Pridi, gremo kolesarit na 3. rekreacijski DrMagnum maraton Ljubljana – Izola

Ja, vabim te, da se nam pridružiš s svojim kolesom in tako dodatno oplemenitiš že 3. rekreacijski DrMagnum maraton od Ljubljane do Izole. Iz Ljubljane bomo štartali proti Izoli v soboto, 16. junija 2012. Pa ne mi zdaj stokat v stilu “nimam kondicije” in podobno, saj lahko v maratonu sodeluješ tudi samo 100 metrov. Ja, tvojih neprecenljivih 100 metrov. Važno je sodelovati. Evo, ti razložim kako to lahko izvedeš…..

Najprej moraš vedeti, da zmanjšam možnosti izgovorov, da bom v maratonu sodeloval tudi sam in to s svojim – “oldtajmerjem”. Ja, s kolesom brez prestav. Imam sicer vse možnosti kolesa s prestavami, ampak izbral sem čisto kolesarsko špartanstvo, ker ustvarjam neko novo retro kategorijo.

In če bom jaz s kolesom brez prestav zmogel 125 km do Izole, potem boš tudi ti svojih 100 metrov. Lahko tudi nekaj kilometrov, skratka, kolikor sam/a misliš, da zmoreš.

Svoj del pa lahko odpelješ tudi tako, da se nam priključiš na poti kjerkoli od štarta v Ljubljani in potem kolesariš z nami toliko, da se seveda lahko potem še vrneš. Peljali pa bomo po stari cesti od Lj do Izole.

Lahko greš z nami tudi zgolj skozi mesta, kjer bomo peljali, ki so lahko tudi mesta tvojega bivanja. Priključil/a se nam boš lahko v Ljubljani na startu, pa v/na Vrhniki, Logatcu, Planini, Postojni, Senožečah, Kozini, Rižani in Kopru. Lahko pa tudi kjerkoli po poti med temi kraji.

Za povratek iz Izole v Ljubljano pa imaš dve možnosti : da kolesariš tudi nazaj po isti poti, ali pa v Kopru skupaj s kolesom skočita na vlak in se peljeta proti Ljubljani. Takole pa je Dušan pripravil grafiko poti za tiste, ki radi gledate slikce bolj kot črke :

Udeležba je brezplačna, torej prispevaš predvsem svojo dobro voljo. Urnik, kdaj bomo v katerem kraju, da se lahko priključiš, ti z veseljem dostavim, če me pobaraš po mailu na DonMarkoM@gmail.com.

Dodajam pa tudi uraden logotip kolesarke žurke, katerega si lahko,  v primeru tvoje udeležbe, sprintaš in prineseš s seboj.

Avtor in vodja DrMagnum rekreacijskega maratona Ljubljana – Izola, je blogerski kolega in prijatelj Dušan alias DrMagnum, ki ima vse razloge za spočetje in poganjanje tega projekta, sam pa sem počaščen, da me je povabil v druščino izpeljave njegovega kolesarskega maratona.

DrMagnum maraton ni klasična bitka s časom, ampak v prvi vrsti rekreacijsko druženje, v katerem vsak prispeva svojo najboljšo voljo. Da ob tem s kolesarjenjem še marsikaj odličnega naredimo zase, okolico in osebno vztrajnost je seveda samo še velik dodaten plus.

Častni gost letošnjega maratona bo, po enoglasni sklepčni odločitvi krovnega odbora maratona v sestavi DrMagnum 3x, ter odbora za polaganje ovinkov maratona v sestavi DrMagnum 7x, blogerski kolega in prijatelj iz Izole – Sandi alias Noah.

Ok, zdaj pa povleci svoje kolo iz kleti in se začni počasi segrevati.
Vidimo se v soboto 16. junija na 3. DrMagnum rekreacijskem maratonu.

Don Marko M

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Pridi, gremo kolesarit na 3. rekreacijski DrMagnum maraton Ljubljana – Izola

  1. Če ne bi bil tisti dan na šihtu, če bi imel več kondicije in še kak če lahko najdem… bi se z veseljem pridružil. Tako pa upam na drugo leto, ko bo kondicije sigurno več, prostih sobot pa upam da tudi…

  2. Marko. Ko sem v soboto ob 8.30 zapeljal čez startno linijo kot udeleženec maratona češnje 2012 me je prešinila misel, kako lepo bi bilo, če bi se iz istega startnega mesta 16.junija zapeljali v večjem številu v želji, da pokažemo vsem, da zmoremo tudi tisti, ki smo sanjali in uspeli uresničiti svoje sanje.
    Mnogi, ki jih več ni med nami bi si to želeli pa tudi njim v spomin tudi nadaljujemo našo bitko za zdravitev in pogum vsem bolnim za rakom.
    Hvala za vzpodbudo in objavo.

  3. Jaz te že zdaj občudujem,da boš prevozil to pot s svojim oldtajmerjem.jaz si še z brzinami ne bi upal.Mogoče kakšen kilometer od Ljubljane do Vrhnike.Letos me žal ne bo zraven,ker imamo tisti dan že prej dogovorjene družinske obiske iz daljave.Naslednje leto lahko kak mesec prej objaviš,da se ne bom mogel izgovoriti.na kakšno reportažo potem nikar ne pozabi.Srečno vožnjo.;)Lp

  4. Mucek sem vedela,da imaš neke svoje frucaste ideje,ma s tvojim old skokecom iz Lj do Izole je že v rangu Indiane Jones.Bom naredila anketo pri nas kdo bi si upal s kolesom brez brzin to prevoziti in ti povem magari mi bojo rekli spet od kje imam tašne pametne. 😉 Vi lepo zmagajte in če ti bo kje zaškripalo jim reci naj te pripeljejo k meni in mojim puncam v oskrbo. 🙂 Se hecam daj,bomo navijale zate.Biciklirala ne bom ker nimam kolesa in ker se mi ne da te lovit okoli. 😉

  5. Pingback: noah » 3. rekreacijski DrMagnum maraton od Ljubljane do Izole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *