Božič ni družinski, sploh pa ni slovenski praznik, nikoli bil, nikoli ne bo in domoljubi ga ne praznujejo…..

Trditi, da naj bi bilo praznovanje božiča slovenska kultura in celo tradicija je najmanj neokusno, predvsem pa je pokazatelj neukosti in sprenevedavosti, celo hinavščine, saj kdor to trdi, nima niti najmanjšega pojma o zgodovini slovenstva, kaže pa tudi polno brezvretenčnost kolenčkanja običajem neke tuje države, s tem pa izničuje pomen slovenstva….

Kako lahko sploh kdo reče da je domoljub, če praznuje v naši mali podalpski praznik države Vatikan. Tuje države, celo tuje RKC religije in tuje teroristične, lopovske in pedofilske verske skupnosti, ki je nad slovenstvom, Slovanstvom od nekdaj izvajala le neizmerno gorje, uničevanje in še vedno to počne. Kako je sploh možno častiti, celo s praznikom, takšne zločince ? In celo z ukradenim praznikom….to lahko počnejo le brezvretenčni domoljupci….

da, domoljupci, ki niso in ne bodo nikoli domoljubi naše male podalpske…..

Pred dnevi je teolog Ivan Štuhec, da tisti Ivan, prijavil o božiču :
V dneh okrog božičnega praznika bomo slišali, kaj bi ta praznik naj bil. Najbolj pogosto bo rečeno, da je družinski praznik. To seveda ni res.“…..

To je, mislim da, prvič, a zelo možno tudi zadnjič, da pritrjujem kakšni Štuhčevi izjavi…..katero dopolnjujem še s svojo – ne le, da ni družinski praznik, božič sploh ni slovenski praznik in sploh ne tradicionalen, nikoli bil, nikoli ne bo….

Slovenci imamo svojo tradicijo decemberskega praznovanja in ta nima nobene veze z Vatikanom ter RKC in če kaj, potem je Slovanstvo, slovenstvo v decembru dolžno spoštovati našo izvirno pogansko tradicijo Solsticija, kar je predstavljeno tudi v tem zapisu in še v tem zapisu.

Torej če kaj, potem bo pravi domoljubni Slovenec praznoval Solsticij in tako izkazal spoštovanje stvarni slovenski kulturi in tradiciji. Ne pa neki tuji državi Vatikan in njeni RKC, ki je slovenstvu, poleg vsega ostalega, ukradla in izpridila tudi te poganske praznike in jih preimenovala po svoje in jih tako tudi prodaja…

Vatikan je pač neka izprijena druga država, z drugimi prazniki, ki niso prav nič slovenski, nikoli bili, nikoli ne bodo….in kdor praznuje praznike te tuje države, sploh ker je le ta slovenstvu povzročila že ogromno gorja, je kakopak lahko le izdajalec slovenstva in Slovenije….

Da pa slovenski predstavniki RKC, torej katoliki, itak niso kristjani, nikoli bili, očitno nikoli ne bodo, je na osnovi nespornih zgodovinskih dejstev in njih dejanj še dandanes brez vsakega dvoma jasno…

Res je, tudi v naši mali podalpski smo država ljudje, državljani….ampak po slovenski zakonodaji in Ustavi je Slovenija sekularna država, v kateri so država in verske skupnosti ločene….kar v praksi pomeni, da prav noben praznik nobene religije oz. verske skupnosti že po zakonu ne sme biti državni praznik v Sloveniji, sploh ne tako izprijene organizacije kot je RKC….

in kako se kdo versko deklarira je njegova osebna stvar, poudarjam, osebna, ne pa državna…..in za nameček – s tem, ko se celo kot državni praznik priznava praznik neke tuje države, tuje religije, kar božič nesporno je, se tako zelo grobo še dodatno krši slovenska Ustava, saj se privilegira zgolj eno tujo religijo oz. versko skupnost in nje “praznike” in tako grobo protiustavno diskriminira vse večinsko preostale državljane, ki so pripadniki drugih religij in verskih skupnosti v Sloveniji in celo ateiste…

dejstvo je, da temelj in tradicija slovenstva ni bilo nikoli krščanstvo, sploh in nikakor ne katoličanstvo in me je prav sram, ko gledam levičarje in desničarje, kako z nekimi puhlicami pod krinko nekega umetnega božičnega praznika opravičujejo neko zločinsko organizacijo, ki je Sloveniji in Slovencem povzročala zgolj in edino grozljivo škodo, namesto da bi upoštevali, spoštovali in izvajali tradicijo slovenstva, Slovanstva in nenazadnje tudi našo zakonodajo ter Ustavo…..

in potem mi hočejo takšni, ki tudi praznično opevajo tujo teroristično državo Vatikan, s tujo teroristično RKC versko skupnostjo, ki je uničevala in še vedno uničuje slovenstvo, pridigati o domoljubju….ou kaman….

Če pa koga prav zanima – da, verjeli ali ne, ampak v naši mali podalpski obstaja tudi čisto prava avtohtona Cerkev….in tudi edina slovenska pristna Cerkev, kateri ne more nihče oporekati tega….sliši pa na – “Čezvesoljska Zombi Cerkev blaženega zvonjenja”, s klikom na ogled na tej spletni strani in na tem FB profilu.

In kdor se hoče igrati pravega slovenskega vernika, v edini pravi slovenski Cerkvi, potem bo pač odjebal tisto tujo zločinsko RKCerkev in prisegel poslanstvu te edine slovenske Čezvesoljske Zombi Cerkve blaženega zvonjenja….Bong

Ker priseganje praznovanju nekega umetnega, materialističnega božiča neke tuje zločinske religije, ki je dokazanodobesedno morila slovenstvo je pač zgolj in edino izdaja slovenstva, Slovenije in Slovencev.

In da ne bo nesporazumov. Četudi ateist, sem zagovornik, da je vera marsikomu priporočljiva, a le vera, ki jo mora gojiti posameznik do sebe, vere vase torej. Ker vera vase je temelj, da lahko nekdo goji vero do svojih bližnjih, sosedov, zdrave družbe in nenazadnje svoje zdrave države. In te, kot opažam, drastično primankuje v naši mali podalpski…..

Don Marko M

25 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Božič ni družinski, sploh pa ni slovenski praznik, nikoli bil, nikoli ne bo in domoljubi ga ne praznujejo…..

 1. Strokovno in pošteno povedano in pravimo dokaz resnice v Sloveniji. A žal je čredni nagon velikega števila Slovencev prevelik, da bi razumeli kaj počnejo. Če bi to enkrat prišlo v glave določenim osebam, vključno s politiki, kinsovražijo v tej zgodbi največja žalost bi Slovenija res postala Švica, če ne prva pa druga.

 2. Dvodnevna nakupovalna mrzlica Dedka Mraza je bila premalo in s(m)o jo razširili na desetdnevno nakupovalno vročico in pravgotovo se bo vse skupaj v prihodnosti še podaljšalo … vsaj dokler se ne sklene čarobni krog, od božiča do božiča. In, komu ta način pospeševanja prodaje bolj koristi, obdarovancem ali obdarovalcem?

 3. Res je. Vesolje ima svoja pravila. Najprej je treba par krat z dušo in telo predati Valentinovemu, potem pride čas za praznovanje Božiča z obveznimi jaslicami. Čez nekaj let in do konca se praznuje Noč čarovnic,seveda če ni vmes tistega praznika sredi avgusta… 😉

 4. Najmanj vsiljen iz Avstrioogrske -pa bili in ostali mi, ne od njih in ne od zapriseženim k Franku , Hitlerju in Mussoliniju. In oni so od Boga pravi desnica. – Klošmerl.

 5. Marjan,
  ni primerljivo….1.maj je praznik v mnogih državah, za delavce vseh veroizpovedi, narodnosti, barv in kar pač sodi k temu in si ga nobena ne lasti….jaz bi delavcem dal sicer kar cel teden praznik, ne le dva dneva, kdor dela naj pač tudi počiva….

 6. Moj zapis na to temo iz 25.12.2015:
  Tip dela cele dneve in nima časa za svojo mlado ženo. Mlada žena, seveda polna strasti, si najde nadomestilo. Kondom iz ovčjega čreva ni opravil svojega dela in trebušček začne rasti.
  Mladenka poskusi z zgodbico o golobčku, beri svetemu duhu in glej ga zlomka, največja prevara v zgodovini človeštva je tu!
  Še ena zanimivost:
  Datum rojstva pankrta ni znan. Določili so ga nekje v 3. ali 4. stoletju in z njim pregazili prejšnji staroverski-poganski praznik rojstva novega sonca. Žal je krščanstvo preganjalo stare običaje in tiste, ki so jih prakticirali, zato je praznik pozabljen.
  Meni bi bilo dosti lepše, če bi na isti način praznovali naraven pojav- zimski solsticij, čas ko se spet začnejo daljšat sončni dnevi in ne neko izmišljeno zgodbo na račun katere bogati rimskokatoliška drhal v Vatikanu.

 7. Aljaž,
  če se hočemo igrati demokracijo, potem bi se morali vsi prazniki vseh religij verskih skupnosti v enaki meri praznovati in v medijih jim prostor namenjati, ali pa nobenemu…..Slovenija pa je itak sekularna država, torej nobenemu….lahko pa pristno pogansko Slovansko, slovensko, torej Solsticij v tem primeru….

 8. Marko se kar strinjam z komentarjem,obenem bi pa tudi omenil da tudi komunizem ni avtohton slovenski ampak je uvožen iz Rusije ki pa ga naši politiki še kar častijo.

 9. Bogdan,
  jaz komunizma kot sistem še nisem videl v naši mali podalpski…..videl sem socializem….in videl sem, kar žal še vedno gledam, neke fejkane komunajzarje, leve in desne, ki so bili člani KPJ oz. KPS in so v bistvu še vedno člani le teh, ker se še vedno niso izpisali in hranijo partijske izkaznice……

 10. ” katoliki, itak niso kristjani, nikoli bili, očitno nikoli ne bodo,” to je tako globoka resnica, da jo večina ne šteka.

 11. “”jaz komunizma kot sistem še nisem videl v naši mali podalpski…..videl sem socializem….in videl sem, kar žal še vedno gledam, neke fejkane komunajzarje, leve in desne, ki so bili člani KPJ oz. KPS in so v bistvu še vedno člani le teh, ker se še vedno niso izpisali in hranijo partijske izkaznice……””
  Točno tako. In kdo pa je kriv z komunizem???!!! Tisti, ki ga najbolj sovražijo.
  “Bivši vplivni duhovnik: »Komunizem je ustvarila katoliška cerkev!”

 12. Samo medklic. Komunizma in različic nam niso uvozili iz rusije. Še tja so jo via bogatih židov uvozili jezuiti. Ja, ti isti, ki ti danes bolj al manj uspešno uvažajo novosvetovno ureditev. Še platforma je ista le scena druga in igralci za publiko preoblečeni. Eni pa itak ne vedo da sodelujejo in v čem.

 13. V obredih ob zimskem sončnem obratu ali solsticiju so naši slovanski predniki praznovali rojstvo boga Sonca – Božiča Svarožiča, Svarogovega sina, ki je poosebljal mlado Sonce, in verjeli, da ta dan Sonce premaga temo, kar simbolizira zmago dobrega nad zlim. Ko se mlado Sonce šele rodi, mu je potrebno pomagati, zato so naši slovanski predniki v tem času kurili kresove ali tudi t.i. »čoke« (čoki so debela debla, ki so gorela vse praznične dni okoli Božiča Svarožiča).

  Naši predniki so na najdaljšo noč (21. decembra) kurili zimski kres in se družili ob obredih. Danes je seveda drugače. Običaji so skoraj popolnoma že utonili v pozabo. Največji krivec, da so ti običaji šli v pozabo, je bil čas po prvi svetovni vojni, ko je (italijanska) oblast vse, kar je bilo slovenskega in starega, zatirala in uničevala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *