Britanska Theresa May in Donald Trump lagala svetu – Skripala ni zastrupil novičok, pač pa BZ, katerega Rusija še nikoli ni proizvajala…..

zadeve se kristalizirajo….Organizacija za prepoved kemičnega orožja (OPCW) je – priredila rezultate preiskave zastrupitve Sergeja Skripala in njegove hčere v Veliki Britaniji…..

ravno na te rezultate pa se je sklicevala britanska premierka Mayeva, ki je z ameriško administracijo pozivala svet na sankcijsko solidarnost proti Rusiji z izgoni diplomatov….

OPCW je namreč za preiskavo primera “Skripalo” najelo britanski vojaški laboratorij…..a potem, ko so v tem laboratoriju zaključili s preučevanjem domnevnega, po mnenju premierke Mayeve sicer brezdvomnega, živčnega strupa novičok, s katerim sta bila zastrupljena bivši ruski dvojni agent Sergej Skripal in njegova hčerka, je vodja laboratorija podal javno izjavo, da v laboratoriju niso uspeli ugotoviti kje je bil narejen, ob čemer je dodal da to niti ni njihova naloga…..potrdili niso niti ali so dejansko raziskovali sporni novičok….

zaradi vseh nejasnosti, čeprav je Mayeva skozi trdila da ona ve da gre za novičok iz Rusije, je potem OPCW za preiskavo primera “Skripalo” najela FOCP iz Švice…… FOCP je oznaka za švicarski inštitut za zaščito prebivalstva pred jedrskimi, biološkimi in kemičnimi grožnjami in nevarnostmi s sedežem v švicarskem mestu Spiezu….

gre za zvezni laboratorij, ki je pod nadzorom vlade oz. švicarskega obrambnega ministrstva…..laboratorij, katerega pogosto najemajo po svetu zaradi visoke strokovnosti in tudi švicarske nevtralnosti…..

in ta švicarski FOCP je v svoji raziskavi ugotovil, da v primeru “Skripalo” sploh ni bil uporabljen novičok, pač pa BZ (hinuklidin benzilat)….oba sta sicer živčna strupa, a z zelo različnimi učinki delovanja…..

novičok je – smrtonosen, v dokaj kratkem času, učinkovita pomoč je praktično nemogoča….medtem ko BZ ni smrtonosen in ima drugačne učinke….BZ je namreč strup, ki za daljši čas onesposobi žrtev in sicer tako, da povzroča psihične motnje, ki lahko trajajo od nekaj ur do nekaj dni, žrtev pa je lahko nevarna sebi in okolici……

kot vemo, sta Skripalo in njegova hčerka preživela, še več kot to, Skripalova hčerka je že dober teden po “napadu” nanju veselo tipkala po internetu….a iz zgodovine vemo tudi, da so živčni strup BZ uporabljale ZDA v skoraj 20 letni vojni v Vietnamu…..in ja, strup BZ ni Rusija nikoli razvijala, izdelovala, ker je ta strup prepoznavni produkt izključno vojaških sil ZDA, Velike Britanije, Francije, Nemčije….

potem, ko je švicarski FOCP zaključil s preiskavo, je predal OPCW poročilo, slednji pa je izsledke raziskave predstavil javnosti…..a brez poročil omenjenega britanskega vojaškega laboratorija in brez poročil FOCP….v bistvu OPCW obeh sploh niso omenili, njunih končnih rezultatov še manj, so pa zato še enkrat več zlajnali izmišljotino britanske premierke Mayeve o novičoku brez vsakih dokazov…..

ta ista OPCW bo jutri začela raziskavo v Siriji o še vedno nedokazani uporabi strupenih plinov pred tednom v Dumi…..morali bi sicer začeti danes, a so jim to preprečile kavbojsko-britansko-francoske rakete, katerih predstavniki pravijo, da so z raketami povsem uničili znanstveno-raziskovalni center v Siriji….

in potem se človek vpraša, zakaj bi tej isti kavbojsko-britansko-francoski voditelji sploh hoteli uničiti ta sirski znanstveno-raziskovalni center, ki je v bistvu edini dokaz, s s katerim bi lahko tako omenjena trojica, kot OPWC, nesporno dokazali uporabo plinskih strupov pred tednom v Siriji…..

razmišljajmo….in da ne bo nesporazumov – v Siriji ne bi smeli nikakor biti nihče, katerega Sirci ne bi sami povabili….v Siriji ne bi smelo biti, sploh ne vojaško, niti ZDA, niti Velike Britanije, Francije, Nemčije, Turčije, članic NATO nasploh, a niti Rusije….

ker ta vojna jebe lud zbunjenoga situacija, ki že 7 leto teče v Siriji, koristi le orožarskim preprodajalcem, ki so v bistvu vsi tam vpleteni, medtem ko so milijoni Sircev zaradi teh Zahodno-Vzhodnih nadrkavanj prisiljeni zapuščati svoje domove in se kot begunci odpraviti goli in bosi kamorkoli drugam, kjer je vsaj mir…..

in ironično se te begunske kolone valijo proti Evropi…..kjer bodo, nič krivi, begunci spet deležni anti begunske sovražne retorike…..in bizarno kretensko – šef upokojencev Karl Erjavec, bivši premier Miro cerar, ter aktualni predsednik Borut Pahor, složno izjavljajo mednarodni skupnosti – “Slovenija podpira bombardiranje Sirije”…..
narod s takšnimi voditelji, politiki, kot jih ima naša mala podalpska, dejansko sploh ne rabi zunanjega sovražnika…..

Don Marko M

9 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Britanska Theresa May in Donald Trump lagala svetu – Skripala ni zastrupil novičok, pač pa BZ, katerega Rusija še nikoli ni proizvajala…..

  1. Z vsem se strinjam in se sprašujem, kdo bo naslednji…Naši politiki pa bi,glede na to, da smo v trenutnem brezvladju, lahko ostali modro tiho.

  2. Don,res je. Tudi pravni faks ti ne pomaga, če ne znaš prevesti teorije v prakso.Modrost je pa itak vrlina izbrancev.

  3. Vse lepo in prav napisano, razen tega, da je Sirija prosila Ruse za pomoč in so ves čas od svojega prihoda sodelovali z izvoljeno vlado in niso počeli nič iz lastne iniciative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *