Proti stavki policije

Sta dve skupini v JS, katerih stavke ne bom nikoli odobraval in bil odločno proti – Kuštrinovih zdravnikov in policije. Gre za dve najbolj priviligerini kasti v našem JS, ki se s svojimi sindikati ne utrudijo z izsiljevanji za višje plače….

In oboji imajo toliko in takšnih bonitet, o katerih navadni smrtniki lahko samo sanjajo. A jim tudi to ni dovolj.

Razloge, zakaj sem proti stavkam policistov sem dovolj jasno zapisal v Želiš 500 in več € potnih stroškov dnevno ? Postani Gorenakov policaj in Ni razloga, da bi se naši policaji komu smilili, da ne razlagam posebej.

Sploh pa – 200 tujih policajev pomaga na naši meji okoli beguncev, naši policaji pa furajo manekensko stavkovno revijo. In da je zadeva še bolj bizarna – tudi za čas stavke, kot zdravniki, prejmejo – polno plačo.

In kateri delavec v realnem sektorju si lahko, za celo dosti nižjo plačo in več dela kot stavkajoči policaji, privošči takšen polno plačan stavkovni privilegij ? Ne da bi ob tem odletel iz službe…..

In samo ne mi reči, da je kdo pozabil, kako so 2012 tej isti današnji Petrovičevi stavkajoči policaji, takrat pod taktirko janše in gorenaka, brutalno, zverinsko, brez sočutja, z vodnimi topovi, helikopterji, oklepniki, konjenico, kordoni, solzilci in pendreki pretepali svoje vstajniške državljane….in tej policaji bodo temu narodu spet to naredili….

Don Marko M

Policija stavka (blog Don Marko M)

Leave a Reply

Your email address will not be published.