MO Koper podelila priznanja “Naj športnikom leta 2018” v Areni Bonifika 2019 (foto)…..

“No daj tata, saj si lep, ala gremo”, mi je navrgla podjebantsko, po kom le, moja mala Koki, ko sem nase obešal še zadnji kos garderobe. Pa smo šli proti Areni Bonifika. Spotoma je uspela, po standardu in spet po kom le, tako mami kot meni, dvigniti že itak preko limitov prirojeni temperament….

A je Koki v nadaljevanju svoje poslanstvo prejetja svojega prvega občinskega priznanja za športne zasluge izpeljala v maniri najbolj izkušenih, navihano, temperamentno in v protokolarnih trenutkih suvereno, tata pa ponosen, petelinje ponosen, ljubi je tata….

Toliko o trenutku moje moške pomehkuženosti z razlogom, v nadaljevanju pa o generalnem bitu večera – okronanju najboljših športnikov MO Koper za leto 2018 v občinstva polni Areni Bonifika….

Da je naša MO Koper izredno bogata s tisoči profesionalnimi in amaterskimi športniki, športnimi društvi ter klubi, kakor tudi izjemnimi športnimi rezultati ni prav nobena skrivnost, o čemer nenazadnje priča tudi dejstvo, da je imela strokovna komisija kar sladke trenutke pri izboru letošnjih 326 prejemnikov občinskih priznanj.

Priznanj našim športnikom, od najmlajših do najstarejših in vseh vmes, ki so bili v minulem letu na tekmovanjih po naši mali podalpski, Evropi in svetu z doseganji odličnih rezultatov najboljši možni promotorji občine, ki tako šampijonsko “branijo” ne le ugled občine same, pač pa tudi naše Istre in nenazadnje naše male podalpske….

Če sem potihem upal, da se ne bi slučajno zgodilo, da bi na prireditvi prevladovali kakšni govorniki, ki bi začeli z “naj vam povem, kako je bilo to leta 1948” in nadaljevali, no, želja se mi je izpolnila….

Organizatorju moram namreč izreči prav vse pohvale za zelo tekočo in brezhibno izpeljano prireditev, brez vsakih “tehničnih” zastojev, kakršnim sem bil priča že nemalokrat, ozvočenje u nulo, voditelj Blaž takisto, za dinamičen programski del pa so si bučen aplavz in celo stoječe ovacije polne dvorane povsem upravičeno prislužili plesalci Mia Baumkircher (Twirling klub Koper), Plesni center Fiona, Športno društvo Flip Capris s svojimi akrobacijami….

a najbolj so vse v dvorani dvignili člani Športnega društva Sokol Bežigrad s svojim gimnastičnim in na orodjih repertorajem, ki so si ovacije občinstva prislužili ne le s svojimi akrobacijami, pač pa tudi garderobo “kur anbot”, predvsem pa dejstvom, da so bili možakarji telovadci dobesedno veteranska ekipa 60 in celo 70+ let mladosti….

res moj poklon jim, kaj takšnega ne vidi človek ravno vsak dan, programski del pa je čisto na koncu zaključila Lea Sirk z dvema komadoma, ki si je dovolila sprovocirati publiko s “ne grem domov dokler ne zapojemo skupaj”…..seveda sem bil tiho, a so me zajebali večina ostalih v dvorani, ki so začeli peti, najmlajši še vriskati, tako da je moj plan neslavno propadel…

Med častnimi gosti, ki so bili obenem tudi podeljevalci nagrad športnikom, se je na parketu znašel še vedno enako mlad kot v šampijonskem času v Jugi olimpionik Miro Cerar, sicer tudi ambasador RS za šport in fair play, pa predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, predsednica ŠZ Koper Sonja Poljšak in kakopak župan MOK Aleš Bržan, kateremu je pripadla tudi uvodna beseda na prireditvi.

Letošnji nagrajenci “Naj športniki MO Koper 2018” so tekoče in očitno pravih manir prevzemali svoje nagrade, strpno pozirali fotoaparatom, med 326 prejemniki občinskih priznanj pa so najvišja priznanja prejeli Košarkarski klub Sixt Primorska, med posamezniki pa potapljačica na vdih Alenka Artnik ter kajtar Toni Vodišek, ki pa sta bila v času podelitve onstran luže na pripravah in sta v dvorano dostavila posnetek zahvale in pozdravov vsem prisotnim.

Da je, poleg omenjenih, tudi moja Koki med nagrajenci že veš, katerih je še preostali 322 pa si lahko ogledaš s kliki na te priložene povezave, ki vsebujejo imena vseh nagrajencev :

Jubilejna plaketa
Pisno priznanje
Posebna priznanja
Priznanja za vrhunski dosežek na mednarodnih tekmovanjih
Šolska državna tekmovanja
Častna listina

Pred zaključkom še moj poklon in čestitke prav vsem nagrajencem, in ker je bila večina nagrajencev še mladoletnih, to namenjam tudi vsem staršem, skrbnikom, tetam in stricem, nonotom in nonam, ki nesebično vlagajo svojo energijo, čas in sredstva v te naše mlade talente, ki nam vse to vračajo na najboljši možen način. Zasluženo ste lahko ponosni nase…….

Fotke v nadaljevanju pa – če kdo rabi za osebno uporabo, si lahko prosto pretoči….To je to, se vidimo naslednje leto…..

Don Marko M

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “MO Koper podelila priznanja “Naj športnikom leta 2018” v Areni Bonifika 2019 (foto)…..

  1. Zelo lepo si opisal dogajanje. Med nagrajenci je tudi moja prijateljica, Tatjana Brozič. <3
    Ti pa kar bodi važen, tata! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *