Pomanjkanje herojev ?! Ni panike, še vedno je tukaj – Čak Noris !

Vsak narod, ki da kaj nase, ima heroje. Narodne. Ker heroji enostavno morajo biti. Ker če jih ni, potem v takšni državi moški postanejo cmizdrave babe. Kar ni dobro. Za ženske. Že tako imajo neskončno opravkov s seboj in med seboj. Čeprav ne bom zanikal, da ni med njimi tudi kakšna herojka….

Današnjo mladež je treba vzgajati. V herojskem duhu. Še bo potreben. A ker so za današnjo mladež pretežno heroji tisti, ki nabildajo kakšnega jurja lajkov pod svojim selfijem na FBju, jim je treba seveda vse razložiti od začetka.

Ne, ni problem v lokalnih herojih. Ne še. Teh imamo kar nekaj. Vsak dan. Še dobro. Problem imamo v narodnih herojih. Ikonah poguma, borbenosti, poštenosti, karizme. Teh že 24 let nimamo več. Kako se nam je to sploh lahko zgodilo ? Mar nihče več ne razume pomena Martina Krpana ? Se je res lažje poistovetiti z Butalci ?

Pa se dajmo vsaj malo potolažiti s svetovno znanimi heroji. Pa ne tistimi izmišljenimi liki (takšnih imamo dovolj tudi pri nas) ala Možje X, Terminator, Superman, Batman, Spajderman in podobne “man”, ali pak tiste kiklaste Wonder woman, Cat woman in bla, bla no woman no cry…..

Ne, dajmo se inspirirati s takšnimi iz krvi in mesa. Stvarnimi. Vsak dan možnimi. Kjerkoli na svetu. Recimo Rambom. Rockyjem. Ali MacGyver-jem. Ali pa kar skupku teh treh – strahu in trepetu žive in nežive narave – Čak Norisu.

Čak Noris live (blog Don Marko M)A da kdo je Čak Noris ? Daj, ne me zajebavat. Če ne veš, kdo je Čak, potem si bodisi včeraj prilezel iz plenic, bodisi se tvojemu življenju dogaja akcije, kot kamnu v puščavi.

E pa Čak Noris je kralj herojev. In vsega živega na planetu. Čak ima odgovor na vse, za vse, vedno. Čak nikoli ne spi, samo rolete spusti. Čak je že tam, še preden ti pade na misel, da boš tam. Čak tistim, ki hočejo delati probleme, postane problem. Nerešljiv.

Čak je strah in trepet vseh nepridipravov, zlobnežev, lopovov. Čak je zmožen počistiti nesnago v našem parlamentu z enim samim zamahom. Ker on je Čak Noris. Iz krvi in mesa. Stvaren.

Čak Noris emocije (blog Don Marko M)Poleg tega, da je planetarni heroj, v prostem času živi tudi povsem običajno človeško življenje, za nameček pa si lasti še številne vice na svoj račun, kot se za prave heroje pač spodobi.

Carlos Ray “Chuck“ Norris je namreč istočasno tudi mojster borilnih veščin, ter filmski in televizijski igralec, še najbolj poznan po vlogi Cordella Walkerja v TV seriji Teksaški mož postave (Walker – Texas Ranger).

Rojen 1940 v mestu Ryan (Jefferson County,Oklahoma) z mešanico Irske krvi po mamini strani in indijanske Cherokee po očetovi, sta mu bila temperament in herojstvo položena že v zibelko.

V otroštvu so ga v šoli sicer pogosto šikanirali ravno zaradi mešanice njegove krvi, tako da je pogosto sanjal o dnevu, ko bo pokazal svojega Boga tem neotesancem. Poleg tega je zelo pogrešal očeta, ki se je, namesto z njim, raje ubadal z alkoholom, kar ga je polnilo z občutkom zapuščenosti, zavrženosti, in zadržanostjo. A njegov duh je bil močan.

Čak Noris bil tukaj (blog Don Marko M)Leta 1958 se je tako pridružil vojnemu letalstvu ZDA (USAF), katero ga je poslalo v bazo v Južni Koreji. Tam je prejel vzdevek “Chuck”, začel pa je tudi resno trenirati Tang Soo Do, v katerem je primahal do črnega pasu.

Po tej “usa army” avanturi je bil 1962 odpuščen iz te službe in takoj zatem si je odprl svojo verigo šol karateja. Začel je tekmovati na raznih turnirjih, a v prvih letih je bil redno poražen vsakič, ko se je približal končnicam turnirjev.

In tako vse do leta 1968, ko je doživel zadnji, 10i poraz. Istega leta je namreč prišel do prve zmage nad istim nasprotnikom, ki mu je zadal zadnji poraz (sladko maščevanje), obenem pa je osvojil še naslov prvaka karateja v srednji kategoriji, katerega je v naslednjih 6ih letih zapored uspešno obranil.

Potem ko je leta 1969 dosegel največ zmag v tekočem letu, ga je časopis Black Belt Magazine razglasil za Borca leta. Istega leta pa je začel tudi svojo filmsko pot v filmu Dean Martin/a The Wrecking Crew.

Čak Noris banka (blog Don Marko M)Svetovno popularnost je Chuck začel doživljati leta 1972, ko je na eni svojih demonstracij spoznal Bruce Lee/ja, kateri ga je povabil na odigranje vloge v filmu Na zmajevi poti.

Svojo karate kariero, v kateri je prigaral 182 zmag, 10 porazov in 2 neodločena izida, je zaključil leta 1974. Leta 1997 je postal šele 3 človek iz Zahoda, ki je prejel črni pas 8.dan in 3 leta kasneje mu je Svetovna karate zveza (WKF) podelila nagrado za življensko delo.

Po nekaj neuspešnih filmskih vlogah, je Chuck leta 1993 začel s snemanjem kultne tv serije Teksaški mož postave (Walker – Texas Ranger), v kateri je vseh 8 let imel glavno vlogo Cordella Walkerja, ki je postala njegov zaščitni znak in praktično je ni bilo tv na svetu, ki ne bi predvajala te serije.

Poročen je bil 2x, prvič 30 let, zdaj drugič je še vedno. Statusu nepremagljivega silaka je očitno dodal tudi tistega “lomilec ženskih src”, saj je, poleg 4im otrokom iz obeh zakonov, tudi oče izven zakonske hčerke.

Čak Noris dejstva (blog Don Marko M)A tisto, kar je verjetno še najbolj znano so Dejstva o Čak Norisu. Še posebej od leta 2005 dalje je Čak postal pravi svetovni fenomen z dejstvi o človeku nepredstavljivih močeh.

In tukaj je le nekaj Dejstev o Čak Norisu, po mojem izboru :

– Čak ima edini iPhone s celim jabolkom
– Čak edini ve, kdo je Borisu Novkoviću vzel Tamaro

– Čak je obesil sliko na zvočni zid
– Čak je tako močan, ker vadi 2 dneva dnevno

– Čak pije vodo iz pipe na eks
– ko je Bell izumil telefon, je že imel zgrešen klic Čak Norisona

– Čak edini ve, kdo to tam poje
– Čak je 3x preštel do neskončno

– Čak ima profil na teletextu
– Čak je bil 2x polnoleten pred 18im rojstnim dnevom

– pri skokih iz letala Čak uporablja padalo zgolj kot modni dodatek
– Čak je edini zabil gol med nogama vratarju vaterpola

– teorija evolucije ne obstaja, zgolj vrste, katerim je Čak dovolil živeti
– Čak Noris je premagal Boga v verouku

Don Marko M

Čak Noris dovoljenje (blog Don Marko M)

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Pomanjkanje herojev ?! Ni panike, še vedno je tukaj – Čak Noris !

  1. Čak lahko samo z levim mezincem pritisne Ctrl+Alt+Delete.

    Mimogrede, na zadnjih volitvah sem ga jaz (spet) obkrožil. Čudno, da ga ni bilo na seznamu, pa sem ga še prej sam dopisal.

  2. Klinge, saj to Čak že vse ve….a ne pozabi – poleg vsega je Čak enkrat obiskal Deviške otoke….od takrat so samo še Otoki.. 😎

  3. aha, filmoljub….ni zajebancije s Čakom….dinozavri so enkrat narobe pogledali Čaka….samo 1x…..
    kolikor vem, pa se je Čak kar sam izbrisal iz volilnih seznamov, ker je vseh 90 sedežev parlamenta njegovih, pa še ni utegnil tega povedati tem, ki zdaj tam sedijo, a pride čas….

  4. Tomo, nič ga ni premagal….takrat je Čak samo malo dlje časa počival, kot običajno, pa so si eni to takoj po svoje razložili….vidiš kako je naporno herojem, še počivati ne morejo v miru….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *