Premier Miro Cerar – “Luški delavci ste divjaki, Koprčani ste divjaki, Istrani ste divjaki !” Pa ostali državljani tudi……

Ob drugi “obletnici” sedanje vlade, je premier Cerar gostoval v tok šovu Lidije Hren na naši nacionalni tv. Za razliko od 90% ritolizniških in šalabajzerskih novinarjev na naši nacionalki, je Lidija pogovor s Cerarjem izvedla na zelo visokem nivoju….

Tako visokem, da je nekoč moralni Cerar na trenutke hlastal za zrakom kot utapljajoči se v iskanju zadnje priložnosti, Lidija pa je zelo pretkano, prefinjeno, kar je sicer temelj novinarstva, pred vprašanji postregla Cerarju kar s citati njegovih moralnih besedičenj, katera je izrekal pred zasedbo premierskega stolčka, pa tudi v tem času.

Lidija je Cerarja tako dobro spravila na obrate in to s čistimi, golimi, vsem znanimi dejstvi, da je Cerar prvič preskočil celo tisto svojo znameniti slou moušn izgovorjavo in je hitel govoriti, kot bi imel še 50m do ujetja pravkar iz perona odhajajočega vlaka. Spotoma je uspel celo Lidijo obtožiti, da ruši njega in to vlado.

Skratka, kar še ni Cerar do sedaj predstavil svojih vzvišenosti, amoralnosti, hrepenenja po dodatni represivnosti in zaničevanja sodržavljanov, je zelo uspešno razgalil pred Lidijo. A zdi se mi, da to še ni bilo vse, kar zmore…..

Kulminacijo pa je Cerar dosegel, ko je, že penasto tresoč se, označil Koprčane, Istrane za – divjake.

Na Lidijin poskus osvežitve spomina julijskih dogajanj, ko so delavci Luke Koper s stavko, uporom zablokirali pristanišče za 4 dni (dnevnik stavke sem zapisal tudi na tem blogu) zaradi namer Cerarjeve vlade in SDH, je Cerar zelo jasno in razločno pohitel povedati – “Uprava Luke je dovolila, da se je tam zgodil upor, to je bilo nezakonito divjanje.” Ne dejanje, pač pa divjanje…..

Zakonito delavsko pravico do stavke, upora, je torej Cerar označil za divjanje, celo nezakonito, posledično je označil luške delavce za divjake. Vse delavce države za divjake.

Za divjake pa je tako označil tudi nekaj tisočev občanov, predvsem domačinov, Istranov, ki smo vse stavkajoče dni izrekali luškim delavcem podporo tudi z osebno prisotnostjo neposredno na drugi strani ob rampi vhoda v Luko.

A nismo bili le domačini iz civilne družbe luškim delavcem tam v podporo, pridruženi so bili tudi občani drugih krajev iz naše male podalpske, Štajerske, Notranjske, Gorenjske, Dolenjske in Primorske, torej iz vseh koncev.

Cerar je tako, po skoraj treh mesecih od luškega upora, razbremenil bolečino svoje duše in vse (so)državljane, ki nam ni vseeno za njegove uničujoče poteze države, enostavno prekvalificiral v – divjake.

Bravo Miro Cerar, res znaš. In, kdaj si že rekel, da prideš spet v Koper ?…..saj veš, istrska dobrodošlica in fešta, pa da se malo skupaj nadivjamo…..

Don Marko M

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Premier Miro Cerar – “Luški delavci ste divjaki, Koprčani ste divjaki, Istrani ste divjaki !” Pa ostali državljani tudi……

  1. Nadaljuje Janševo retoriko … imate hrano v smetnjakih … če Slovenci takrat niso jamrali … potem ni razloga da sedaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *