in sestankov z raznimi Štrajni, Godinami…… obenem pa vedite, da za nas niste več kredibilni mnenjski voditelji, ampak prej točno to, kar je rekel JJ, politični zombiji in ne rabimo vas več!!

 16. Rado,

  nobene paradigme nisem zamenjal, še naprej ostajam v enaki meri polarno neopredeljen, posledično neobremenjen in po svojih zmožnostih objektiven in korekten….
  v bistvu nisem o Alenki neposredno izrekel še ničesar, ne dobro, ne manj dobro…..bom pa zdaj….
  o njenem zasebnem življenju ne bom, ker me to ne zanima in ima vsak pravico do zasebnosti, razen v primeru, da bi se je očitno prijel Janković – Janša sindrom….
  o njenem dosedanjem delu tudi ne bom, ker ga prej nisme spremljal, zdaj pa je na razpolago preveč konfuznih informacij, da bi lahko postrgal bistva, razen tega, da je resnica ponavadi nekje v sredini….
  Alenka je torej lahko nepopisan list, kar se tiče mandatarstva, nikakor pa ni, kar se tiče delovanja v politiki…
  moje mnenje je, da je v danem trenutku, ker se pač vsi parlamentarci izogibajo predčasnih volitev, kot hudič križa, zgolj maneverska figura za odstranitev Janše, ki je sprejemljiva večini parlamentarcev, kakor določenemu delu javnosti….
  Alenka nikakor ni rešitev za državljane v tem trenutku, nenazadnje si bodo parlamentarci zgolj stolčke zamenjali in vse bo ostalo isto….ljudstvo pa rabimo in hočemo spremembe in to očiščenega parlčamenta vseh dosedanjih parlamenatrcev…
  in Rado…v enem komentarju mi rečeš, da se Alenka ne bo pustila Jankoviću, v drugem pa mi prijaviš “Le čemu ji Janković ne bi smel svetovati “….s tem si v bistvu spet samo pordil mojo tezo, da Alenka nikakor ne bo imela prostih rok….in ja, Janković, kot Janša, nikakor in v nobenem primeru nimajo več kaj komu svetovati, ampak samo se pobrati iz politike, kot Jelinčič in še kdo….
  Rado, bom čisto enostavno povedal….Alenka bi takoj dobila moj glas, a le pod enim pogojem – da ne bi pripadala nobeni stranki in da je nobena stranka ne bi predlagala, sploh pa ne te obstoječe, ki so zafurale državo in državljane….in ko se bo pojavil takšen kandidat, četudi bo ženska, ne bom imel pomislekov odločitve, razen v primeru, če bo več takšnih kandidatov….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *