Sploh še kdo verjame FIDES Kuštrinovcem, da delajo za zdravje državljanov…..

Ne, niso vsi zdravniki naše male podalpske Kuštrinovci, torej člani zdravniškega sindikata FIDES. Vsaj tisti pametni in sposobni ne. Tudi niso vsi družinski zdravniki člani sindikata Praktik.um. Vsaj tisti pametni in sposobni ne….

medtem ko Kuštrinovci zlorabljajo odpovedi tistih 30 družinskih zdravnikov, ki pa očitno nimajo namena iti nikamor, za dodatna izsiljevanja izločitve zdravnikov iz plačnega sistema javnega zdravstva oz. JS in spet povišanja plač, pa se zgodbe na njih račun, ki prikazujejo drugo plat, goljufivo plat v škodo državljanov, nizajo same od sebe…..

Kuštrinovci pravijo, da jim delo otežuje obsežna birokracija, da porabijo preveč časa za birokracijo namesto za paciente, skoraj polovico časa za birokracijo na posameznega pacienta…..

a kljub temu vsa ta leta še vedno niso sestavili enega samega preglednega in transparentnega seznama čakalnih vrst, da bi se lahko transparentno določilo financiranje zavodom in bolnišnicam….

nimajo pa Kuštrinovci očitno nobenih težav z birokracijo pri furanju številnih milijonov korupcije za lastne žepe, ko namerno napačno izpolnjujejo – birokratske postopke…in goljufajo državo, državno, javno zdravstvo, državljane…..

in potem skrita kamera pokaže te Kuštrinovske sindikaliste, kako se pred začetkom pogajalskega sestanka z vladnimi predstavniki podlo nasmihajo gledajoč slike dosedanjih ministrov na stenah in pribijajo, da bodo tudi naslednjega hitro pokopali…..

to, da ljudje norijo po čakalnicah zaradi njih namensko ustvarjenih čakalnih vrst, da se dogajajo celo strelski pohodi že obupanih državljanov, katerim se v čakalnih vrstah ne le poslabšuje zdravstveno stanje, pač pa dobesedno celo umirajo ne da bi dočakali izvedeno zdravstveno storitev, kljub plačevanju zdravstvenih prispevkov, priča le, da se Kuštrinovcem predvsem res gladko jebe za državljane paciente in jim je prednostna njih korupcija, neupravičena izsiljevanja ter uničevanje javnega, državnega zdravstva….

mislim, da je napočil čas, da ulice kmalu spet preplavijo državljani protestniki…..a tokrat državljani z zelo jasnim ciljem – proti Kuštrinovcem, ki brijejo norce iz državljanov, se jim posmehujejo v brk, jim dobesedno kradejo denar iz žepov in namerno korupcijsko uničujejo javno zdravstvo, da bi privatizirali za zgolj svoje osebne koristi…..dovolj je bilo teh Kuštrinovskih izsiljevanj, lopovi nimajo pravice in se jim ne sme dovoliti izsiljevati državljanov, pač pa morajo biti zelo kaznovani za svoje spočete lopovščine….

pred 3 leti sem na blogu zložil zapis “Državljani zbudite se – Kuštrinovi FIDES zdravniki nam kradejo in privatizirajo zdravstvo !”…..takrat se preveč državljanov še ni dosti sekiralo zaradi tega, a že leto kasneje, oktobra 2017, so moje takratne besede potrdili kar sami Kuštrinovci oz. sestavni del le teh….

Igor Muževič, predsednik Kuštrinovskega sestrskega sindikata družinskih zdravnikov Praktik.um, katerega smo ponavadi videli po tv kako stoka o pregorelosti družinskih zdravnikov in še bla, bla, bla, je razposlal kolegom družinske medicine “zelo pomembne” maile s to nedvoumno vsebino :

Vsak ima možnost se pogovoriti s kolegicami in kolegi v zdravstvenem domu in sklicati bodisi individualni bodisi skupinski sestanek, kjer se vodstvu zdravstvenega doma razloži, da ne želite več biti zaposleni v zdravstvenem domu, ampak da predlagate sklenitev pogodbe z vami kot zasebnim zdravnikom, ki bo še naprej skrbel za isto populacijo bolnikov. Ne vidim nobenega razloga, da enako ne bi storile tudi kolegice in kolegi, ki so zaposleni v bolnišnicah” ….

očitno je, da vsebina Muževičevega pisma brez vsakih dvomov poziva kolege zdravnike k rušenju našega zdravstvenega sistema in privatizaciji le tega, po katerem vzorcu katerega sem tudi sam navajal v zapisih o tej problematiki in sicer na povsem enostaven način – zdravniki pač dajo odpovedi in potem pričakujejo, da jim bo država podelila koncesije za nove pogodbe…..

obdržali bi torej vse paciente, katere so pridobili na račun države, obdržali isti delovni prostor, povsem opremljen od države, razlika bi bila le v tem, da bi jim potem država namesto že itak odlične plače za delo v javnem zdravstvu pod državnim okriljem, plačevala neprimerno višje zneske za povsem isto koncesionarsko opravljano delo, torej bi imeli status privatnika na državne stroške, obenem pa bi lahko v teh istih državnih ordinacijah, z državno opremo, dodatno izvajali še svojo zasebno prakso….

sem vnet zagovornik social kapitalizma, a obenem globoko preziram pijavke, ki se igrajo kapitalizem le v kolikor jih financira država….to seveda ni kapitalizem, pač pa svinjarija v škodo državljanov in države, ki se enostavno ne bi smela nikakor dogajati….

no, posledica tistega Kuštrinovskega sindilaknega pisma se je javno pokazala ob prvi priložnosti….dve leti kasneje, ko se je zaključila cerarjeva vladavina, ki je Kuštrinovcem dajala dodaten veter v jadra z izsiljevanji po privatizaciji zdravstva….30 družinskih zdravnikov je ruknilo odpovedi in Kuštrinovci so začeli izsiljevati državo, torej vse državljane zgolj zato, da bi privatizirali javno zdravstvo za lastne zasebne žepe…..

mnenja sem, da ne bi smelo biti nobenega dvoma – če bo novi minister za zdravje Aleš Šabeder tudi po tem nespornem razkritju jasne namere pohlepa privatizacije našega javnega zdravstva Kuštrinovcev in Praktikumovcev, kateremu od tistih 30 zdravnikov, ki so podali odpoved, dal karkoli drugega kot odpoved, seveda brez dodatne podelitev zasebnih koncesij, potem bo treba ekspresno dati odpoved ministru Šabederju….

in zdaj je postalo tudi povsem nesprejemljivo izgovarjanje Kuštrinovcev čez ZZZS, češ oni so krivi za čakalne vrste kar, zdaj že jasno, seveda ni res….je pa res, da bi se morali dosti bolj glasno in odločno oglasiti tisti zdravniki, ki niso del Kuštrinovskega klana in zahtevati, da se tovrstni korupcijski izsiljevalski lopovi izločijo iz njih vrst, pa bo ne le dovolj denarja za prav vse zdravnišek posege, še ostajalo ga bo in takrat bodo lahko upravičeno imeli še višje kot že itak najvišje plače v JS…..

o poštenosti Kuštrinovcev, poleg obilne korupcije, nenazadnje priča tudi svež primer, ko je ZZZS napovedal povečanje števila plenic za inkontinentne bolnike iz 3eh na 4 dnevno…..za dobro pacientov kakopak….ampak….

takoj so se oglasili Kuštrinovci odbora za osnovno zdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije in odločno nasprotovali tej nameri ZZZS, rekoč, da ta 1 plenica več ne more biti prioriteta in zahtevali, da naj ta denar raje dajo za višje plače zdravnikov….

in ne, nič se ni še spremenilo – prvih 200 najbolje plačanih v JS so Kuštrinovci, še več – januarja letos je bilo na primer med 1000 najbolje plačanimi javnimi uslužbenci kar 838 zdravnikov, ob čemer sam Kuštrin ni imel težav priznati, da so tudi 13.000 € zdravniške plače bistveno prenizke in bi morale biti dosti višje….

Kuštrinovci so obenem tudi generalni krivci za manjko družinskih zdravnikov, čeprav imamo več kot dovolj izšolanih zdravnikov, na zavodu zaposlovanja jih je trenutno okoli 200, za katere je država zmetala preko 100.000 za študij….

Kuštrinovska Zdravniška zbornica Slovenije je namreč vsa ta leta zelo skrbela, da se ja ne bi zgodilo kaj preveč in potem ne bi mogli tako izsiljevati, zato so vsako leto razpisovali do povprečno največ 25 specializacij za družinske zdravnike in tako se je ustvaril današnji manjko družinskih zdravnikov in posledično pogoji tistih 30 izsiljevalskih odpovedi….

minister Šabeder je sicer, poleg napovedi uvoza 55 družinskih zdravnikov iz tujine, za letos takoj dvignil število specializacij za družinske zdravnike na 62, ampak ostaja vprašanje, kaj so glede tega (ne) počeli ministri in parlamentarci, levi in desni, zadnjih 28 let, da so dopustili tako predvidljivo in namerno uničevanje Kuštrinovcev….

dovolj nazorna je tudi zgodba zdravnice Špele Šalamon, sicer zaposlene v Avstriji, ki se je vrnila v našo malo podalpsko in ki je na svojem FB profilu verjetno želela opisati le svoj dober namen pripravljenosti zapolniti eno od manjkajočih mest družinskih zdravnikov, a je svojo izpoved hote ali ne spreobrnila v tako značilno Kuštrinovsko vzvišenost in polno aroganco s poniževanjem pacientov, ter bogovsko nedotakljivost kolegov zdravnikov, ob čemer ni zanemarljiv podatek, da jih Špela šteje šele 32 in je komaj na začetku zdravniške kariere, pa že toliko nadutosti, ki je v Avstriji v službi, verjamem, ni upala niti omeniti, kaj šele prikazati……

ampak bit njene zgodbe bi moral biti v tem kako se je zdravniška zbornica, torej njeni kolegi, obnašala do nje, ko je izrazila pripravljenost kao “pomagati”…..Špela očitno ne razume, da se za pomoč ne zahteva plačilo, če pa želi opravljati profesionalno neko delo, potem je za to kakopak plačana in to in nobena pomoč, pač pa plačano delo…..

kakorkoli že, Špela se je vrnila iz avstrijskega Gradca, ker želi dokončati doktorat na medicinski fakulteti v Mariboru in za ta čas je pač želela opravljati delo družinskega zdravnika….ocenila je pač, da je v tujini opravila dovolj vsebin, da bi ji bile priznane za opravljanje izpita družinske medicine….

kot pravi je kontaktirala Zdravniško zbornico, svoje kolege torej in izrazila svojo željo po zapolnitvi enega mesta družinskega zdravnika….a odgovor Zdravniške zbornice jo je presenetil, saj so ji odgovorili, da se mora najprej prijaviti na razpisano delovno mesto specializacije družinske medicine, obenem pa še plačati 500 € za papirje in zdravniški pregled, potem pa da ji bodo mogoče povedali, kaj od tistega iz tujine ji mislijo priznati…..

tako je zapisala in dodala še, da se je potem obrnila tudi na zdravstveno ministrstvo, a so ji tam rekli, da mora te zadeve urediti z Zdravniško zbornico…..in potem je Špela ves svoj žolč stresla na naše politike, namesto na Kuštrinovske kolege v Zdravniški zbornici, kjer so ji določili pravila igre….

je pa Zdravniška zbornica pojasnila, da Špela “nima pa specializacije iz družinske medicine in s tem licence družinske medicine niti v Sloveniji, niti ni te poklicne kvalifikacije (po nam znanih in z njene strani posredovanih informacijah) pridobila v tujini, da bi lahko pri Ministrstvu za zdravje vložila vlogo za priznanje poklicne kvalifikacije in nato na podlagi tega pričela z delom družinske zdravnice v Sloveniji”….

Špela je torej v tujini prišla do statusa sobnega zdravnika in tako lahko opravlja le dejavnosti iz programa pripravništva poklica zdravnik, ne pa tudi del in nalog družinskega specialista, da bi se pa prijavila na specializacijo in tistim 500 € doplačala še 22 € za upravno takso postopka prijave na specializacijo pa ji je bilo že preveč in namesto “pomagati”, kot se je sprva izrazila, je pač raje ubrala pot kritiziranja pacientov, politikov in vseh po vrsti, razen tistih, katere bi najprej in edino morala…..

je pa težko razumljivo, predvsem pa nedopustno in proti zakonito, da Zdravniška zbornica pogojuje obvezno plačevanje članarine zdravnikom, če hočejo biti vpisani v zdravniški register in tako imeti dovoljenje za opravljanje zdravniškega dela v Sloveniji….

te igrice so se že igrali na Gospodarski zbornici (GZS), dokler jim ni država jasno povedala, da je podjetnikom pogojevanje obveznega članstva in kakopak povezanega plačevanja članarine proti zakonito početje in točno to bi morali naši parlamentarci naložiti tudi Zdravniški zbornici, obvezno članstvo namreč, nenazadnje se Zdravniška zbornica zajetno financira iz sredstev republiškega proračuna in dodatne članarine sploh ne bi smelo biti….

po vseh teh in številnih drugih groteskah namernih uničevanj in poskusih privatizacije nečesa, kar jim ne pripada, poleg vprašanja “Sploh še kdo verjame FIDES Kuštrinovcem, da delajo za zdravje državljanov ?” ostane le še vprašanje “Do kdaj bo narod še dovolil Kuštrinovcem to in takšno izkoriščevalsko korupcijsko početje ?” ….odgovor “do jutri” je seveda napačen….

Don Marko M

12 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Sploh še kdo verjame FIDES Kuštrinovcem, da delajo za zdravje državljanov…..

 1. Dobro povedano in napisano, sedaj pa lahko samo želimo, da bo kdo od odgovornih to prebral in se zamislil. Kdo so odgovorni za te težave ki trajajo že več kot 15. let? Zagotovo je to stroka in vsi tisti, ki se vsak dan srečujejo s tem, a v teh dolgih letih niso naredili čisto nič. Ravno nasprotno, namerno delajo težave in tako poskušajo uveljaviti svoje zahteve. Po spletu nesrečnih okoliščin sem bil kot pacient del tega. Družinske zdravnice ni skoraj nikdar v ordinaciji. Vedno jo nekdo nadomešča. Zakaj je tako nihče ne ve. Zanimivo pa da isti zdravniki nikdar ne manjkajo drugje, kjer niso nujno potrebni. Veliko jih je v državnem zboru, občinskih svetih in številnih komisijah, tudi za kmetijstvo in vedno so prisotni. Torej, le niso tako obremenjeni.
  Zdravnica me zaradi glivične kožne bolezni pošlje k specialistu. Po štirih mesecih ne pridemo nikamor. Predpiše mi neko kremo in ne da se stanje ni izboljšalo, vedno slabše je bilo in specialist ne ukrene ničesar. Na hitro oceni, da glivično obolenje ni, čeprav se je pozneje izkazalo, da je bilo ravno to. Izreže del kože in pošlje na Inštitut za patologijo na analizo kjer ni bilo ugotovljeno nič. Po štirih mesecih specialist zahteva laboratorijske izvide krvi, čeprav mi tega ni naročil. Povedal sem mu, da mi tega ni nihče naročil in tega nimam. Odgovoril mi je, da naj se oblečem in grem domov dokler ne prinesem izvidov. Lepo sem se mu zahvalil za njegov ogromen trud in mu povedal, da me nikdar več ne bo in če misli tako delat je najbolje, da gre domov tudi on!
  Od tega minilo že nekaj časa in očitno je, da so bile vse te “težave” namerno storjene.
  Zagotovo je velika večina zdravnikov dobrih in so ljudje z zlatimi rokami, ampak posamezna ekscesna dejanja očrnijo celotno stroko. In o tem nihče ne razmišlja in se s tem ukvarja.
  Po spletu srečnih okoliščin sem se znašel na Dermatologiji BARRTENJEV-ROGL v Ljubljani in zadeva je bila v dveh tednih urejena skupaj z diagnozo in na osnovi istih izvidov, kot pri prvem specialistu, kar nesporno potrjuje gornje navedbe. Dobil sem primerno zdravilo in okužbe danes ni več! Zato se res iskreno in iz srca ZAHVALJUJEM Dr. BARTENJEV i. in celotnemu kolektivu. Če je potrebno pokličejo tudi ob poznih popoldanskih urah.
  Vsem Konradom, Jelkam, Janezom, Evam, Brankotom, Zvonetom…. pa prijateljsko svetujem, naj se spravijo iz pisarn in se napotijo do navedenega doktorja in pogledajo kje in zakaj je težava. Zagotovo jim bodo vodilno z veseljem povedali kako opravljajo svoje delo in zakaj se ne srečujejo z nepotrebnimi težavami. Uspeh je zagotovljen, la svoje sanje in želje naj potisnejo v ozadje. Pacienti so tisti, ki so in morajo biti prva skrb. Seveda so velika težava pri rešitvi finančna sredstva, čeprav po izjavah pristojnih ne prva in največja. Odgovor je jasen tudi tukaj.
  Pred nekaj meseci sem bil z znancem na Onkološkem inštitutu. Sprehodil sem se po Trubarjevi, proti Tromostovju in do Prešernovega trga naštel štiri ali pet cerkvenih objektov, vse lepo in vzorno urejene in prav je tako. Ko sem se vrnil po znanca pred C blok onkologije zagledam ogromne plasti ometa, ki visijo iz fasade navedene stavbe in očitno bo tako še dolgo časa. Vsak komentar je odveč.
  Zato še enkrat, vsi odgovorni prenehajte z mlatenjem prazne slabe po raznih komisijah v DZ in nehajte se sprenevedat ter začnite z delom. Kako, pa sem na kratko opisal zgoraj.
  Dermatologiji “Bartenjev-Rogl” pa še enkrat iskrena hvala in nadaljujte tako tudi v prihodnje.

 2. Ta fides je mafijska organizacija, ki škoduje v prvi vrsti zdravstvenemu osebju, in pa seveda vsem prebivalcem Slovenije. Borijo se za čisto privatne interese, za obstanek korupcije v zdravstvu, ker od te imajo največ zaslužka, borijo se zato, da nobeden direktor ne more zdržati, v prvi vrsti pa se fides bori za privatizacijo zdravstva.

 3. “…je pa težko razumljivo, predvsem pa nedopustno in proti zakonito, da Zdravniška zbornica pogojuje obvezno plačevanje članarine zdravnikom, če hočejo biti vpisani v zdravniški register in tako imeti dovoljenje za opravljanje zdravniškega dela v Sloveniji….” No, s tem smo imeli pa mi težave. Upokojeni zdravniki morajo biti vpisani v zbornici in plačevati članarino, da sploh lahko delajo. In za marsikoga je ta članarina previsoka oz. si najbrž misli, če že pridem zastonj pomagat, delat, mi plačajte to vi. In smo jo. Plačali članarino, da smo lahko imeli zdravnico za delo. Ah….Težko dobiš zdravnika za pro bono delo. Načeloma ali delajo za keš ali pa rečejo: Ne mi niti omeniti medicine.
  Upam, da ne bodo padli na testu( vlada, minister), ker bomo potem kmalu druga amerika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *