Hrvaški konzervativci katoliki enaki homofobi, kot slovenski

Hrvaški se je, prvič od samostojnost, zgodil referendum o človekovih pravicah. Še en žalosten dan za EU. Kot je bil v naši mali podalpski pred skoraj dvema letoma, ko sta bila v glavni vlogi Aleš Primc in slovenska RKC. EU je še 1x več dovolila pogrom večine nad manjšino, pa naj se mediji po EU še tako zgražajo. Zelo zaskrbljujoče….

A ta referendum o človekovih pravica je za Hrvate zgolj uvertura v naslednji referendum o čirilici, za katerega še zbirajo podpise in direktno napada uradne manjšine na Hrvaškem, a tudi ureditev EU. Premier Milanović je že napovedal, da tega referenduma ne bo dovolil, zagrmeli so tudi topovi Bruslja z resnimi kazenskimi opozorili…..

A kje so bili Bruseljski topovi, da bi grmeli zaradi tega referenduma o zakonski skupnosti ? To podžiganje klero desničarstva po poljubnem izboru Bruseljskih birokratov mi gre že pošteno na penis…..

Lahko bi sicer rekel, da so hrvaški konzervativci, katoliki, desničarski extremisti, katerim je Zemlja še vedno zgolj ravna plošča, zlo, katerega si EU ne bi smela dovoliti sprejeti v svojo družino, a kaj ko bi s to izjavo pljunil v lastno skledo, glede na to, da imamo iste primerke istih ravnanj tudi v naši mali podalpski.

Ja, tudi v Sloveniji imamo podoben procent teh škodoželjnežev sočloveku, katerim se je sicer še Bog odrekel, čeprav vpijejo, da delajo v njegovem imenu. 30% državljanski delež tovrstnih skrajnežev v Sloveniji je podoben 40% hrvaških.

V obeh primerih pa gre za sramotne primerke družbe, ki v svoji verski konzervativnosti zavračajo in onemogočajo vsak napredek sodobne družbe. In ne, ni kriva vera, če v njenem imenu določeni razkazujejo svoj poden podna….

Konzervativci, katoliki v prvi vrsti in desno-levi extremisti zavračajo vsak napredek zgolj zaradi lastnega egoizma in čuvanja praviloma nepošteno pridobljenih življenskih statusov. Vsled omejenosti pa ne dojemajo, da napredek ostalih, nikakor ne pomeni prikrajševanje njihovega.

Hrvaška je torej izglasovala za vpis v svojo Ustavo – Zakonska zveza je skupnost moškega in ženske. S tem so avtomatično odvzeli vse pravice istospolnim, da bi živeli v zakonsko urejeni zakonski zvezi.

Referenduma se je udeležilo, podobno kot pri nas za Družinski zakonik, zgolj 37,90 % volilnih upravičencev, od katerih se je ZA vpis v Ustavo izreklo 65,87%, PROTI pa 33,51%, za to modrovanje pa je bilo zapravljenih davkoplačevalskih 6 milijonov €.

Hrvaška je z 21% državljanov v revščini nesporna rekorderka EU. Koliko Hrvatom v revščini bi že pomagali koristno s temi referendumsko zapravljenimi 6 milijoni € ?

Kot pri nas ob referendumu Družinskega zakonika, gre tudi na Hrvaškem glavnina “zahvale” v tem referendumu teptanja človekovih pravic RKC, ki je tudi tam, po ustaljenem običaju, podpise za referendum zbirala na stojnicah pred svojimi cerkvami, vse vzpodbudne nagovore proti istospolnim skupnostim pa so odjurišali duhovniki na prižnicah med mašami.

Saj veš, to so tisti možje v črnem, ki med mašami in spovedmi v Cerkvi polagajo na dušo in jezik svojim ovčkam “Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe”, ovčke pa ponavljajo….

Očitno pa je, da hrvaški katoliki, kot naši, ne spoštujejo niti svoje vere, še manj svojega poglavarja papeža Frančiška. Ker če bi, potem bi dosledno spoštovali besede Frančiška, ki že od svojega prvega nastopa poudarja v vseh svojih nagovorih po celem svetu, da je čas poosodobitve delovanja RKC napočil tukaj in zdaj, predvsem pa zaukazal, da se morajo verniki vrniti v izhodišče, torej skromnost in spoštovanje sočloveka.

Še več. Papež Frančišek je, kar so predvajali, tudi večkrat, vsi mediji po svetu, tudi slovenski in hrvaški, brez vsakega dvoma in zelo jasno izrazil svoje prepričanje, da bi morali homoseksualce enakovredno vključiti v družbo. Ta del govora je Frančišek zaključil z besedami :” Če je nekdo gay, kdo sem jaz, da bi mu sodil…..”

Kdor teh papeževih besed ni razumel, temu ni mesto v veri. V bistvu mu ni mesta na tem planetu. Kljub mojemu ateističnemu prepričanju nimam nobenih težav priznati, da je Frančišek prvi papež RKC, katerega spoštujem. Zaenkrat. In dokler bo takšen.

A očitno je, da ima Frančišek, med vsemi svojimi verniki po svetu, zelo in najtežje delo ravno s svojimi ovcami na Balkanu. Najprej Slovenci, zdaj še Hrvati, vmes Črnogorci…..In kako je sploh možno, da od vseh verskih skupnosti, edini probleme povsod delajo samo katoliki RKC ?

Frančišek bo moral resno razmisliti o uvedbi možnosti izključitve tistih svojih ovc, ki se odkrito sovražno odzivajo v svojih dejanjih do sočloveka. Resda bi potem zelo verjetno ostali v Sloveniji in na Hrvaškem samo še na kakšnem procentu vernikov RKC, a bolje le kakšen procent pravih ljudi, kot presežek kretenov.

Sploh pa, le kaj se dogaja Hrvaški odkar je postala članica EU ? Odkar so vstopili v EU izbruhov nacionalizma ne zmanjka dnevno, teptajo se človekove pravice vse počez in povprek, klero desni ekxtremisti uničujejo svojo državo….Revajvl slovenske zgodbe, slovenskih katolikov in desno-levih extremistov.

HM, mogoče pa ni toliko narobe s Hrvaško, kot je z EU. A za netoleranco ne more in ne sme obstajati toleranca.

Aja, pa da ne pozabimo. V naši mali podalpski še ni dokončana zgodba Družinskega zakonika. Prihaja drugi del oz. ponovitev prvega. Bomo (spet) dovolili, da se ponovi klero desna, ploščate Zemlje konzervativcev, zgodba prvega dela ? There’s no time left…..

Don Marko M

Lesbians ljubezen (blog Don Marko M)

Gay ljubezen (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Hrvaški konzervativci katoliki enaki homofobi, kot slovenski

  1. Papež Frančišek bi moral bit malo bolj previden, ker enega takega prijaznega so enkrat že križali..

  2. aha, Polona….ampak Frančišek ima preveč južnjaškega temperamenta nepredvidljivosti v sebi in predobro pozna globino zgodovine ozadja….eden križev najboljših pa je itak, da so vedno v vrsti tisti, ki bi se ga radi odkrižali…mutan mi je ta Frančišek, preveč po rokenrolu diši….

  3. Od kdaj je dejsvo, da seksanje v rit ne zaplodi otroka diskriminacija? Kaj je naslednje? Izenačenje? Poroka med ovco in zoofilom? In tudi zakaj je med homoseksualno populacijo izrazito več uživanja droge, obolelih za HiV, pedofilije in nasilja? To ni diskriminacija ampak so dejstva psihologije.Homoseksualci ne morejo biti krvodajalci. Ne zaradi diskriminacije, ampak zaradi dejstev.

  4. slovenac

    oziroma sramota slovenstva….tvoj komentar sem spustil v objavo samo zaradi enega razloga – da se lahko vsi bralci tudi dejansko prepričajo o kakšnih omejencih sem razlagal v zapisu….
    o dejstvih psihologije pa boš lahko govoril takrat, ko boš zaključil seanse obiskovanja pri tovrstnem strokovnjaku….

  5. “Hrvaški se je, prvič od samostojnost, zgodil referendum o človekovih pravicah.”
    To pač ne drži. Človekove pravice niso bile vsebina referenduma, ampak je šlo le za presojo termina “zakon”.
    Sorry Marko to je lažnivo potvarjanje dejstev!

    “To podžiganje klero desničarstva po poljubnem izboru . . .”
    Bral si moj blog. Se ti zdi, da podžigam klerodesničarstvo?
    Spadam po tvoji klasifikaciji med skrajneže?

    “da bi morali homoseksualce enakovredno vključiti v družbo.”
    Saj so vključeni! Niso pa vključeni v biološko reprodukcijo, zato ker po naravi stvari tega niso sposobni. V tem smislu bi bil njihov /hipotetični/ zakon farsa.

    “Bomo (spet) dovolili, da se ponovi klero desna, ploščate Zemlje konzervativcev, zgodba prvega dela ? There’s no time left…..”
    Jaz sem daleč od klera in od vere v ploščato zemljo, a sem proti družinskemu zakoniku z nespremenjeno vsebino.

    “In kako je sploh možno, da od vseh verskih skupnosti, edini probleme povsod delajo samo katoliki RKC ?”
    Ta citat, spoštovani Marko, sem dal za na konec. Ker je namreč zelo pomenljiv. Izraža namreč popreprostenje s katerim ste prežeti levoliberalci. Namreč zavračanje zakona istospolnih kat na počez pripisujete katolištvu, oz. RKC-ju. Enostavno niste sposobni globokega razmisleka o stvari sami. Izven pripadnosti katolištvu, je precej antropoloških, bioloških in filozofskih pomislekov zoper istospolne zakone. A zoper te je najbrž težko voditi diskusijo.
    Lažje je “lepiti nalepke”.
    LP

  6. Rado,

    grem od spodaj navzgor, le papeževega citata ti ne bom komentiral….

    torej…zavračanje zakona istospolnih nisem pripisal samo katolikom, temveč tudi desnim extremistom in konzervativcem….nekaj od tega zagotovo si, najmanj konzevativec….

    katolikom pa, kot najbolj vnetim zagovornikov proti istospolnim, mi sploh ni bilo potrebno argumentirati njih dejanj v borbi proti istospolnim porokam, saj so sami vse priznali, cel svet pa je videl, tako pri nas kot na Hrvaškem, da so ravno katoliki kar pred cerkvami zbirali podpise za referendum, v prižnicah pa so svojim ovcam župniki narekovali kako voliti, poprej pa jih obkladali z umotvori definicij, kot si sam postregel svojo….

    obenem te moram opomniti, da so si tako na Hrvaškem, kot pri nas, katoliki RKC v “svojih” medijih po teh referendumih dovolili z velikimi črkami oklicati kot zmago RKC….

    greva naprej….ko nanese beseda o pravicah istospolnih, si klasičen konzervativec in temu skladno si sprememb ne želiš in jih tudi ne dopuščaš….kar niti ni tako narobe vse dokler sprememb ne začneš ne dopuščati tistim, ki pa ne furajo zakrknjeno statičnost konzervativnosti….v tem segmentu si konzervativci na polno delijo “ploščato Zemljo” z katoliki in desnimi extremisti…

    na tvoje vprašanje, ali te uvrščam med skrajneže, bom rekel ne….te pa med konzervativce…bom pa rekel, da tudi na svojem blogu v tematikah o istospolnih zagovarjaš klero desničarske doktrine za to poglavje….

    in Rado, še kako drži, da so Hrvati odločali o človekovih pravicah in to celo o pravicah manjšine….vsak vnos besedila v Ustavo pomeni neposredno določanje in posledično kasnejše odločanje o človekovih pravicah….to ni kar en zakon, ampak je to vsebina Ustave….

    in Rado, meni se zdi že dovolj žalostno to, da nekdo človeka sodi po spolni opredeljenosti, namesto po njegovih dejanj za družbo, v družbi , za sočloveka….kot sem ti nekoč že povedal – ne tebi, ne klero desno zombijem, istospolni ne odvzemajo ničesar, sploh pa ne nobene pravice….in ti jim ničesar ne daješ….torej, kaj te/vas žuli v resnici ?

    in kot je rekel Frančišek – kdo pa si ti, ste vi, da bi odvzemali pravice tistim, ki jih vam ne….

    Radu, imaš primerna leta za globlje možnosti dojemanja, kot jih kažeš v primeru istospolnih brez vsakega merodajnega argumenta….skratka, živi in pusti živeti….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *