Po finalu volitev in nogometa SP 2014 – nezaslužen prehod slabših

Sicer sta bila dva čudovita, osvežilna dneva. Naši mediji brez neumnosti politikov in zapornikov, obenem pa za bron, srebro in zlato finale SP v Braziliji. Finale v Braziliji v popolni sramoti nogometa. No, vsaj naše volitve so prinesle tudi nekaj dobrega – 42 % volilnih upravičencev smo namreč rekli odločen NE starim levo desnim komunajzarskim skorumpirancem in DA novim časom sprememb…..

Po finalu SP Brazilija 2014 – nezaslužena zmaga slabše ekipe

Vsi “strokovnjaki” nogometa, ki so po zmagi Nemčije nad Brazilijo napovedali podoben scenarij tudi z Argentino v finalu, se v svojem nepoznavanju nogometa seveda niso mogli bolj ušteti. Nikakor ne bom rekel, da so se Argentinci znašli zasluženo v finalu, bom pa, da so bili dosti boljši od Nemcev v finalu.

A tudi to je nogomet. Nemci so dejansko povsem nezasluženo osvojili prvenstvo in to z izdatno sodniško pomočjo, ki si je privoščila tudi grozljivo napako ob neizključitvi Nojerja z brutalnim prekrškom nad Iguainom. Sploh ne dvomim, da bi se tekma s to izključitvijo povsem drugače končala, zagotovo pa ne z zmago švabov, katerim je bila to prva zmaga po združitvi obeh Nemčij.

Poleg nezaslužene zmage Nemcev pa je bila pika na i še nezaslužena podelitev nagrade naj igralca Messiju. Hude spodrsljaje in sramoto si je dovolila FIFA tokrat in tako povsem povozila uspešnejši del prvenstva z dosedaj največ doseženimi goli in največjo gledanostjo športnega dogodka na svetu do današnjega dne.

Po naših volitvah pa…..fiasko sds komunajzarjev

Največji davek izgube, po mojem še dosti premalo, je plačala neprištevna in komunajzarska sds, katero je zapustilo že preko 20% njenih volilcev, kar se je poznalo na rezultatu. Pametnejši se pač nimajo več namena izpostavljati stranko z največjim številom skorumpiranih, sodno obtoženih in po zaporih članov stranke.

In medtem, ko recimo pri DL še ne znajo pojasniti svojega zatona, čeprav je vsem jasno, razen njim, Janković pa je po moško prevzel odgovornost zgolj nase, pa so se sds komunajzarji strgali s svojimi norostmi razlaganj o nekih nelegalnih volitvah in običajnih zaporniških samopomilovanjih.

Ker je sds černač, poleg vseh neumnosti in žalitev na račun vseh državljanov, ki zavračamo to skorumpirano lopovsko zaporniško stranko, zelo jasno povedal, da sds poslanci kljub izvolitvi v parlamentu sploh ne mislijo nič delati, razen verjetno običajne škode, obenem pa biti polno plačani za to od davkoplačevalcev, je povsem smiselna izvedba referenduma z vprašanjem “Se strinjaš z izključitvijo sds iz parlamenta ?”

…in odločen prodor novih sil….

Da bi rekel, da smo na teh volitvah obrnili nov list v naši zgodovini in porazili stare sile, bi seveda, žal, bilo neresno in na trenutke celo smešno.

Sploh ker ta uspeh novih sil ni rezultat spreobrnitve volilcev, ki so do sedaj volili stare levo desne skorumpirane lopove. Ne, tej so tudi tokrat volili te iste stare skorumpirance in še enkrat več pokazali, da so pripravljeni državo uničevati do konca oziroma dokelr jim bomo to dovolili.

Zaradi takšnih neodgovornih državljanov, ki s pomočjo teh skorumpiranih strank čuvajo samo svoje riti, brez vsake želje po spremebah na bolje za vse, so spet pristali v parlamentu iztirjeni sds, zablujeni DeSUS, SD, NSi, skratka vsi do sedaj dokazano uničevalni drekači, katerim se je, da je zadeva še groznejša, pridružila celo bratuškova. Od teh starih je tokrat odpadla le SLS, ki je bila, ironično, še najmanj škodljiva med naštetimi.

Preobrat podpore novim silam se je tokrat zgodil prvenstveno zaradi aktivacije dosedanjih volilnih abstinentov, ki so se končno predramili in spravili v akcijo. Sicer še premalo, a po drugi strani za začetek zadovolljivo. Sicer sem pogumno napovedal pred volitvami možnost novim strankam okoli 60%, seveda v upanju, da da bodo tudi volilci teh starih skorumpirancev spoznali, da so tej tudi njim delali neprecenljivo škodo, pa ajde.

Zdaj vsaj vemo točno koliko državljanov bo še naprej zagovarjalo za vsako ceno svojih koristi stare skorumpirane lopove do zadnjega izdihljaja, a obenem je jasno, da se njih zadnji izdihljaj nezadržno bliža. Pogrešal sem le še višjo udeležbo nezaposlenih in tistih na socialnem robu, nenazadnje bi ravno oni morali biti tisti glavni generator na volitvah za spremembe na bolje. Bomo pa na naslednjih volitvah sfiniširali te skorumpirance.

A v končnem seštevku je tokrat tudi teh 42% za nove stranke – Pirate, ZL, SMC in Šoltesa – dobra napoved za prihodnost. Seveda mi je malo žal, da tokrat niso v parlament prišli tudi Pirati, so pa prejeli dovolj glasov za financiranje, s čimer bodo lažje izvajali svoje poslanstvo v nadaljevanju in na naslednjih volitvah zasluženo pristali v parlamentu.

Nove izvoljene sile v parlament – SMC in ZL – imata tako zdaj v parlamentu 42 sedežev, kar je seveda bombastičen uspeh in marsikaj bi bilo lažje napovedati o njih delovanju, razen tega, da jim bodo tej stari skorumpiranci poskušali maksimalno oteževati delo, a najpomembneje je, da ne bodo odstopili od napovedanih smernic.

Prvi napredek bo že, če bo sestavljena vlada brez erjavčevega DeSUSa in da bo bratuškova čim dlje od denarja, torej naj prejme status ministrice za Slovence v tujini in full opšonal letalsko karto doživetij po vesolju. Nepovratno, kakopak. Spremembe so se začele….

Don Marko M

Spremembe (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Po finalu volitev in nogometa SP 2014 – nezaslužen prehod slabših

 1. Marko je tlači skupaj SMC in ZL, ker gre za dve popolnoma nekompatibilni politični grupaciji. Stranka SMC je stranka liberalcev, mogoče celo “neo”. Stranka ZL so socialisti in njihovi nazori ter program v popolnem nasprotju s tem kar bo nova vlada pod vodstvom SMC počela, zagovarjala in izvajala. Največja napaka ZL bi bila, če bi sprejeli ponudbo SMC in vstopili v kakšno tovrstno (neo ) liberalno koalicijo. Glede na svojo trenutno relativno skromno politično moč ter moč v Državnem zboru, morajo nujno ta mandat, ne glede koliko bo trajal, preživeti v opoziciji in ta čas temeljito izrabiti za izgradnjo in krepitev stranke ter njeno socialistično prepoznavnost. V svoj program pa dodati to, kar so izpustili in to je, boj za delavske pravice. Če jih slučajno gospodje iz SMC premamijo in bi res vstopili v takšno koalicijo, je njihove zgodne konec. Definitivno konec!!!

 2. Stavenskovrhski,

  malo pozornosti pri branju bi prosil….nikakor ne drži, da sem stlačil skupaj SMC in ZL po politični opredelitvi, pač pa, kar sem jasno navedel, kot dve od potencialnih 4ih novih strank, katerima je uspel preboj v parlament….
  meni je povsem jasno, da Cerar ni levi, ne desni, oz. malo po potrebi obojega, odvisno od posameznega poglavja, temveč liberalec, kar je sprejemljivo mojim nazorom, seveda pod pogojem, da ga ne zanese v neoliberalnost….
  ZL pa je, upam vsaj, končno postavila levo stran na pravo mesto, glede na to, da SD ali DeSUS to že dolgo niso več in upam, da bodo v opoziciji, kamor so se sicer sami že postavili, odigrala tisto zdravo levičarstvo, brez ekstremističnih vložkov….
  žal pa smo spet ostali brez novih sil na desnici, ki bi ustvarili zdravo desnico, kar bi bi bilo dobrodošlo v enaki meri, kot se je zdaj končno ustvarila zdrava levica….

 3. Jaz sem zadovoljen z uspehom ZL, s SMC pa niti ne. Premalo vem o njihovih poslancih, Cerar se mi zdi preveč liberalen in tip človeka, ki bo delal vse tako, kot mu bo narekoval Bruselj.

  Kar se tiče ZL, upam pač, da bo v prihodnje prišlo do njene krepitve, povezovanja s Pirati na nekaterih stičnih točkah in na koncu do prevzema SD, tako da bomo imeli močno socialistično ali socialdemokratsko alternativo. 6% je dober rezultat za začetek, ampak na tem je treba gradit. Kadre, organizacijo, finance, prisotnost v zavesti ljudi, alternativne programe, itd…. Marsikaj je že na mestu, marsikaj pa se še mora narediti.

  V resnici pa ne pričakujem kakšnih posebnih sprememb v delovanju naše države. Še naprej bomo pod pritiskom, da privatiziramo vse po vrsti, krčimo javni sektor, manjšamo pravice zaposlenih, socialo, uvedemo nepremičninski davek, sprejmemo pokojninsko reformo, še naprej rešujemo banke, državljanov pa ne. Kmalu se bo pokazalo, kaj bo v zvezi z vsem tem naredil Miro Cerar.

 4. Sašo,
  ta ti je pa svetska – “…in na koncu do prevzema SD”….. no ja, v bistvu ni razloga, ki bi lahko to preprečil… 😎
  glede dosedanjih pritiskov na sfere, katere navajaš, tudi sam ne pričakujem kakšnih hipnih posebnih sprememb, jih pa pričakujem v odzivih nanje….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *