9. maj je Dan Zmage nad nacizmom in fašizmom ! In nikoli ne bo EU Dan Evrope…..

EU je prinesla, poleg številnih neumnosti, tudi poskuse potvarjanja zmagovitih dejstev zgodovine, ki so usodno zaznamovale in oblikovale tudi našo malo podalpsko. In to me, priznam, razkači do te mere, da bi kakšnemu potvarjalcu naše zmagovite zgodovine pustil svoj čevelj za okras v anusu….

tudi veljakom EU, ker si v masturbiranih poskusih potvarjanj nesporne Zmage nad nacizmom in fašizmom poskušajo prilastiti in spreobrniti nekdanji poraz tedanje svetovne fašistično/nacistične svetovne morije v neko svojo sodobno zmago.

Ne, takšni modeli niso vredni truda sodelovanja, sprave še manj. Velja tudi za vse tiste, ki so to fašistično/nacistično morijo podpirali na naših tleh in jo še vedno.

EU je naziv Dan Evrope dobesedno ukradla – Evropi !

Izvirni praznik Dan Evrope se praznuje 5. maja ! Nikoli in nikakor 9.maja ! 9.maj je v Evropi, in po svetu, rezerviran izklučno za zgodovinski praznik – Dan zmage nad nacizmom in fašizmom !

Dan Evrope, kot ga vsiljuje EU, je v bistvu povsem diskriminatoren praznik, saj je ustvarjen in namenjen zgolj članicam EU, katere se favorizira, medtem ko nečlanice EU diskriminira. Evropa nikakor ni zgolj EU in očitno nikoli ne bo. Evropa ima tisočletne korenine, EU korenin niti pognati ne bo uspela.

“Dan Evrope” po predelani EU verziji “praznuje” le v 27 državah članicah EU. Evropa pa ima 47 držav in vse te države tudi svoj izviren praznik – Dan Evrope.

Zavrtimo kolesje nazaj, v izvir. EU je “Dan Evrope” milo rečeno ukradla Svetu Evrope in si ga polastila. Nekako tako, kot je recimo RKC dobesedno ukradla vse potrebne staroljudske (naravne) praznike, kakopak neprimerno starejše kot RKC, in si jih prilastila, ter predstavlja(la) kot svoje izvirne praznike.

Svet Evrope (ki sicer nima prav nobene zveze z Evropskim svetom in/ali Svetom Evropske unije, ki sta tvorbi EU) je bil, z Londonskim sporazumom, ustanovljen 5.maja 1949, članstvo pa tvori vseh 47 držav Evrope.

Pogoj za članstvo v Svetu Evrope je, da država članica sprejema in izvaja načelo vladavine prava, parlamentarno demokracijo, jamči človekove pravice, ter temeljne svoboščine vsakomur v svoji državi, s tem pa Evropi kot celoti.

Svet Evrope je svojo sposobnost in moč dokazal s številnimi dejanji, ki so postala dejstva, med ostalim je leta 1950 sprejel tudi Evropsko konvencijo o človekovih pravicah, ki je (bila) temelj za ustanovitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) leta 1959, na katerega se še danes, celo vedno bolj, radi sklicujejo tudi nekateri državljani naše male podalpske.

Dan Evrope se torej v svojem izvirniku od leta 1964 praznuje 5.maja – v spomin na ustanovitev Sveta Evrope 5. maja 1949.

In kaj potem takem sploh hoče praznovati bruseljska EU mafija 9.maja ?…..

EU je svojo verzijo “Dan Evrope” prvič predstavila leta 1986 v Milanu. Svet EU je takrat ta svoj praznik poistovetila z prebrano deklaracijo Roberta Schumana, sicer avtorja Jean Monneta, katero je predstavil 9. maja 1950.

Temelj te deklaracije pa je bil gospodarsko sodelovanje predvsem Francije in Nemčije, ter Italije in držav Beneluksa, na področju premoga in jekla, kar je leto kasneje pripeljalo do ustanovitve Evropske skupnosti za premog in jeklo.

In kakšne veze imajo izvirne vrednote Dneva Evrope, kot jih je zastavil Svet Evrope, s temi, katere si je izbrala EU za svoj “Dan Evrope” ? Prav nobene, razen da se hoče očitno diskreditirati in potvarjati Dan zmage nad fašizmom.

Če bi že hotela imeti EU svoj praznik, potem to zagotovo ne more biti 9.maj, niti 5.maj, pač pa zgolj in edino 7. februar, ko je EU tudi uradno nastala, potem ko je 1992 leta 12 držav podpisalo Pogodbo o Evropski uniji, znano kot Maastrichtsko pogodbo.

Če hoče torej EU imeti svoj praznik, naj ga enostavno poimenuje – Dan EU – in praznuje 7. februarja. To me ne moti. Ampak 9.maj pa naj bruseljska mafija potvarjanj pusti nedotakljivo in povsem pri miru ter v spoštovanju, enostavno zato, ker…..

9. maj je neizpodbitno in nespremenljivo dejstvo – svetovni praznik Dneva Zmage nad nacizmom in fašizmom !

Tistega 9. maja 1945 je stopila v veljavo splošna kapitulacija nacistične Nemčije, katero je podpisala 7.maja v Reimsu, 8.maja pa še v sovjetskem vrhovnem poveljstvu v Karlshorstu.

S podpisom kapitulacije nacistične Nemčije se je tudi uradno končala 2. svetovna vojna, ki je zajela 72 držav in v kateri sta, v 6ih letih, nacizem in fašizem, torej tisti, ki so oboje podpirali in izvajali, povzročili nepredstavljivo trpljenje milijonov po svetu, holokavst, ter preko 60 milijonov smrtnih žrtev, prvič v zgodovini več žrtev med civilisti, kot vojaki.

In številne žrtve je fašizem/nacizem zakrivil tudi na tleh naše domovine, tudi s pomočjo domačih domobransko belogardističnih in podobno izrojenih izdajalskih kolaborantov, katerim je bila bolj sveta prisega in ritolizenje fašizmu/nacizmu, kot pa ponosno branjenje domače grude in sodržavljanov pred zločini le teh.

Fašizem in nacizem kapitulirala tudi v Sloveniji !

9.maja 1945 je nemški general Alexander Löhr podpisal brezpogojno kapitulacijo nemških oboroženih sil za jugovzhodno Evropo tudi na ozemlju naše male podalpske in sicer v Topolščici, kjer v spomin na ta dogodek stoji spominska soba imenovana Kapitulacija 1945.

Istega dne je bila, z vkorakanjem enot 29. divizije in 7. korpusa slovenske partizanske vojske, tudi uradno, izpod 4 letne okupacije, osvobojena tudi naša sedanja prestolnica Ljubljana in na ljubljanskem gradu je ponosno zaplapolala velika slovenska zastava. Z rdečo zvezdo v sredi.

In v spomin na ta dan osvoboditve od žičnate ograje nacizma/fašizma vsako leto poteka 35 km pohod Pot spominov in tovarištva, številne prireditve v poklon našim zmagovalcem partizanom/borcem NOB, ki so nas osvobodili grozot fašizma/nacizma.

Še posebej pa smo lahko našim partizanom/borcem NOB za večne čase zahvalni na Primorskem, kjer je bil boj proti fašizmu še najbolj dolgotrajen in žrtveno zajeten.

Nikoli ne pozabimo !

Partizanski boj, za zmago nad nacizmom in fašizmom, je naša zgodovina. Zmagovita ! V bistvu prvo in edino zmagovito osvobodilno dejanje naše zgodovine vseh časov. In ta boj in trud naših prednikov, partizanov/borcev NOB, je tisti, katerega ponosno praznujemo na današnji dan, tudi na današnji dan in ga bomo vse dni.

Ob Dnevu zmage čestitam vsem, ki ste nam v NOB omogočili današnjo svobodo in vsem, ki to njih žrtvovanje tudi danes in v bodoče ponosno zahvalno negujete, spoštujete. Ker vemo kdo je zmagal ! Cel svet ve. In bo vedel. In oni luzerji to vedo takisto…..

Don Marko M

9.maj Dan zmage nad fašizmom 1(blog Don Marko M) 9.maj Dan zmage nad fašizmom 2(blog Don Marko M) 9.maj Dan zmage nad fašizmom 3(blog Don Marko M) 9.maj Dan zmage nad fašizmom 7(blog Don Marko M)

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “9. maj je Dan Zmage nad nacizmom in fašizmom ! In nikoli ne bo EU Dan Evrope…..

 1. The best si napisal. Nas dedek, borec letos bije drugo bitko v klinicnem – za zivljenje, ampak jaz ne pozabim in moji otroci ne pozabijo. Skoda je le, ker nas je kljub zmagi postenih borcev, zasuznjil kapital.

 2. Tocno… A ne pozabit, da se borbe na nasih tleh niso koncale 09.05. 1945 z kapitulacijo Nemcije, temvec so trajale vse do 15.05. 1945, ko se je umikajoca izdajalska sodrga utirala pot v Avstrijo po Koroski. kjer so naprej delali to, kar so delali celo vojno – klali vse, kar jim je prislo na pot. V Avstriji so pricakovali predajo Anglezem, kateri pa so jih gladkomalo zavrnili v smislu, da preda se lahko samo redna vojska, oni pa so barbarska horda.

 3. Vse lepo in prav,ampak kvizlingi še vedno nadaljujejo boj,ker se ne morejo sprijazniti,da so izgubili vojno,in sicer v drugačni strankarski obliki.Še vedno jim ni jasno ,da komunistov ni već v parlamentu kot stranke.Ostalo pa je njihovo razpihovanje mržnje do vsega kar jim je nasprotovalo med ii sv.vojno na SLO tleh.Hlapec ostane hlapec okupatorja forever in zanj ni opravičil.

 4. Mi pišemo, naši izvoljeni predstavniki pa to ne berejo in niti drugega ne, kaj, da bi kaj poslušali. Zato bi predlagal, da avtor posreduje svoje pisanje na vse naslove v državi in institucije EU. Pri EU bo že iz odziva vidno, če kaj berejo, ko in če bodo iskali prevod.
  Z vsebino se popolnoma strinjam.

 5. zato ker prispevek govori o obdobju 2. svetovne vojne in zmagovalcih le teh….imaš pa v zapis z modro obarvano povezavo, ki jasno opisuje, kako so domobranski klavci morili Slovence v tem obdobju….

 6. hoj
  Rekel bi. Slovenec je ubijal Slovenca.
  Sedajnost: Slovenec krade Slovenca.
  To je vsa umetnost.
  boditevcvetju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *