Afera Cimos – hrvaški parlamentarci enotno ščitijo delavce, slovenski jih mečejo na cesto

Dejstvo – konstantnim obtožbam naših parlamentarcev, da so hrvaški politiki tisti neodgovorni, sleparski, destrukcijski in še kaj, ko gre za predmete medsebojnih odnosov na vseh področjih, lahko verjamejo le še najbolj naivni, omejeni, zaslepljeni ali kar vse troje……

Zadeva je dosti bolj enostavna – točno vse to, za kar naši parlamenatrci, vsi po vrsti, že leta obtožujejo hrvaške, počnejo izključno – slovenski parlamentarci. In tako je tudi s primerom Cimos.

Za vsa nategovanja okoli prodaje Cimosa, še enega poslednjih biserov našega gospodarstva Istre (za katerega sem sicer mnenja, da ga ne bi smeli prodati, pač pa le prave vodilne kadre postaviti), z najsodobnejšo opremo, delovnimi naročili za leto in pol naprej, ter 4000 delavci, so krivi izključno – naši parlamentarci, s Počivalškom na čelu.

Pustimo zdaj ob strani, da se Cimos prodaja krepko pod realno ceno, najmanj 3x pod realno ceno. Da se pri prodaji zatika z italijanskim podjetjem, za katerim sicer stoji finančni sklad (vemo kako se je zgodba s tujimi skladnimi kupci končala pri Heliosu in podobnimi), obstaja le ena in glavna zavora – delavci. Zaposleni Cimosa.

Naš del Istre si enostavno ne more več privoščiti novih nezaposlenih, ker je že sedanje stanje blizu socialne bombe in tega si ne morejo privoščiti niti v hrvaškem delu Istre. Razlika med slovenskimi in hrvaškimi parlamentarci pa je, da se slednji tega še kako zavedajo.

In tukaj je edini in glavni razlog, zakaj do prodaje Cimosa italijanom še vedno ni prišlo…..

Hrvaški parlamentarci namreč enotno in vsi skupaj, kristalno jasno zahtevajo od italijanskega kupca zagotovilo (z garancijo), da v dveh letih od nakupa v obratih Cimosa ne bodo odpustili niti enega edinega delavca. Niti enemu odpoved – v 2 letih.

Hrvati so tudi jasno povedali zakaj tako zahtevajo – v prvi vrsti zaradi socialne varnosti prebivalcev Istre, posledično države in izogibu socialne bombe, v drugi vrsti ker ima Cimos že danes zagotovljenih naročil za rentabilno poslovanje (tudi z dobički) za leto in pol naprej (s trenutnim številom zaposlenih) in v tretji vrsti zato, ker nočejo dovoliti, da bi bil Cimos predmet lahkega manipulacijskega zaslužka preprodaje sklada, ki stoji za italijansko firmo, pred iztekom dveh let, kjer bi spet gledali, kako nek tuji sklad preproda naše podjetje ne da bi vložil tudi 1€ kapitala, požanje pa 2-3 kraten dobiček vrednosti nakupa, še preden ga sploh v celoti poravna.

Sploh ta tretja točka, ko neki tuji finančni skladi, med katere bi brez dvoma našli tudi kakšne delničarje iz slovenskega gospodarstva in politike, je bila zadnja leta v naši mali podalpski predmet številnih manipulacij in zastonjkarskih prodaj naših dobrostoječih podjetij preko DUTBja.

Skratka, Hrvati hočejo preprečiti goljufijo in zaščititi svoje delavce, enostavno povedano.

Kaj pa o te menijo in celo v pogodbi pisno predlagajo slovenski parlamentarci, vseh 90, brez izjem, z ministrom Počivalškom na čelu. No takole pravijo, kot so še vedno v preteklosti pri razprodajah našega premoženja…..

Slovenski parlamentarci s Počivalškom pa ponujajo italijanskemu kupcu – zahtevo, da italijani ne bi smeli odpustiti nobenega delavca za dobo 1 leta od dneva nakupa.

Ampak….dodali so še drobni tekst – novi kupec lahko odpušča kadarkoli od dneva nakupa, v kolikor bi mu delavci predstavljali nevarnost za negativno poslovanje.

Še 1x – Cimos ima danes delovnih naročil (in zagotovljenih plačil) za 1 leto in pol naprej.

Hrvaški parlamentarci torej ščitijo svoje delavce, slovenski parlamentarci jih, po že utečenih scenarijih in v že itak zastonjkarski prodaji Cimosa, puščajo od države nezaščitene in jih dobesedno mečejo na cesto za dva počena groša žabarske kupnine. In potem, za naše prodane parlamentarne duše in naivno jim sledeče državljane, spet Hrvati krivi……

In da, tudi predsednik Barbika je volontiral par ur v Cimosu v okviru svojih predsedniško volilno promocijskih delovnih brigad…..ampak takrat je rabil njih volilne glasove…..zdaj je tiho kot rit…..

Da vam jebem najmilije, banda slovenceljska kravatarska…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Afera Cimos – hrvaški parlamentarci enotno ščitijo delavce, slovenski jih mečejo na cesto

  1. Tile naši baraboni si točke nabirajo z osiranjem drugih, da bi sebe prikazali v lepi luči??? Ja..vedno je bilo tako..že v Yu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *