EBU in RTVSLO pedri Eurosonga – “Praznujemo različnost” obrnili v nestrpnost do različnosti. Rusija odstopila

Iskreno, ta EU tvorba mi vedno bolj preseda. Že itak ne prenašam oseb, ki eno govorijo, drugo delajo in EU hinavščina je natanko to. Skupek materialističnih “voditeljev” hinavcev, ki se jim jebe za temeljno človeško. EBU pa je sestavni del EU in takisto počne to isto……

Eurosong bi moral biti cvet glasbe. Zgolj in edino glasbe. A če je kdo do sedaj še dvomil, da Eurosong deluje zgolj v tej smeri, brez vsakih gejevskih in/ali političnih podtikanj usmerjanj le tega, zdaj dvoma ni več.

No, ni ga bilo že lani, ko se je dovolilo Ukrajini nastop z izrazito politično pesmijo, a letos je šla Evropska radiodifuzna zveza (EBU), producentka Eurosonga, še korak dlje. Diskriminacijsko, nestrpno, so izločili nastop invalidne ruske predstavnice Julie Samoylove.

Julia Samoylova ni naredila prav nič narobe. Vse prav pač. Odpela je svoje in bila izbrana, da zastopa Rusijo na Eurosongu in to z odlično skladbo, ki bi zelo verjetno celo zmagala. Zdaj Julija, na invalidskem vozičku, v Ukrajini ne bo nastopila.

Najbolj žalosten pa je prikaz stanja duha članic EBU, ki, razen par izjem, niso niti poskušale povzdigniti glasu zoper to očitno diskriminacijo tako Ukrajine kot EBU, kaj šele, da bi zahtevale Julije nastop ali, v primeru nesprejetja njih zahteve, napovedale bojkot Eurosonga.

Da, Slovenije, torej slovenske nacionalne RTV ni bilo med temi, ki so ostro obsodile to početje Ukrajine in EBUja, ker slovenceljski pedri pač nimajo jajc za kaj takšnega, pa čeprav ravno na nacionalki pridigajo o strpnosti, sočutju, spoštovanju drugačnosti, tudi skozi poplavo verskih oddaj…..

Rusija je bila enostavno prisiljena odpovedati tako nastop svoje Julie Samoylove, kot tudi prenos letošnjega Eurosonga na nacionalni ruski tv, saj jo je EBU v to dobesedno prislil.

Namesto, da bi EBU kaznoval ali celo izključil Ukrajino iz letošnjega Eurosonga, katerega letošnji nosilni slogan je, zanimivo – “Praznujemo različnost”, ker je brez vsakega normalno treznega razloga, sploh z glasbo povezanega, izražala nestrpnost, sovražnost, diskriminacijo do drugačnosti in glasbe, ter prepovedala nastop Juliji, je EBU stopil na stran Ukrajinski primitivnosti.

Še huje. EBU je to ukrajinsko diskriminacijo drugačnosti še poglobila in zapečatila s tem, ko je ponudila Rusiji “kompromis” – Julija naj nastopi v Moskvi po satelitski povezavi ali pa naj ruska nacionalna tv izbere drugega predstavnika, kateremu Ukrajina ne bo prepovedovala nastopa v Kijevu.

Jurij Aksjuta, urednik glasbenega in zabavnega programa ruske nacionalne tv je na to poniževanje EBUja odgovoril, kot pač odgovori vsak z vsaj malo jajci in ponosne hrbtenice :
Ocenjujemo, da je to diskriminacija ruskega predstavnika in naša ekipa kakopak za nobeno ceno ne pristaja na takšne pogoje. Seveda to pomeni, da ne bomo sodelovali na Eurosongu 2017 in pod pogoji, ki so nam ponujeni, ne bomo niti prenašali le tega.”

Letošnji Eurosong tako ne bo prav nobeno “Praznujemo različnost”, pač pa “Diskriminiramo različnost”…..

Višek Eurosongovskega pederizma pa si je za finale dovolil še EBU predstavnik Frank Dieter Freiling z izjavo :
Ostro obsojamo odločitev ukrajinskih oblasti, da Juliji Samojlovi prepovejo potovanje v Ukrajino, saj to po našem mnenju spodkopava integriteto in nepolitično naravo izbora za pesem Evrovizije. Eden izmed namenov tega dogodka je združiti vse narode v prijateljskem tekmovanju. Na žalost je Kanal ena oba predloga zavrnil in sporočil, da sploh ne bodo prenašali letošnje Evrovizije. To pomeni, da Rusija letos ne more sodelovati na tekmovanju. Kljub tej novici se priprave v Kijevu nadaljujejo.”

EBU, ki ima torej v svojih rokah prav vse vzvode, da lahko kaznuje ali celo prepove nastop kateri članici, ki izvaja diskriminacijo in sovražnost do nastopajočih, kar je prepovedano celo s pravilnikom nastopanja na Eurosongu, priznava, da je Ukrajina namerno uničila integriteto Eurosonga, ravnala izključno politično, iz političnega naloga pa diskriminatorno do tekmovalcev, a kljub temu niso ukrepali zoper Ukrajino, pač pa zoper nič krivo Julijo.

Za nameček pa še trdijo, da je EBU izključil Rusijo ker se je odločila, da ne bo prenašala Eurosonga. Torej po EBUju Ukrajina nič krivi angelček, katere obnašanje EBU zagovarja in podpira, Rusija pa izključena ker noče prenašati Eurosonga pod postavljenimi ji pogoji, ne pa zato ker Ukrajina ne dovoli nastopati nje Juliji na odru. E pederčine EBUjevske…..

Uredništvo zabavnega programa RTVSLO, s tem celotna nacionalna rtv, pa celo cela Slovenija, je z javnim neizrekom obsodbe nad tem dogajanjem in celo bojkotom Eurosonga, zamudilo zlato priložnost prikazati našo malo podlpasko kot deželo pokončnih in z jajci državljanov.

Namesto poguma, načelnosti, ponosa so se raje, z Omar Naberjem vred, odločili biti EBU in EU hinavski brezvretenčni pedri. Prave haj lajt pederčine…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “EBU in RTVSLO pedri Eurosonga – “Praznujemo različnost” obrnili v nestrpnost do različnosti. Rusija odstopila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *