Vlasto Nussdorfer so zaboleli vaši komentarji na mojem blogu

Vlasta Nussdorfer pravi, da ste/smo ji komentatorji mojega bloga povzročili bolečino, ko ste/smo komentirali njeno neučinkovitost v primeru tri letne deklice s Koroške. Njen celoten zapis, katerega mi je dostavila, te čaka v nadaljevanju, poleg mojega odgovora, katerega sem ji namenil. Zdaj je že jasno, da bo afera Bulmastifi postala mačji kašelj, proti tej o tri letni deklici s Koroške, kar vsekakor ne more biti v ponos celotni slovenski družbi, še manj organom, ki postopke v tem primeru izvajajo. Da bo afera sem sicer napovedal že, ko sem pred časom objavil prvi zapis na to temo, a to moje sklepanje ni izviralo iz jasnovidnih zmožnosti, temveč predvidevanj, ki so zgolj skupek delovanj naših organov v teh postopkih, katere pa, čeprav nisem imel te želje, osebno poznam, predvsem ozadja, katera se javnosti praviloma prikrivajo, do obisti.
Ja, moji zapisi na to temo so šli, poleg nekaterih organov, krepko v nos tudi nekaterim novinarskim kolegicam, ki so,… skladno z delovanjem organov v tem postopku, primerno interpretirale svoje mnenje. Za brezplačno reklamo mojemu blogu, torej navedbo povezav do mojih zapisov, se zahvaljujem tudi nekaterim resnim medijem, še posebej novinarki Dela, ki sicer, po branju mojih zapisov in njenemu odzivu, ne bo vsaj še nekaj časa potrebovala manikure.

Očitno sem spet dregnil, čeprav povsem upravičeno in argumentirano, v osje žensko gnezdo, ki v glavnini operira v tem postopku afere tri letne deklice s Koroške in njih novinarske oporode, pa tudi tiste ženske, ki bi dejansko morale glasno govoriti in opozarjati javno na te nepravilnosti, kamor sodi tudi Vlasta Nussdorfer, pa tega ne počnejo. Jaz pa sigurno nisem kriv, če te postopke pri nas, po samo njim znanem ključu, vodijo praktično izključno ženske in javnosti je vedno bolj jasno, na kakšen način.

Ker je sramotno barbarsko delovanje organov v tem postopku že zdavnaj prešlo vse meje znosnega, vključno s poskusom policijske deložacije male punčke, je popolnoma jasno, so tej organi povsem izgubili kompas. No, niso ga čisto, ker tako in na takšen način v takšnih postopkih delujejo že 20 let. Ampak tokrat je drugače, ker se je javnost aktivno vključila v spremljanje in obsojanje takšnega ravnanja organov, ki v vsaki svoji potezi dokazujejo, da jih zanima zgolj interna ustaljena praksa, ne pa dejanski interes in zaščita otrok, kar jim sicer narekuje tudi zakonodaja.

Ker bi tej organi končno in za spremembo, že zaradi pritiska javnosti, morali svoje delo v tem primeru opraviti strokovno, česar očitno (še) niso sposobni, so naredili še korak več – zahtevajo prepoved javnega poročanja o primeru tri letne deklice s Koroške. Ja, tako so to počeli od sedaj, daleč od oči in ušes javnosti in uničili tisoče otrok in staršev.
Da pa afera raste in bo, po mojem, sprožila tudi kakšno “odletelo glavo”, upam, da tudi končno spremenila način delovanja teh organov v teh postopkih, kar seveda bo, če bomo javnost glasni, zelo glasni, pa gre v tem primeru v prvi vrsti zahvala neomajnosti Maticu Muncu in njegovi Akciji, kakor tudi vsem njegovim podpornikom, katerih številka se že meri v tisočih in dnevno raste. Ja, dokler naši oblastniki prodajajo kose orožja ali tovarne še lahko pogledamo skozi prste, ko pa začnejo teptati človeška življenja in ponos pa enostavno ne morem(o) in ne smem(o) več biti tiho, ker že jutri se lahko v položaju tri letne deklice s Koroške lahko znajde tudi tvoj otrok, s tabo vred.

V celi zgodbi pa je zanimivo tudi, da se praktično nobena (ne)vladna organizacija, društva, razen Matica, ni javno odzvala na (ne)delovanje organov v tem postopku, čeprav, zanimivo, v času “mira”, zelo glasno opozarjajo, da so oni tisti, ki ščitijo pravice otrok, tudi pred družinskim nasiljem. Je pa res, da nobena od njih ne omenja javno, da ščitijo otroke pred grotesknim delovanjem organov v takšnih postopkih. Že imajo svoje razloge.
Vlasta Nussdorfer, pa mi je po mailu samoiniciativno poslala svoje menje, ki je nekakšna replika na moje pisanje o njej in Belem obroču v tem, tem in tem zapisu. Objavljam ga v celoti, kot mi je bil dostavljen, kakor tudi moj odgovor. Koliko pa, če, lahko Vlasto bolijo, kot posledica vseh treh navedenih zapisov, vaši in moji komentarji, pa je seveda stvar presoje vsakega posameznika.
———————————————————————————————————–

Spoštovani!

Prebrala sem odzive, vsaj nekatere, na mojo izjavo v zvezi s sumom spolne zlorabe triletne deklice.
Beli obroč Slovenije se odziva na številne primere, tako zlorab otrok, njihovega zanemarjanja, sume storitve različnih kaznivih dejanj na njihovo škodo, …
Smo lahko le tisti, ki si želimo, da deklica na trpi, da pa svoje delo čimprej opravijo institucije. Na nas je, da opozorimo na primer takrat, ko se zgodi. Teh zadev nihče izmed nas ne more reševati. Če bi bilo temu tako, potem bi vsak primer spolne zlorabe, posilstva ali nasilja, reševali preko medijev. Ljudje bi izpostavili zgodbo in nas vprašali za mnenje, mi bi napisali ali je nekdo kriv ali ne in določili tudi kazen. Tako pač ne gre. V pravni državi morajo delo opraviti institucije, od policije, tožilstva in sodišča, delati morajo strokovno in hitro. Zoper vsako odločitev so dovoljena, le pravna sredstva. Tega se je preprosto potrebno držati.
Otroci ne smejo trpeti, trpijo pa tudi, če jih izpostavljamo, če v medijih prikazujemo njihove slike, ki jih usodno zaznamujejo za celo življenje, če javno sodimo o teh primerih.
Nihče od nas nima popolne slike dogodka. Vsak jo vidi z ene plati. Če se na enega od nas obrne mati, slišimo njeno zgodbo, če se obrne oče, njegovo. Torej, sprašujem vas:«Komu verjeti in ali lahko mi kar razsodimo?«.
V tem primeru je delo vsekakor zapleteno, svoje bodo morali reči ustrezni strokovnjaki. Zato dejstvo, da se ne oglašam na tak način kot bi želeli, ne pomeni, da mi je za primer vseeno, a kar lahko rečem, je to, da je potrebno čimprej ugotoviti kaj se je resnično zgodilo in dogajalo ali je kdo zatajil in zakaj, saj sicer sploh ne rabimo institucij, pač pa lahko ljudje pravico vzamemo kar v svoje roke. Ali se vam zdi to pravilno?
Mi tistemu, ki se na nas obrne, verjamemo, mu pomagamo, da stopi na svojo pot iskanja pravice. Nobeno nevladno združenje oziroma društvo pa ne sme izreči dokončne sodbe, saj je ta prepuščena sodišču. Možne so pritožbe.
Zato me komentarji vaših bralcev, da smo se »izmuznili«, bolijo. Sprašujem vas:«Ali vi morda poznate resnico?« Seveda tisto pravo, ne tisto, ki jo ponuja ena ali druga stran. Imamo namreč dve, če ne kar tri.

S spoštovanjem.

Vlasta Nussdorfer

Predsednica Belega obroča Slovenije

—————————————————————————————————

Spoštovana,

Verjamem, da niste uspela prebrati vseh odzivov, tudi meni še ni uspelo, saj sta bila zapisa, poleg prvih objav na mojem blogu, povzeta in predstavljena še na cca 20ih spletnih časopisih, forumih oz. socialnih omrežjih.
To, da ste se izmuznili, kot sami pravite, v podajanju svojega mnenja o zadevi, je Vaša ugotovitev, katero v tej obliki, vsaj na mojem blogu, ni nihče od komentatorjev, vključno z menoj, izjavil. Sicer pa ne dvomim, da zlahka najdete primeren izraz prikazovavanja, upoštevajoč vašo pravno strokovnost.
Mislim, da je vsak bralec mojega bloga razumel, ker drugače se enostavno tudi ne da, da ni bilo nobenega govora o zgodbah staršev deklice, še manj o njih zgodbah, na katere se sklicujete. Govora je bilo in bo zgolj o načinu delovanja organov v tem postopku in točno o tem, zgolj o tem, ste bila, kot predsednica Belega obroča, tudi pozvana v enem od prejšnjih zapisov, da podate svoje mneje.
In, gospa Vlasta, o katerih institucijah govorite in o kateri pravni državi ? Mogoče o tistem sodišču, ki je izdalo sklepe o izvršbi še pred zaključkom preiskav domnevnih, tudi spolnih, zlorab, katero je policija celo dan pred datumom izvršbe brutalno izvedla ?
Govorite mogoče o tisti CSD, zoper katere dveh uslužbenk še vedno poteka preiskava zlorabe položaja pri dodelitvi male punčke materi ? Mogoče govorite o tožilstvo, torej vaših poklicnih kolegicah, ki so v tej zgodbi udeležene v isti meri ? O katerih strokovnih službah govorite v tem primeru gospa Vlasta ? Hočete mogoče povedati, da imamo vsi prisluhe in privide o delovanju omenjenih organov v tem primeru ? Tudi v tem primeru.
Dejstvo je, da vsi tej posegi, po vašem strokovnih služb, še bolj resno ogrožajo malo punčko, čeprav bi jo morali zaščititi in Beli obroč se, z vami na čelu, še nikakor ni javno odzval v bran male punčke. Lahko bi in morali bi, kot organizacija, ki se sklicuje na zaščito pred nasiljem otrok, opozoriti javno vse te institucije, da s svojim nesocialnim in nestrokovnim ravnanjem še najbolj škodijo mali punčki, a tega do sedaj še niste storili. Zakaj in kaj čakate ? Čakate mogoče, da omenjeni organi oddelajo svoje in uničijo punčko do konca ?
Čeprav ste predsednica Belega obroča, ste v prvi vrsti tožilka, javna uslužbenka in kot takšna zelo dobro veste, kako v resnici potekajo tej postopki v praksi. Koliko je vaš status v Belem obroču lahko vezan z vašo redno tožilsko službo in  posledično možnostjo konflikta interesov ali razlog vašega javnega neopozarjanja katastrofalnega delovanja organov v tem primeru, je lahko druga zgodba.
Zagotovo pa odlično veste, kar ve tudi slovenska javnost, da način postopka, katerega izvajajo omenjeni organi v tem primeru male deklice, nikakor ni osamljen primer in je, žal, celo ustaljena praksa omenjenih organov v primerih dodeljevanja otrok v skrbništvo v primerih razhoda staršev že celih 20 let.
Vsaj 20.000 slovenskih staršev, predvsem očetov in vsaj toliko oz. celo več otrok v takšnih postopkih že predobro ve kaj so preživljali v takšnih postopkih, saj so vodeni klišejsko, z jasnim ciljem dodelitve otroka materi, pa četudi je mati alkoholik, narkomanka, brezposelna, prostitutka, konfliktna osebnost ali celo vse skupaj.
Ta praksa organov, na katere se sklicujete se ponavlja tudi v tem primeru, česar ne more nihče spregledati, tudi če bi hotel, razen omenjenih uslužbencev in njim naklonjenih. Vsakemu človeku, z že minimalnim socialnim čutom, je takšno ravnanje organov, na katere se sklicujete, enostavno nedopustno. In to, gospa Vlasta, to je tista resnica, katero poznam. In pozna jo še na tisoče drugih. Če pa si vi zatiskate oči, potem je to vaš problem, upam, da samo vaš.
In tukaj ni bilo govora o tem ali lahko mi državljani razsodimo v tem primeru, ampak je vseskozi govora o tem kaj in kako počnejo t.i. strokovne službe v tem primeru, torej kaj “strokovne” službe v postopku počnejo za zaščito male deklice. In tej odgovori so vam znani, ker so znani celi Sloveniji in njih verjetnost je bila praktično več kot očitno izkazana.
Popolnoma se strninjam z vami, da je na nas, da opozorimo na primer, ko se zgodi. In ljudje ter mediji, vključno z menoj, to počnemo. Opozarjamo in to javno, ker se takšna ravnaja pač morajo končati za vselej. Opozarjamo na nepravilnosti tistih, ki bi morali v prvi vrsti delati pravilno, dosledno, človeško in po zakonu, sploh če so javni uslužbenci in tako tudi davkoplačevalsko plačani. Ne vem pa, zakaj o nepravilnostih delovanja organov, (tudi) v tem primeru, javno ne opozarjate tudi v Belem obroču ? Se mogoče nočete zameriti kateremu sodišču, CSD ali policiji ?
Kdaj torej v Belem obroču začnete izvajati svoje poslanstvo zaščite otrok žrtev nasilja ? Ko strokovnjaki v organih, na katere se sklicujete in katerih “mojstrovine profesionalnosti” tudi v primeru te male deklice dosežejo stopnjo, ko lahko pripeljejo tudi otroka in vsaj enega starša v brezizhoden položaj ? Navajate namreč, da na takšne primere začnete opozarjati, ko se zgodijo. Mar to pomeni, ker še niste javno nanj, torej delovanje organov v postopku, opozorila, da se za vas ta primer tri letne deklice sploh še ni zgodil ?
Dejstvo pa je, da se tudi v tem primeru, razen Matica Munca in njegove Akcije, javno ni oglasila nobena organizacija oz. društvo, katerega poslanstvo naj bi bilo ravno zaščita otrok pred nasiljem, vključno z Vašim Belim obročem. In če so Vas, gospa Vlasta, zaboleli komentarji, katere s(m)o podali bralke in bralci mojega bloga, potem poskušajte razumeti bolečino vseh tistih, ki s(m)o pričakovali, da bo tudi Beli obroč javno resno opozoril organe v postopku na nastalo problematiko. Vsaj to.

S spoštovanjem

Don Marko M

10 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Vlasto Nussdorfer so zaboleli vaši komentarji na mojem blogu

  1. Jaz pa sem mislila,da je gospo Nussdorfer bolelo samo takrat,ko jo je Brezigarjeva prestavila.Ne razumem,kaj jo je zabolelo v komentarjih,čeprav razumem,da resnica boli.Don ti kar nadaljuj.Lep vikend.

  2. Zdej jo je pa kr zabolelo ccccc.Nej dela z belim obročem tko kot bi morla pa naj na glas pove da ga njene kolegce svirajo okol te deklece pa tud drgač pa je ne bo nč bolelo.Ta beli obroč je kr neki afnanje da se nussdorferca mal bol gospa dela koristi nobene

  3. Evo mucek,vidiš zdaj kako malo je treba,da žensko zaboli. 😉 Samo resnico moraš povedat,pa ji že žulj poči.Ma po mojem se hoče zdaj Vlasta malo sama sebi smilit,ker ne more več kar tako na lepe oči meglo prodajat.Kaj bo šele zdaj prijavila,ko bo te komentarje brala.Lepo se imej čez vikend s tvojimi princeskami,mucek. 😉

  4. Si ti mogoče mal preveč pomembno naredu to Vlasto Nussdorfer?Saj je iz naziva njenga Belega obroča jasn,da je to za tiste gospe in gospode v belem.Kaj pa njo briga da bi javno vznemirjala po medijih za tisto deklco če za to ni nč plačana.Njen Beli obroč se oglasi v medijih v primerih kot se je takrat ko se je tista žena župana iz Bovca al tam nekje spokala od moža pa ga je hotla mal usrat javno.Takrat je bla Vlasta zlo glasna po medijih ker je dobila novo članico.Kaj pa ji bo tista mala punčka.Brez veze.

  5. Kako socialne,sodišča in tožilke uničujejo otroke,sem doživel na lastni koži.S partnerko sva se razšla,nakar so naju zaradi skrbništva poklicali na socialno.Tam sva oba rekla,da bova to sama uredila.Oni so kljub temu poslali na sodišče,da predlagajo,da se skrbništvo dodeli samo materi in sodnica je to upoštevala.Dosodila je celo,šele po šestih mesecih,da stike z otrokom izvajam pod nadzorom,čeprav sva se s partnerko sporazumno razšla in sem bil z otrokom vsak vikend,ker sva se s partnerko tako zmenila.Očitno je,da so tej postopki sama farsa,namenjeni sami sebi oziroma samozadovoljevanju teh organov v teh postopkih,ki imajo očitno navodila,da skrbništvo dodelijo samo materam,očetom zgolj izjemoma in po čudežu.Obstoječi družinski zakonik je že v redu spisan,samo kaj,ko ga ignorirajo ravno babe v teh postopkih.Vlasta Nussdorfer kot tožilka presneto dobro ve.O njenem priviligiranem Belem obroču se mi pa zdi škoda izgubljati besed,ker je še enkrat več pokazala,da ne delajo tisto,kar tako rada navaja in piše knjige resničnih zgodb na račun tistih ubogih sirot,ki komaj preživijo zaradi kozlarij organov v teh postopkih.

  6. Kot kaže sta gsopa Vlasta in Beli obroč dva različna pojma.Če pa sta ista je Beli obroč pri meni izgubil še tisto malo naklonjenosti.

  7. Spoštujem gospo Vlasto Nussdorfer in njen Beli obroč.Je ugledna gospa.Ni prav da jo takole jezite gospod Marko.Če Beli obroč noče javno vmešavati v to situacijo te deklice potem noče.Ni važno zakaj.Mora paziti svoj ugled.

Leave a Reply

Your email address will not be published.