Prihaja nova stranka – Socialistična partija Slovenije

Da, že okoli 20 let obstaja pri nas registrirana stranka Komunistična partija Slovenije (KPS). Zdaj prihaja še SPS – socialistična partija Slovenije. Ker je Združena levica očitno premalo…..

V teh dneh se je druščina SPS, ki je do zdaj paradirala bolj kot debatni FB krožek, odločila postati stranka in tako ter zato so odprli na svoji FB strani Socialistična partija Slovenije začetek zbiranja podpisov za registracijo stranke.

Sicer ne dvomim, da jim bo uspelo zbrati dovolj podpisov za ustanovitev stranke.

Na stran SPS sem sicer naletel povsem naključno med brskanjem nečesa povsem drugega, a sem se potem vrnil na njih stran in si malo bolje razgledal, kar ponujajo.

Med ostalim tudi svoj program SPS, ki sicer prav tolče v popolno nasprotje tega, kar drugače objavljajo v novicah.

Pa nek Tadej Trček TITO, si dovoljuje podpisovati svoje objave celo kot Tito, kar mi pove le, da ima janša očitno popolnega klona neuravnovešenosti.

In tako malo opevajo Rusijo, malo prilepijo kakšno slikico kakšnega partizana, vse ki smo bili 1991 pod orožjem za Slovenijo poimenujejo izdajalce in janševo vojsko, kakor tudi Luko Meseca, Kučana in ZL….

Pa malo dosti opevajo tudi lepote socializma, Tita, hočejo nazaj SFR Jugoslavijo, a obenem povsem razločno, kot edini pravi levičarji v Sloveniji, kot se označujejo, razložijo tu pa tam tudi svoja stališča do realnosti sedanjosti.

Tukaj je recimo nekaj SPS levičarskih stališč o aktualnih dogodkih :

– o beguncih – “nasprotujemo beguncem in zagovarjamo postavitev še več žiletkastih ograj in koncentracijska taborišča beguncev”
– o stavki policistov – “poudarjamo, da podpiramo stavko policistov” –
– o referendumu družinski zakonik – “mi smo proti”, pravijo v SPS

Iz vsega, kar sem prebral na straneh te nove bodoče stranke Socialistična Partija Slovenije razumem le, da so levičarji ravno tako in toliko, kot janšev SDS in jelinčičev SNS. Celo retorika modelov, ki se skrivajo pod socialistična partija Slovenije je praktično identična omenjenima…..

In potem še pozdravljajo s Smrt fašizmu/Svoboda narodu, a zagovarjajo fašistične totalitaristične metode proti narodu. Samo res – tej levičarski skrajneži so enako sranje, kot desničarski janševi in jelinčičevi…..poudarek na sranje…..

Razlika je le, da si pri SPS dovoljujejo objavljati Titove slike v svojih objavah. Ampak tudi janša, kot večina SDS članov, ima Titovo sliko in to kar doma v dnevni.

Jelinčič pa ima poleg slik celo še doprsni kip Tita s ploščico – “Josip Broz Tito – sin slovenske matere, zmagovalec Druge svetovne vojne in maršal Jugoslavije”, kar na svojem dvorišču in javnosti na brezplačen ogled za poklon Titu vsakega 25.maja, dan Mladosti.

In nenazadnje, lastnoročno izdelan odlitek profila Tita imam tudi sam. In neizmerno spoštujem naše NOB borce, Tita in naše prednike, ki so ta narod najprej osvobodili, nato pa še 10letja z golimi rokami iz totalnih ruševin postavili pokonci Slovenijo, kot stoji še danes….

A se tudi v najbolj morečih sanjah ne strinjam s komunajzarskim početjem tako janše, jelinčiča in zdaj še SPS…..

In seveda nočem neke nove SFR Jugoslavije, enostavno zato, ker Jugoslavija je bila Tito in ko je odšel Tito, je odšla Jugoslavija. Tita ne more nihče nadomestiti, torej tudi Jugoslavije ne….

Socializem kot je bil, je v svoji nesporni vrhunskosti, potreben zgolj kakšnega manjšega popravka, lahko deloval le pod vodstvom Tita in s takrat povsem drugačnimi vrlinami večinskega ljudstva, kot so danes in kot rečeno, Tita ni več, a tudi tistega ljudstva vedno manj in očitno SPS niso med njimi.

SPS pa očitno ne bodo nikoli niti približek sence Titove sence in njegovega socializma, pa ga lahko še tako opevajo, sploh s figami v žepu, a svoje, da niti pod razno niso levičarji, pač pa le še eni skrajneži več, ki bi še enkrat uničili socializem, so že povedali…..

Don Marko M

SPS (blog Don Marko M)

20 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Prihaja nova stranka – Socialistična partija Slovenije

 1. Evo, žal, moram spet … pa upam ne zaman…
  Če vladajoči hoče imeti opzicijo pod kontrolo si jo sam organizira, vsi ostali dobromisleči priveski pač reagirajo kot reagirajo .. nikoli z rezultatom, ki bi ga sami želeli..
  Tko to je že od 91h.. pa recimo že prej

 2. Don Marko M O kakšnih skrajnežih gre?! To kar piše na tem blogu so navadne izmišljotine. Pa po hitrem postopku odstrani tole, sicer bo vložena tožba zoper čast in dobro ime. Pa pozdravi Zlatko Zombi Hernčiča in ostale iz IDS s katerimi prijateljuješ in lajkajo tale blog… Kar pa itak samo po sebi dokazuje motiv takega neresničnega zapisa…

 3. evo Trček o kakšnih skrajnežih gre….
  si kar sam potrdil….prideš na moj blog in zahtevaš, da odstranim svoj zapis…..v socializmu nisem nikoli doživel nobene prepovedi, ti bi pa zdaj kao v imenu socializma meni diktiral, kaj in kako bom objavljal in povedal……veš da….ti pa kar komot vloži tožbo, bom z veseljem sodeloval…..in ne poznam nobenega Zlatka, katerega omenjaš…..

 4. Ne sploh ga ne poznas samo njegove objave delis. Pa clane IDS mas za prijatelje. Pises lazi in zahtevam, da to umaknes kar ni noben radikalizem. Sploh pa zate nisem Trcek. Bom vlozil brez skrbi, pa frajerja spilaj pred sodnikom.

 5. prav imaš, zame nisi Trček….prej z “n” na koncu…..pa umakni Tito iz svojega nicka, ker Tito je bil in je še vedno legenda, človek z velikim Č, voditelj z največjim V, torej vse tisto, kar ti očitno ne boš nikoli, kakor ne socialist, kar velja za komplet vašo stranko…..
  delim pa kar hočem, tako kot ti in po tvoji logiki ti poznaš prav vse, katere deliš na vašem FB profilu….kot sem rekel, ti kar vloži in toži, res bi rad videl tvoje frajerstvo pred sodnikom…..tudi tam…

 6. Ne moreš delit kar hočeš. Če pa tako misliš pa v redu, sem ti že povedal, da se boš drugim zagovarjal. Pa kar piši še naprej take komentarje, mi bodo prav prišli na sodišču.
  Sploh pa kdo pa si ti, da sodiš?! Kaj pa ti veš o naši stranki in meni?! Najlaži se je skrit pod nek profil Don Marko M in pisat laži. Res si car, u grupu se grupirat i mućki iza leđa. Ja, pa Rok Zavrtanik pa Brane Praznik, vsi ZL. In ti nobenga ne poznaš. Lapaj to komu drugmu.

 7. a tudi deljenje bi mi prepovedal ?…..ti pa lahko deliš kar hočeš…..ma bravo, haha……res socialistično…..ajde nehaj lapat in odstrani Tito iz nicka, da ne delaš več sramote največjemu državniku vseh časov…..
  jaz se nič ne skrivam pod izmišljenimi profili, za razliko od tebe…..in nehaj mi naštevati svoje znance, ker niso moji…..ne vem pa kaj bi še komentiral o SPS, ker sem povedal že prav vse potrebno, kar lahko vsak vidi, to pa, da zlorabljaš bodočo stranko za svoje osebne nastope pa je itak le še dodaten dokaz tvojega krneki……in nehaj blebetati pa spravi na sodišče, da te bo vsaj enkrat v življenju kdo povozil pošteno in nepozabno……

 8. seveda sem….demokratično imam zapisana pravila obnašanja na tem blogu in komentarji, ki ne spoštujejo le teh, so moderirani oz. odstranjeni…..zakaj, a si kaj takšnega pametnega zapisal, da bi moralo biti odstranjeno ?…..

 9. No pol pa še post izbriši. Ker Zakoni RS določajo, da ne moreš pisat laži pa čeprav na “svojem” blogu. Sicer je pa to zadnje kar bom napisal, ker sploh ne mislim več debatirat. Sem ti že povedal svoje. S svojimi dejanji pa rušiš tisto kar govoriš. Itak, so pa zato uradne instituacije, ki so ravni za take kot si ti, da jih malo naučijo reda.

 10. pravila obnašanja veljajo za komentatorje obiskovalce….in če misliš, da sem po tvojem kje napisal kakšno laž, potem jo demokratično argumentirano ovrži…..in če me bo uradna institucija poskušala naučiti reda, potem se bom o tem pogovarjal z njo, vsekakor pa mi ti ne boš pridigal o redu in tem, kaj lahko objavljam….v socializmu mi tega niso prepovedali, pa tudi ti zlagani socialist mi ne boš…..ajde….

 11. Nalimi kje smo napisal, da bomo uvedl taborišča? Sicer bo pa zadeva v kratkem umaknjena po sodni poti!

 12. tja, da dam svoj zenf dazu, na vprašanje sps-ju, kdo jih financira in kako mislijo financirati državo, če bi zmagali na volitvah,ali bi potem spet kradli državljanom,t.j. pobiranje davkov in uporaba po njihovi želji in tudi moje vprašanje,ali vedo, da sta internacionalni socializem in nacional socializem, oba socializem, so bili moji komentarji na njihovi fb strani izbrisani. odgovora seveda nikoli ne bom dobila. je pa res,da ga tudi ne potrebujem,ker to,kar se gre tale stranka je diletantsko, spet nekdo, ki misli, da se lahko gre politiko. žal monopoly in realnost nista isto.

 13. Bravo decki!!Bravo fantje! Samo nas mladi ljudi mogu izvuci iz ovog blata. A takvih ima u svim delovima nekadasnje Jugoslavije. Imate simpatije levicara u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *