Izdaja – predsednik Pahor razkriva celemu svetu strogo zaupne vojaške skrivnosti Slovenije. Spet…..

Kdaj si nazadnje videl/a in/ali slišal/a, da bi predsednik in poveljnik oboroženih sil katerekoli države na svetu razlagal celemu svetu, da poveljuje skrajno nesposobni in neuporabni (svoji) vojski ? Še nikoli ?…..

No, državljani naše male podalpske imamo ta unikatni privilegij. Imamo predsednika, ki je obenem tudi vrhovni poveljnik naših oboroženih sil, ki nima prav nobenih težav celemu svetu razlagati, da je vojaški resor, kateremu neposredno poveljuje – povsem nesposoben, neuporaben…..

Odkar je postal predsednik Slovenije, Borut Pahor ne zamudi niti enega leta, 4 leto zapored, da ne bi v letnih poročilih usposobljenosti naše vojske predstavil svojega mnenja, ki se glasi, tudi letos za lani, tako :

Pripravljenost Slovenske vojske za delovanje v miru ocenjujem s povprečno oceno zadostno (torej v skupnem seštevku nezadostno), pripravljenost Slovenske vojske v krizi ali vojni pa z oceno nezadostno.”

S Slovensko vojsko državljani torej nismo varni niti v miru, končni rezultat morebitnega tujega napada na našo malo podalpsko pa je tako že enostavno znan……in eni še vedno mislijo, da naborništvo ni potrebno…….

Ko predsednik države, ki je obenem še poveljnik oboroženih sil države, razgali celemu svetu, da Slovenska vojska ni sposobna ubraniti niti sama sebe, potem je treba pod nujno takšnega predsednika, predvsem zaradi izdaje strogo zaupnih podatkov notranje varnosti države, odstaviti iz položaja in mu prepovedati še kdaj sploh kandidirati, kaj šele ga izvoliti.

Notranja varnost države je pač eno tistih poglavij, ki mora biti skrbno varovano, pa če je optimalno na višku, maksimalno na dnu, ali kjerkoli v sredini, ne glede na vidno stanje.

In s tem, ko poveljnik oboroženih sil, celo predsednik, celemu svetu razgalja, da vojska države katero vodi ni sposobna varovati države niti v miru, kaj šele v primeru tujega napada, v bistvu pove tujcem le eno – pridite kadar hočete, naredite kar hočete, vzemite in odnesite si kar hočete, saj vas nihče od državljanov ne bo pri tem oviral.

Obstaja samo en dober razlog v tem, da je Slovenija članica NATO in ta je, da nam naši politiki in še posebej predsednik Pahor ne morejo več lagati o vojaški varnosti te države. Namreč poveljstvo NATO je tisto, ki vsako leto razgali usposobljenost in stopnjo pripravljenosti posameznih članic zveze.

In poveljstvo NATO že 4 leto zapored Sloveniji, torej slovenski vojski, podeljuje najnižje možne ocene tako za delovanje v miru, kot v stanju vojne. Seveda lahko kdo reče, da so NATO v bistvu zgolj ameriški kavboji, ki uporabljajo to zvezo za krinko svojih barbarskih, plena lakomnih, napadov po svetu in slovenski vojski podeljujejo nizke ocene zgolj zato, da začne Slovenija od njih kupovati zajetne količine, za par milijard, orožja, a vsakomur je lahko jasno, da ni niti najsodobnejša vojaška oprema tista, ki dela vojsko usposobljeno.

Vrhovni poveljnik vojske države je namreč tisti, ki je prvi odgovoren za stanje in (ne)usposobljenost “svoje” vojske. In predsednik Pahor odkrito priznava z javnimi razkrivanji teh poročil, že leta zapored, da nikakor ni sposoben biti poveljnik naše vojske, posledično predsednik državljanov.

Da bo vse skupaj kompletno paradoksalno Borut Pahor zahteva od parlamenta zgolj odobritev več denarja za nakupe novih kosov ameriškega orožja (kot bi ena Patria že ne bila dovolj) za našo vojsko, čeprav je vsakomur jasno, da se (ne)usposobljenost in/ali (ne)pripravljenost vojske ne meri po številu kosov orožja, pač pa po dejanski psiho-fizično-taktični usposobljenosti vojaka posameznika in posledično vojske kot celote.

Obstajajo pač povsem realne opcije, kjer je en vojak usposobljen zgolj s fračo sposoben onesposobiti cel bataljon nasprotnika, kot obstaja super sodobno orožno opremljen vojak, ki je sposoben onesposobiti zgolj sebe, s tem pa vse kolege po vrsti in svojo državo…..

In poveljnik slovenskih oboroženih sil Pahor odkrito priznava, da poveljuje slednjim, da pa so slednji tako usposobljeni je v prvi vrsti krivda nesposobnosti zgolj in edino Pahorja. Še vedno namreč velja – kakršen vodja, takšni njegovi podrejeni….

Poveljniku slovenskih oboroženih sil Pahorju je pač, skladno s svojim osebnim narcizmom, edino pomembno, da ima svojo častno gardo manekenov pred predsedniško palačo za protokolarne potrebe poziranj in jebe se njemu, kakor tudi ministrici za obrambo Andreji Katič, kdo bo obrambno čuval to državo in državljane v primeru vojaškega napada ali naravnih nesreč.

Paradoksi in celo parodične izjave Pahorja o nesposobni slovenski vojski se dodatno stopnjujejo v polnih kontradiktornostih, ko pridemo do točke ocenjevanj vodstvenih kadrov slovenske vojske.

Slovenska “profesionalna” vojska je namreč edina na svetu, ki premore več častnikov in podčastnikov (3.032), kot pa vojakov (2.900), obenem pa je slovenska vojska, s 1130 vojakinjami najbolj feminizirana na svetu.

In vrhovnega poveljnika Pahorja plačanci prejmejo letno 267 milijonov € iz proračuna za redno delovanje, za posebne nakupe se odobrijo posebni milijoni, Pahor pa dovoljuje, da se denar porabi povsem nelogično in neracionalno.

Od teh 267 milijonov € gre namreč 19,2 % (51,2 milijona €) za vzdrževanja objektov in opreme, predvsem pa za plačevanja obveznih pogodbenih vzdrževanj orožja kupljenih od NATO, torej kavbojev.

Glavnino od teh milijonov, kar 80% (213, 4 milijonov €) pa Slovenska vojska, s čimer je že leta absolutna rekorderka v NATO, porabi za plače, kar pomeni povprečno skoraj 3000 € mesečno izplačanega na posameznega pripadnika slovenske plačane vojske.

In da, za ta denar bi lahko vsak mesec usposobili svojih 4300 nabornikov, na leto 51.600, in šele v 10ih letih, če bi začeli danes, bi prišli na 516.000, torej komaj minimalno zadostno količino naborniško usposobljenih državljanov, ki bi bili v slehernem trenutku državljansko sposobni (u)braniti svojo domovino in kakopak ne bi hodili na NATO misije, ker, po mojem, prav noben državljan naše male podalpske ne bi smel sodelovati v teh okupatorskih NATO misijah.

Za zaključek o vojaškem proračunu pa pika na i tistega, ki bi sicer moralo biti najpomembnejše – od vseh teh milijonov Slovenska vojska, s poveljnikom Pahorjem na čelu, porabi letno za usposabljanja in vaje pičlih – 0,8% (2,1 milijona €), torej 354 € na vojaka letno oz.. 29 € na mesec oz. niti 1€ na dan.

Se še kdo čudi, zakaj imamo za branjenje lastne države povsem nesposobno vojsko ?!

Mene še bolj čudi, da v vojaškem proračunu sploh obstaja ta ločena postavka za “usposabljanja in vaje”, saj bi moralo biti povsem samoumevno, da, sploh plačan, vojak v svojem delovniku redno dnevno vadi in se usposablja. In če se to ne dogaja, potem je to izključna krivda vrhovnega poveljnika vojske Pahorja, pa tudi ministrice Katičeve.

Kot je generalna krivda vrhovnega poveljnika Pahorja zlorabe ocenjevalne fame JS tudi v Slovenski vojski. Namreč, praktično vsi častniki in podčastniki SV, pa tudi določen % vojakov, se mesečno ocenjujejo za svojo uspešnost in glej čudež – petice (5), kot najvišje ocene, dežujejo, s tem pa tudi do 20% dodatki k plači.

Vrhovni poveljnik slovenske vojske Pahor, v družbi Katičeve, torej po eni stran mirno in brez slabe vesti, kaj šele ukrepanja, dopušča, da si njegovi podrejeni vojaki mesečno delijo 5ice, kar je sicer ocena za najvišjo možno usposobljenost.

A po drugi strani ta isti vrhovni poveljnik Pahor že 4 leta zapored ne le državljanom naše male podalpske, pač pa kar celemu svetu, javno oznanja, da je Slovenska vojska milo rečeno – neuporabna.

Predsednik in vodja oboroženih sil Slovenije, tebi Borut Pahor, eno samo enostavno vprašanje – kako je možno, da tisoče vojakov SV, ki ocenjevalno prejemajo 5ice, in katere jim tudi sam podeljuješ, tudi z raznimi napredovanji, torej ocene najvišje možne usposobljenosti, potem ocenjuješ kot kompletno stanje SV za nezadostno, za 1ico (u)sposob(lje)ne ?

Zakaj torej tovariš, gospod ali gosposki tovariš Pahor, kot vrhovni vodja SV, sploh dopuščaš deljenja 5ic in s tem plačne dodatke, če pa bi jim moral zaradi 1ic, katere si jim celo kar sam podelil, celo trgati od plače ?

V isti sapi trdiš, da je Slovenska vojska, že leta, v katastrofalnem stanju in ne le na nezadostni, ampka kar na nikakvi ravni sposobnosti branjenja naše male podalpske, obenem pa jim deliš 5ice ? Barbi, si mogoče zamenjal poživilo ? Dilerja ? Oboje ? Je Princeska pod trajnim stresom ?

In Borči, si sploh kdaj slišal, da je predsednik države, sploh če je obenem še vodja vojaških oboroženih sil države, zavezan k varovanju državnih skrivnosti, kamor sodijo tudi poročila usposobljenost vojske, kateri poveljuješ ? Še nisi ? Potem pač nisi vodja, še manj predsednik in očitno nikoli ne boš……

Očitno pa si z razgaljanji teh zaupnih podatkov celemu svetu prva, resna in največja nevarnost za to državo in državljane…..

No, da pa je ta Pahor sindrom “govorim in se ne potim” dokončen, pritrkuje še dejstvo, da je ta isti predsednik države in naših oboroženih sil Borut Pahor, ki vztrajno izdajalsko javno ponavlja, da v bistvu naša mala podalpska vojske sploh nima, obenem odločno zavrača ponovno uvedbo naborništva.

Torej tistega, s katerim bi ta država imela usposobljene državljane za vsaj lastno obrambo države in državljanov v vsakem trenutku. In kateri predsednik oz. politik si ne želi imeti (u)sposob(lje)nih sodržavljanov za obrambo svoje domovine ? Samo oni izdajalski, ki v tem vidijo oviro za (svoja) razprodajanja države…..

Vsekakor je državljanom naše male podalpske zdaj dosti lažje – vem(o), da imamo predsednika in poveljnika oboroženih sil, ki je uspel od začetka mandata povsem zavoziti obrambni sistem države v vojaški (u)sposob(lje)nosti, pa še marsičem, posledično pa vem(o), da naše male podalpske in nas državljanov nima kdo varovati in tudi ne varuje.

Pa koga briga, bomo že počakali, da bodo spet drugi, kot ponavadi, tudi varnostno, poskrbeli za to našo malo podalpsko….z državljani vred……za teh 16% samooskrbe (1992 je bila 82%), pa malo nič vrednega (osebnega) premoženja državljanov in države, ter moralnih vrednot družbe, itak ne rabimo svoje, sploh plačane, vojske…..

Don Marko M

6 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Izdaja – predsednik Pahor razkriva celemu svetu strogo zaupne vojaške skrivnosti Slovenije. Spet…..

  1. Ja,se strinjam,teh 8000 plačancev usposobit, čeprav nimajo kinte za čevlje, al pa ukinit SV, pa bodo gasilci reševali,ko se bo kaj rašiti dalo-zastonj in z znanjem. A naborniki? To pa ne! Pri taki vojski zaposlenih(na lastno željo) res ne rabimo zastonj kanon futra…

  2. Mira, kakšnega kanon futra ?….naborniki služijo le svoji domovini, v izključno svoji domovini in izključno za obrambo svoje domovine…..

  3. Kdo pa so to “levi mediji?” Očitno so zelo popularni in močni, da jih je po celem svetu ogromno.
    Ste prepričani, da Pahior spada med leve. Govorim izkjljučno v političnem smislu, ne pa opravilnem. Kdo so desni? Pokažite eno državo na svetu, da so desni tako uničili državo in jo podarili bogatim tajkunom in Vatikanu?! Težka bo.

  4. Ta naš predsednik je za . Bolje je, da tujci vedo, da lahko brez orožja zasežejo skorajda vse. Čemu bi težo nosili zraven. Imamo pa vsaj delovne , ki znajo marsikje pomagati… Bog nas obvaruj nesporazumov, nasilnežev in spopadov. Kar je v Sloveniji, je slovensko in je tujim tako manj uporabno. Le tega se je potrebno zavedati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *