Policaj Petrovič in njegovi sindikalisti prejeli izredne odpovedi delovnega razmerja

Vse od novembra lani, celih 5 mesecev, so na policiji rabili, da so končno izrekli izredne odpovedi Petrovičevim sindikalnim policajem. Pa naj jim bo za teh 5 mesecev, važno, da so pravično podelili odpoved 7 policajem, s Petrovičem vred, kar pa po mojem še ni konec odpovedi…..

Razlogi za odpovedi Petrovičevim sindikalnim policajem so jasni – grobe zlorabe službenega položaja, tudi za osebne potrebe. Podrobneje sem zadevo, ki je pripeljala do teh odpovedi, a tudi kako pogosto to policaji počnejo “navadnim smrtnikom”, že predstavil v zapisu Zbogom policijski sindikalist Petrovič, Koprivnikar pa na zdravljenje od alkohola (foto).

Na policiji so izredne odpovedi delovnega razmerja že poslali in sicer dvema policajema PP Škofja Loka, ki sta, kot vrh ledene gore, neposredno izvedla postopek nad Koprivnikarjem, kakor tudi sodelujočim v tej zgodbi Zoranu Petrovič (predsednika Sindikata policistov Slovenije), Vojku Marguč (predstavnik sindikata ljubljanske regije), Denisu Kadirić (predstavnik kranjske regije), Mihi Sakač (namestnik koprskega regionalnega predstavnika) in Dušanu Raj (novomeški regionalni predstavnik), ki so jih že prejeli.

V celi zgodbi “afera Koprivnikar” je sicer sodelovalo vsaj 24 policistov, zoper preostalih 17 še poteka preiskava.

Da se bodo delile odpovedi pogodbe o zaposlitvi, v primeru potrditev nepravilnosti hujših kršitev pogodbenih obveznosti, katere so odpovedani izvajali, s čimer so povzročili veliko škodo policiji (še večjo državljanom in državi), je sicer dovolj jasno povedal tudi generalni direktor policije Marjan Fank, nenazadnje je to edini način, da se počasi začne popravljati že zelo okrnjen ugled celotne policije.

A je ta isti Frank na današnji tiskovki povedal tudi, da imajo sedaj policisti v suspenzu z odpovedjo še možnost zagovora, preiskava pa bo zaključena do konca tega meseca, ob čemer je dodal, da sta bila po njegovem dva policista, ki sta nad Koprivnikarjem izvedla postopek, zlorabljena, zato ju poziva k nadaljnemu sodelovanju v preiskavi.

Zlorabljena ? Še dobro, da ni Frank prijavil, da je policista nekdo za rokce peljal na kraj izvedbe postopka. In če že imamo policaje, katere lahko nekdo zlorabi, da oni zlorabijo svoj službeni položaj, potem je itak vse jasno.

Poleg policije pa se je zdaj, zaradi suma zlorabe uradnega položaja, v svojo preiskavo, tako zoper odpuščene policiste, kot tiste, zoper katere preiskava še poteka, vključilo tudi specializirano državno tožilstvo.

Sindikalist Petrovič pa je napovedal, da bo tako sam, kakor ostali odpovedani, uporabil prav vsa pravna sredstva, da dokaže svoj prav. Cel svet bere njegovo komunikacijo zaroto s policaji v “akciji Koprivnikar”, Petrovič pa bi rad zdaj dokazal svoj prav. Edino prav je, da je padla odpoved, še bolj prav pa bi bilo, da bi se Petrovič pogreznil od sramu in utihnil.

So pa že ptički na vejah začeli čivkati, da se Petrovič s svojimi odpuščenci in še nekaterimi pomočniki zelo mučno trudi/jo v iskanju žvižgača, ki je obelodanil njih podlo raboto. Očitno žvižgača išče, da bi mu s kolegi policaji ponovili postopek, kot Koprivnikarju, kar le še enkrat več dokazuje, da takšni primerki niti pod razo nimajo kaj iskati v policiji.

Ne le v policiji, ampak nasplošno v Javnem sektorju. Javni uslužbenec mora pač za svojo povzročeno škodo in/ali zlorabo položaja prevzeti polno moralno in materialno odgovornost. Tako je, tako bi moralo biti. In te policajske odpovedi bi morale biti le začetek obširnejše tovrstne prakse v Javnem sektorju.

In moje mnenje je, da ne obstaja niti minimum nobene opravičljive možnosti za te Petrovičeve policaje, ki so prejeli odpovedi. Zaposleni v JS, ki izvajajo tovrstna dejanja, morajo brez vsakega dvoma ekspresno odleteti iz JS in jim prepovedati vsak nadaljen poskus sodelovanja v in s JS.

Ker biti zaposlen v JS je dejansko privilegij, sploh v današnjih časih, in tisti zaposleni v JS, ki se tega ne zaveda, ali celo s škodljivi dejanji namerno požvižga na to, mora pač odleteti nepovratno.

Dovolj je bilo nekega nepisanega pravila statusa “nedotakljivosti” v JS. Ravno za zaposlene v JS in JU je treba tudi zakonsko poenostaviti odpovedne možnosti in dvigniti zahtevnost moralnih, etičnih in delovno odgovornih kriterijev na višjo, najvišjo stopnjo.

Ker če hočemo imeti kakovosten, urejen, transparenten in okolju prijazen in uporaben JS, potem morajo v le tem delati samo osebe s temi vrednotami. Ostalo pa šutirat po hitrem postopku, sploh tiste strankarsko nastavljene kadre, ki so tam le, da kradejo bogu dneve.

Ker JS in JU sta ogledalo celotne družbe. Zdrava družba, zdrav JS. Cerar, začni…..pospešeno….ali pojdi…..

Don Marko M

Zoran Petrovič (blog Don Marko M)

7 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Policaj Petrovič in njegovi sindikalisti prejeli izredne odpovedi delovnega razmerja

 1. V zadevi ki nima opravičila me moti nekaj.
  Ali policija ne uporablja za komunikacijo TETRO ker je ugotovljeno da “pušča” in so se
  preselili na FB tudi za vsakodnevne akcije (tudi legalne) ??????
  Vse skupaj mi preveč smrdi na organizirano akcijo za politične diskreditacije.
  E-uprava neke stranke je dobro organizirana in opremljena.

 2. cinik,

  če bomo hoteli še naprej vsako zadevo spolitizirati, kot se je to počelo do sedaj, in tako odvračati od bistva problema, ne bomo nikoli nič rešili, ampak tavali ne le na mestu, temveč nazaj, kot vseh 25 let….

  sam namenoma nisem hotel vpletati politične konotacije v tem primeru, ker ne vidim potrebe…..gre zgolj za ocenjevanje povsem enostavnega dejstva – javni uslužbenec in njegove dolžnosti….in nadaljevanje – javni uslužbenec, ki zlorabi svoje službene dolžnosti, nima kaj iskati v JS…..čisto enostavno…..

  in to je edino, kar moramo državljani zahtevati tako od uslužbencev JS, kot od parlamentarcev, da se hipoma odzovejo na tovrstne zlorabe in odločno ukrepajo…..v kolikor pa ne ukrepajo, potem tam nimajo kaj iskati v prihodnje…..ko bo javnost te države dojela, da so le dejanja merodajna in to upoštevala pri naslednjih volitvah, se bo začel razvoj naše male podalpske…..in to je vse…..

 3. Ubogi minister, ki so ga policisti maltretirali.

  Saj res, kaj so že počeli?
  So ga tepli?
  Mu zvijali roke?
  So ga začasno pridržali?
  Ga verbalno zlorabljali?

  Nič od tega.
  Počeli so zgolj to, kar počno že leta nam, navadnim državljanom.
  A najbrž Koprivniku, članu vladajoče elite, res ne bi smeli.

  Čudi me le, da je na vladni spin padel tudi intelektualec Marko.

 4. mene pa čudi, da pada na spine odvračanja pozornosti od očitnega dejanja grobe zlorabe policistov v postopku tudi intelektualec Rado…..

 5. Razen, da papagajsko ponavljaš “groba zloraba”, ne znaš nič oprijemljivega povedati.

  Torej, so ga tepli? So ga olisičili? So ga verbalno maltretirali? So ga lažnivo obdolžili?
  Nič od tega. Minister sam je opozoril na korektno ravnanje.
  Skozi enak postopek je šel, kot gre dnevno na tisoče običajnih državljanov.
  Če je policiste treba kaznovati, potem jih je treba zaradi tega, ker so ga spustili brez kazni.. Minister je namreč napihal 0,12, zakon pri uporabi službenih vozil pa pravi, da je pri službenih vozilih ni tolerance. Biti bi moralo 0,0!

  Logika razmišljanja je enaka tako pri tebi, kot pri APMu (kje neki je zdaj?). Ni je.
  Le da je APM brezrezervno desničar, ti pa sredinc.

 6. ja Rado, in tudi 1000x je treba ponoviti, da se je zgodila groba zloraba in da morajo tovrstni leteti ekspresno iz JS….in to ponavljati in ponavljati, dokler se ne naučijo določeni toliko na pamet, da jim ne pade na pamet to početi…..
  zakaj ti zagovarjaš kriminalno početje, celo grobe, zlorabe pooblastil uradnega organa JS mi ni jasno, sklepam pa, da si navajen tega početja in nasprotuješ, da bi se kdaj ukinilo….

  vse ostalo glede tega pa sem razložil v prejšnjem zapisu, imaš ga zgoraj v tem zapisu na modro obarvani povezavi…..ker vidim, da trobezljaš popolne nelogične nesmisle…..

Leave a Reply

Your email address will not be published.