Nacistična okupacija EU parlamenta

Več zadev je jasnih po teh EU volitvah. Najprej, da ste tako SDS, SLS in NSi v EU parlament izvolili ravno vi, ki ste špricali volitve. Ne, v nobenem primeru za takšen rezultat in posledice, katere bodo spočeli izvoljeni, nikakor ni kriv nihče, ki je šel na volitve, pač pa zgolj in edino tisti, ki niste šli na volitve. Izvolili ste jih namreč s svojo – pasivnostjo….

Dejansko je odveč vsako stokanje in zgražanje, da je SDS volilno telo – sicer za skoraj 30.000 zmanjšanega števila volilcev, pa čeprav Janša pravi, da jih vedno več pristopa SDS – omejeno, neuko, da podpirajo skorumpirane lopove zapornike, pa čudenja kaj jim daje Janša piti in jesti z uporabo hipnoze in plašnic, itd., dejstvo je pač, da so SDS volilci opravili svojo nalogo.

Kot je dejstvo, da vsi, ki ste bojkotirali volitve niste nič, ampak prav nič naredili, da bi SDS, SLS, NSi to preprečili. Še huje – zmago ste jim podarili povsem brezplačno in s takšno lahkoto, da se jim sploh ni bilo treba kaj truditi za zmago. Dejansko ste s špricanjem volitev glasovali za SDS, SLS in NSi in jim prinesli zmago.

Ne vem, zakaj je tako težko razumeti, da moramo tudi v Sloveniji kar 80% prej svoje zakonodaje, zdaj izvajati kot 80% določil in zakonodaje EU, torej je še kako pomembno, koga izvolimo v EU parlament, sploh, ker se tja voli po strankarski pripadnosti, ki ne zastopa interes celotne države in državljanov, in tako kot dela stranka v Sloveniji, tako bo delala tudi v EU parlamentu.

Sicer pa končni rezultat niti ne izgleda tako grozljivo ob upoštevanju, da so slovenske kvazi “desne” stranke skupaj prejele 41% glasov, ostale kvazi “leve” pa 40,3 %, kar pomeni, da bomo na državno zborskih volitvah gledali obrnjeno sliko končnega zaporedja.

Združena levica je več kot očitno dokazala, da so dnevi Lukšičeve SD šteti, čeprav bi morali biti že davno, ker SD ni niti blizu leve opcije, neko naduvano šalabajzerstvo pač. Neko logično nadaljevanje protestniških shodov preoblikovanih v eno od strank Solidarnost je bila sicer odlična poteza, a so Lubej in kompanija naredili natanko tisto, kar ne bi smeli – v stranko so povlekli neke minule kadre naše politike, ki bi sicer morali biti v kakšnem zaporu, ne pa nosilni obrazi stranke in že to je pravi čudež, da so šli preko 1%.

Da so pravi potencial pa so dokazali dekleta in fantje Piratske stranke, ki so prišli od nikoder in med mladimi, če odmislim tiste kvazi “desne”, postali daleč najbolj priljubljena stranka v deželi. Če bodo nadaljevali s svojimi aktivnostmi jim sedeži v našem parlamentu ne uidejo.

ZA Piratsko stranko (blog Don Marko M)

Padajo glave

Gregor Virant je po tokratnem polomu DL odstopil iz mesta predsednika stranke, pravi tudi iz slovenske politike. Rad bi sicer verjel, da je to naredil iz higienskih vzgibov poraznega rezultata, a po mojem je odstopil bolj zaradi kupa skupnih povzročenih težav z bivšo vlado Alenke Bratušek državljanom, ki nas bodo kmalu doletele, poleg tistih, ki so nas že.

Iz enakih razlogov vidim tudi odstop Igorja Lukšiča iz vrha SD, ki je sicer stranka, ki mora pod nujno na smetišče zgodovine, nenazadnje sta ravno SD in SDS edini stranki, ki sta v parlamentu neprekinjeno oblikovali stanje naše male podalpske do današnjega dne.

Tretja “žrtev” pa je Pavel Gantar, ki je zaradi slabega volilnega rezultata prevzel odgovornost in odstopil z mesta predsednika stranke Zares, čeprav me je fasciniral njegov optimizem, da bi lahko Zares karkoli sploh upal, kaj šele dosegel na volitvah.

EU parlament postaja nacistična trdnjava

V celotni sliki EU parlamentarnih volitev pa se je zgodilo ravno tisto, na kar sem opozarjal, da se bo, če bo preveč državljanov bojkotiralo volitve – zmagali so klero konzervativci in desnica.

A zadeva je dosti bolj resna, skrajno resna – desnica, ki je med zmagovalci, ni tista zdrava desnica, vključno z našo SDS, NSi in SLS, temveč desnica neonacistov, desnih skrajnežev, kakor tudi euroskeptikov, ki pa so zgolj skrajni desničarji.

Za kulminacijo letošnjih volitev EU parlamenta pa so poskrbeli, glej čudež, ravno v Nemčiji, kjer je brez vsakega sramu in zadržkov javno nastopala in kandidirala neonacistična stranka NPD in bila celo izvoljena v EU parlament.

Po drugi strani pa je, kot balzam za dušo in intelekt, žarek upanja posijal spet iz Nemčije, kjer je satirična stranka Die Partei (Stranka) uspela stopiti v EU parlament. Dekleta in fantje, ki že od 2005 sodelujejo na vseh volitvah v Nemčiji, so s prvovrstno parodijo na delo evro poslancev in uveljavljenih strank prikazali nujno potrebno. Uspeli so s programom v katerem zagovarjajo odpravo poletja, pa učenje Nemčije od Grčije, uvedbo kvot za lenuhe na vodilnih položajih in še celo vrsto brezhibno intelektualnih presežkov.

Dosedanjemu vedno bolj asocialnemu in neoliberalnemu statusu EU se je po teh volitvah pridružila še oznaka nacistična in verjetno je dovolj zgolj pobrskati malo po zgodovini kako je pred 80 leti potekal Hitlerjev vzpon nacizma, pa bo lažje razumeti, kaj nam EU parlament lahko servira v naslednjih 5ih letih.

In zdaj se boste pasivci, nergači, bojkotiranci volitev vznemirjali, ker so nacisti in desničarski skrajneži preplavili EU parlament….Nikar. Imeli ste možnost s svojim glasom vplivati na drugačen potek in jim to onemogočiti. Pa niste hoteli. Jezen sem, zelo, ker bomo zdaj vsled vaše pasivnosti vsi najebali, vključno z vami, a predvsem zaradi vas. Zdaj pa se lahko začnete hvaliti, kako ste zajebali EU za naslednjih 5 let….

Don Marko M

EU nacisti

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nacistična okupacija EU parlamenta

  1. Marko pozdravljen!

    Kaj je to s tabo? Postajaš popolnoma enak kot tisti, ki jih neprestano ( upravičeno ) kritiziraš. Tokrat si se spustil celo že pod nivo najbolj zagretih janšistov in tem podobnih desničarskih jurišnikov. Volivke in volivci v SLO so naredili točno to kar so edino lahko, da so ostali lepo doma in vsem politikom ( levim, desnim in onim, ki sploh ne vedo kaj so ) poslali nedvoumno sporočilo ter s svojo masovno volilno abstinenco ( 75% ) temeljito prečistili slovenski politični prostor.
    Krepko pa ga lomiš o pomembnosti in vplivu slovenskih EU poslank in poslancev na odločitev sprejete v Bruslju. EU parlament je tiger popolnoma brez vseh zob in bi takšna oblastna EU kot danes je, lahko povsem mirno shajala brez njega in večina ljudi v Združeni Evropi sploh ne bi opazila, da ga ni. In če bi EU parlament tudi imel kako moč ter vpliv, bi bila moč in vpliv politično in ideološko razdeljenih slovenskih političnih predstavnikov v njem popolnoma nepomembna in neopazna.
    Poješ hvalnico neki stranki za katero 99,9 % slovenskih volivk in volivcev še slišalo ni in sploh ne bi vedeli, da obstaja, če je slučajno na glasovnici nekateri ne bi opazili. Na to stranko v slovenskih razmerah kar pozabi, ker iz te moke ne kruha.
    Da pa si se spustil na nivo razmetavanja z očitki in kritikami ter žalitvami 75% slovenskega volilnega telesa, ki so demonstrativno bojkotirali te EU volitve, pa si od tebe res ne bi pričakoval. Čas bo pokazal, da so slovenske volivke in volivci naredili izjemno politično dejanje v smeri stabilizacije ter krepkega prečiščenja slovenskega političnega prostora in to ne le na levici, temveč tudi na desnici. Prav letošnje leto lahko razglasimo za leto čiščenja in rezultati seveda ne bodo vidni takoj, temveč šele na naslednjih državno zborskih volitvah ter njihovih naslednjih ponovitvah.

    Državljani – volivke ter volivci – v SLO niso naredili napake kot so jo v Franciji , Veliki Britaniji, na Madžarskem ter Danskem in še kje, temveč so domači in EU politiki jasno povedali, da jih imajo dovolj in se tega več na tak način ne gredo. Za to svoje nadvse modro in neorganizirano ter nekoordinirano kolektivno politično dejanje si zaslužijo vso spoštovanje in priznanje. Dvakrat smo v času enega samega meseca lahko zelo ponosni na naše sodržavljanke in sodržavljane, ki so se najprej izkazali v humanitarni pomoči prizadetim v poplavah v Srbiji, BiH in na Hrvaškem ter s kolektivnim bojkotom volitev in vseh tistih SLO politik, ki so vanje vložili svoje politične delnice in izgubili. Slovenska politična borza se je odzvala na edino možen način in streznila vse velike in male politične vlagatelje.

    Pa lep pozdrav cenjeni primorski kolega!

  2. No, ja, resnici na ljubo nismo mogli preprečiti vstopa fašizma v EP, je pa grozljivo, res. Včeraj sem si vzela čas in malo poslušača LePenovo… to ni diskurz, ki ga jaz razumem pod “evropski”… To je inštalacija zmerjaštva, poniglavosti, intelektualne obubožanosti in sociopatije. “Evropska unija je nastala v želji, da se nehajo pogoste in krvave medsosedske vojne, ki so svoj vrh dosegle v drugi svetovni vojni.” In zdaj to? Prepolne riti imamo..

  3. Stavenskovrhski,

    cenjeni kolega, glej, računal sem, da mi utegne kdo tudi očitati moje besede, a stališča nimam razloga ne omiliti, ne spreminjati….
    opozoril sem namreč točno na to, kar sicer ti zagovarjaš…opozoril sem na pasivnost in na to, da pasivnost še nikoli ni ničesar spremenila na bolje, je pa preveč krat prispevala poslabšanju stanja….
    glej, vprašal sem se, le kako bi bilo tistega davnega 1940, če bi takrat naši nonoti in none s pasivnostjo izkazovali nenaklonjenost okupaciji nacizma/fašizma….torej če bi zgolj sedeli doma, nergali in ob tem bili ponosni, da so tako pokazali odpor do takratnih politikov….
    ali pa če bi s to isto pasivnostjo sedeli doma tistega decembra 1990 in namesto dvigniti riti za glasovanje o plebiscitu lepo sedeli doma in se tako tolažili, da zelo jasno sporočamo takratnim politikom, da jih nočemo….
    s pasivnostjo tovrstne sorte se ti lahko boriš proti recimo kateri trgovini s slabimi izdelki in bojkotiraš nakupovanje tam, neodgovorno pa je to uporabiti ko gre za odločanje prihodnosti življenj celotnega naroda, celo tistega pasivca….

    in tokratne eu volitve so bile ravno to – že vsak povprečen je lahko videl, kam nacistično drvijo tokratni kandidati za eu parlament in ustaviti se jih je dalo le na en način, z oddajo svojega glasu za nasprotne pole, leve, liberalce ali kaj…in to je bil edini način….
    mogoče res kdo živi z miselnostjo, da je s svoj pasivnostjo pokazal svoje nasprotovanje takšni politiki EU, a jasno je le eno in sicer da štejejo zgolj oddani glasovi….
    in aktivno so vzdignili riti ravno tej desničarski skrajneži, ki nočejo levih ali liberalcev in podobnega v eu parlamentu in ki celo ravno tako nasprotujejo politiki eu, le da iz drugega zornega kota….ampak ponavljam – oni so vzdignili riti in aktivno oddali glasove in to edino šteje….

    in naši volilci so naredili povsem enako napako kot tisti v Franciji, VB, Madžarski in še kje – s pasivnostjo nesodelovanja, čeprav je bilo doovlj drugih možnosti glasovanja za vsakega, so omogočili desničarskim skrajnežem okupacijo eu parlamenta…..
    in res me zanima, ampak zelo res, le kako bodo že čez nekaj mesecev vsi tej pasivci reagirali, ko bodo iz eu parlamenta začele prihajati neke več kot očitne nacistične direktive v izvedbo našemu parlamentu…..kaj bodo takrat in kako se borili proti temu ?…mogoče spet s pasivnostjo….

    glej, prav nobena žalitev ni, če si moje besede pretvoril v številke, da je 75% volilnega telesa pasivcev…to so dejstva….dejstva, ki so omogočala zadnjih 10 let udobno valjanje naših istih parlamentarcev po foteljih parlamenta….če pa kdo mojo oznako pasivnosti jemlje kot žalitev, potem to ni moj problem…vsakemu namreč dopuščam, da me z argumenti in dokazi prepriča, da je pasivnost vse kaj drugega kot brezjajčna lenoba brezskrbne neodgovornosti….

    ker verjetno nisi razumel – ne, ne poudarjam vpliva in pomembnosti slovenskih politikov v eu parlamentu ampak ravno obratno – poudarjam kaj kot narod sporočamo EU parlamentu z izvolitvijo teh politikov…v tem primeru smo jim sporočili, da kot narod podpiramo desničarsko skrajništvo, ker tam ne šteje koliko pasivcev ni bilo na volitvah, ampak štejejo zgolj tisti izvoljeni….in mene jezi, da so me pasivci uvrstili v ta splošen pogled….

    Piratski stranka, kateri po tvojem pojem hvalospeve in ne vem zakaj te to moti, pa se je tokrat odlično izkazala in že to, da je potolkla tudi neke kako zelo znane naše stranke je jasno, da so na dobri poti in če bodo nadaljevali še na državno zborskih, jih bom še bolj simpatiziral….
    upam pa, da ne verjameš, da je odstop Viranta, Lukšiča, Gabra posledica teh volitev oz. da je to kao delo pasivcev, ki niso volili….jok, v teh strankah bi se itak pred državno zborskimi preformatirali že zaradi padanja v zadnjih dveh letih….

    pa lep pozdrav cenjeni štajerski kolega

  4. Napaka dragi moj primorski prijatelj ( upam, da smem napisati prijatelj ) nisem tvoj “notranjski” kolega, temveč tvoj čistokrvni štajerski kolega.
    Vse lepo ti želim!

  5. opravičujem se ti za nenamerno “notranjsko” napako, ki se ne bo več ponovila, štajerski prijatelj….evo, sem popravil…vse lepo privoščim tudi tebi… 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *