Zgodovinsko – Slovenija izenačila istospolne in raznospolne skupnosti !

Od danes je vsaj v eni točki Slovenija v 21 stoletju. Danes so namreč parlamentarci potrdili novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih z 51 glasovi ZA in 28 proti in tako smo končno dočakali izenačenje istospolne in raznospolne skupnosti…..

Poslej bodo v naši mali podalpski tudi istospolni pari imeli možnost skleniti zakonsko zvezo ter vse pravice in dolžnosti, ki iz nje izhajajo in kot jih je in bo imela zakonska zveza ali zunajzakonska skupnost dveh oseb različnega spola.

Od danes dalje je v Sloveniji zakonska zveza določena kot življenjska skupnost dveh oseb, ne glede na spol. Ne pozabit tega.

Moje veselje ob tem dogodku je še tolikanj večje, ker se je tako končno zaključilo to drkaranje neomejeno omejenih, katere so ogrožali istospolni na prav vsakem koraku njih življenja in sklepam, da bodo poslej živeli v večnem strahu in se preselili v jame.

Priznam, da sem od nekdaj živel v prepričanju, da so konzervativci, sploh Aleš Primc  s kompanijo, tradicionalno zavrti osebki brez kančka vsake domišljije. Živel sem v zmoti.

Prav šokiranega so me namreč povozili, ko sem prebiral in poslušal njih predstave kaj je prav in kaj narobe za isto in raznospolne, v katerih so uporabljali že neverjetne količine domišljije, s katero bi lahko krška nuklearka osvetljevala ne le našo malo podalpsko, pač pa celo Evropo nadaljnih 100 let.

Ok, te humoristične vložke bom res malo pogrešal in da vam vsaj malo omilim bolečino, dragi Primčevi lepotci, vam od srca podarjam sledeči nasvet.

Če ste (še vedno) proti porokam istospolnih, potem se pač ne poročajte z njimi. Simpl.

Za vse ostale pa – iskrene čestitke Slovenija za ta zgodovinski korak !

Zdaj pa gremo še travco legalizirati, pa cerkvene praznike ukiniti, potem pa še vse ostalo…..

Don Marko M

Mavrična družina (blog Don Marko M)

18 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Zgodovinsko – Slovenija izenačila istospolne in raznospolne skupnosti !

 1. Vesela novica.Mucek,smo s kombinatkami kar nazdravile med delovnim časom,na to se pije. 😉 Lahko zdaj tudi vse ostalo,kot si predlagal. 😉 🙂

 2. OK, saj travco legalizirati, pa cerkvene praznike ukiniti, je vse lepo in prav ter podpiram, samo, ej, da bojo pa pedri posvajali otroke, je pa nedopustno.
  Zato je potreben referendum, kjer se bo homo-lobiju že 2. podelil rumeni karton zaradi vsiljevanja njihovih dogem mimo volje ljudstva.

 3. VVeligor, ne reče se pedri, temveč istospolni oz. homoseksualci……pedri so tisti, ki hočejo drugim kratiti njih osnovne pravice obstoja….
  in če kdo hoče referendum, naj si ga fura, jaz vem, da bo padel…..in ne razumem o kakšnih dogmah mimo ljudstva govoriš – jaz sem tudi ljudstvo in mi na pamet ne pada, da bi si dovolil odrekati pravice obstoja določenim skupnostim….zato prosim da ne uporabljaš množine, ampak govori v svojem imenu ednine…..

 4. dragi DMM,
  če bi malo bolje poznal zgodovino, bi danes vzkliknil nekaj drugega: vrnili so se dobri stari časi!
  🙂
  Namreč. pred 2. svetovno vojno je vsaka vas imela kakšnega geja, vsi so vedeli zanj in geji so bili nekakšno nujno ”zlo”, ki se ga je pač prenašlo.
  razlogi za ”mirno prenašanje” so bili različni. Eden najpogostejših je bil, da so bili ”buzarantski” odnosi (tako se jim je takrat ponekod reklo) nekako ”normalni” med nižjimi hlapci, berači in drugimi plašurji (tako so jih imenovali), ki so imeli premalo sredstev, da bi si našli žensko in se poročili.
  Meja med pedofilijo in homoseksualnostjo je bila nekoč izbrisana, saj so se izživljali nad prvim, ki jim je bil pri roki, to pa so bili po navadi pastirčki, pesterne….oziroma- slabopumni otroci, ki jih zaradi incestov- ni manjkalo v nobeni vasi.

  Še v 60 letih prejšnjega stoletja so bili ne tako redki tudi spolni odnosi zlasti z ovcami.
  Ljubljana, celje, Kranj in ostala večja središča so imela kupleraje, za Ljubljano vem, da jih je imela najmanj 12. Prostitutke so hodile tudi na dom bogatih Ljubljančanov, recimo odvetnikov, dentistov, zdravnikov, urarjev, itd.

  V bistvu, dragi DMM, se časi niso kaj dosti spremenili. Le celofan se je zamenjal, potrebe pa so ostale enake
  🙂

 5. milena,

  hvala za razsvetljenstvo….torej je dejansko naša mala podalpska dežela s 100 in več letno tradicijo istospolništva in potem takem je ta zakonska potrditev edina možna in logična posledica….zdaj, ko si vse to predstavila očitno nima več nihče argumenta ugovarjati temu zakonu….celo konzervativci ne, tako naklonjeni ljudski tradiciji….. 😎

 6. DMM, ampak to je ”ljudska” tradicija iz časov patriarhata, s progresivno komunistično revolucijo je bila seveda odpravljena. Nekateri nas pa očitno hočejo vrniti v stanje pred 1941.

 7. VVeligor, jaz živim za danes in naprej in nimam nobenega namena živeti, kot so 100 let nazaj….in če nekdo spoštuje moje pravice, potem nimam nobenega razloga, da ne bi spoštoval njegovih….

 8. Upam, da zaradi mojega komantarja ne bom izpadel kot kakšen homofob, pa vendar nekako ne morem biti tiho.

  Odkrito rečeno, me tako imenovani homoseksualci ne motijo… Je čisto njihova osebna odločitev, na kakšen način prakticirajo spolne dejavnosti. Po pravem se mi celo malo smilijo, ker nekako se mi kar dovzdeva, na kakšen način so se po večini razvili v homoseksualce.

  Pa vendar, lahko bi pustili otroke ven iz te zmešnjave. Otrok za normalen razvoj potrebuje obe figuri, tako očeta kot mater. Kar se posvojenih otrok zadeva, je povsem enako. Tudi ta potrebuje za svoj razvoj krušno mater in krušnega očeta. Nekako ne more v primeru posvojitve otroka v homoseksualno zakonsko zvezo eden moški prevzeti vloge matere ali ena ženska vloge očeta. Umetna oploditev???? Za žensko je še nekako razumljiva, pa vendar se mi zdi smotrna samo v primeru, kadar naravna oploditev ni možna. rad bi pa razjasnilo o umetni oploditvi v primeru moške verzije.

  Pričakujem razpravo in nekega bebastega domgatiziranja
  Lp, Borut

 9. Borut,

  hvala za kulturen komentar…..kljub temu, da pričakuješ razpravo, sam v le tej nimam namena sodelovati iz enostavnega razloga, ker je zadeva uradno že zaključena in sem svoje o tem že komentiral, pa tudi ker nimam namena komentirato o zadevah, ki niso bile predmet zapisanega v zakonu, mogoče pa se ti bo v razpravo priključil kateri od bralcev/bralk….

 10. Veligorjevo stališče razumem,saj je rodoljubni desničar,ne razumem pa zakaj ima prilepljen Primčev link od 24kul glede na to da katolibanov živih ne mara videt:)Tudi jaz nisem preveč za geje ampak lezbijke mi je pa lepo gledat med akcijo hehe.

 11. Ma kakšne posvojitve neki. Tovrstno sprenevedanje samim sebi namenjenih aktivističnih skupin je seveda mogoče le v Butalah (na debilni strani Alp), kjer je zaradi srhljive birokracije in nepremagljivega državnega aparata itak lažje vstati od mrtvih kot formalno posvojiti otroka — bodisi s strani homo-, hetero- ali klorofil-staršev.

 12. Res je, da je stvar zdaj že mimo, ampak jaz sem še zmeraj mnenja da istospolni pari nebi smeli imeti pravico posvojitve otrok. Nisem veren ali homofob vendar se mi vseeno to nekako ne zdi pravilno. To kako pa ti ljudje živijo svoje življene se me pa ne tiče.

 13. lithiumlion,

  seveda imaš do svojega stališča vso pravico, kot vsak izmed nas….ti imaš svoje stališče, jaz svoje, to ni nič narobe, dokler komunikacija poteka na zdravi stopnji….le tvoj zadnji stavek mi malo meša štrene pri razumevanju celotnega komentarja, ker če se te ne tiče, kako drugi živijo svoje življenje, potem sklepam, da se te ne tiče, kdo skrbi za posvojene otroke, torej je važno le, kako skrbi zanje….

 14. Zadnji stavek niti ni bil potreben (hotel sem pač izrazit da človek so-človeku nima pravice izbrat spolne orientacije itd.). Še zmeraj sem mnenja, da otrok v to ne bi smeli vključevat. Ampak to je pač moje stališče 🙂

 15. Se pridružujem mnenju lithiumlion in podobnim.
  Rekla bi le to, da se svet nagiba v nešteto smereh in vsaka smer je možna, ena bo prevladala, a nobena ne bo prinesla nič dobrega moralnemu človeku.
  Vse lepo in prav, istospolni imajo možnost ovekovečenja svoje zveze, ne bi smeli imeti možnosti posvojitve otrok.
  Nekateri istospolni se radi poslužujejo srhljivih primerov ravnanja z otroki samih bioloških staršev in koristijo to sebi v prid, češ, da bi oni bili boljši starši tujemu otroku.
  Jaz pravim, če so biološki starši v nekaterih primerih suroveži do lastnih otrok, kakšni bi šele homoseksualni starši bili do posvojenih otrok. Zveze istospolnih ravno tako pogosto razpadajo, ljubezni je hitro konec, kakšne usode bi doletele njihove otroke, si ne upam niti pomisliti.
  Na koncu koncev, vsa ta propaganda bo privedla do prvobitne družbe, ko se bodo moški med sabo “ženili”, ženske bodo živele v ločenih skupnostih in bodo le objekti za reprodukcijo, če jih tehnologija ne nadomesti.
  Upam, da nimam prav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *