V EU se je začela vojna proti EU

Mogoče kdo še ni opazil, ampak v letu 2013 se v EU dogaja vojna. Dobesedno. Vojna v EU proti EU. Levi in desni ekstremisti ne izbirajo več ne načina, ne sredstev. Ljudje se dobesedno ubijajo za svojo ekstremistično vero. Vse je vedno bolj podobno nekim časom začetnih pohodov nacizma/fašizma. V kaj se je takrat razvilo za človeštvo itak vemo vsi….

A tokrat se, zanimivo, levi in desni extremisti, tudi oni, kljub medsebojnim bojem, enotno borijo proti enemu skupnemu cilju – izstopu iz EU.

Še bolj zanimivo – ravno desničarji so tisti, ki so celo dosti bolj agresivni v zahtevah izstopa iz EU v svojih državah. Slovenski pussy desničarji pa, ravno obratno, hočejo še več EU in lazenja v anus do izginotja naše male podalpske. No, itak sem že zdavnaj povedal, da so slovenski desničarji izgubljen primer.

Začelo se je v Grčiji….
Pred meseci je eskalacija prvič dosegla višek, kar je bila očitno tudi napoved vojnega stanja drugod po EU, v Grčiji, med tamkajšnjimi levo desnimi ekstremisti v medsebojnih spopadih, čeprav se oboji borijo za izstop iz EU.

Razmere so se tam nevarno približale državljanski vojni, ko so predstavniki neonacistične stranke Zlata zora umorili protifašističnega raperja Pavlosa Fyssasa.

Grška oblast je sicer relativno hitro ukrepala in preprečiča nadaljevanje levo desnih spopadov z aretacijo vodje skrajne desničarske neonacistične stranke Zlata zora Nikolaosa Mihaloliakosa, ter 5 poslancev in še 12 drugih članov te stranke. A jasno je, da je to zdaj le trenutno zatišje pred viharjem nadaljevanja.

Vojno stanje v Italiji
V zadnjih tednih v Italiji, od severa do juga, dobesedno pokajo spontano začeti proti vladni ukrepi, v katerih levi in desni združeno zavračajo nove napovedi reform, ki prinašajo nove eskalacije revščine in zahtevajo izstop iz EU.

Če do sedaj Bruselj še ni bil zaskrbljen, zaradi številnih protestov po EU, pa mislim, da sedaj po teh v Italiji morajo biti še kako. Italijani namreč niso bili nikoli neki revolucionarji po naravi in takšen masovni vzdig prebivalstva bo zagotovo prinesel velike spremembe v EU.

Nosilno gibanje v teh zgodovinsko masovnih protestih po Italiji, se imenuje “Forkoni” (vile), sestavljajo pa ga praktično vsi, od kmetov, obrtnikov, prevoznikov, študentov, do nezaposlenih, .ki trdi, da tuje banke in EU ogrožajo italijansko suverenost. Pridruženo jim je tudi ravno tako pestro sestavljeno gibanje “Komite 9. januar”, skupaj pa pozivajo državljane v akcijo pod parolo “Upor je vaša dolžnost !”.

Na ulicah je že na milijone Italijanov, mnogi po svetu pa so presenečeni, da sicer v glavnem neškodljivi Italijani na protestih izvajajo tudi agresijo nasilja in dobesedno lomijo vse, kar spominja na EU ali njih parlament. Vprašanje je, kako se bodo rešili parlamentarci iz obkoljenega parlamenta.

Blokirane so obvoznice, študentje mečejo barvo v poslopja (deželne) vlade, po mestih se razbija po dolgem in počez, prišlo je že tako daleč, da so v Benetkah morali zapreti enega mostov, da bi ločili levo desne ekstremiste pred medsebojnimi spopadi. Kljub temu, da so obojni proti EU, pa so, svetovno tradicionalno, tudi drug proti drugemu.

Snemajo in zažigajo se tudi zastave EU in razbijajo nje pisarne
Nasilje pa so v proteste pripeljali, kot običajno povsod, ekstremistični desničarji, v katerih prednjačijo navijaške huliganske skupine, vodilna med njimi pa je skrajna desničarska, neofašistična, skupina Casapound.

Okoli 100 neofašistov je napadlo pisarno Evropske komisije v Rimu in iz zgradbe snelo zastavo EU. A še preden jim jo je uspelo zamenjati z italijansko, so nekatere izmed njih, vključno z vodjo Simone Di Stefano, prijele okrepljene policijske enote. Ampak ta zgodba ima zagotovo nadaljevanje pri snemanju zastave EU.

Euro je zločin proti človeštvu
Tako trdi (tudi) Mateo Salvini, novi vodja stranke Liga za sever, ki je obenem tudi poslanec v Evropskem parlamentu. Liga za sever je sicer tista stranka, ki je bila v zadnjih 20 letih 3x v italijanski vladi, kot koalicijski partner Silvia Berlusconija.

Poleg sovražnosti do Eura, je Salvini odločno napovedal tudi boj proti izstopu Italije iz EU, kar je podkrepil z vsem razumljivimi besedami : “Mi se ne bomo ustavili, dokler ne dosežemo neodvisnost od EU”.

Italijanski policaji prestopajo na stran naroda
Italijanski policaji živijo zadnje tedne težko življenje in vsak dan jih je na desetine lažje ali težje poškodovanih. Celotni zgodbi se je tako pridružil tudi  lansko letno volilno presenečenje Beppe Grillo, vodja gibanja “Pet zvezd”, ki je pozval policaje, da se pridružijo narodu.

In dejansko se je kar nekaj policistov odločilo za to potezo, ko so na protestniških mestih sneli svoje čelade v znak solidarnosti s protestniki.

Tudi Katalonci se rešujejo spon EU
Katalonija, premožna gospodarska regija severovzhoda Španije, je odločena v svojih zahtevah – hočemo svojo neodvisnost ! Neodvisnost od Španije, neodvisnost od EU.

Kataloncem je prekipelo, da jih molzeta tako Španija, kot EU in jim onemogočata svojo boljšo prihodnost. Zato Katalonci od prejšnjega tedna še bolj odločno kot kdaj prej zahtevajo od predsednika španske vlade Mariana Rahoja, da odobri glasovanje za njih odcepitev v parlamentu.

Ne glede na odločitev španskega parlamenta, pa so katalonske separatistične stranke že objavile datum referenduma o neodvisnosti Katalonije – 9. november 2014. Španska vlada je seveda skočila pod strop ob tej novici in katalonski neodvisnosti nasprotuje, a jasno je, da jih lahko poskušajo zaustaviti samo s pomočjo represije, vojaške in policijske, kar pa bi še bolj zavrelo po EU.

V Nemčiji pa mladi zahtevajo nove volitve
Po pirovi zmagi Merklove na zadnjih volitvah je prišel čas imenovan – sestava koalicije. Nobena od 3eh ni dosegla večine, s katero bi lahko sama vladala, zato je za Merklino CDU, Gabrielovo SPD in Seehoferjevo CSU nastopil čas sestave velike koalicije.

In s tem seveda tudi sklepanje kompromisov, kar pomeni tudi odmik od realizacije nekaterih strankarskih obljub v predvolilnem času. Da je enotno delovanje socialnih in krščanskih demokratov bolj mišn imposibl kjerkoli po svetu, zgodovina že konstantno dokazuje.

A tokrat so v Nemčiji parlamenatrci trčili ob povsem nepričakovano oviro – nemško mladino.

Nemška mladina je, na pobudo 50k članov Organizacije mladih socialistov, kar pomeni 20% članstva koalicijske SPD, začela polne priprave izražanja nezadovoljstva nad to koalicijo in zahtevami za nove volitve.

Mladi Nemci opozarjajo, da so ravno koalicijske stranke v volilni kampanji obljubljale poboljšanje stanja v Nemčiji (večja finančna podpora mladim, nižanje nezaposlenosti, zmanjševanje razlik med premožnimi in revnimi), česar pa koalicijski dogovor treh strank ne upošteva.

In medtem, ko se mladi v Nemčiji pripravljajo na protestniške boje po mestih, kaže začetih protestov, pa je tudi v Nemčiji nezadovoljstvo državljanov nad EU že prekoračilo magično mejo 50%, in sploh ne dvomim, da bodo tudi tam proti EU gibanja samo še stopnjevala in bo v 2014 v Nemčiji zelo nemirno.

Rusi usmerili raketni sistem proti Nemčiji…
Sicer pa v Nemčiji živijo v strahu te dni. Ker so Nemci začeli preveč riniti nos v Ukrajino, predvsem pa ker je NATO preveč približal svoje sisteme ruski meji, so Rusi vzdolž meje z EU postavili svoje raketne komplekse „Iskander”.

V Nemčiji cela panika, med američani, ki se skrivajo za NATOm panika, EU ima ruske rakete pred nosom….Tako, kot imamo evropejci pred nosom idiotije Merklove, Barosa, celo našega Potočnika, katere očitno zanima vse, razen mirne Evrope.

EU je namreč oktobra letos začela v Romuniji graditi raketno bazo z ameriškimi raketami – prestrezniki SM-3 IB, kar je le še bolj pogrelo Ruse v postavitvi izjemno mobilnih, težko opaznih in v rekordnem času na strel pripravljenih Iskanderjev, ki zdaj čakajo v statusu borbenega dežurstva.

Na Hrvaškem že itak norijo….
In še bolj bodo noreli naslednje leto, ko jim bo plasirana Slaba banka, kot pri nas. Kolikor poznam balkansko mediteranski temperament in hrvaško protestniško preteklost, bo tam doobesedno pokalo. Le nekaj mesecev po vstopu v EU je že 62% Hrvatov nezadovoljnih z EU in bi se takoj (spet) osamosvojilo.

V Sloveniji pa vsi blaženi…
Po 9ih letih naše male podalpske v EU je stanje takšno, da bi za vstop v EU, če bi bil danes, glasovalo le še 43% državljanov, z EU pa je nezadovoljnih že 82 % državljanov.

A zanimivo – tega nezadovoljstva ni videt praktično nikjer na ulicah, razen v občasnih protestih, od katerih pa še nobeden ni bil usmerjen proti zahtevam izstopa iz EU. Še manj je bilo videti podobne boje državljanov na ulicah proti EU, kot recimo v Grčiji, Španiji, in zdaj še ostro v Italiji.

Hja, takole pač imamo. Pač blaženo od daleč gledamo naše parlamentarce in čakamo….Čakamo, da ostanemo še edina država v EU….

Don Marko M

EU rešitev (blog Don Marko M)

Protesti Italija (blog Don Marko M)

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “V EU se je začela vojna proti EU

  1. Heh, tam v Ukrajini pa nekateri farbajo narod, kako jim bo lepo v EU. Pa nimam nič proti EU. Na žalost so jo le ugrabili grabežljivci, ki iz polovice držav članic delajo kolonije. Slovenija je pač med njimi.

    Kar se pa tiče slovenske desnice – hec ne, ampak malo je to podobno medvojnim časom, ko je nemški rajh širil svoje lovke po svetu in so njihovi predniki prav tako raje kot bi se uprli, od njih prejemali orožje. Da je kdo tako slep in se ne nauči iz lekcij preteklosti, ko je vendar jasno, da Nemčija nikoli ne more zmagati…. In Nemčija je na žalost eden ključnih elemntov novega evropskega reda, čeprav tudi tam, kot drugod, vedno bolj krčijo pravice navadnih državljanov.

  2. tisti, ki so jih farbali za razpad Juge, zdaj farbajo tudi po Ukrajini….jaz tudi nimam kaj preveč proti EU, imam pa vse proti komisarjem EU iz Bruslja….tole z EU se bo vsekakor izteklo, kot se je z Jugo, bumerang se pač vedno vrača pošiljatelju….slovenska desnica pa so, kot sem že rekel, pink pussiji, z enim Jajotom brez jajc….

  3. EU ni to to ! Le poglejte vsi ljudje kaj delajo Bruseljski birokrati, sedaj so nam uvalili ”ameriške klorirane piščance” (amerikanci namesto vroče pare za odstranjevanje perja uporabljajo klor in tole bo sedaj pristalo v supermarketih, kot da svojih prehranskih afer nimamo dovolj), vsi slovensko bruseljsko birokratski poslanci so glasovali za Monsato za gensko spremenljivo seme koruze, soje … za sintetično spremenjeni med iz amerike … krupcija in kriminal v Bruslju je tako velik, da ga enostavno ne vidimo. Lobisti s kufri denarja blodijo od pisarne do pisarne v Bruslju in to je dejstvo in ne insinuacija. In sedaj bajeslovna neo ideja bruseljskih birokratov – pazite – internet samo za bogataše (imeli so že privatizacijske attempte na vodo in vodne vire na katere je Janša potihem pristal takoj), da masa ljudi ne bo realno časovno informirana ! Tale Bruselj je treba revolucijsko reformirati !!! Oblast mladi izobraženi internetni generaciji, ne pa golazenski okoreli mastodontsko gigantistični egomanski politiki ! Bomo pa ja mi povedali kako in kaj v ”naši hiši” in ne mali skorumpirani bruseljski uradnik ! Zgleda da rabijo ”knie tief schtifel in arsh fersenkung” tako domača kot tudi bruseljska golazen – lažejo in kradejo kot pes po ulici leti, nam pa zategovanje pasu !!! Tole v Ukrajini pa je zelo nevarno za celi svet, ne samo za Ukrajino. Naklepno pohlepna golazen bo zakuhala vojno, Putin kot Stalin, EU kot interesna skupina po naravnih resoursih, amerikanci pa smoking gun demokracijo ! To kar dela Putin sedaj je naredila Kitajska v Nepalu Indija v Kašmirju in še bi lahko naštevali !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *