7 protestnikov oproščenih – totalitarizem diktatorja Janše plačujemo vsi

So dogodki v samostojni Sloveniji, ki ne smejo biti nikoli pozabljeni. Pisalo se je leto 2012 in v naši mali podalpski so se prvič dogajali javni ljudski protesti proti skorumpiranim politikom. V Mariboru tisoči na trgih in ulicah zahtevali odstop skorumpirancev….

A janša in gorenak sta v zaščito skorumpiranim, predvsem sebe, nad protestnike poslala policijo. Številčno in v polni bojni opremi. Policija je branila skorumpirane lopove.

Dogajalo se je policijsko nasilje še nevideno v naši mali podalpski in kakršnega ni bilo nikoli videti niti v Jugoslaviji, kjer so bili protesti bistveno večji.

Prvič je kateri voditelj pri nas uporabil nad svojim ljudstvom vodne topove, konjenico, helikopterje, plinske razpršilce, skratka ves arsenal kar ga premore policija. Sds komunajzarji so navdušeni hvalili svoja liderja janšo in gorenaka za to diktatorsko totalitaristično potezo nad sodržavljani.

Ker sds komunajzarji se nikoli niso in nikoli ne bodo borili proti skorumpiranim lopovskim politikom. Ker oni te in takšne politike zagovarjajo in branijo. Ker so sami takšni. Zato pa so sds komunajzarji. Zagriženi diktatorski izmečki nekdanje KPJ.

V Mariboru je takrat policija, poleg vseh brutalnosti po nalogu janše in gorenaka, pridržala tudi 119 oseb, od katerih so 28 kazensko ovadili.

Od teh 28 so sodniki po hitrem postopku obsodili 12 njih in tako dokazali, da lahko sodijo tudi izjemno hitro, če jim politiki tako določijo in janša je pokazal, kako se dogajajo “hitra sodišča” po točno takšnem vzoru, kot ga sami obsojajo.

Prvih 7 protestnikov oproščenih

Zoper deveterico se bo sojenje šele začelo. Zato pa je bila preostala sedmerica včeraj oproščena, kar je odločilo višje sodišče v pravnomočni sodbi z utemeljitvijo, da je šlo zgolj za prekrške, ne pa kazniva dejanja.

Sodnica Simona Mernik je namreč lani septembra obsodila sedmerico za kaznivo dejanje in jim naložila po sedem mesecev zapora in plačilo sodnih stroškov. Sodnica je v takratni obrazložitvi sodbe za sedmerico povedala, da “ni nujno, da so bili obsojeni sami nasilni, ampak je za obsodbo dovolj že to, da so sodelovali v skupini, ki je bila nasilna”.

Višjega sodišča takšna utemeljitev ni prepričala in je sodbo razveljavilo, sedmerica pa je zdaj oproščena.

Prihajajo odškodninske tožbe

Zdaj oproščena sedmerica je, logično, že napovedala tožbe proti državi in za njih odškodnine bomo državljani plačali preko 200 tisočakov.

Kar v bistvu niti ni dosti, proti vsem milijonom odškodnin, katere je janša do sedaj že povzročil v sramoto in plačilo “svojim” državljanom, še posebej z Izbrisanimi in ZUJFom.

Ampak bit te zgodbe je v tem, da vsega tega ne bi bilo, če najprej ne bi imeli skorumpiranih politikov, v nadaljevanju pa če bi janša in gorenak znala krotiti svojo diktatorsko totalitaristično žilico in ne bi izvajala policijskega nasilja nad sodržavljani, ki so se nenazadnje borili za povsem pravično in tej državi potrebno.

V pičlih 2eh letih, med 2012 – 2014, sta se naši mali podalpski zgodila dva “voditelja”, oba brez hlač, janša in bratuškova, ki sta skupaj uspela ustvariti za skoraj 60 milijard našega dolga od 80ih in izjemno težko popravljivo socialno in moralno škodo.

In ne, največja nevarnost naši mali podalpski niso teroristi, pač pa domači državljani, ki zagovarjajo in podpirajo omenjena dva in njima sorodne v takšnih in podobnih dejanjih.

Don Marko M

Sveta trojica - by siol.net (blog Don Marko M)

5 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “7 protestnikov oproščenih – totalitarizem diktatorja Janše plačujemo vsi

  1. Očitno nekaterim tale blog ni všeč sem se že skregal na Twitterju zaradi njega 🙂 …samo dodatni dokaz, da je dober (y)

  2. Prav je, da je sodba zoper protestnike padla. In prav bo, ko bo JJ vržen ven iz parlamenta. Ker to, da je skoraj vsak dan na televiziji, on, zapornik, iz DZ, je nezaslišano. Da ne rečem, skorajda noro.

  3. eh Sašo, “skorajda noro” je čisto premil izraz…..pa najbolj nori so televizijci, ki ga skozi nekaj snemajo in predvajajo, kot bi ne imeli nič drugega…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *