Z Ukrajino je konec ! Merklova na kolenih pri Putinu, ta od nje zahteva 600 milijard odškodnine

Malo smešno, čeprav žalostno, da ne rečem hinavsko, je to, da EU, ki izvaja sankcije Rusiji, zdaj le to prosi za pomoč. Po vztrajnem zavračanju Bruslja na vsak predhodni predlog Putina, za ureditev razmer, se je zdaj zgodilo, da je Bruselj padel na kolena Putinu kar v njegovi Moskvi…..

Razlog – Ukrajina. Angela Merkel in Francois Hollande sta predstavila Putinu “mirovni načrt” za končanje spopadov v Ukrajini, ob čemer Merklova poudarja, da sta “nevtralna mirovna posrednika”. Nevtralna ? Mirovna ? Uau….

Kdo pa to sploh verjame, da sta “nevtralna” in “mirovna”. A Merklova res misli, da se da pozabiti dejstvo, da je ravno Nemčija, s pomočjo ZDA, več kot odlično poskrbela za izvedbo državnega udara v Ukrajini, zamenjavo oblasti z njim sprejemljivo desničarsko skrajnostjo, kar je povzročilo državljansko vojno v Ukrajini.

In, a mi lahko kdo našteje, koliko vojakov uradne ruske armade se nahaja v Ukrajini ?

V Ukrajini se bije državljanska vojna, kjer uradno ni prisoten niti en vojak katere druge države, razen Ukrajinske. Res pa se proti ukrajinski vojski tam borijo ukrajinski državljani ruske narodnosti, ker so bili pač s strani ukrajinske vlade v to prisiljeni in ker se ne strinjajo s takšno politko, ob čemer so izrazili jasno zahtevo, po demokratični avtonomnosti.

Demokratično se torej želijo odcepiti od Ukrajine in s to njih željo ne bi smelo biti nič narobe, tako kot ne če bi to isto željo izrazil katerikoli narod v Evropi, nenazadnje EU, sploh Merklova, čvrsto zagovarjajo demokratičnost in svobodo v Evropi. In če nekaj zagovarjaš, potem pusti, naj se zgodi vsem v enaki meri.

Strinjam se, da je vsaka vojna nesmiselno, nepotrebno, neumno in uničujoče početje, ki priča le, da dve strani nista sposobni uskladiti interesov po mirni poti, ampak s tem, da se demokratična odcepitev od koga ali česa lahko dogaja le še po vzorcu če je ta demokratičnost vščečna ZDA ali Bruslju pa je enostavno treba končati.

Srečanje izzivanja usode

Merklova je, s pomočjo ZDA in pod pretvezo da je to stališče vseh članic EU, začela igrati umazano igro – poskuša prikazati Rusijo kot edino (vojaško) nevarnost za Ukrajino in EU, ob čemer nima nobenih namenov priznati svoje in EU krivde za stanje v Ukrajini.

A dejstva so spet neizprosna – medtem, ko je Rusija še do prejšnjega tedna Ukrajini dostavljala humanitarno pomoč, kompozicije vlakov s premogom in še številne oblike pomoči, pa EU, z Merklovo na čelu, ni dostavila v Ukrajino še niti zrna pomoči.

Razen uničujočih IMF kreditov in varčevalnih reform….

Zdaj, ko je že jasno, na kar sem sicer v svojih zapisih že opozarjal, da so največji poraženci v Ukrajini ravno nedolžno ukrajinsko ljudstvo, katerim je zagotovo žal, da so se pustili speljati na limanice pot pretvezo neke demokracije in lepote življenja v EU, je jasno tudi, da je ukrajinska vojska v bistvu že poražena.

Zato je Merklova pri Putinu. Ker je ukrajinska vojska pod vodstvom desničarskih skrajnežev borbeno in moralno povsem odpovedala na vseh področjih, še več, v popolni neorganizaciji so poveljniki ukrajinske vojske dosegli celo, da so se njih enote začele pobijati dobesedno med seboj.

In zato zdaj Merklova ponuja Putinu neke dogovore, ker zdaj že slepi vidi, da so proruski uporniki že povsem dotolkli ukrajinsko vojsko, dostop do Kijeva je na dlani, zrušitev ukrajinske desničarsko ekstremistične Merkline vlade takisto, posledično pa zavzetje ne le območij, za katere so se do sedaj borili, pač pa kar cele UKrajine.

Merklovi in Bruslju je zdaj že jasno tudi, da so zajebali do konca in da lahko Ukrajino “rešijo” za svojo korist zgolj s kakšnim mirovnim sporazumom ali nastopom svojih, torej NATO vojaških sil v Ukrajini. A jasno je, da Ukrajino lahko reši le še Putin.

Merklova sicer skozi razlaga, da je golobica miru, ker EU pač skrbi za mir. Saj bi človek mogoče še verjel, če ne bi bilo morije po Balkanu….

Merklova predlaga Putinu za Ukrajino Daytonski sporazum

Po dobrih 5ih urah so Putin, Merklova in Hollande zaključili prvo srečanje, ki je lahko le eno v nizu, če upoštevamo, da se bo tako ali drugače trojici v pogovorih moral priključiti tudi Porošenko.

A Merklova že sanja, da bi v Ukrajini uporabili praktično že dobro znan Daytonski sporazum, kot za področje Balkana, ki je še posebej v BiH dobesedno zdemoliral državo in jo še vedno.

Sicer še ne omenja javno, da predlaga kantonalno razdelitev, torej vsakemu od “velikih” (Nemčiji, Franciji, Angliji, Rusiji) svoj del ozemlja Ukrajine, ampak to je edino možno logično nadaljevanje.

Merklova torej predlaga, da se v Ukrajino naselijo UNPROFOR “modre čelade” OZN, kar navidez ni slaba ideja, čeprav se na Balkanu ni pokazala niti kot dobra, a hudič seveda leži v podrobnostih.

Natančneje v določenem členu Daytonskega sporazuma, kar Merklova seveda modro zamolči. Tam je namreč zapisano tudi, da OZN čete UNPROFOR na mirovnem območju zamenjajo Mednarodne mirovne sile (IFOR), katere so pod neposrednim poveljstvom zveze NATO in pod vodstvom – ameriškega generala.

Obenem je v sporazumu jasno navedeno tudi, da mednarodne mirovne sile (IFOR) nadzoruje izvajanje premirja in se imajo pravico braniti ob napadih. Američani bi se torej povsem zakonito sredi Ukrajini lahko branili pred komerkoli in napadali kogarkoli.

Ali enostavno povedano – pod okriljem “mirovnega sporazuma”, bi ZDA s svojimi generali in vojaki napadala proruske upornike, ustvarjala namerne kaotične razmere za 15 in več let, kot v Pakistanu, obenem pa bi povsem slučajno, kot običajno drugod, vpadala na ozemlje Rusije.

Še bolj enostavno povedano – s pomočjo Merklove bi ZDA sprožile novo vojno, tokrat v Evropi. Seveda pa ne smemo pozabiti, da je Putin jasno povedal, da bo zaščitil svoje državljane povsod, kjer bodo vojaško ogroženi.

Nenazadnje je ta Putinova izjava zgolj replika izjave ameriške politike, ki to isto trdijo za svoje državljane v tujini, kar zlorabljajo za svoje vojaške pohode po svetu, česar si Rusija še ni dovolila.

Hollande pa bi v Ukrajino uvedel demilitarizacijo

Čeprav sta bila Merklova in Hollande kot skupna predstavnika EU pri Putinu, pa se predlog Hollanda razlikuje od Merklinega predloga.

Hollande namreč predlaga za Ukrajino demilitarizacijo, skladno z mednarodnim pravom, torej polno prepoved oziroma najmanj omejitev nameščanj oboroženih sil, ob čemer se na tem območju ne smejo vzdrževati in graditi nobeni vojaški objekti.

Demilitarizacijsko območje širine med 50 – 70 km bi tako potekalo v širšem obsegu med spopadajočima stranema, obenem pa Hollande predlaga tudi večjo avtonomijo za uporniške vzhodne regije.

Videti je, da Merklova in Hollande nista usklajena v enotnem predlogu rešitve, a ni tako – oba, vsak na svoj način, zagovarjata zaščito območja Kijeva. Ampak ker ima Putin zdaj dva predloga, bo seveda izbral tretjega, ob čemer nobena stran ne bo vprašala Porošenka, kaj si on misli, ker je že itak dokazal, da sam ne zna misliti.

Zadnja beseda bo Putinova

Tudi Putinu vojna ni v interesu. Čeprav bi ruska armada zlahka povozila tako Ukrajino, pa še dosti naprej. A zgodovinska dejstva pač ne skrivajo, da ruska armada praktično nikoli ni bila agresorska vojska, ki bi prva napadla tuje ozemlje, pač pa so se zgolj odzivali napadu tujega agresorja na svoje ozemlje.

Zdaj, če so v tej obrambi napadalca ne le porinili iz svojega ozemlja, pač pa ga porinili celo nazaj na njegovo ozemlje in ga tam še dotolkli, to ni več problem ruske armade, ampak agresorja, ki jih je napadel. Ker je vedno kriv tisti, ki prvi napade, ne pa tisti, ki sproža samoobrambo.

Seveda Merkel/Holland obisk Putinu spet in znova dokazuje njegovo in rusko veliko pomembnost, obenem pa tudi strah pred njegovo sposobnostjo. In Putin itak ni nikoli skrival, da bi bila Ukrajina, četudi v določenem delu, pomembna za “njegovo” Evrazijsko unijo.

A Putin ima v rokavu tudi nesporno več asov, kot jih bo Merklova, tudi z ZDA, kdajkoli. Med ostalim tudi aktiviranje zahteve po vojni odškodnini iz 2. svetovne vojne Nemčiji.

600 milijard $ – takšno zahtevo po plačilu je poslal Putin v Berlin Merklovi le dva dni pred njenim prihodom na ta “mirovni” sestanek. 600 milijard kot poplačilo nacistične agresije Nemčije na rusijo v 2.svetovni vojni.

To je bilo sicer bolj Putinovo opozorilo Merklovi, ki pa se v prihodnosti zlahka spremeni v pravni spor, v katerem je zmagovalec že vnaprej znan in to ni Nemčija. Zadnje čase je segrevanje zahtev Nemčiji po plačevanjih vojnih odškodnin nacistične morije vedno bolj udarno, začeli pa so Grki s svojimi 220 milijardami.

Se komu svita, kako bi izgledala Nemčija, če bi se premislile vse države, katerim je nemški nacizem v 2. svetovni vojni povzročal morije in rušilna opustošenja, ter zahtevale od nje poplačila teh odškodnin ?

Ker Merklova in Nemčija očitno pozabljata, da bi danes le ta bila na ravni najmanj razvite evropske države, če ji ne bi takrat dobrovoljno “odpisali” te dolgove vojne odškodnine ravno levičarji.

Tej isti levičarji, po katerih danes Merklova pljuva v Grčiji, tej isti levičarji, katerim vsiljuje svoje nehumane uničevalske “varčevalne reforme”, tej isti levičarji, ki bi lahko takrat Nemčijo zmleli v prah. Toliko o nemški hvaležnosti do evropskih sodržavljanov.

In ravno zaradi tega ne bi škodilo, če bi te države oškodovanke, ki so danes v glavnem visoko zadolžene in se jih še naprej namensko uničuje predvsem s strani Merklove, zahtevale od Nemčije te vojne odškodnine. Nekako se mi zdi, da bi v tem primeru potem Nemci hodili na delo ravno v te države iz katerih zdaj hodijo na delo v Nemčijo.

Z Ukrajino je konec

Dvoma ni več, vsaj zame, da je z Ukrajino konec. Nikoli več ne bodo država, kot so nekoč bili. Nikoli več ne bodo gospodarji na svoji zemlji, zgolj še tujci najemniki. Ukrajinski narod je zavedeno nasedel sanjam sladkih desničarskih obljub EU, dobili so vso grenkobo in bedo. Niso edini.

Z začetkom ustvarjanj tega “mirovnega sporazuma” so namreč veliki (Nemčija, Francija, Rusija, ZDA) začeli povsem legalno razkosavati Ukrajino. Vsak od njih bo dobil svoj del Ukrajine, le Ukrajinci nič.

Scenarij “reševanja” Balkana se ponavlja. V vsej svoji neumnosti je nasedlo naivno ljudstvo Balkana, Ukrajina pa se iz tega ni nič naučila. Tudi Ukrajina.

Ni se naučila, da “velika” Nemčija in ZDA uporabljajo že izdelan, nespremenjen scenarij. Najprej v določeni državi krepko finančno podkupijo določene politike, na Balkanu so bili to člani Komunistične partije, ki se že 24 let in še danes označujejo za leve in desne, komunajzarji torej.

Tej politiki potem začnejo javno prodajati mantro, da narod v resnici ni svoboden, temveč zasužnjen in da vse lepote ponuja zgolj Zahod. Nažigajo, s pomočjo podkupljenih medijev, do onemoglosti.

Sicer ne vsi, ampak del ljudstva vedno podleže tej propagandi, dovolj, da se med narodom začnejo kresati nasprotovanja, kreg, najbolj odpiljeni posegajo tudi po orožju. “Veliki” zagotovijo tem izdajalcem lastnega ljudstva nadaljne rente in pod krinko demokracije tudi visoka mesta v politiki.

Tej “izbranci” potem konstantno nadaljujejo s temi zaigranimi boji levi proti desnim, narod se kregari med sabo. Za nameček ne pozabijo dodajati, kako je le politika Zahoda edina prava smer v boljše življenje. Cene seveda ne omenjajo. Ko razbiješ enostnost ljudstva, lahko počneš kar se ti zljubi.

In medtem, ko se narod kregari za oslovsko senco, “veliki”, s pomočjo tistih izbranih sistemsko uničujejo družbeno klimo, predvsem pa gospodarstvo. Konkurenčna podjetja, predvsem prehrambena in energetska, namensko vodijo do propada.

Tako nič vredna potem bodisi uničijo v stečajih, bodisi jih prodajo za bagatelo pod krinko privatizacije, “velikim” pa podelijo še koncesije, spet za bagatelo, za rabo energetskih virov. Državljani začnejo živeti na “svoji” zemlji, kjer ni več nič njihovega.

Še enkrat več se ponavlja – EU, predvsem po zaslugi velikih članic, ni noben golob miru, pač pa zgolj jastreb, ki pleni po manjših svojih zgolj zaradi lakomnih materialističnih interesov in jih namerno in zavestno briše iz zemljevidov. Briše jim življenja.

Svetovna vojna v Ukrajini dejansko ni v interesu praktično nikomur, razen na nek način ZDA, ki bi izgubile če ne bi tja prodale svojega orožja, posledično pa bi se trudile tja prodati tudi svojo demokracijo preko že znanih kreditnih prijemov v stilu Marshallovega načrta.

In zakaj bi jim vojna sploh bila v interesu, če si lahko po “mirni” poti določene države Ukrajino lahko razdelijo in opustošijo brez izstreljenega metka. Sprožili so vojno v Ukrajini, predvidevali, da bo ukrajinska vojska sama počistila in zdaj, ko je že iz vesolja vidno, da je poraz ukrajinske vojske neizbežen in da lahko uporniki zasedejo kar celo Ukrajino, ne le prvotno željene dele, so se pač hipoma odločili za “mirovne” sporazume.

A Putin seveda ni prodana duša Zahoda, kot so to naši in Balkana levo desni politiki, čerpav ni dvoma, da bo za svoje Ruse v ukrajini poskrbel.

Nekoč nas je Tito (na)učil – tujega nočemo, svojega ne damo. To je pomenilo le, da vsakega, ki vtikuje svoj nos tja, kjer mu ni mesto in povzroča nepotrebne težave vsem, čaka zgolj to, da jih bo dobil, po domače, “po pizdi”. Zgodovina je to še vedno dokazala….

Merklova in EU sta na račun Ukrajine na dobri poti za jih dobiti spet “po pizdi”, še bolj kot že in edino žalostno je, da v teh svinjarijah zavestno sodelujejo tudi naši levo desni parlamentarci, ki se sklicujejo na to početje “v imenu naroda”. Pa si državljani naše male podalpske, ki ste jih izvolili tja, res želite tega ?

Don Marko M

Merkel Putin (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *