Srhljivo – novih 4445 žrtev pedofilskih zlorab RKC osebja in vernikov

Papež Frančišek, za moje pojme dojemanja prvi papež v zgodovini RKC s pospravljenim podstrešjem, se sicer trudi ohranjati število vernikov RKC, a ne gre. Postal je prvi papež, katerega ostro napadajo in zavračajo orto konzervativci osebja in vernikov kar iz njegove bajte, med njimi tudi iz slovenskega dela RKC…..

Frančišek se še kako zaveda, da RKC držijo pokonci predvsem verniki iz Latinske Amerike, natančneje Brazilije, kjer je njih število še vedno konstantno, a zato je povsod drugod v strmem padu.

Predvsem v Evropi, kjer je število vernikov RKC, ki je še 1980 leta znašalo 38,5% evropejcev, do leta 2015 (u)padlo na 18,2%, še hitrejši padec pa zadržujejo zgolj 3 še vedno tradicionalno konzervativne države – Poljska, Italija in Hrvaška, kjer so pripadniki RKC v večinskem številu. V Sloveniji je število vernikov RKC iz 41,3% leta 1991 padlo na 11,2% leta 2015.

Edini kontinent, na katerem je RKC uspela pridobiti nove vernike je Afrika, kamor se RKC od leta 2010 pospešeno usmerja predvsem z raznimi globalnimi akcijami “Daruj sms za otroke v Afriki”. Večina tega denarja nikoli ne pride do lačnih otrok Afrike, kar pa pride uporabi RKC predvsem za plačilo svojega osebja, hrano in materiale za gradnje objektov (šol) dobijo praviloma donatorsko, otroke pa zlorabljajo kot zastonj delovno silo, ob čemer jih kakopak “vzgajajo” v katoliškem duhu novih vernikov.

Da ljudje trumoma zapuščajo RKC, kar sicer velja tudi za večino ostalih verskih skupnosti, obstaja seveda skupek večih razlogov, od tega, da ljudje spoznavajo da se smisel vere ne nahaja v zidanicah RKC, pač pa njih samih, kakor tudi v tem, da se materialno plenilski in pedofilski grehi osebja RKC od leta 1980, sploh v razvitih državah treznih politikov in ljudstva z občutkom pravičnosti, pospešeno javno razgaljajo, obsojajo in kaznujejo.

Zaradi tega je RKC v zadnjih 30 letih (prej teh evidenc primerov praktično niso vodili) po svetu samo zaradi pedofilskih škandalov plačala že za preko 10 milijard odškodnin žrtvam, a voditelji evidenc primerov in stroke opozarjajo, da je to le 10% ocenjene vrednosti, saj se večina žrtev pedofilskega osebja in vernikov RKC še vedno ne odloča prijaviti pristojnim službam teh dejanj zlorab, bodisi zaradi ustrahovanj povzročiteljev, bodisi zaradi sramu, da so bili prevarani s katoliško vzgojo, da so takšna dejanja povsem skladna s katoliškim verskim prepričanjem.

Zakaj v krščanstvu zgolj katoliška veja izvaja pedofilijo in zakaj verniki RKC še vedno podpirajo pedofilna dejanja svojih pastirjev ?!

Da si je RKC že pridobila status materialno grabežljive in pedofilske organizacije so si kakopak edini krivi zgolj nje osebje na vseh nivojih, laiki, pa tudi verniki, ki vse to mirno dopuščajo, celo opravičujejo, vzporedno pa konzervativno ostro vsakogar, ki si dovoli o teh RKC rabotah javno spregovoriti, obsojajo kot “agresorja” na njih versko skupnost.

Tega, priznam, ne razumem ravno. Župnik ali drugi uslužbenec, laik, v tvoji fari ti pedofilsko zlorabi tvojega otroka, ti kot starš pa to sprejmeš kot normalno dejanje in za nameček svojega otroka še naprej siliš k obiskovanju verouka in maš pri tem istem župniku in zagovarjaš takšna dejanja RKC zgolj zato, ker si pač pripadnik te religije…..Res ne razumem tega….

Še težje, ali celo nikakor, je razumeti odziv vodilnega osebja RKC, ki tovrstno pedofilsko osebje in laike niti ne poskuša povsem izločiti iz svojih vrst, ampak jih mrtvo hladno, kot bi se nič zgodilo, zgolj premestijo v drugi kraj, da opravljajo poslanstvo naprej….

No, da bi kar vsepoprek trdil, da so kar vse osebje in laiki RKC pedofili, to seveda ne zdrži. Po oceni (na osnovi že znanih primerov) je takšnih v RKC med 20 – 23%, so pa zato v zadnjih 70 letih po svetu povzročili že za skoraj 5 milijonov pedofilskih žrtev, nedolžnih otrok, katerih edina “krivda” je bila, da so tem pastirjem, nič hudega sluteči, zaupali…..

Obenem pa je vprašanje, zakaj v krščanstvu zgolj katoliška veja izvaja pedofilijo in zakaj verniki RKC še vedno podpirajo pedofilna dejanja svojih pastirjev, povsem na mestu. Pravi kristjan bo seveda nemudoma obsodil takšna pedofilska dejanja RKC in tudi izstopil iz takšne organizacije, ki postaja že svetovni sinonim za ta dejanja.

Ker pravi kristjan se dobro zaveda, kaj je vodilo krščanstva, obenem pa se dobro zaveda, da RKC s svojimi izprijenimi dejanji ne sodi v krščanstvo, kot se dobro zaveda, da tudi verniki RKC, ki mirno sprejemajo in celo odobravajo vse podle rabote RKC, v nobenem primeru ne morejo biti in niso kristjani.

Februar 2017 – RKC v Avstraliji plačala 276 milijonov $ odškodnin žrtvam pedofilnih zlorab

Pisalo se je leto 2013, ko je takratna avstralska premierka Julia Gillard ustanovila Royal Commission into Institutional Responses to Child Sexual Abuse, državno komisijo za preiskovanje pedofilskih afer, katere primarna naloga je raziskovanje pedofilskih zlorab v Cerkvenih ustanovah.

Komisija, ki svoje delo opravlja visoko profesionalno, javno in transparentno, v tesnem sodelovanju s preostalimi institucijami, je že takoj ob ustanovitvi trčila ob 600 pedofilsko zlorabljenih žrtev, katere so spočeli uslužbenci, laiki in verniki RKC v Avstraliji.

Podatke o zlorabljenih žrtvah je komisiji dostavila zavarovalniška družba CCI, sicer tudi zavarovalniška družba RKC v Avstraliji, iz podatkov pa je bilo jasno razbrati, da je katoliška Cerkev v avstralski zvezni državi Victoria, v izvensodnih poravnavah in mimo vednosti medijev in javnosti, že izplačala okoli 23 milijonov € odškodnin 600 žrtvam spolnih zlorab, katere so njih uslužbenci spočeli v obdobju 1960 – 1980.

Odziv javnosti na te spočete grozote RKC je bil orkanski. Polegel se ni niti po letu dni in takrat so se, da bi omilili jezo javnosti in hajko na njih, oglasili predstavniki RKC iz Viktorije, ki pa se za to dejanje, kot so mnogi pričakovali, niso niti poskusili opravičiti, pač pa so še bolj zarezali v živo rano.

Javno so namreč priznali, da teh 600 žrtev ni edini primer, saj so sami v svojih vrstah zabeležili še dodatnih 620 žrtev pedofilske zlorabe s strani svojih duhovnikov od leta 1930 do 2015.

Ob tem razodetju je avstralska RKC prvič podala tudi skromno izjavo “V Cerkvi smo spremenili postopke in protokole, toda to ne zadošča. Cerkev mora pokazati, da je spremenila tudi svojo kulturo. To je mnogo težje”, ki naj bi zvenela kot kesanje, poskus opravičila, a je pomenila začetek viharja neslutenih razsežnosti.

Medtem je namreč komisija trdo garala in opravila več tisoč pogovorov z ljudmi po državi, zapisovala številne zaupne izpovedi žrtev pedofilov RKC in v drugem letu svojega delovanja javno predstavila srhljivko.

Duhovniki in redovniki RKC v Avstraliji so, po seštevku komisije, med leti 1980 pa do 2015 spolno zlorabili 4445 otrok. 4445 nedolžnih, brutalno razčlovečenih otrok. Katerim večinsko niso verjeli niti njih starši, sicer katoliški verniki, da so bili žrtve in so morali odrasti (povprečno obdobje med zlorabo in njeno prijavo znaša 33 let), da so sami spregovorili.

Komisija je za ta izprijena pedofilska dejanja obtožila, sodišče pa v 97% primerih tudi obsodilo kar 1900 predstavnikov RKC, od katerih je 30% duhovnikov, 32% redovnikov, 5% redovnic, 29% laikov in 4% najbolj zagriženih vernikov.

Neslavni rekorderji pedofilskih zlorab so postali redovniška skupnost St. John of God Brothers, kjer je otroke zlorabljalo kar 40% vseh redovnikov. Nič manj nedolžni niso bili salezijanci Don Bosca, katerih temeljno poslanstvo je, ironično, pomoč ogroženim otrokom,mladini in kateri delujejo tudi v Sloveniji s svojimi Oratoriji, saj je komisija obtožila kar 17% njih osebja.

Ko je komisija po vseh obtožbah povprašala vodilne iz avstralske RKC, kako so se odzivali, ko bili soočeni z obtožbami posameznih žrtev skozi leta še pred začetkom dela te komisije, so njih odgovori vsebovali identične “argumente” – ali žrtvam sploh niso verjeli, ali so jim verjeli in v zameno za molk ponujali denar, osumljence pa so prestavljali iz ene v drugo župnijo, ne da bi tamkajšnjim vodstvom razložili česa so bili prišleki obtoženi, preden so tam pristali.

Avstralska RKC je tako morala, za že obsojena pedofilska dejanja po obtožbah komisije, ta teden izplačati 276 milijonov avstralskih $ in sicer 3098 oškodovancem, medtem ko postopki za preostale še tečejo. Žrtve so v povprečju prejele po 91.000 $, ki vključujejo odškodnino, stroške zdravljenja, ter sodne in ostale stroške.

Kot omenjajo v komisiji, so nosilne ugotovitve pedofilskih preiskav v prvih treh letih, da kar 60% spolnih zlorab nad otroki v Avstraliji zakrivijo verske organizacije, od katerih kar 80% predstavniki RKC.

Komisija se z izplačilom RKC teh 276 milijonov seveda še ni zadovoljila, pač pa le še bolj zagnala svoje kolesje in razširila raziskovanja od 1950 dalje, obenem pa napovedala, da se bodo pred njimi v naslednjih tednih in mesecih zagovarjali tudi številni vplivni avstralski katoličani, konec leta pa bodo izdali poročilo za letos opravljeno.

Nakar bodo odločno nadaljevali proti cilju ki bo, brez dvoma, olajšal avstralsko RKC še za številne odškodninske milijone, predvsem pa si (samo)uničenega ugleda ne bodo mogli nikoli več popraviti, kar dokazujejo po tej aferi tudi zajetni izstopi dosedanjih vernikov iz RKC.

In kdaj bomo pri nas ustanovili državno komisijo, s polnimi oblastili, za preiskovanja in ukrepanja zoper pedofilska in ostala sprevržena dejanja verskih skupnosti v Sloveniji, predvsem RKC ?

Pa takrat, ko ne bodo več izvoljeni brezvretenčni sluzavci, od predsednika Pahorja, Cerarja, številnih parlamentarcev, pa do Bratuškove, ki izprijene rabote slovenske RKC odkrito podpirajo in z denarjem državljanov celo plačujejo, namesto da bi jih ostro obtožili in obsodili……

Don Marko M

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Srhljivo – novih 4445 žrtev pedofilskih zlorab RKC osebja in vernikov

 1. Celibat je treba ukiniti?!? Eni so poročeni…menihi se lahko medseboj..nimajo stika z otroci zunanjimi,..??? In ta papež je res prvi, ki mi je všeč (ni čudno, da ga imajo za komunista-Jezusov nauk je precej socialno- skoraj socialistično naravnan?!)

 2. Frančesku jaz nič ne verjamem. Je bolj ona varianta, “ne glej kaj delam, poslušaj kaj govorim”.
  Že dolgo se na tem svetu ne zgodi nič brez žegna RKC. So najbogatejši in najvplivnejši pod soncem. Frančesko je bil edini, ki je imel govor v ameriškem parlamentu. Vatikan obiskujejo raznorazne politične glave … po mojem gredo tja po zakrament 😉 .. al pa odpustek za kao “nismo vedli in znali, ko smo srali”… ali pa nasvet, kako naprej …

  Red iz katerega izhaja Frančesko pa itak ni neka orto duhovščina, prej vojaki z zelo čudnimi zaprisegami, dosledni v izvajanju začrtanega … običajno jako študirani ljudje z vsaj dvema ali več končanimi fakultetami. Slednje pač žal ni garancija za biti ČLOVEK ali neko poduhovljenost. So sive eminence, ki celo reč vodijo iz ozadja. Najdeš jih pa povsod, kjer je štala po svetu in so običajno inštalirani blizu vrha vodstva dežele. Že od pamtiveka so raznorazni “konsiljeroti” – ambasadorji RKC .. seveda tam, kjer se jim je uspelo inštalirat. Za okrilje in podporo je RKC vedno dajala “ponudbe”, ki jih ponekod “preprosto” niso mogli zavrniti.

  Dopuščam, da se motim in Fračesko ni tak .. in bo zdaj, zdaj začel v smislu vsesplošnega miru in blagostanja na svetu talati nagrabljeno zlato in denar svoje organizacije. Lahko je biti zvezda in car, če gre za izjave, ki so na videz napredne, ne uporabiš pa moči in vpliva za konkretne podvige …
  Aja, če raztalaš bogatijo, potem nimaš več moči 😉

 3. Mare, itak da je prav vse kar navajaš…..Frančiška pa nisem omenil iz kakšnih oboževalskih razlogov, pač pa, ker je dejansko prvi papež, ki se za pedofilska dejanja svojih podrejenih, pa tudi ovčic, iz preteklosti vsaj javno opravičuje, čeprav le dejanja štejejo in šele ko bo začel metati tovrstne iz svoji vrst, bo vse imelo vsaj nekaj smisla, obenem pa je prvi v zgodovini, kateremu javno in ostro nasprotujejo predvsem oni orto konzervativni do vsega sovražno nastrojeni katoliki, med katerimi prednjačijo poljski in slovenski, kar pomeni, da nekaj pa le prav dela……nenazadnje je prvi papež, ki svojim ovčicam zapoveduje obvezno rabo kondomov….. 😎

 4. Se strinjam, je prvi tak … sicer pa tudi nima kaj dosti izbire, ker kot si opisal, jim dolgoletna nesnaga iz pandorine skrinje grdo rine na plan in v višave.

Leave a Reply

Your email address will not be published.