Super ponudba – kupiš avto in gratis prejmeš avtomatsko puško AR-15

“Rabiš avto ? Rabiš tudi AR-15 brezplačno ? Pri nas dobiš oboje !”, se glasi svež marketinški prijem prodajalca avtomobilov Mike Hagana, lastnika Hagan’s Motor Pool Auto Repair and Sales iz Rochestera, New Hampshire, kakopak ZDA…..

V ZDA sicer ni tako neobičajno, da prodajalci avtomobilov v svoje “super” ponudbe ob nakupu avtomobila dodajo tudi brezplačno orožje. A tokrat je v javnosti in medijih završalo, ker je Hagan, sicer vojni veteran iz Afganistana, v svojo ponudbo, kot gratis dodatek, dodal avtomatsko puško AR-15, za model katere je javnost prepričana, da je bil uporabljen v nedavnem največjem masakru v napadu na gejevski klub v Orlandu.

Američane torej ne moti, da prodajalci avtomobilov, pa ne le oni, ob nakupu njih proizvoda gratis podarjajo tudi orožje, problem je nastal, ker gre za prav dotični model AR-15, katerega se sicer v ameriških trgovinah z orožjem prodaja za borih 500$.

Hagan sicer dodaja, da lahko kupec avtomobila gratis prejme tudi kateri drugi kos orožja, recimo pištolo in da se AR-15 podarja le nad nakupom vrednosti avtomobila najmanj 10 tisočakov $, kakot tudi, da morajo kupci pred željo prevzema darilnega orožja opraviti preverjanje preteklosti, kakor tudi, da se orožje ne hrani v prodajalni avtomobilov in da akcija velja zgolj do oddaje zalog, a javnost se je kljub temu vznemirila, mediji pa ga oblegajo kot ose.

Orožarski strokovnjaki so, po letih prodaje tega modela orožja, naenkrat ugotovili, da bi ga morala uporabljati le policija, na vse očitke Hoganu, da bo z gratis deljenjem tega orožja povzročil novo morijo, pa le ta pomirjujoče odgovarja :
Nisem zaskrbljen, da bi kdo to orožje uporabil v javnosti za zločine. Po teh obtoževanjih bi torej moral biti zaskrbljen tudi, da bo kupec mojega avtomobila izkoristil priložnost in s tem avtom povozil koga“.

Kakorkoli že se bo zadeva odvijala, treba je priznati, da je Haganu, v pičih par dnevih, uspel marketinški prijem za 1$, ki mu je prinesel težkih dolarskih milijonov, zanj povsem brezplačnega, medijskega oglaševanja njegovi prodajalni avtomobilov. Vse kar bo moral še narediti je, da bo čez par dni umaknil gratis darilo AR-15, ob čemer bodo ostale oblike orožja seveda ostale v darilnem paketu. Kavboj land pač…..

V naši mali podalpski smo, sploh po zadnji zaostreni zakonodaji o nošenju orožja med civilisti in sploh na ostro zahtevo še večjih omejitev notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar, ki je ravnala kakopak po navodilu 90ih parlamenta, lahko še brez teh skrbi.

Naši prodajalci rabljenih avtomobilov so namreč z dodatno ponudbo še najdlje z gratis plastičnimi pokrovi za kolesa ali dišečo smrečico, prodajalci novih avtomobilov pa so prišli šele do “Kafe za greš”…..

Don Marko M

Avto AR (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *