Potrjeno znanstveno – kreme za sončenje povzročajo raka

Bolj navdušeno kot uporabljate “zaščitne” izdelke za sončenje, večja je možnost, da boste zboleli za rakom, potrjujejo znanstvene raziskave. Poleg vsega pa te “zaščite” pred soncem v poletnih dneh dodatno slabijo naš organizem, saj mu onemogočajo ustvarjanje vitamina D, kateri se proizvaja ravno s pomočjo sonca, brez tega pa naš organizem imunsko slabi……

Če me spomin ne vara, si nisem še nikoli v vseh poletjih vtiral v kožo kreme, olja in ostale preparate, ki naj bi bili zaščita pred soncem. Ni bilo potrebe, čeprav celo poletje na soncu, a po navodilih šole naših nonotov, ki so nas že mulce naučili, da ima Narava pač svoje zakonitosti mimo katerih ni zdravo delovati in eno od teh je tudi, da na poletnem soncu med 11 – 16 uro pač lepo martinčkaš v senci bodisi dreves, senčnikov ali česa podobnega.

Nobena znastvena fantastika, čista enostavnost, ki ne stane niti centa, pa še po kakšnem tednu imaš že “lepo barvo”, kot kombinacijo sonca in morske soli, ki zna trajati vse tja do konca leta.

Mediji bombardirajo – kupite zaščito proti soncu, čeprav je sonce zdravo

Stroka znanosti sicer redno in že dolga leta opozarja na nevarnosti zaradi rabe zaščitnih sredstev za sončenja, strmo naraščajoča števila obolenj kožnega raka, a je žal res, da opozorila le teh ne objavljajo z bombardiranji v reklamah po medijih, kot to počnejo proizvajalci z raznimi reklamami za te preparate.

Pa saj je enostavno razumeti – vsa podjetja, ki naročajo in seveda tudi zajetno plačujejo oglaševanja za svoje proti sončne izdelke tega ne počnejo, zaradi skrbi zdravja nekoga, pač pa za prodajo svojih proizvodov, katerih dobički se od 2011 vsako leto dvignejo za 400 milijonov $ letno.

Proizvajalci vse skupaj podkrepijo še z raznimi dodatki, predvsem popularnim, da sonce povzroča raka in da so tej njih proti sončni produkti edina prava zaščita pred tem, kar je seveda popoln nesmisel, saj vsak ve, da je sonce organizmu zelo zdravo za številne zadeve, tudi poletno, in vse kar je treba, je pač treba vklopiti malo razuma in zmernosti z rabo sonca, kot je to pač priporočljivo s prav vsem na tem svetu.

Ker govoriti, da tej preparati za zaščito pred soncem ščitijo karkoli je, kot bi kdo trdil, da boš z njegovo pelerino prišel povsem suh iz nekaj kilometerskega sprehoda po tramontani. Število opeklin, kljub premazanosti s temi “zaščitnimi” preparati, pa se vsako leto nezadržno vzdiguje…..

Kreme za sončenje so – kancerogene

 Ja, to je ravno obratno od tistega, kar trdijo proizvajalci teh zaščitnih sredstev, a dokazov neodvisnih znanstvenih raziskav pač ni moč kar tako ovreči oz. jih sploh ni možno.

In ne le kancerogene, te kremasto oljnate zaščite pred soncem se absorbirajo v kri, povzročajo toksične učinke, delujejo kot estrogen, motijo hormonsko ravnovesje, poškodujejo pljuča in povzročajo tudi alergije.

Nekaj letne raziskave EWG, največje neprofitne organizacije iz ZDA, s sedežem v Washingtonu, so ob zaključku postregle z alarmantimi rezultati, da kar 84% proizvedenih izdelkov za sončenje, torej “zaščito” pred soncem, dejansko škodi uporabnikom ne zgolj zaradi že omenjenega, pač pa tudi ker preprečujejo organizmu ustvarjanje vitamina D, za katerega pa je že dolgo znanstveno dokazano, da je izjemno pomemben za boj – proti raku.

Znanstvene raziskave so pokazale tudi, da je ena glavnih sestavin v teh “zaščitnih” preparatih pred soncem tudi cinkov oksid, ki tudi do 60x presega še dopustne količine pri izdelavi le teh, značilnost cinkovega oksida pa je tudi, da v stiku s sončno svetlobo (UV) sproži kemijsko reakcijo, ko se, v obliki prostih radikalo, začnejo ustvarjati nestabilne molekule, ki lahko ubijajo tako zdrave celice, kot tudi DNK.

Enostavno povedano – cinkov oksid izpostavljen UV žarkom generira proste radikale, ki ubijajo zdrave celice, z nanašanji teh krem pa se organizmu onemogoča, da bi se sam ščitil pred rakom po naravni poti.

Koža je naš največji organ….Sonce koži zelo koristi, pomaga v vseh pogledih…..Misliti z njo, ne proti njej, sebi…..

Don Marko M

Sončenje (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Potrjeno znanstveno – kreme za sončenje povzročajo raka

 1. Težka bo ta Marko. Pa menda ja nam samooklicani “lastniki” ne želijo dobro?
  .. polna je malha njihove korporacije farmacevtske .. za vsak svoj proizvod imajo razlog in nenazadnje bolezen.
  Sledi denar in zajčka v luknjo globoko ..

  ni vse v denarju, je še kaj v delnicah in zlatu ..
  Lastijo si naše riti,.. kaj riti? DUŠE!
  No, kakor bo kdo na slednje pristal.

 2. ja Marko, itak da ni lahke verzije….pristop “pridemo, uničimo in potem ponujamo rešitev da lahko ponovimo” je postal že običajen kot “dober dan”, a nas je še dovolj, ki jih sicer lahko dobim(o) po riti, a duše ne dam(o)…….

 3. … koža je naš največji organ za dihanje in hlajenje telesa … kar damo na kožo telo vsrka vase … torej uporabljam le tisto, kar je užitno tudi skozi usta: olivno olje … 😉 … lahko tudi kako drugo domače olje … !

 4. Problem-reakcija-rešitev. Vse gre po istem kopitu na vseh področjih. Strah pa zavira napredek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *