Čas, da premier Šarec ministra za kulturo Dejana Prešiček pospremi s CR7 volejem iz ministrstva….

Ne, v primeru ministra za kulturo Dejana Prešiček se ne mislim spuščati na nikakor mu dokazane očitke o nekem mobingu, s katerimi se poskuša zamegljevati tiste druge nesporno dokazane zadeve Prešičku, ki pa so dovolj jasne….

Tako jasne, da vsaj zame ni nobenega dvoma, da bo premier Šarec naredil edino logično in pravilno potezo le tako, da bo Prešičeka odstavil iz položaja ministra za kulturo. Ker Prešiček sam očitno nima namena oditi, pa čeprav se sklicuje na visoko stopnjo moralnosti, pod pretvezo česar povsem zanika vsako odgovornost za spočeta dejanja, ki nikakor niso neki prekrški, pač pa kar kazniva dejanja….

Po znanih dokazih je minister Prešiček, kot neki drugi minister Bandelli pred njim, zlorabil svoj službeni položaj tako, da je najmanj 9 krat omogočil prevoz svojega osebnega glasbenega instrumenta iz ministrstva na konservatorij s službenim vozilom in uslužbencem ministrstva. V drugem delu pa je minister Prešiček na službeno pot v Maribor v službenem vozilu s seboj peljal na dogodek tudi svojega otroka.

Za ta svoja dejanja je imel minister Prešiček v svoj zagovor povedati kronsko izjavo : “Odstopil nisem, ker dejanja, ki so mi očitana jih nisem storil, se ne čutim odgovornega“…..

Za dejanja torej, ki so Prešičku že dokazana, trdi, da jih ni spočel sploh in zato ne misli odstopiti. Je pa bil malo bolj beseden ministra Prešička SD strankarski šef in predsednik DZ Dejan Židan, ki ga je kljub kritiki za dejanja poskušal vzeti v bran.

Minister Prešiček je storil napako. To je napaka, zaradi te napake jih mora dobiti po prstih, dobiti opomin,” je izjavil Židan in obenem priznal, da svojega ministra vodstvo SD nikakor ni niti opomnilo, kaj šele kaznovalo za te “napake”.

Da, imamo še dodaten velik problem, ko celo predsednik DZ dejanja ministra Prešičeka označuje kot “napako”, tam pač neko nepomembno napako, kakršnih se v našem JS in JU dogaja na tisoče letno.

A dejanja ministra Prešičeka v tem primeru niso prav nobena “napaka”. Pač pa dosti, dosti več in dosti huje. Ta dejanja Prešičeka so najmanj zloraba službenega položaja, korupcijsko dejanje, zloraba službenega položaja, sploh če jih spočnejo javni uslužbenci, pa ni nek “prekršek” pač pa po naši zakonodaji kaznivo dejanje, katero se kaznuje z zaporom od 3 mesecev do 5 let.

In to dobro ve minister Prešiček, dobro ve njegov strankarski šef Židan, v bistvu zelo dobro vedo vsi ministri in parlamentarci, dobro ve celo ali celo še najbolje od vseh v parlamentu tudi predsednik SNS Zmago Jelinčič, kateremu se edinemu zdijo ta dejanja Prešičeka povsem sprejemljiva, nič sporna, normalna, sodi pač po svojih preživetih dejanjih in izkušnjah nekega socialističnega kulaka.

Dejstvo je, da naša policija in tožilstvo še vedno spijo, čeprav bi zaradi omenjenih dejanj zoper ministra Prešičeka že morali začeti kazenski postopek. Posledično mu sploh ne bi smela biti dana možnost, da sam odstopi iz položaja ministra, pač pa bi ga morala vlada že razrešiti in to s trajno prepovedjo še kdaj dela v javnem sektorju, kakor tudi politiki.

In da, premier Marjan Šarec dejansko nima prav nobene druge možnosti, kot da ministra za kulturo Dejana Prešiček pospremi s CR7 volejem iz ministrstva….in tudi če bi imel drugo možnost, bi bilo povsem nesprejemljivo če bi jo uporabil…..CR7 volej Prešičeku….gospod premier Marjan Šarec izvolite – zloščite si čevelj (čim)prej….

Don Marko M

Deli:

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Čas, da premier Šarec ministra za kulturo Dejana Prešiček pospremi s CR7 volejem iz ministrstva….

  1. Milko P, se nabira in polni lonček …. na koncu ena kapljica odloči, da se prelije čez rob.

  2. Daj človeku oblast in boš videl kakšen je …
    JU je prestreljena s takšnimi poker facami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *