Salvini na mejo ITA – SLO bodečo žico, SLO policaji štrajk za patruljno povišico, Slovenija postala ožičen otok sredi Evrope….

Pred dnevi sem na FB profilu tega bloga, kot mnogokrat zapisal satirično sarkastični intermezzo na račun dveh “akcij” naših policistov, ki so migrante lovili po Trstu in ki se je zapisal takole….

v zahvalo cerarjevi pogruntavščini, katero je celo Šarec požegnal, zdaj slovenski policisti lovijo migrante v Italiji, ker jih niso sposobni uloviti v naši mali podalpski….

ker je poletje tu, z njim pa prihajajo tudi tradicionalne policijske stavke pričakujem, da bodo tokrat policijski sindikati za lov migrantov v Italiji zahtevali dodatek za delo v tujini, dnevnice, ločenost od doma in kar pač sodi zraven“….

Le nekaj dni kasneje se je moja satira sarkazma še enkrat več v meso spremenila. Včeraj so se namreč protestno oglasili iz sindikata policistov Slovenije s pozivom njih krovnemu šefu Boštjanu Poklukarju :

Opozarjamo, da so slovenski policisti v primeru dela v mešanih patruljah v neenakopravnem položaju s pripadniki tujih varnostnih organov, ki opravljajo delo v Sloveniji. Samo za primer navajamo, da smo v kontaktu z italijanskimi policisti bili seznanjeni, da bodo za delo v patruljah na območju Republike Slovenije prejemali dnevnice skladno z določbami nacionalne zakonodaje in sicer Dekreta št. 11-325 z dne 23.3.2011 (Gazetta ufficiale 132/2011)“…..

Ta policijskega sindikata opozorilo ministru kakopak pomeni le napoved nove policijske stavke v kolikor ne bi prejeli plačano zahtevanega, po italijanski tarifi kakopak, kar je sicer enako smešna bizarnost kot tista, ko je pred 2 leti 14 vojakov SV, ki službujejo v vojašnici na Trdinovem vrhu, zahtevalo dodatek za delo v tujini….

Ampak te mešane policijske patrulje na slovensko-italijanski meji, namesto na hrvaško-slovenski meji, katere je ponižno hlapčevsko izprosil pri Italijanih zunanji minister cerar in bil na to celo ponosen, imajo še drugo, dosti bolj temačno ozadje.

Če so že za cerarja, pa tudi premierja Šarca, te mešane policijske patrulje, ki bodo začele uradno delovati v ponedeljek, višek stopnje varovanja slovenskih državljanov v naši mali podalpski, pa to niso tudi za italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija…..da, tistega Salvinija, ki je ljubimec slovenskih domoljupcev….

Salvini se namreč ni ustavil le pri teh mešanih policijskih patruljah….za zajezitev migrantskih prehodov meje je namreč napovedal tudi začasno ukinitev schengenskega režima, za nameček pa še postavitev fizičnih ovir oz. bodeče žice na meji z našo malo podalpsko…..

Slednja predloga bosta naslednji teden na mizah predstavnikov italijanske vlade, ki bodo po moji oceni ta predlog Salvinija sprejeli….nenazadnje ne gre pozabiti, da so tej isti parlamentarci podprli tudi Salvinijev predlog prepovedi pristajanj ladij z migranti v italijanskih lukah oz. obali, tokrat pa gre Salviniju na roko tudi v njegovi stranki podrejeni Massimiliano Fedrigo, sicer predsednik Furlanije Julijske krajine, torej obmejnega dela z našo malo podalpsko, ki ne skriva navdušenja nad praktično izvedbo te ideje svojega šefa…..

In kaj postavitev žiletkaste ograje na slovensko-italijansko mejo pomeni za našo malo podalpsko ?….pa pomeni, da bo že obstoječi žiletkasti ograji ob hrvaški meji, pa ob madžarski meji, pa ob avstrijski meji, zdaj dodana ta ista žiletkasta simbolika evropske odprtosti in svobode še na italijansko mejo….

Ali v enostavnem prevodu – Slovenija bo tako postala prva država Evrope, zelo verjetno tudi sveta, na svojih mejah povsem obdana z žiletkasto bodečo žico….

Naša mala podalpska zdaj s to žiletkasto potezo Salvinija, katerega slovenceljski domoljupci zelo obožujejo, dosega zenit 28 letnega obstoja…..

Bi lahko Slovenija postala žep za prebežniške migrante ?….seveda….v državo se bodo že nekako s pomočjo slovenskih švercerjev migrantov spravili, a iz države, ki je vse naokrog na svojih mejah žiletkasto ožičena kot koncentracijsko taborišče sredi svobodne Evrope, bodo pa res težko ušli….velja tudi za slovenske državljane….in celo slovenske medvede, volkove, ki so se do sedaj brezbrižno sprehajali in selili iz države v državo v EU brez meja….

Da je naša mala podalpska pristala v tako ožicanem položaju, že na meji hermetične zaprtosti, ki nima dobesedno nobene veze z EU odprtih meja, so brez vsakega kakopak prvi, glavni in edini krivci točno določeni slovenski politiki in njih zvesti pristaški domoljupci, ki so dosegli to polno omreženje Slovenije verujoč, da bodo žiletkaste žice na mejah preprečile vstope migrantom, dejansko pa so s tem dosegli zaprtje in izolacijo vseh državljanov naše male podalpske….

Zdaj bomo državljani zaprti, dobesedno, sredi “svobodne Evrope” in da se utegne točno to zgoditi sem sicer zapisal že pred 4imi leti v zapisu “Si vedel/a, da Slovenija v svoji 97 letni zgodovini ni bila nikoli ograjena ?! Do 2015“….

Seveda smo krivi tudi vsi preostali državljani, ker smo jim to dovolili in zdaj se bomo namučili vse to popraviti….kdo si sploh želi živeti v žiletkasto obdani kletki ?…..

Ironično pa je, da so ravno tej isti politiki in slovenceljski domoljupci, ki so si na vse pretege prizadevali postavitev žiletkaste ograje na meje, vseskozi tulili in še vedno, da nočejo nikoli več “železne zavese iz časov Jugoslavije”…..

parodija na to domoljupcev ironijo pa je kakopak, da v času Titove sodobne Jugoslavije, kljub “železni zavesi” za nekatere, na mejah celotne države, kakor tudi Slovenije v okviru Juge, ni bilo na mejah niti cm žiletkaste ograje ali t.i. “tehnične ovire”……

zdaj ostaja le še vprašanje – če smo kot država v 15 letih EU uspeli doseči vrhunec z mejno ožičenostjo vse naokoli, koliko let bomo potrebovali, da se teh žiletkastih žic znebimo….in zadihamo svobodno…..nenazadnje smo se za to borili 1991, jelda….

Don Marko M

Deli:

11 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Salvini na mejo ITA – SLO bodečo žico, SLO policaji štrajk za patruljno povišico, Slovenija postala ožičen otok sredi Evrope….

  1. Vzrok in posledica. Nekateri politikanti pri nas se te lekcije še vedno niso naučili.

  2. Prav na ta problem sem že pred časom pomislil: le kam bodo šli vsi migranti iz Slovenije, če nimajo kam.Obenem me zanima, kako pa je z varovanem morja, glede na floto, ki jo premoremo P111, P66…, saj večji del počivajo v koprski Marini? Nekje sem tudi zasledil podatek, da naj bi migranti že iz Afrike prihajali do slovenske obale na istih plovilih.
    Štala se obeta!

  3. Bemu mast – kam gremo – včasih je bila pod žico samo Ljubljana , zdaj pa vsa Slovenija …Bravo EU – ljubim te …hehe

  4. Kaj smo iskali to smo dobili .Nasi psihici so nam to zrihtali ampak to je sele zacetek .Ritolizniki so se vedno na delu.

  5. V Sloveniji se samo krade, zato ni denarja za žico ali pa zaščito meje, ker policaje in vojsko je treba plačati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *