Volitve Hrvaška – pirova zmaga Karamarka in njegovih članov Komunistične partije

Karamarkovi in njegovi člani Komunistične partije so pirovi zmagovalci volitev pri naših hrvaških sosedih. Za spremembo so bile pred tokratnimi volitvami anketne napovedi praktično točne, kakor tudi rezultati vzporednih volitev….

Lahko bi sicer začel drugače, a bom namerno z navedbo, da je Karamarko s svojim HDZ članstvom skupek orto dinozavrskih komunajzarjev. Ne bom rekel komunistov, ker to niso in ker bi nepravično (u)žalil prave komuniste, ker biti član Komunistične partije ali pak komunist seveda ni tako samoumevno istega pomena.

Dejstvo je pač, da že 25 let po Balkanu, vključno s Slovenijo, zdrahe, sovraštvo, nazadnjaštvo in nasploh probleme novim državam in državljanom povzročajo ravno orto komunajzarji iz časov bivše skupne SFRJ.

Definicija – komunajzarji so tisti najbolj izprijen del članstva (nekdanje) Komunistične Partije še iz Juge, kateri so že ogabno izprijeno molzli, kradli, zlorabljali in izkoriščali državo in državljane tako v Jugi, kot v državi po njej še danes in obenem obsojajo totalitarizem, NOB, zvezdo in Komunistično partijo in UDBO iz Juge, torej obsojajo tudi sebe. Takšni primerki pri nas so že preveč let janšev SDS, jelinčičev SNS, zidanškov SLS….

Kdo vsaj delno trezen sploh lahko voli Karamarka ?!

Ne, ni mi jasno, kako je lahko vsaj delno priseben človek lahko glasoval za Karamarka, katerega v vseh segmentih retorike in dejanj zlahka potolče in dotolče že vsak z 1% intelektualnega potenciala.

Kar nekaj časa sem spremljal živžav okoli priprav na volitve na Hrvaškem in vsakič znova, ko se je Karamarko oglasil k besedi mi sprva sicer sploh ni bilo jasno, kako je sploh možno, da kdo s takšnim razponom podajanaj izjav sploh lahko kandidira.

Kaj šele, da je predsednik do pred kratkim največje hrvaške stranke. A po njegovem desetem pojavljanju sem mu postal zahvalen za vse salve smeha, katere mi je privoščil še za naslednji dan. Skrb problemov bo itak ostala pri Hrvatih, oni se bodo z njim ukvarjali.

In ko je Vanja Vardjan, kao dopisnik nacionalke iz Hrvaške, včeraj v zadnjih poročilih prijavil, “da je dobro, da zmaga Karamarko, ker le ta brezpogojno sodeluje z ZDA in Merklovo, kar bo zagotovo dobro za naše medsosedske odnose”, me je skoraj strgalo od smeha, obenem pa razžalostilo, da ima naša nacionalka takšne novinarje.

Ker Vardjan je očitno že pozabil, kako “odlične” odnose s sosedi smo imeli skoraj 20 let, ko so pri nas zunanjo politiko vodili janša, jelinčič in ostali nacionalisti, na Hrvaškem pa HDZ. In Vardjan bi to rad očitno še 1x podoživel…..

Karamarko je že politično mrtev

Ne glede na končne izide volitev, pa je videti kot pravi zmagovalec stranka MOST – z 19imi mandati tretja največja parlamentarna stranka. Brez njih sodelovanja namreč Karamarkov HDZ ne zmore dobesedno nič.

MOST, ki so dejansko stranka MOST nezavisnih list in kandidatov, nastali 2012 pretežno iz mladih, ki nikoli poprej niso nastopali na političnem odru, so pa bili družbeni aktivisti na številnih področjih družbe, še posebej v raznih zadrugah in državljanskih pobudah, je pač tisti, ki bo povezal hrvaško politiko ali pa jo dokončno razsul.

Komunajzarji Karamarka bi torej obstali pri življenju le v kolikor bi sestavili vlado z MOST-om, a zdaj trčimo ob dejstvo, da se je MOST v predvolilnem boju predstavljal kot alternativa Karamarkovem HDZ in če bodo pri tem ostali, potem bomo še 1x več priča čarobni moči demokracije, ko zmagovalec volitev postane popoln poraženec, praktično brez besede pri upravljanju z državo.

Ker če bi MOST kljub vsemu poskušal koalirati s Karamarkom, potem bi ne le snedel svoje predvolilne obljube, pač pa bi nase prevzel tudi vse dosedanje družbene grehe HDZ, kakor tudi napačne politične prijeme in odločitve, katerih je HDZ res že preveč ustvaril v vseh teh letih.

Ali enostavno povedano – MOST bi v primeru kakršnekoli oblike sodelovanja s Karamarkom izvedel kolektiven samomor in direkten odpis na smetišče politične zgodovine na naslednjih volitvah.

Dokončno politično smrt Karamarka bo tako prineslo nadaljevanje, v katerem bodo volilci, prepričani v zmago HDZ, sestavo vlade in vodenje države, zahtevali odgovornost Karamarka za to pirovo zmago, kot so jo zahtevali pred štirimi leti od Jadranke Kosor po porazu HDZ.

Le še predsednica Kolinde Grabar-Kitarović lahko naredi celo štalo

Hrvaška predsednica Kolinda je sicer že večkrat dobro razburila hrvaško javnost s svojimi pokloni ustaštvu, znana pa je tudi po tem, da so ji sveti le ukazi, katere prejema iz ZDA, kar v bistvu ne preseneča, upoštevajoč da je bila pred predsednikovanjem leta pomoćnica glavnega tajnika NATO.

Da je Grabarjeva naklonjena HDZ v bistvu niti ni skrivala kaj prida uspešno in tako ne preseneča, da je že dneve pred volitvami sprejela na sestanek v svoji pisarni Karamarka, na katerem sta usklajevala postvolilno strategijo.

Na tem sestanku je Karamarko zahteval od Kolinde, da premierski mandat podeli relativnemu zmagovalcu volitev, že takrat je menil, da bo to on, ne pa tistemu, ki dokaže, da ima večino v Saboru, katere Kramarko seveda ne more dobiti nikoli.

Takšana zahteva Karamarka je seveda povsem v nasprotju tudi s hrvaško Ustavo, a kaj drugega bi sploh lahko človek pričakoval od komunajzarja.

Jasno je, da po veljavni zakonodaji na Hrvaškem Karamarko, kljub minimalni zmagi, nima prav nobenih šans postati nov premier hrvaške vlade in če ga bi Kolinda, ki bo zdaj, vsled izenačenega rezultata imela pomembno vlogo pri imenovanju, kljub vsemu imenovala za ta položaj, bo seveda zakuhala izvenserijske težave celi državi.

Da pa se bodo Kolindi v takšnem morebitnem poskusu za Karamarka postavili po robu, so se izjasnile praktično vse stranke, ki so že pojasnile, da takšno proti ustavno dejanje imenovanja predsednice pomeni ne le proti ustavnost, pač pa Ustavni udar na državo. Torej proti imenovanju Kolinde Karamatiča so vsi, razen seveda HDZ.

Medtem pa je Milanovič že prvi dan po volitvah pridobil podporo manjšinskih strank in ima zdaj že 66 mest podpore v Saboru. In potrditev MOSTa v sodelovanje z Milanovičem, kar je 99% možnost, bi pomenilo tudi dokončen zbogom Karamarka.

Seveda v takšnih okoliščinah obstaja tudi možnost, da bi premierski položaj, po sistemu stare ljudske “kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima”, zasedel kateri od članov MOSTa, kar bi mogoče bilo celo še najbolje.

No, dokler bodo v parlamentu Milanovič, nove manjše stranke in neodvisni Most je to neko zagotovilo, da Karamarko kljub pirovi zmagi ne bo mogel voditi države, pa tudi, da se ustaške ala Thompson pesmi ne bodo razpasle v redne jutranje budnice hrvaškega ljudstva ali protokol javnih prireditev.

Ker očitno so Karamarkovi komunajzarji že pozabili staro ljudsko modrost – nikoli ne pljuvaj v krožnik, iz katerega si še včeraj jedel…..Velja tudi za komunajzarje naše male podalpske…..

Don Marko M

Karamarko 1(blog Don Marko M)

1 pred teboj je povedal za zapis “Volitve Hrvaška – pirova zmaga Karamarka in njegovih članov Komunistične partije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *