Množične državljanske tožbe proti državi in janševi vladi zaradi neobstoječih korona ukrepov…..

Včerajšnja razsodba Ustavnega sodišča o dveh mladoletnikih, ki zahtevata takojšnje odprtje šol s posebnimi potrebami in omogočanje obiskovanje le teh, s katero je naložilo janezkovi komunajzarski vladi ureditev svojih izdanih sklepov oz. uredb, je dvignila našo malo podalpsko na noge….bolj kot zaradi dveh mladoletnikov, zaradi izjemne birokratske napake vlade pri podaji svojih korona uredb javnosti….

Le te je namreč janezek veselo objavljal na tvito računu, namesto v – Uradnem listu….in kolikor pomnem so si pravniki naše male podalpske, vključno z sodniki US, razen enega, vsled vladavine prava, prvič enotni, da so bili vsi vladni korona ukrepi in sklepi od 5.11. dalje protiustavni, nezakoniti, skratka pravno – neobstoječi, četudi smo jih državljani morali izvajati…..

Janezkova vlada bo seveda v treh dneh, torej do nedelje, izpolnila direktivo US in sklep oz. uredbo o fizičnem neobiskovanju šole, tudi otrok s posebnimi potrebami, torej tudi teh dveh, ki sta vložila ustavno presojo, predstavilo javnosti v uradnem dokumentu – Uradnem listu.

S tem bo zadovoljila zahtevo US za naprej, a ne tudi za nazaj. US je namreč vladi že septembra naložilo, da mora svoje korona sklepe oz. uredbe vsak teden sproti objavljati v Uradnem listu v vednost državljanom in tako zadovoljiti pravni črki zakona, ker čivki janezka in ostalih ministrov, s kacinom in beovićko vred, zgolj na Twitterju pač pravno ne zdržijo. Če določen odlok ni objavljen v Uradnem listu, potem je to pač le prosti spis, v tem primeru članov janezkove vlade, ki pač nikogar za nič ne zavezuje.

Do 5.11. je vlada sicer izpolnjevala to direktivo US in objavljala tudi v Uradnem listu, a po tem datumu, pa do danes oz. do nedelje tega enostavno ni več počela in posledično tej vladni ukrepi sploh niso obstajali, državljani pa smo bili prisiljeni izvajati te ukrepe zgolj na besedo janezka, kacina in ostalih.

Ker to pomeni, da od 5.11. noben vladni korona ukrep ni bil nikjer uradno objavljen, jih torej uradno ni bilo. Vem ja, janez komunajzarski je, požvižgajoč se na vladavino prava, spet in znova zmajmuniral prav vse državljane, vključno s svojimi SDS komunajzarčki.

Razlika tokrat pa je v tem, da imamo prav vsi državljani ravno na osnovi te janezkove izjemne birokratske napake in sodbe US pravico tožiti državo odškodninsko, vlado pa še kazensko.

Torej vsi šolarji, ki od 5.11. niso smeli obiskovati šole na sedežih le teh, vsi, ki nam je vlada prepovedala opravljati vse tiste dejavnosti – trgovine, prevozi, saloni, itd, vsi, ki se niso smeli gibati med občinami ali v času policijske ure, vsi ki so prejeli kazni zaradi nenošenja mask, četudi so jih sneli zunaj le zato, da so kaj spili ali pojedli….

Prav vsi državljani imamo zdaj zaradi te razsodbe US povsem zakonito polno pravico tožiti državo, zahtevati odškodnine (kar je seveda treba dokazati), zahtevati vračilo denarja za že plačane kazni v tem obdobju….

Verjamem, da se nas bo dosti državljanov naše male podalpske odločilo za ta korak in tako je tudi prav….

Kot bo prav tudi, da bo janezkova komunajzarska vlada zaradi vseh teh svojih korona šalabajzerij in brez dvoma očitno namernih protizakonitih (o)škodovanj države in državljanov morala polno kazensko odgovarjati ne le pred našimi sodišči, pač pa tudi pred evropskimi, vključno s ESČP.
Ala narod, gremo pisat pritožbe in tožbe, torej janezovi komunajzarski vladi novoletne čestitke….

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Množične državljanske tožbe proti državi in janševi vladi zaradi neobstoječih korona ukrepov…..

 1. Boris,
  eni so že nategnili vse ostale, zdaj imamo ostali pravico zahtevati nazaj nategnjeno….

 2. Romana,
  v bistvu sami sebi, tudi tako lahko kdo razume….ampak če lahko plačujemo vse goljufije vlade, lahko tudi za poštenost sami sebi….

 3. Jure,
  po mojem pa bo….jaz že pišem zahtevek in še kaj, pa 13 jih osebno poznam, ki to takisto že počnejo in upam staviti, za gajbo Cocte, da jih bo še dosti več….

 4. Iz krogov blizu kabineta Maršala Twita je slišati, da mu je danes brada treščila ob tla med čivkanjem.
  Vse se mu podira, bolečina je huda…
  Zver tesno prijateljuje z gejevskim Madjarom namesto z njim, Gorenak užaljen leta po sobah na Trstenjakovi, Hojs noče nadeti SS čelade in kaže frizuro kot, da mu je v ustih razneslo petardo, odurni Urbanija se mu nastavlja … sladek Mahnič pa se nekje skriva…
  Za igrice mu ostaja le še Barbika, ki jo lahko ščipa kolikor hoče…

  Hudič je vzel šal, mi pa sočustvujoče v jok

 5. popolnoma se strinjam, da ljudje zahtevajo tisto kar je država in njena politika nezakonito naredila…ker vsi vemo, da nas je država uradno zadolžila in moramo odplačevati namerno zadolževanje…in država in politika je tista, ki bi morala poskrbeti za blaginjo ljudi, ne pa nenasitno zadolževanje…se pravi, da smo vsi nategnjeni čeprav nimamo ničesar pri zadolževanju…nategujejo nas že 30 let in so nekateri tiho, ker očitno uživajo, če so nategnjeni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *