Anja Kopač Mrak in Bratuškova hočeta uničiti tudi družine

Vsakič, ampak res vsakič, ko usta odpre Anje Kopač Mrak, mi pade mrak na oči. In to vse od dneva, ko je še kot pomočnica Svetlika v Pahorjevi vladi izpeljala socialni zakon, ki je čez noč ustvaril 200k novih socialno ogroženih, da ne rečem revežev. Tega ne Mrakovi, ne Svetliku, sploh pa ne Pahorju nikoli ne pozabim. In zdaj Mrakova spet ugaša luč….

Tokrat z žegnom Alenke Bratušek, ki je sicer še pred kakšnim mesecev lepo pričala, da ne bo več dovolila, da bi po janši še kdo teptal po ljudstvu. No ja, na nek način drži, kar je rekla. Nikomur ne dovoli teptati po ljudstvu, ker ji gre sami to dovolj dobro od rok.

Namesto, da bi se ta vlada lotila temeljite prenove družinskega zakonika in gospodarskih refrom, lepi razne okraske po zakonodaji, ki ustvarjajo še večjo zmedo in kaos, korist nobene, škode za izvoz in zdaj je prišel na vrsto predlog zakona o starševskem varstvu.

Lahko bi sicer rekel, tako na izi, da gre za še eno v nizu direktiv Bruslja, katerim uspe sicer na vsakih 1k dobesedno neumnih in neživljenskih direktiv ustvariti tudi 1 okolju prijazno, ampak to bi bilo preveč enostavno. To bi pomenilo samo standardno večine slovensko valjenje krivde lastne nesposobnosti na drugega.

Ne, nobene direktive Bruslja me ne zanimajo, ker imamo svoje parlamentarce, ki so zadolženi izvajati svoje koristne ideje in dejanja za državljane. Sploh pa praktično vsaka direktiva EU dopušča maneverski prostor prilagajanja okolju posamezne države.

Seveda, če to ugodnost politiki države uporabijo. A tako Bratuškova, kot Mrakova, se sklicujejo pri tem predlogu, kot vseh ostalih, zgolj na direktivo EU, katere nimajo namena prilagoditi našemu okolju, ker pač očitno obe skupaj, kot cel parlament, enostavno nimajo kojones za povedati kar je prav Bruslju.

Da skrajšam. Bratušek/Mrakove predlog zakona o starševskem varstvu ni nič drugega, kot feministično ščitenje samohranilk, ki to namenoma postanejo, poudarek na namenoma. In polnjenje državne blagajne na račun tistih, ki to niso.

Vse ostale oblike družine bi bile na račun tega manevra zelo prikrajšane, predvsem otroci.

Kopačeva namenoma poriva v ospredje floskule, da bi ta zakon prinesel več očetom. Predvidljiva fora naših parlamentarcev oddaljevanja od bistva. Ljudstvo se bo pač pičilo, ali je prav, da je tudi oče z otrokom v njega prvem letu, ali je to samo domena mamic….

Ta problem bi lahko hitro rešili. Obema staršema bi omogočili, da lahko v celoti oba skupaj koristita porodniško ali vsak posamezno, kolikor in kakor se pač sama dogovorita.

Ampak to ne piše v Mrakove EU direktivi.  Tam piše, da bi po novem delitev starševskega dopusta znašala v skupni višini 260 dni, in sicer na 130 dni za mater in 130 dni za očeta.

Mar to pomeni, da Bruselj zahteva v prihodnje samo še 9 mesecev porodniške, pardon, starševskega dopusta ? Ne bi presenetilo…..

Nadomestilo za čas dojenja. Denarno. To naj bi bila super novost. Čeprav Mrakova trdi, da tak predlog zakona deluje v smeri izenačitve starševskih vlog, je jasno, da že to o dojenju postavlja očete v diskriminatoren položaj, dodatno pa potencira namerne samohranilke.

Kako in kdo bo kontroliral dojenje otroka, da bo mati upravičena do tega dodatka pa niti besede, kakor ne, da bo ta dodatek izgubljen v trenutku, ko bo oče otroka koristil starševski dopust, kar pa se namernim samohranilkam kakopak ne bo moglo zgoditi.

Da ne bo nesporazumov – povsem podpiram, da je dobro za otroka, da tudi oče, tudi v prvem otrokovem letu, prevzame nekaj mesecev (po)polne dnevne skrbi za otroka. Nenazadnje, kariera lahko počaka, otroci ne čakajo.

Ampak, da bi zaradi koriščenja starševskega dopusta nad 30 dni za očeta, te dni odvzeli materi, kakor zahteva Mrakova, no, to pa ne bo šlo. Po njenem namreč v vsakem primeru očetovski dopust temelji na odbitku koriščenja le tega materi. Če pa oče ne bi koristil teh 30, se ga do 130 njegovih možnih dni ravno tako odbije materi, saj očetov del ni prenosljiv na mater.

Seveda ne bodo mogli biti veseli niti delodajalci. Do 30 očetovskega starševskega dopusta seveda pomeni zgolj in edino njih strošek. Za vsak naslednji dan koriščenja pa bo država očetu odvedla dohodnino po najnižji možni stopnji, kar pomeni za kompletno družino popolno presenečenje v naslednjem letu, ko bo država za ta luksuz izstavila zajeten račun doplačila dohodnine očetu.

Predvsem pa bomo zlahka priče zgodbam življenja, ko delodajalec, tudi pod grožnjo odpovedi, ne bo dovolil očetu koriščenja tega starševskega dopusta in se mu bo pač ta moral odreči, a kljub temu bodo očetovi določeni dnevi odbiti od materine porodniške, torej ji bo porodniška zmanjšana za očetov delež, čeprav neizkoriščen.

Prikrajšana bo torej cela družina in ja, teh težav namerne samohranilke/samohranilci ne bodo imeli.

Dodatno emancipirano feministično držo pa v temu predlogu Mrakova napoveduje z dvigom otroških dodatkov na 30%, a le za samohranilke. Otrokom izven/zakonskih skupnosti, družin, pa ne le, da se no bo dvignil, ampak se bo otroški dodatek enostavno odvzel.

Še ena diskriminacija ? Brez dvoma….

Mrakova namreč napoveduje odvzem otroških dodatkov vsem družinam, katerih otroci med 3 – 6 letom ne obiskujejo vrtca.

Anja Mrak, naj te opozorim samo v toliko, da otroški dodatek v nobenem primeru ni vezan in namenjen zgolj in edino plačilu vrtca, ampak predvsem nakupu osnovnih življenskih potrebščin otroku.

Tudi otroške dodatke je Mrakova s Svetlikovo reformo v Phorjevi vladi že krepko zreducirala in zdaj jih želi dotolči in nameniti zgolj še samohranilkam, čeprav namernim.

Dejansko države sploh ne bi smelo brigati, ali otrok hodi v vrtec, ali ne, javni ali zasebni, saj je to odločitev staršev samih in nikjer ni mogoče pavšalno dokazati, da se otrok v vrtcu bolj kakovostno razvija, kot pri domačem varstvu.

Jasno je, da dosti staršev svojega otroka ne more spraviti v državni vrtec, poleg finančneg abremena, tudi zaradi pomanjkanja prostora v vrtcih in seveda prednostne liste samohranilk, ki imajo pač prednost. In ker država očitno nima namena graditi novih vrtcev, katerega obenem pogojuje, je jasno, da prihaja faza privatizacij vrtcev.

V katerih pa bodo cene seveda neprimerno višje, od državnih in tudi če bosta starša družine zaradi vpisa v privatni vrtec potem dobila otroški oddatek, bo le ta dejansko zanemarljiv in praktično neopazen proti stroškom vrtca.

Že po enostavnih računih je torej jasno, da bi s tem zakonom lahko le mati/oče samohranilec koristil na polno porodniški dopust, s še višjimi otroškimi dodatki in ostalimi bonitetami. Zato pa bi vse to izgubile (izven)zakonske družine.

In namesto, da bi država, torej naši posranci, omogočala pogoje in skrb za čim boljšo harmonijo družin, kar bi pomenilo tudi uspešnejšo družbo, je začela družine dobesedno razbijati, vzporedno pa celo zakonsko uvajati nov naval namernih samohranilk.

Namesto, da bi držaljane uvajali na poštenost do države, uvajajo nov val, ki jih bo silil v nepoštenost in prinesel še več razbith družin, četudi zgolj navideznih ločitev in tako zajetno povečanje namernih samohranilk. “Emancipiranim” in feministkam ala Mrakova bo takšno stanje zagotovo ustrezalo, koliko je pa to dobro in zdravo za otroka pa jih itak očitno sploh ne briga. Očetom bo tako ostalo na izbiro le, da ne priznajo očetovstva

In potem bomo spet poslušali lajne, kako raste število ubogih zapuščenih mamic z otrokom, ki morajo same preživljati, za kar bo seveda spet treba ustanoviti nove in nove službe in organizacije ala Vlasta Nussdorfer, ki se bodo seveda napajale iz davkoplačevalskih sredstev.

Na koncu sešteto pa je, da se ta zakon želi uvesti predvsem, kar Bratuškovo itak edino zanima, zaradi “varčevanja”. Tako postavljen zakon bi namreč pomenil “prihranek” države  8 – 10 milijonov letno, čeprav bi ga potem dejansko porabili z aprej omenjene ustanove. Prihranek torej, katerega naši parlamenatrci po ustaljeni navadi ne znajo ustvariti drugače, kot odtegniti državljanom od ust.

Skratka, Bratuškova postaja iz dneva v dan hujša, kot je bil njen predhodnik, ki je sicer dokazano kreten, ampak lažje se je bilo boriti proti kretenizmu, kot proti Bratuškini in Mrakini najbolj podnasti ženski obliki zahrbtnosti in hinavščini. Če so to tiste sposobne slovenske ženske, potem bo najbolje za vse, da čimprej odsurfajo nekam daleč proč.

Sicer pa ja, Mrakova in Bratuškova….lahko mi zakonsko predpišeta tudi termine sexa, kakor tudi položaje in dolžino odnosa. Aja, pa nadomestilo za čas dojenja v tem primeru tudi nekomu pripada…..

Don Marko M

p.s.
Postani aktiven in ponosen del realne zabavne druščine Hočem, da se to zapiše v Ustavo !

Anja Kopač Mrak v akciji (blog Don Marko M)

4 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Anja Kopač Mrak in Bratuškova hočeta uničiti tudi družine

  1. tako kot tistih prekrižanih nog… 😉 …eh. ni se kaj bat takšnih, ko točno veš, kaj in kako lahko od njih dobiš….s takšnimi je najlažje…. 😎

  2. Bi komentirala kaj pametnega pa mislim, da sem na to temo itak že vse povedala.
    Edino to: vrana vrani ne izkljuje oči… ženska ženski pa (očitno) jih. Me res preseneča, da tak predlog pride s strani ženske, res me. Pri moškem bi si še lahko mislila “saj ne ve kaj dela”, ampak…. saj tudi ti 2 ne vesta kaj delata.
    In če se kdo slučajno obesi na to, da se bo tako krepila vez med očetom in otrokom je itak cepec svetovnega ranga po moje. Ker tisti oče, ki nima interesa 10meseev krepiti vez z otrokom in skrbeti zanj, bo točno tega otroka tudi za tisti mesec po poti najmanjšega odpora porinil kakšni babici ali teti, on pa bo gulil kavč in gostilniški stol… ker je pa ja itak na dopustu no. Tisti moški, ki pa ves čas krepi vez z otrokom, zanj skrbi in se z njim aktivno ukvarja pa itak tega meseca ne potrebuje. Vez je itak že vzpostavljena.

  3. Ma ta Kopačeva prav ni zdrava. Kaj zdaj se bom morala delati,da sem z očetom mojega otroka skregana na smrt,da bom lahko kot samohranilka dobila mesto za otroka v vrtcu,otroške in vse ostalo?Pa ta baba v tigrasti obleki je še hujši tiran kot tisto plešasto jajce.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *