Forplej – Alenka Bratušek mi ga ne dvigne

Iz uvidevnosti. Zgolj zaradi te, sem bil do sedaj v glavnem brez besed na račun “nove” vlade in njene visokosti Alenke Bratušek. Njeni navijači so pač vpili, naj počakam vsaj toliko, da sploh kaj naredi. Počakal sem. Tako, kot sem počakal prej za Pahorja in Janšo. In zdaj je Alenka Bratušek začela izvajati dejanja. Mojega posta je konec in poslej brez dlake za vsako dlako Alenke Bratušek…..

Za začetek – to povem danes, 1x za vselej. S postavitvijo Alenke Bratušek so t.i. naši levičarji dokazali zgolj eno – da so brezjajčniki. Obenem pa, po Pahorju, nevredni slehernega zaupanja. A to itak ni nič novega. PS in SD ne morejo več skrivati, da niso levičarji, levi pač.

Alenka Bratušek ni bila postavljena in izvoljena, ker bi bila talent nadnaravne sposobnosti, še manj, ker bi bila nov obraz. Njet. Postavljena je bila zgolj zato, ker je bil to edini način, da Zoran Zoki Janković postane premier. Z bianco propustnico.

In to je potrdila kar Bratuškova sama s to izjavo : “Ne počutim se toliko na vrhu, kot v ospredju”. Meni je s tem povedala prav vse, ampak vseeno se bom igral in glumil v opevanjih njenih dejanj, da so plod izključno njene domišljije in volje karakterja.

Janševi varčevalni ukrepi, s katerimi je bilo v realnosti povzročeno za vsaj 5x več škode, kot je bil dejanski izkupiček njegovih varčevanj, nas bodo sicer tudi v izplačilih takšnih in onakih odškodnin spremljali še nekaj let in pričakovati je bilo, da bo Alenka Bratušek poganjala nasprotna dejanja Janševim.

A poganjati ni začela nič drugače, čeprav govori drugače kot Janša. Že s prvo omembe vredno potezo, je zapufala državljane za nekaj let.

Bratuškova je namreč zagnala novelo zakona, ki zagotavlja finančno pomoč podjetjem v težavah. Prednost imajo seveda državna, predvsem banke. Ob tem si je celo dovolila povsem povoziti direktivo EU, po kateri lahko država pomaga podjetjem do največ 10 milijonov €. Ja, Bratuškova je to EU direktivo spremenila v slovensko verzijo, ki sliši na že znano – no limit – oziroma, sve če to narod pozlatiti.

Tako se bo spet začel začaran krog ščitenja nesposobnih. Začel se bo nov krog vseh možnih dokapitalizacij. Začel se bo nov krog izpuhtevanja denarja povsod tja, kjer državljani od tega ne bomo imeli nič. Spet. In ja, državljani bomo vse to morali plačati, kakopak.

Torej, namesto, da bi Bratuškova poskrbela, da bi pomagala predvsem malemu podjetništvu in kreativnim svežim idejam in programom, ki bi začeli poganjati našo malo podalpsko v smer trajnostnega razvoja naprej, bodo vsa sredstva spet in znova namenjena nesposobnim dinozavrom, ki dihajo zgolj zaradi finančnih injekcij državljanov in nas vztrajno vračajo nazaj.

Bratuškova vse preveč omenja, da se brez številk ne zna pogovarjati. Pač obožuje matematiko. A matematika nima veze z življensko logiko. Sicer pa, a moram res začeti naštevati, kateri ženski poklici in obrti temeljijo na številkah….

Zelo rada pa Bratuškova uporablja – absolutno. Očitno ni zamudila nobenega posnetka govorov  nekdanje Margaret Thatcher. A tudi Tečerjeva ni razumela, da je absolutno zgolj vesolje in če plavaš v oblakih to še ne pomeni, da si vesolje.

Moram pa priznati, da ima Bratuškova dobre noge. Zelo dobre. Vsega greha vredne noge. In če bi jo gledal samo v liste nog, bi mi lahko prodala vse in kadar koli. Tudi zrak z okusom…..

A ko vse seštejem, vsaj zaenkrat in za začetek, lahko rečem le – Ne, Alenka Bratušek mi ga enostavno ne dvigne. Optimizma. Ženska, ki sedi s prekrižanimi nogami, še nikoli ni vlivala zaupanja. Niti optimizma. Napoved gore problemov pač.

Don Marko M

Think Pink (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Forplej – Alenka Bratušek mi ga ne dvigne

  1. “Ne počutim se toliko na vrhu, kot v ospredju”
    Kje je Bratuškova dala to izjavo?

  2. v Ljubljani, 28.03. 2013, na srečanju kluba poslovnih žensk SheXO Deloitta Slovenija….posnetek je bil tudi v vseh večernih informativnih oddajah…..

  3. eh Billy….kaj pa je 900 miljončkov proti 4 milijardam, koikor namerava ta vlada zbrati za dokapitalizacije slbe banke….narod ima itak dovolj denarja za plačevati vse neumnosti….

Leave a Reply

Your email address will not be published.