5. DrMagnum maraton – do štarta še 2.559.626 sekund

Alora, od danes dalje začenjam resne psihološke priprave na letošnji 5. DrMagnum rekreacijski kolesarski maraton od Ljubljane do Izole, s štartom 14.06. ob 06. Ker sem natreniran še po old fešn skul to pomeni, da bom satelitski navigator prilagodil realnemu življenju in si posamezne dele proge ročno vnašal v podstrešje, kolikor bo RAM dopuščal….

Za jubilejno obletnico maratona bom korenito spremenil tudi svoj zunanji imidž. Na kolesu sicer ne bo nekih vidnih sprememb, razen polnih gum, čeprav še nisem opustil misli po dveh dodatnih stranskih koleščkih zaradi zmanjšanja zračnega upora.

Brade vsekakor ne bom krajšal, sploh zdaj, ko je postala must have trend. Bom pa frizuro in to po povsem novi tehnologiji striženja “1 škarje na dan, odrežejo milimeter stran”. Gre za programirane škarje, ki odrežejo dnevno natanko milimeter las, minimalno pa obrezujejo 30 dni in se jih prej ne da ustaviti.

Dlake bom pobril. V celoti. Od brade navzdol. Zaradi aerodinamike, pravi kozmetičarka, ki mi je to določila kot obvezno, s podkrepljeno argumenatcijo, da bom tako gladek in tako neslišno pospeševal z vetrom. Če slučajno vetra ne bi bilo, pa ga bom ustvaril.

Nekaj sem sicer razmišljal o maskari, ki kao podaljšuje trepalnice, kar bi mi lahko prišlo prav za ustvarjanje sence pod nažigajočim soncem in še vedno razmišljam….Letos bi pač rad bil lep na maratonu, ker džabe je zmagat, če ne zmagaš lepo.

Alora, če bi se rad/a pridružila tej rekreacijski kolesarski druščini, ki že 5 leto poganja, potem se lahko, na lastno odgovornost seveda, pridružiš na štartu v Ljubljani ali pa na kateri od vmesnih postojank in kolesariš zraven kolikor daleč se ti pač da, dokler se ti ne da.

Ta znak, zaščitni logotip maratona, je zaželjeno si sprintati in si ga nekam na zgornji del nalepiti, če boš zraven, da ne bomo preveč različno izgledali.

Logo 5-DRmagnummaratona

5 DrMagnum maraton logo

Kogarkoli torej zanima sodelovanje, beri kolesarjenje, v tem maratonu in ima dodatna vprašanja, kot recimo koliko porcij pršuta bomo požrli, koliko gajb piva spili, koliko svitkov pokadili in podobna inteligentna vprašanja, mi lahko le ta pošlje tudi na blog mail : donmarkom @ gmail.com

Bemti, evo, pa so šle sekunde. Zdaj jih je ostalo le še 2.559.600 do štarta maratona. Pa še niti raztegovalnih vaj nisem začel….

Don Marko M

5 Tour de DrMagnum (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “5. DrMagnum maraton – do štarta še 2.559.626 sekund

  1. Mucek,so rekle tudi kombinatke,da častijo vsakemu v Kopru kepico gelatija če te vidimo ostriženega in brez dlake pobritega. 😉 🙂

  2. Ivonca,

    glej, jaz bom delal na tem….predvsem na pridobivanju dovoljenja splošne zapore za vse živo okoli sladoledarne…. 😎

  3. Tista celotelesna depilacija bi ti koristila samo v primeru DrMagnum naked bike ride. Če gre za slednje, te pridem z veseljem “vzpodbujat” 😀

  4. Nadinka, ne vem še v katerem, vem pa, da v nekem delu bo zagotovo naked bike ride…..saj bi povedal na glas v katerem delu, ampak ker obstaja resna nevarnost, da bi potem oboževalke prekinile maraton, bom raje skromen s to informacijo…..tam nekej po prehodu Kraškega roba se bo zgodilo….. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.