Ministrica Maja Makovec Brenčič kolovodja stavke Štrukljevih SVIZovcev in sponzor stavkovnih plakatov…….

Tokrat se prepričujem, da ne razumem, da razumem. Kot vemo, bodo Štrukljevi šolniki 14.februarja izvedli generalno stavko po državi, tudi oni…..

Minister Koprivnikar, sicer vladni pogajalec s sindikati JS, bo v tem času v sončnem Dubaju…..če bo sklenil z Arabci še kakšen donosen posel, da bi po naši prestolnici furali arabski leteči taksiji, tudi prav, da ne bodo samo Uberjevi….

Skratka, moj pogled se je zataknil na SVIZovih stavkovnih plakatih, pred katerimi manekensko prešerno pozira sindikalist Štrukelj. Res dobro sem moral pogledati in ne le 1x, da sem za Štrukljem na stavkovnih SVIZovih plakatih, med vso tisto šaro zahtev, razbral tudi tole :

dr. Maja Makovec Brenčič
“Imate moj glas, vedno !”

Najprej sem pomislil, da gre za satiro ali pak neokusno šalo, obdelano s fotošopom. Pa nič od tega. Sindikalist Štrukelj dejansko pozira pred plakati, katere krasi zgornji zapis in vsi v stavko privoljeni Štrukljevi šolniki so, mislim vsaj, ta napis ministrice na plakatih videli. Toliko čoravi pa tudi ne morejo biti….

Iz SVIZovih stavkovnih plakatov je torej jasno razbrati, da vodja prihajajoče stavke šolnikov sploh ni sindikalist Štrukelj, pač pa SVIZovcem in Štruklju nadrejena ministrica Makovčeva.

Ali enostavno povedano – ministrstvo Makovčeve je SVIZovcem financiralo stavkovno “reklamno kampanjo” v še nepojasnjenih višinah zneskov, vključno s stroški teh plakatov in v zameno je Štrukelj prilepil ministričen citat kar na sredino teh plakatov.

Svojčas so me v šoli učili, kar sem vsa ta leta naivno verjel, da so pravila stavke jasna – na eni strani so stavkajoči delavci s sindikalnim vodjo, na drugi delodajalec. Cilj obeh je drugemu nekaj več (od)vzeti, v vsakem primeru pa do konca stavke delujeta drug proti drugemu. Proti…..

Iz tokratnih SVIZovih stavkonih plakatov pa je jasno vidno, da njih sindikalni vodja Štrukelj ne le da še pred začetkom stavke sploh ne deluje proti delodajalcu, torej 90 parlamentarcem, Cerarjevi vladi in šolskem ministrstvu Makovčeve, pač pa očitno deluje sinhrono z delodajalcem. Tako sinhrono, da delodajalca celo ponosno citira v sredinskem delu stavkovnih plakatov…..

In zdaj zadeva poprijema neke druge razsežnosti – proti komu SVIZovci sploh stavkajo ? Proti omenjenemu delodajalcu očitno ne, če pa ga reklamirajo na svojih stavkovnih plakatih, celo kot stavkovnega podpornika, zagovornika.

Očitno imajo torej tej Štrukljevi stavkovni vzgojitelji, učitelji, profesorji namen stavkati – proti samim sebi. Skupaj s svojim delodajalcem proti samim sebi. Impresivno….

Priznam, res sem bil prepričan, da naši napovedani stavkajoče sodelujoči šolniki, profesorji, t.i. intelektualci, ipak premorejo dosti višji miselni domet, kot pa brezsramno stavkovno opevanje svojega delodajalca in stavko proti samim sebi. Ne proti delodajalcu, pač pa proti samim sebi.

Štruklju pa, čeprav nerad, prav moram priznati, da odlično sprehaja to svojo stavkajočo četico, ker pripraviti koga do tega, da v isti sapi javno hvali svojega delodajalca in vpije proti samemu sebi je ipak treba znati in mogoče bom poslej lažje razumel vso razštelanost našega šolskega sistema…..

Don Marko M

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Ministrica Maja Makovec Brenčič kolovodja stavke Štrukljevih SVIZovcev in sponzor stavkovnih plakatov…….

  1. Problem je samo, da so pred stavko pozabili opraviti svoje delo. Npr. Ustrezno popraviti učne načrte, da bi naši otroci v šoli pridobili znanje na trdnih temeljih, ne le kopičenja “gore” informacij, ki jih v naravi nimajo nikjer skorajda v uporabo. Drugo: izenačiti kriterije ocenjevanja po celi državi, saj takšni kot so, ne morejo služiti za sprejem v srednjo šolo pri omejitvi vpisa. Tretjo: “popraviti” svoje učitelje, da bodo le-ti tudi znali tekoče brati in pisati. Četrto: ne samo pozirati in prositi za več, pač pa še delo se mora v okolju dobro videti… Gospod Štrukelj je vesel poziranja, isto ga. MAKOVEC BRENČIČ, ALI KER “JE NEKDO VISOKO BRENČAL IN LETAL, JE NIZKO PADEL, KER JE DELO POZABIL”. PA ČEBELICE DELAJO, ALI NAŠA MAJA. “KOŠARICE NI DOBILA PRAVI ČAS, NI ONA KRIVA…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *