6. DrMagnum maraton 2015 prihaja na prvi tir

Evo, leto je naokoli in spet je tik pred vrati nova verzija pedaliranja od Ljubljane do Izole, zdaj že znana vesoljni sloveniji kot DrMagnum maraton. Ki v resnici ni maraton, pač pa netekmovalno zabavno rekreacijsko kolesarsko druženje, v katerem smo zmagovalci celotna ekipa. Čeprav je res, da raba “maraton” dodaja tisti fensi stajl…..

Letos bomo kolesarili 2 tedna prej, kot v minulih letih, ko smo to počeli v juniju. Sklepam da zato, ker je idejni oče maratona, sicer tudi moj prijatelj in blogerski kolega Dušan, končno našel zmagovito formulo naklona sence.

Čeprav jaz sem ful užival kolesariti tudi po tistem običajnem junijskem soncu, celo zapletanje jezika v zadnje špice me ni motilo in sem z veseljem vriskal.

No, saj veš, da te tudi letos vabim v našo kolesarsko druščino maratona, zdaj že znano delovanja pod geslom “vsi za enega, eden mimo vseh”. Vse kar rabiš je kolo, nekaj malega kondicije in seveda dosti dobre volje. Slednjo ti seveda zlahka podarimo tudi sodelujoča ekipa….

No, zdaj moram malo bolj resno napisati, da mi tata Dušan ne nabije dva kazenska kroga, zato tukaj povzetek iz uradne spletne strani letošnjega maratona, kjer, med ostalim, Dušan pravi tudi :

Rekreacijski kolesarski maraton je prijateljsko druženje vseh, ki vemo kako pomembno je, da zmoremo v svojem življenju storiti nekaj več zase. Tudi letos upam, da bomo s tem našim početjem opozorili mnoge posameznike kako pomembna je skrb za naše zdravje in dobro počutje.

Tako se bomo že šestič v teh letih podali na pot po že ustaljeni 124 kilometrov dolgi trasi Ljubljana – Izola.

START bo v – SOBOTO, 30.5.2015 OB 6.00 uri.
Parkirišče poslovne stavbe Viški center Inženiring d.d. Tržaška 132 (Ljubljana – Vič)

Vsi, ki boste potrdili do sobote 23. maja 2015 svojo udeležbo na letošnjem maratonu boste ob startu maratona prejeli izžrebano startno številko.
Preostali udeleženci, ki se nam boste pridružili ob naši poti pa si lahko natisnete na objavljeno predlogo številko kar sami.

Žrebanje bo v prostorih organizacijskega centra maratona 25. maja 2015 ob 16.00 uri.
Na tej povezavi je označeno mesto letošnjega starta, 30.maja 2015 ob 6.00 uri.

Vuala, dodajam le še, da prijavnine ni, sodeluje se na lastno odgovornost, več pa si lahko prebereš na uradni FB strani 6. DRMAGNUM MARATON 2015, kjer se lahko tudi prijaviš in vprašaš Dušana, kar te dodatnega zanima.

Ker imam zdaj že veteranski status sodelovanja na tem dogodku, kar sem si priboril s 124 spusti, 124 vzponi in sončnimi očali brez brisalcev, sem žrebanja številk letos upravičeno oproščen, ker mi je organizator lani podelil številko v trajno last in zdaj lahko afne guncam še bolj, kot običajno.

Sem pa še vedno določen za uradnega DJ/animatorja maratona in zato tokrat svečano predstavljam letošnjo himno maratona…. Ja, ritem mora tiktakati….

Eko, se že veselim tega novega kolesarsko družabnega doživetja in seveda si vabljen/a v našo družbo, lahko od štarta do cilja, ali pa zgolj kakšen kilometer vmes po začrtani poti. Ker itak ne dirkamo, ampak uživamo v kolesarjenju. Upaj si, več kot zmagati itak ne moreš…..

Don Marko M

6 Tour de DrMagnum (blog Don Marko M)

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “6. DrMagnum maraton 2015 prihaja na prvi tir

  1. Še malo nas loči do trenutka za katerega živim. Verjamem v vse udeležence in vsakega posebej, da mi boste pomagali, da pridemo varno do cilja.

  2. stari, itak da si bomo spet pomagali, to je nenazadnje nosilni bit tvojega/našega maratona….od zmage do zmage, naprej…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published.