Moško sedenje z nogama narazen – zaradi tega bi me v ZDA aretirali in izrekli kazen

Feministke so odprle novo bojno polje v vojni proti moškemu svetu in vsem dosedanjim bizarnim zahtevam dodale še trenutni vrh bizarnosti. In spet se je začelo, kje drugje, kot v demokracije neusahljivi deželi kavbojev…..

Sicer mi je že dolgo jasno, da so kavboji, najmanj vodilni kadri, izvirni pojem grške demokracije povsem “poosodobili” v nečloveško totalitarnost policijske države brez meja in kar je najhuje, takšno demokracijo celo izvažajo po svetu pod parolo “cedita se med in mleko”….

A tokrat ne bom o tem, niti o tem, da ameriška policija dnevno ubije 5 – 10 svojih civilnih državljanov tudi zaradi parkirnega listka, niti o tisočih civilistov, katere pobijejo njih vojaški kolegi po svetu….Pač pa o le še eni nesporni neumnosti ameriške demokracije več, ki ubija nič manj kot metek…..

Feministke v boju proti moškim izumile še – manspreading

Kaj sploh je manspreading ? V bistvu si celo ameriški jezikoslovci niso čisto na jasnem, kako bi ta izraz, izmišljen na feminističnem zelniku, nesporno dorekli.

A jasno je, da ponazarja – moško sedenje razširjenih nog. Saj ne, da tudi ženske tega ne bi znale, celo bolje kot lepo število moških, ampak feministke ta boj bijejo proti moškim.

Pa bodimo še malenkost natančnejši o manspreadingu – usmerjeno je proti moškim, ki sedimo razširjenih nog v javnem prometu. Od tu pa do parkov, lokalov je itak le korak….

Začelo se je leta 2013, ko je začela feministična anti-manspreading kampanja na Tumblr-u, s plakati, pa tudi drugače, vabiti predvsem ženske, da naj pošiljajo fotke moških široko sedečih junakov v javnem prometu, da jih potem posredujejo policiji.

Akcija je sprožila nemalo javnih in sploh spletnih polemik tako v ZDA, kot tudi Kanadi, Veliki Britaniji, celo Turčiji. In bolj kot so ameriški uradniki javnih prevozov trdili, da sedeči moški z razširjenimi nogami na avtobusu, vlaku, tramvaju, kar je pač javnega prevoza, ne predstavljajo omembe vrednega problema zganjanja takšnega odziva, bolj so feministke udrihale, da se zaradi tovrstne moške drže ne morejo normalno vsesti v javnem potniškem prometu.

Seveda feministke, prerasle v anti-manspreading aktiviste, niso postregle s prav nobenim podatkom, v koliko primerih naj bi se tovrstne moške drže razširjenih nog dogajale, ampak le, da je takšna drža neprimerna do ostalih potnikov, ki naj bi morali zaradi tega stati.

Nobenega raziskovalnega številčnega dokazovanja torej, zgolj pavšalno udrihanje in pribijanje tovrstnih moških na spletni sramotilni steber. Vprašanje je seveda kaj je naslednje – jih bodo zmotili plesoči po ulicah v dežju, mogoče tisti s slušalkami na glavi med đogingom, mogoče tiste v bikinkah na plaži….

A norosti tukaj še ni konec, kajti tej feministični noriji so pritegnili tudi organi reda in miru….

Policija začela z aretacijami manspreading moških

Prejšnji teden je namreč policija v New Yorku aretirala prva dva moška zaradi izvajanja “manspreadinga” v tamkajšnjem vlaku podzemne železnice.

Po zaračunani kazni si je policija seveda dovolila podati javno pojasnilo tega ukrepa. Zanje je moško sedenje narazen nezakonito asocialno vedenje, ob čemer ne navajajo, na kateri zakon se sklicujejo, za nameček pa so še poudarili, da mora vsakdo sprejeti malo odgovornosti za asocialno obnašanje.

In kaj v resnici sporoča policija s to aretacijo ?

Povedali so le, da si lastijo polno pravico, kljub nestrokovnosti, selektivno aretirati kogarkoli, ki po njih oceni kaže kakšno značilnost širokega nabora asocialnega obnašanja, med katera naj bi po njihovem demokratično, a nezakonito, sodilo tudi sedenje z nogama narazen.

To, da bi morali v demokraciji poskrbeti najprej za izdelan normativ kaznivega – v primeru narazen sedečih moških recimo izdelavo določenega vzorca za oceno krivde, ki bi temeljila na prostem prostoru okoli sedečega, številu stoječih potnikov, predpisana “varnostna” razdalja med sedečimi potniki, dolžini nog in testisov obtoženega – očitno ne duha ne sluha. Samo policijska osebna ocena kaj je asocialno in kaj ni.

Uporniške sanje ameriškega asocialnega generacijskega idola James Dean so se razblinile….

V bistvu so feministke namesto zbliževanja medčloveških odnosov ustvarile še eno družbeno vojno stanje

Feministke torej po novem očitno moti še pogled na sedeče moške z razširjenimi nogami. Da je to asocialno obnašanje in neprimerno razkazovanje mednožja. A vi to resno ?

Mene bolj zanima zakaj te feministke sploh gledajo v moško razkoračeno mednožje…Crknila baterija vibratorja, ali kaj….

Storitve javnega prometa kar pogosto uporabljam in že ne vem kolikokrat sem sedel na avtobusu, vlaku tako kot sedim običajno povsod – s povsem razširjenima nogama.

Že od malega ne znam, pa tudi nočem drugače. Sem zato asocialen ? Tudi prav. A zaradi tega se ne mislim opravičevati, če ne sedim prekrižanih nog kot ženske in da, tako sedijo tudi nekateri moški, na kar kot predstavnik moškega roda sicer nisem ponosen….

Dogaja se mi seveda tudi, da so sedeži zasedeni in potem stojim, kakor tudi, da imajo ženske na sedežu poleg parkirane svoje torbe/torbice in se jim svetsko jebe, če kdo zaradi tega stoji, a še nisem delal štale zaradi tega, ker, kot sem rekel, asocialnost je širok pojem.

Zgodi se mi kdaj tudi, res kdaj, da na sedežu med dvema ni ženske torbice, pa tako moški kot ženska sedita z nogama narazen, a če kulturno pristopiš in izraziš željo po zasedbi prostega sedeža pač oba povlečeta nogi malo k sebi in gre.

Enako se odzovem v podobnih situacijah tudi sam, če želi kdo prisesti ali pač enostavno vstanem, če kdo izrazi željo po sosedenju, meni pa ni do stiskanja nog, obenem pa ne vidim nobenega problema, če sedim z nogama narazen v javnem prevoznem sredstvu ko je okoli še dovolj sedežev prostih.

In zdaj – če meni kot asocialcu sede razširjenih nog uspe socialno rešiti široko sedalno “težavo”, kako to ne uspeva samooklicanim socialnim feministkam z nažiganji po policijskem pregonu “manspreadinga”.

Zakaj se ne lotevajo tudi narazen sedečih žensk se ne bom spuščal, me pa zanima če so te feministke in policaji z njimi, kakor tudi vsi ostali široko sedečih obsojajoči, kdaj probali sedeti z nogama narazen. Ker če bi kdaj probali, potem bi vedeli, da je za to potrebno – ja, jajca.

Don Marko M

Manspreading (blog Don Marko M)

18 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Moško sedenje z nogama narazen – zaradi tega bi me v ZDA aretirali in izrekli kazen

 1. Lej .. poskusil ti bom razložiti to gonjo s psiho-vidika. Čisto resno – čeprav se morda ne bo tako bralo in bo verjetno vleklo na humor.

  Jasno, da je za sledeče misli osnova stari, dobri dr. Freud, ki spet postaja vse bolj popularen.

  Prava feministka se ne bori za enakopravnost žensk. Ker je enakopravnost sicer mogoča v pravnem smislu, ne pa v naravnem, se militantne feministke bore za nadvlado. Možakarji pa brezjajčni kavalirji, namesto, da bi se postavili v bran lastnemu spolu, to dovoljujejo. Saj tu ni treba nobenega fizičnega ali psiho-nasilja – daš jih na “ignore mode” pa je.

  Vse pa izvira iz seksualnih osnov v podzavesti. V bistvu je feministka moški brez jajc in moškim, ki to imajo neizmerno zavida, kaj zavida .. jezi jo in to do te mere, da se v njej zbudi želja (podzavestna!), da bi kar vse možakarje počez – po domače povedano – abjajcala. Ta podzavestna želja po kastriranju VSEH moških, ki se ne plazijo po kolenih okoli njih, je razlog za MILITANTNI feminizem, ki se organizirano s vsemi pravnimi sredstvi bori za ZMAGO, za svet, kjer bodo dame imele popolno oblast.*

  S tega vidika je povsem razumljivo, da so šle v tako akcijo .. amerikancem, največjim butlom planeta, pa to ni jasno. Kot jim ni jasno še marsikaj drugega. Recimo, da vojna za ameriško domovino ne more potekati v Vietnamu.

  Poleg tega sem prepričan, da se je v zadnjih desetletjih amerikancem tista razlika med možakarjem in feministko med nogami drastično zmajnjšala z jajci vred, saj bi drugače kdo celo oporekal in jim razložil, da pošten možakar sedi z nogami narazen samo zaradi fiziološke razlike med moškim in žensko, pa četudi je to feministka in je to NARAVNA oblika ali način sedenja za možakarja .. od nekdaj. Večina moškega sveta sedi tako (lotusov cvet, turško sedenje na tleh, japonsko klečanje, indijsko sedenje z enim dvignjenim kolenom)

  To zmanjšanje ameriškega mednožnega premoženja pri možakarjih bi dr. Freud potrdil tudi s tem, da jih vse več nosi pištole in drugo orožje s katerim žele dokazati svojo možatost, ker je tista med nogami tako skrajno zakrnela. Zato pa so policaji s pištolami v taki akciji.

  ________________
  * ena od opcij bodočnosti, katero si ni tako težko zamisliti trdi, da bomo možakarji tako ali tako zelo kmalu preteklost. Glede na razvoj genetike in medicine nas ženske v bodočnosti sploh potrebovale ne bodo. Za sex bodo imele primernega robota, katerega bodo upravljale po želji in nalagale ustrezne sexualne programe genetika in medicina pa bosta skrbeli za potomstvo v laboratorijih in umetnih maternicah, saj ženske bodo bodočnosti zelo verjetno ta mučni postopek raje preskočile. Možakarjev se bo rojevalo vedno manj in z njimi bo verjetno izginila tudi potreba po vojnah, kar v bistvu niti ni tako slabo.
  ================
  Sorry – spet namesto komentarja “skoraj blog”. Ampak iztočnica je bila dobra.

 2. .. nekaj napakic v mojem kom. sem opazil. Razlog = brzina, ker moram pred večerom še nekam skočit.
  Lp

 3. eh Jure, nič se sekirati za slovnične napake, bistva povedanega itak niso spremenile….
  si pa lepo razložil, da praktično ni kaj dodati in seveda da obrača na smešno, ker je toliko noro, da je lahko smešno…..
  slovenske feministke, ki se zelo rade skrivajo in delujejo predvsem podtalno, pa bodo itak prijavile, da niso feministke nič krive za to manspreading gonjo, čeprav cel svet ve, da so ravno one spočele to gonjo, ampak bodo krivico prevalile na policijo in se posuvale s prahom, kakšno kozlarijo so spočele pa itak niso sposobne dojeti….in da bo zadeva tip top, jim bodo moški brez jajc celo pritrdili v bran….

 4. ženska podzavest je res smešna zadeva in zabavna, če se ji le malo posvetiš.
  BTW: si dobil moj mail?
  Lp

 5. aha .. morma pogledati .. pišuka pa saj sem ga prekopiral iz bloga. Tule je pa čisto nekaj drugega.
  Poskusim še enkrat .. na ta naslov ti bom posredoval prvi mail, da boš lahko primerjal.
  Poleg tega nisem dobil povratnega maila, da naslov ne deluje.

  Ok .. grem posredovat.

  Lp

 6. Ne dolgo nazaj sem slišala (in v bistvu je res), da nas je na svetu tako več kot moških in če se nekega dne odločimo, da bodo moški naši sužnji, imamo za tako demokratično odločitev čisto večino.

  Feministke pa grejo izgubljat energijo na takih malenkostih, kot so, kako se moški vsede? 😀 Bi človek rekel, da jim je nekje konkretno zašlo in da še dolgo ne bo dan.. 😉

 7. Polona, tako je…že itak vas je več na tem svetu in lahko “složno” kot amazonke zasužnjite moški svet kadar se vam zljubi….no, meni je važno, da se tega podviga niso lotile emancipirane ženske, katere zelo spoštujem, feministkam pa itak vedno špila v žnj molu….. 🙂

 8. protest sprejet….a feministke bodo tvojo tezo izpodbijale kot seksistično in zahtevale, da se Markoti ne širijo v korak…. 😎

 9. Tu sem, moj “šimbas” je na voljo, tudi v “gard” znam stopiti :0) in “fajt” bo krvav.

 10. Na FBooq sem objavil pošasten podatek .. statističen in resničen: V Rusiji in samo v Rusiji je 12.000.000 žensk več kot možakarjev, če se dobro spomnim. Torej neka katastrofalna cifra – pa se mi ne da it gledat.

  Torej se že dogaja – izumiramo.

  Glavno vprašanje: kaj za hudiča enega potem te histerične babe pi*dijo?
  Saj je jasno, da bodo moški izumrli.

 11. Grozno. Katastrofa s čim se ljudje ukvarjamo. Moški bi morali biti feministi 🙂 in ženske obratno. Namesto da bi bile srečne, da vas imamo. Predvsem mi je pri moških najbolj všeč vaša preprostost, ženske kompliciramo. Vsakič, ko se opazim, takoj sprememim vedenje. Vem, da premalo. A to da je kaznivo sproščeno sedenje, ki je verjetno veliko bolj zdravo, kot stiskanje stegen, je totalno brezveze! Sicer to ne pomeni, da podpiram riganje in prdenje v javnosti ali kaj takega, da ne bo pomote 🙂 Skratka, moški naj razvijajo svojo moško energijo in ženske svojo pa bi bil svet veliko lepši. Ne, pa da na koncu moški izgleda kot ženska, na “jutranji kavici” naroči kapučino z dodatno penco:) in njegova ljuba žena veliko Laško 😛 Videno v živo, sme bila šokirana še cel dan… Kakšna aboriginska plemena nas lahko veliko naučijo. Samo mi ne znamo opazovati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *