Še ena moja satira postaja stvarnost – naši kmetje zahtevajo odškodnino zaradi žiletkastih ograj

Ko sem pred letom začel s satirami na blogu, si nisem mislil, da bo okoli 50% le teh kasneje postala tudi stvarnost. Ne, ne gre za kakšne moje nadnaravne sposobnosti prerokovanj. No, vsaj mislim da ne….

11. novembra sem v satiri Cerar z bodečo žico podaril Hrvaški 380 km slovenske zemlje, Kolinda zahvalna zapisal tudi del le te pod naslovom “Slovenski kmetje povzročajo Cerarju zaradi bodeče ograde velike incidente”.

Danes je sobota 28. november 2015. Natanko 17 dni po objavi moje satire. In ob 10:45 je MMC portal naše nacionalke objavil novico z naslovom – “Ograjeni” razkriški kmetje : Zahtevamo odškodnino!

Ja, kmetje so začeli Cerarju zaradi žiletkaste žice tudi dejansko povzročati incidente. Med ostalim članek vsebuje tudi te izjave kmetov :

Predstavljajte si, da bi nekdo sredi tovarne potegnil bodečo žico – kako bi delavci opravljali svoje delo? Za nas, kmete, je zemlja kruh, in če je sredi polja bodeča žica, smo onemogočeni,” pravi kmet Drago Škrlec iz vasi Šprinc.

Še ostrejši je Jože Maršič z Gibine :
Neumno se mi zdi, da se patrulje večkrat dnevno po njivah vozijo s terenskimi vozili in jih dodatno uničujejo – če pa je teren pregleden tudi z glavne ceste. Pošteno sem moral delati, da sem kupil to zemljo, pa stroje in orodje. Ničesar mi ni podarila ne država, ne Evropa. Nihče mi ni nič dal. Zdaj pa kar naenkrat nimaš nobene pravice – pridejo, postavijo ograje in odidejo. Nimam več volje živeti v taki Sloveniji.”

Najmanj, kar razkriški kmetje pričakujejo od države, je poštena odškodnina za težje okoliščine kmetovanja. Pri tem jim bo pomagal tudi domači župan Stanko Ivanušič :

Že od vzpostavitve schengenskega režima imajo naši kmetje težave z dostopom do svojih njiv in vinogradov, pred katerimi so zapornice. Kot župan sem držal svoj hrbet za to, da so kmetje dovolili na najbolj rodovitno zemljo postaviti bodečo žico – zato se zdaj čutim odgovornega, da kmetom damo primerno odškodnino. Upam, da bo slovenska vlada to razumela.”

Celoten članek MMC si lahko prebereš na tej povezavi.

Zdaj grem razmišljati ali naj sploh še pišem satire naprej ali pa raje enostavno odprem dejavnost prerokovanj prihodnosti in to brez pomoči vsakih delovnih pripomočkov….Razen davčne blagajne kakopak…..

Don Marko M

Kmet (blog Don Marko M)

2 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Še ena moja satira postaja stvarnost – naši kmetje zahtevajo odškodnino zaradi žiletkastih ograj

  1. MARKEC !
    strinjam se z napisanim ! Ko boš šel med “šloharje” bom tvoja prva stranka , pod pogojem seveda , da mi napoveš lepo prihodnost , še te malo kar jo je ostalo , a kar je slabega zadrži zase , da mi ne bi pokvaril razpoloženja in posledično ostal brez napitnine , ki gre seveda mimo blagajne , saj to je v bistvu isto kot bi dal v cerkveno pušico !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *