Ko Združena levica nedemokratično razdruži še samo sebe……

Združena levica (ZL) je zelo lahkotno razbila in poteptala ZL, da je lahko nastala razcepljena Levica….razbili koalicijo ZL, kateri v zahvalo so sploh vstopili v parlament, da bodo poslej lahko stranka Levica…… po pičlih 2eh letih so dokazali, da jim raznolikost, ki je tvorila koalicijo Združena levica, ni povšeči, kakor ne demokracija…..

in potem objavi Matej T. Vatovec kar sponzorirano objavo na FB :
Ne še čisto, bo pa kmalu.
Tovarišice in tovariši iz “naše” Iniciative za Demokratični socializem so združitev s Stranka za ekosocializem in trajnostni razvoj Slovenije – TRS v enotno stranko Levico podprli z 80%.
Se vidimo 24.6. na kongresu v Španskih borcih?

tole o 80% niti ni zavajanje, pač pa, milo rečeno, cenenost zavajanja……glasovanja o ustanovitvi nove stranke Levica se je namreč udeležilo 51,2 % celotnega članstva zdaj že bivše koalicije Združena levica…..

in od teh 51,2 % glasujočih jih je 80% potrdilo razpad koalicije ZL in ustanovitev stranke Levica…..dejansko je torej za ustanovitev stranke Levica glasovalo 40% celotnega članstva koalicije Združena levica…..

torej je razpad koalicije in ustanovitev stranke izglasovala manjšina, ne pa večina….priznam, da te stopnje demokracije ZL oz. Levice ne razumem, vem pa, da v demokraciji manjšina pač ne more preglasiti večine…..

in Vatovec je uporabil celo pojem “tovariši”…..tovariši ?….tovariši raznolikosti ne razbijajo, sploh ne znotraj svojega okvirja, pač pa jo sprejemajo, dopolnjujejo, nadgrajujejo, plemenitijo…..ali pak tovarištva sploh ne začenjajo….

gospodje bivše Združene levice, poslej Levice – po tem kar ste do sedaj pokazali niste niti “T” od tovarišev, snobovski priskledniki neke nove namišljene intelektualne elite na drugi strani mavrice pač….

skratka, kljub nazivu Levica, nič od levice, zgolj skok levo v radikalno……in kot kaže parlamentarno opozicijsko sobivanje s tistimi radikalnimi rumenimi brezjajčniki ni naključno, dosedanje večje razočaranje od ZL pa itak le še SMC…..

nenazadnje pa je edino logično, demokratično in prav, da zdaj nova stranka Levica takoj po uradni ustanovitvi stranke samovoljno zapusti parlament, Mesec, Vatovec&co pa vrnejo mandate……namreč, državljani so na volitvah oddali glasove Združeni levici in zgolj tako je lahko vstopila v parlament….

stranke Levica pa do zdaj ni volil nihče, torej nimajo kaj iskati v parlamentu, bodo pa kakopak imeli vse možnosti kandidirati na volitvah naslednje leto……čeprav….pričakovati, da bi Levica držala skupaj državljane je po tem, ko ni zmogla držati skupaj niti same sebe, zelo oddaljena utopija….skratka, levice v naši mali podalpski ni več…..

Don Marko M

1 pred teboj je povedal za zapis “Ko Združena levica nedemokratično razdruži še samo sebe……

  1. Sem podpornik tega, kar zagovarja Demokratična stranka dela. Ostale stranke, ki ponujajo eko socializem…. dajejo formulo imaginarne političen ureditve. Socializem je dokazano utopija, kot je utopija to, da 6 družboslovcev, ki so v dz, med kateirmi je Tomočeva izvoljena v opciji DSD ja in potem prestopila k drugi strani, najbojlši zagovrnik pravic delavcev. Kdo od njih je že kdaj delal v industriji, gospodarstvu? Seveda za delo štejemo tudi teoretiziranje, je tudi plačano. se šteje v pokojnisko dobo vendar četo, kar je v DZ ju tri leta ni sposobno zagotoviti niti tega, da bi študenti, ki delajo v podjetjih, katera gredo v stečaj bili vsaj na prednosti listi za poplačila, kot recimo zaposleni. Polna usta so jih IPS izvajalcev pristaniških storitev,vrh Minsitrstva za delo si tako ne upa odpreti ust, delovna išpektorica pa je nedožna. Navkljub prijavam jih ne jebe pet posto noben pristojen urad.
    Bodočnost realnega dela volilnega telesa je v podpori zaščite delavcev, ne s socializmom ampak ustrezno uporabo zakonodaje ter sisitemski ureditvi prepreševajna legalizirane korupcije: Ki jo izjemno uspešnon ob popori Urada predsenidka vlade pelje tudi vrh Minsitrstva za delo.
    ZL v DZ zastopa glede na to, kaj je stranka podrla tudi finačno nek drug svet, ki je morda razumljiv podporniko pravice do trave. kar pa v realnem svetu nima nikakršne povezave s konkurenčnostjo, tržnim bojem ali razvojem.
    Česar poslanci, ki tako kot vrh Minsitrtsva za delo, ki definira pravice delavcev, nikoi ni delal v gospdarstvu. Eno je pisanje kuharskih knjig, drugo pa znati dobro kuhati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *