Volitve v Italiji prihodnost Slovenije

Volitve v Italiji so tudi za Slovenijo dosti pomembnejše, kot se mogoče zdi na prvi pogled. Še več. Prepričan sem, da so volitve v Italiji povsem nova smernica, ki se bo kot cunami razlezel po celi Evropi. Tudi Bruselj in še posebej Merklova se tega očitno zavedajo, zato pa so začeli peniti na vse možne načine. Njih načrti neke 3 Evrope so namreč na poti konca nekega rajha…..

Da se bo scenarij italijanskih volitev začel pojavljati na volitvah po celi Evropi sploh ne dvomim več. Kot ne dvomim, da se bo zaradi tega v prvem koraku povsod pojavil povolilni kaos, kot je sedaj v Italiji. A že v drugem koraku bo vse dosti bolj kristalno jasno….

Za povolilni kaos v Italiji, kjer sedaj zaradi njih zakonodaje, ki predvideva zgolj večinsko vlado, kar seveda nima nič z demokracijo, pa obstaja vsaj 4+1 krivcev.

Prvi krivec je nedvomno Berlusconi, desničarski skrajnež, ki je Italijo že potopil in je kandidiral s polnim populizmom puhlastih obljub, ki so seveda prilagojene njemu oz. premožnežem na kožo. Berlusconi je pač predstavnik asocialno materialističnih državljanov in takšni seveda pozabijo vse grehe potapljanj preteklosti v trenutku, ko jim kdo obljubi nov cent koristi.

Drugi krivec je Bersanijeva levica. Praviloma samooklicani levičarji po celi Evropi zadnja leta uspešno dokazujejo, da so vse prej kot napredno naravnani in so ostali povoženi v nekem obdobju časa. Še več, levičarske stranke se vedno bolj očitno požvižgajo na socialo in človekove pravice, vedno bolj pa hlastajo po materializmu.

Tretji krivec je sredinski Monti, ki je bolj kot sredinsko deloval prvenstveno po diktatu Merklove in Bruslja. In Italijani so s tem, ko so mu dodelili najmanj glasov pokazali in dokazali, da imajo poln penis Merklinega varčevanja. Hočejo nazaj svojo Italijo, Merklova pa naj varčuje v svojem pasu.

Vsaka podobnost med zgoraj navedenimi in nekaterimi slovenskimi volilci nikakor ni naključna.

Potem je tukaj četrti krivec. Italijansko ljudstvo. Natančneje, tisti protestniški del ljudstva. Tisti, ki trezno ugotavljajo, da že več kot 20 letno konstantno ponavljanje istih obrazov levo desnih političnih dinozavrov nikakor niso sinonim za pravičnost in napredek, ampak za nepravičnost in nazadovanje.

In prišli smo tudi do tistega +1 krivca., ki je “povzročil” ves ta kaos.

Beppe Grillo. Italijanom bolj znan kot nekdanji tv humorist, ki je pred leti pošteno razgaljal korupcije italijanskih politikov. Beppe je začel sam boj proti dinozaverski politični eliti za odpis, z ustanovitvijo svojega Gibanje 5 zvezd pred dobrim letom.

To njegovo protestniško gibanje je preraslo v stranko Gibanje 5 zvezd in na volitvah, katerih se je udeležilo 80% Italijanov, kar so mokre sanje za Slovenijo, je prejel kar 25,55 % glasov, s čimer je postal celo najmočnejša stranka, za kar bo prejel 108 poslancev. Predvsem pa je na volitve povlekel vse tiste, ki so že leta bojkotirali volitve.

No, od tukaj dalje pa so kaos začeli delati levi in desni. V vlado skupaj z Beppom namreč nočejo ne Bersanijeva levica, ne Berlusconijeva desnica, oboji se sicer za svoj uspeh lahko zahvalijo izdatni pomoči koalicijskih partnerjev, predvsem pa z njimi noče nič imeti ravno Beppe sam, ki je že pred volitvami napovedal, da se v primeru izvolitve namerava postaviti v opozicijo.

Karte so več kot očitno v rokah Beppe Grilla, katerega so tako levi, kot desni, brez milosti tudi javno zasmehovali tudi v volilni kampanji. Še več, Beppe je postal začetek maratona tektonskih premikov protestniških gibanj po Evropi v boju za čiščenje prostora od skorumpiranih levo desnih politično klientelističnih mastodontov. Beppe je postal vzor in temelj prihodnosti.

Pa še drobna malenkost. Beppe Grillo se je pred leti celo ponujal tamkajšnji Demokratski stranki. Njegov sprejem v svoje vrste so mu v DS zavrnili z obrazložitvijo, da DS ni taxi za kogarkoli. Zraven pa so še olepšali, da si lahko Beppe naredi svojo stranko, “pa da vidimo, koliko glasov bo potegnil”. In zdaj, ko jih je uslišal, so ga oni potegnili Beppeju…

Prav. Zgledi vlečejo. Zdaj se grem lahko tudi sam ponuditi kateri naši politični stranki. Sploh ne dvomim, da me bodo zavrnili….

Don Marko M

Čistilna akcija (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Volitve v Italiji prihodnost Slovenije

  1. Beppe je muchos frajer.Kot ti,mucek. 😉 Ma veš kaj,začni ti pilotirat malo bolj visoko kot Beppe in ti z mojimi kombinatkami dan,dva zrihtamo sto podpornikov in potem še drugo.Ti zmagaš že samo s karizmo. 😉

  2. Don,se kar strinjam,da se utegne ta manija Beppe Grilla virusno širiti okoli,tudi pri nas.Za protestniško gibanje je to odličen prvi korak.Zaupam tvoji napovedi,da se bo kaj takega zgodilo tudi pri nas, da se znebimo krvosesov.Lp

  3. Upam pa, da bodo na teh drugih predčasnih v SLO tako kot v IT v pralamet prišla kakšna nova stranka oz. gibanje (v IT 5 Zvezdic) z res novimi obrazi in ne ponovno izključno stara garnitura!

  4. V Italiji naslednje predčasne volitve pričakujejo čez dve leti.Takrat bo Grillo in še kakšna stranka iz protestniških vrst prejel še več glasov,v najkasneje petih letih bo tako lahko zamenjana celotna politična garnitura s strani protestnikov.Strinjam se s tvojim komentarjem,da je takšen scenarij protestniškega gibanja možen po Evropi,tudi pri nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *