EU ukazala – v BDP morate vračunati prihodke od ilegalne prostitucije, alkohola in drog

Kaj vse in kako je Merklova s pomočjo evropskih komisarjev pripravljena storiti za prikazovanje EU in evra kot uspešnih, priča tudi sveža direktiva vrha EU, ki od septembra letos dalje uvaja novo evrospko metodologijo, po kateri morajo članice svoje BDP dodatno opremljati in ojačati s prihodki od prostitucije, ter švercanja alkohola, cigaret in drog….

Ja, s temi prijemi se je EU odločila reševati recesijo, še posebej v manj razvitih in na dnu EU držav, med katere žal sodi tudi naša mala podalpska. Glede na to, da sem odkrit zagovornik legalizacije prostitucije in marihuane, me v tej novi ureditvi moti le to, da njen namen ni legalizirati omenjenih produktov/storitev, temveč zgolj prikazovati gospodarsko rast in nabirati več denarja v proračun EU, s katerim pa se seveda ne bo pomagalo revnejšim članicam.

Skladno z novimi metodami obračunavanj po definicijah EU je Velika Britanija že začela v svoj BDP vključevati tudi prihodke sive ekonomije, torej tiste od proizvodnje narkotikov in prostitucije, zaradi česar britanski zavod za statistiko pričakuje rast BDP za najmanj 1%.

Še več, britanski ekonomisti so podali oceno, da pri njih kar polovica zaužite marihuane izvira iz Velike Britanije, kar ima lahko po njih oceni pozitivne efekte na tamkajšnjo kmetijsko panogo.

Tudi konzervativna Hrvaška se mora ukloniti Bruslju

Do konca letošnjega septembra mora tudi Hrvaška, po nalogu EU, v obračun svojega BDP vnesti prihodke od prostitucije, ter švercanja alkohola, cigaret in drog, kar bi po oceni njih BDP povečalo za med 303 in 700 milijoni €, a Hrvati imajo, in ne edini, en majhen problem s to direktivo.

Na Hrvaškem, kot v Sloveniji in večini članic EU, sodi prostitucija, droge in ostali šverci med prekrškovna ali kazenska dejanja. Ali to pomeni, da v teh državah, vključno z našo, na poti legalizacija navedenih zahtev EU ? Glede na to, da se EU ostro bori proti sivi ekonomiji in korupciji bi bilo vse drugo, razen splošne legalizacije, presenečenje in seveda protizakonito delovanje EU kar proti sami sebi.

Dodatna resnica pa je tudi, da mora Hrvaška, že dobro leto po vstopu v unijo, letos vplačati na skupen račun EU 461 milijonov €, ki seveda lahko delno odstopa odvisno od, poleg zneska BDP, davčnih prihodkov. A v kolikor si bodo s to novo direktivo EU povečali BDP, to pomeni obenem, da bodo morali tudi več prispevati na skupni račun EU.

In ni razloga, da se to ne bi zgodilo tudi Sloveniji…

Na enak način bo gospodarska rast dosežena tudi v Italiji, od oktobra dalje, torej s prihodki od prostitucije, ter švercanja alkohola, cigaret in drog, zaradi česar bo italijanski BDP narasel za 2%. Ocena prihodkov od prostitucije bo bazirana na osnovi števila prostituk, medtem ko bo za narko posle uporabljena osnova porabe droge v Italiji.

Blagoslov za takšno dvigovanje gospodarske rasti je Italiji, poleg centrale EU, podelila tudi Agencija za statistiko, kar pomeni, da je Italija tik pred tem, da se pridruži Veliki Britaniji in Nizozemski, ki sta promet prostitucije in droge že dodali v svoj BDP in tako seveda opazno povečali svojo gospodarsko rast.

Ta zgodba domiselnega načina reševanja gospodarstva EU bo seveda še letos imela številna nadaljevanja in zagotovo tej EU direktivi ne uide niti naša mala podalpska. Da prostitucije, švercanja alkohola, cigaret in drog v naši mali podalpski res ne primankuje sploh ne dvomim. Lahko bi dodali še šverc orožja recimo….

In na dlani je očitna rešitev nagle gospodarske rasti tudi za Slovenijo, pa če bo to konzervativcem pri mašah všeč ali ne, a obenem tudi že vnaprej znano, da si te rešitve niso izmislili naši parlamentarci, če bo slučajno kateremu padlo na pamet, da bi se hvalil, kako lepo naenkrat napredujemo.

Skratka – ne delo in garanje, EU nam zagotavlja, da bomo rešeni le, če se bomo oz. uporabljali te storitve, švercali droge, cigarete in alkohol….Naši parlamenatrci pa že leta, z vsemi možnimi programi, niso uspeli najti rešitve rasti gospodarstva. Pa tako enostavno je….

Don Marko M

Prostitucija po EU (blog Don Marko M)

 

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “EU ukazala – v BDP morate vračunati prihodke od ilegalne prostitucije, alkohola in drog

  1. Skoraj polovica prihodka od prostitucije bi naj šla v BDP ( je pač treba upoštevati stroške obleke, kondomov, najemnine,….). Me prav zanima po kaki formuli bodo izračunali prihodek vseh teh ilegalnih dejavnosti. Pa če bomo kupli še kakšno patrio, bo ta šla zdaj v BDP, ker je to investicija. Glavno da številke štimajo, in ko bo BDP večji, bo delež javnega dolga manjši in posledično bomo vsi bolj zadovoljni in srečni 😛

  2. Nadinka,

    pa izračunali bodo po formuli “od oka”, torej po strokovnih ocenah vrhunskih ekonomistov pavšalizma….to, če bodo državljani zaradi teh meglic še bolj ob rezino kruha sploh ni pomembno, važno da bodo številke prikazovale razkošje napredka…..pa Juga je bila pojem urejenosti proti tej “naši” EU…. 😎

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *