Nemčija pospešeno zaposluje begunce/migrante za dela in naloge državne – policije…..

Za razliko od naše male podalpske, ki je ukinila klasično kadetsko šolo za izobraževanja policistov, Nemčija ostaja zvesta tej tradiciji. Še več – v kadetsko šolo v Berlinu je država vpisala tudi prišleke begunce/migrante, ki tvorijo skoraj 40% vseh kadetov in bodo po zaključenem šolanju, kot policisti, vzdrževali red po nemških mestih…..

A kakršenkoli že je bil namen frau Merkel z zaposlovanjem beguncev/migrantov na delovna mesta policistov to ne spremeni dejstva, da se je začela berlinska kadetska šola začela soočati s številnimi zaostrenimi težavami, ki so že zelo blizu oboroženih spopadov med kadeti “avtohtonih” Nemcev, ter, praviloma muslimanskimi, kadeti begunci/migranti.

Praviloma bi sicer moralo biti, da so vsi kadeti v enakem položaju, a temu očitno ni tako, saj so v zadnjih tednih nemški mediji vedno pogosteje pisali o težavah v tej kadetski šoli, začeli so s sicer blagimi oblikami opisov, da v kadetskem centru prihaja “do nesoglasij”, nadaljevali da prihaja do “kregarij” med nemškimi kadeti ter inštruktorji centra z migrantskimi kadeti, zdaj pa se že vedno bolj na glas omenja možnost dobesedno strelskih obračunov med “domačimi” in “uvoženimi” kadeti, ki se očitno ne simpatizirajo.

Nad slednjimi se še posebej pritožujejo policisti inštruktorji v kadetski šoli, ki so na šefa berlinske policije Klausa Kanta naslovili pismo, polno težkih obtožb zoper muslimanske migrantske kadete, ki zdaj vznemirja ne le policijske šefe, pač pa tudi številne državljane.

V pismu, katerega so uslužbenci inštruktorji naslovili šefu in je pricurljalo v javnost, kakor tudi vsebina zvočnega zapisa uslužbencev, se še posebej poudarja, da predvsem “muslimanski učenci policijske šole prikazujejo še nevideno neposlušnost, slabo govorijjo nemško, obnašajo se naduto – še posebej do žensk, tako do nadrejenih, kot tudi ostalega ženskega osebja od čistilk do uradnic, v razredih kjer je prisotnih več ‘tujih’ kadetov pa vladajo atmosfera sovraštva, zavračanja učenja ter – nasilje. Gre za sovražnike v naših vrstah”.

“Če ne sprejemajo žensk kot svoje nadrejene zato ker so ženske, če nočejo v bazen zato, ker je bil pred njimi v le tem nekdo “nečist” oz. so bile pred njimi v bazenu ženske, potem to pomeni, da strpnost in multikulturnost ne obstajata več”, opisuje nadaljevanje pritožbe.

Dodatne obtožbe padajo tudi s strani redno zaposlenih policajev, ki se s temi migrantskimi kadeti srečujejo na terenu in za katere ne skoparijo z izjavami, da “so nespoštljivi, ignorirajo družbena pravila korekten odnos do ostalih”, ob čemer dodajajo, da je “le še vprašanje časa, ko bo med rivalskimi etničnimi skupinami v policijski šoli, med kolegi, izstreljen prvi metek iz orožja”.

Velika javna debata o primernosti zaposlovanja prišlekov beguncev/migrantov v nemški policiji se je sicer začela že pred dvema letoma, a zadnje tedne zadeve vztrajno hitijo proti kulminaciji in nemški mediji jih vedno bolj izpostavljajo celo kot udarne novice dneva.

Minuli teden je veliko pozornost nemške javnosti povzročila odpoved predavanja, katerega bi moral v Frankfurtskem raziskovalnem centru za globalni islam izpeljati vodja Sindikata nemške policije Rajner Vent, a predavanje odpovedal center sam, z obrazložitvijo, da obstaja realna nevarnost, bi to predavanje napadla “alternativne levičarske skupine”, ki so že pozivale simpatizerje, da škodujejo tej manifestaciji.

Rajner Ventu se sicer vedno pogosteje dodaja naziv spornosti, saj odkrito in javno kritizira Merklino vlado, da je njena politika zgrešena, pred kratkim pa se je moral braniti obtožb, da nemška policija pri izbiri oseb, katere nadzira, uporablja rasistične metode.

Ampak, če pogledamo realno situacijo, v kateri imajo policije praktično vseh članic EU vedno večje težave s pridobivanjem svežih domačih kadrovskih moči, ker je pač vedno manj takšnih, ki so pripravljeni braniti izprijenosti svojih političnih voditeljev in skorumpiranih gospodarstvenikov pred napadi lastnega ljudstva, potem je lažje razumeti, zakaj frau Merkel s svojo vlado tako vztrajno ter pospešeno usposablja ter zaposluje begunce/migrante tudi v za državo najbolj občutljive varnostne sektorje.

In naša mala podalpska po tem vprašanju ne bo nobena izjema, vprašanje časa postaja odgovor, ki mene osebno sploh ne moti, nenazadnje raje vidim poštenega tujca v vlogi slovenskega policista, kot pa skorumpiranega “avtohtonega” škodljivca.

Don Marko M

3 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Nemčija pospešeno zaposluje begunce/migrante za dela in naloge državne – policije…..

  1. Kaj pa vir novice? Sem pobrskal, ampak res na hitro, po tujih medijih pa nikjer ne najdem česarkoli o tem.

  2. torej nisi pobrskal sploh……tako da lahko začneš, pa tokrat počasi, nemški mediji, kot omenjeno v zapisu, ti bodo z veseljem ustregli….

  3. Hm, če lastni niso več pripravljeni opravljati teh funkcij in je zato treba uvoziti tuje, se po mojem, kaj lahko prične dogajat, da bodo tujci neobremenjeno mlatili po šimbasih avtohtoncev, ko bo seveda to za samodržce potrebno. Se zdi da je frau merkel & kompanija želela točno to .. ali pač niso prepoznali za kakšno idejo je v posameznih glavah v štartu šlo.
    Nekaj podobnega je danes tudi v vojskah, sama tujska legija .. Posel je pač posel, nič osebnega zraven .. hudič je, če gre za brezosebno in brezčutno, potem ni težko tamanit ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *