Korupciji 2.tira Cerarjeve vlade odklenkalo – sodišče razveljavilo referendum financiranja 2.tira……

Današnja razsodba vrhovnega sodišča, s katero je, na zahtevo državljana Vilija Kovačiča, razveljavilo že izveden referendum o zakonu o financiranju 2.tira in naložilo novo izvedbo referenduma, je, po dolgih poraznih letih, končno ena trezna in pravična razsodba našega sodstva, kar bi sicer morali biti stalnica demokratične ureditve…..

Cerarjeva vlada ga je najprej začela zajetno moralno srati z 2.tirom, ko je pred letom ustanovila državno podjetje 2TDK d.o.o. namensko za gradnjo 2.tira, vanj zaposlila Dragonjo ter kompanijo in v dobrem letu zapravila 50 milijonov, sploh za bajne plače zaposlenih, pa čeprav od tira samega ni bilo narejenega dobesedno nič.

V nadaljevanju je Cerarjeva vlada korupcijsko zlorabila celo zakonodajo in si nezakonito prilastila državljanskih 97.000 € za referendumsko kampanjo, zaradi česar je danes vrhovno sodišče referendum razveljavilo.

In kot bi ne bilo že vse to dovolj in preveč, se je, kot višek korupcije in kartelstva zgodila še Excel maketa 2.tir, ki je zaokrožila poglavje Cerarjeve etične, pravno neoporečne in moralne vlade…..

Skratka, Cerarjeva vlada je zajebala, kar se je zajebati dalo tudi v zgodbi 2.tir, bolj so zajebali le še državljani, ki so takrat referendumsko glasovali “za” zakon o financiranju 2.tira in tako omogočili Cerarjevi vladi vse te dogodke, najbolj pa so itak zajebali, kot ponavadi, tisti ki se referenduma sploh niso udeležili in so tako s svojo neodzivnostjo še najbolj podarili Cerarjevi vladi blagoslov, da spočne kar je pač spočela na temo 2.tir.

Ravno zaradi takšnih skorumpiranih, kartelnih dejanj tokrat Cerarjeve vlade (SMC + SD + DeSUS), kar je sicer sinonim praktično vseh dosedanjih vlad, zmankuje denarja za boljši socialni, zdravstveni, šolski in podjetniški status v naši mali podalpski, posledično zmankuje denarja za dostojne pokojnine upokojencem, za dostojne plače delavcem, zmankuje za reševanje stotine tisočev socialno ogroženih, Slovenija pa je tudi uradno najbolj skorumpirana država EU.

In ne – državljan Vili Kovačič, kateremu je sodišče sledilo in danes razsodilo, v tem primeru, ko je vztrajno sledil črki zakona, logičnosti in pravičnosti, ni zajebal prav nič, ker je ravnal edino pravilno in natanko tako, kot bi moral sleherni državljan naše male podalpske – jasno in glasno je opozoril na korupcijsko, kartelsko in proti zakonito delovanje Cerarjeve vlade in se proti temu tudi pogumno odločno boril. In kdor se bori iskreno, lahko samo zmaga….Zdaj ostane le še policiji in sodstvu, da korupcijsko, kartelno združbo Cerarjeve vlade aretira, obsodi in pošlje v Slovensko vas na gratis dopust.

Za tokraten boj bi morali biti prav vsi državljani po vrsti državljanu Viliju zelo hvaležni, saj je zaščitil prav vse državljane pred vsaj 5 milijardno 2.tir pogubo, katero je začela forsirati Cerarjeva vlada in na ta scenarij nas je kar nekaj javno opozarjalo že pri osnutku zakona o financiranju 2.tir, sam konkretno v teh zapisih :

Proti 2.tiru – v socializmu zgrajeno 240 km proge na roke v 0,5 leta brezplačno, v SLO 27 km v 5 letih za 3 milijarde
Referendum prihaja na 2.tir ! A 70% državljanov še vedno zagovarja skorumpirane parlamentarce…..
Referendum – glas PROTI zakonu o financiranju 2.tira je tudi glas proti korupcijski SMC – SDS navezi……

Verjamem, da bodo zdaj zagovorniki dokazano skorumpirane Cerarjeve vlade spet začeli udrihati, da vsi, ki smo bili referendumsko proti, nasprotujemo gradnji 2.tira. To je tisto tipično Cerarjeve vlade zavajanje, ki se je forsiralo že pred referendumom.

A še enkrat več bom jasno povedal – ne poznam nikogar v naši mali podalpski, ki bi nasprotoval gradnji 2.tira. Tudi jaz nisem in ne bom nasprotoval. Poanta je le, da na referendumu sploh nismo, in tudi na naslednjem ne bomo, glasovali o vprašanju – gradnja 2.tira da ali ne.

To sploh ni bilo referendumsko vprašanje. In ne bo. Nihče ni referendumsko nikogar spraševal ali je za ali proti gradnji 2.tira. Vprašanje je bilo namreč povsem drugo – ali ste za oz. proti zakonu o financiranju 2.tira…..

Glasovali smo o zakonu o financiranju 2.tira in tudi v drugo bo tako. O načinu financiranja…..Lahko rečem, da razumem, da je Cerarjeva vlada s podporniki namensko zavajala v predstavitvah in referendum prikazovala kot boj med onimi za in onimi proti gradnji, a težko razumem takšno količino funkcionalne nepismenosti sodržavljanov, ki pod vplivom mantre zavajanja potem sploh niso razumeli oz. prebrali sicer enostavno zapisanega referendumskega vprašanja.

In potem ko so obkrožili “za”, so v tistem trenutku dali Cerarjevi vladi vsa pooblastila za vso korupcijo in netransparentno trošenje denarja, torej za točno to, na kar smo nekateri opozarjali že takoj ob prvi predstavitvi zakona o financiranju 2.tira, mesece prej preden je prišlo do referenduma.

In še enkrat – kot prvič, bom na novem referendumu (ki bo tokrat upam trezno postavljen v izvedbo skupaj s parlamentarnimi volitvami, da ne bodo parlamentarci še v drugo ločeno po nepotrebnem zapravljali državljanskega denarja) tudi v drugo odločno obkrožil “proti”. Proti takšnemu zakonu o financiranju 2.tira, kot ga je sestavila Cerarjeva vlada, torej proti korupciji, kartelstvu, netransparentnosti, proti tujcem (Madžarom) pri gradnji…..

Mislim, da če kdo že prej ni dojel, potem zadnja dejanja Cerarjeve vlade glede financiranja 2.tira že sama po sebi dovolj jasno povedo prav vse in prav nobena ugibanja in sprenevedanja pred jasnimi dejstvi niso več možna ne potrebna.

Državljani si zaslužimo več in bolje, zaslužimo si korenite spremembe in spremembam bodo nasprotoval le tisti državljani, ki zaradi osebnih koristi podpirajo korupcijo v vseh sferah družbe in bi s korenitimi spremembami ostali brez teh privilegijev, katere so pridobili korupcijsko s siromašenjem na stotine tisočev sodržavljanov v nezavidnem življenskem položaju. Ampak takšnih državljanov ta država itak ne rabi….

Da, državljani, katerim je mar za to državo in sodržavljane, si zaslužimo več in bolje, zaslužimo si korenite spremembe, zaslužimo si zdravo, okolju prijazno, produktivno, urejeno državo, nenazadnje je to naša dolžnost do nas samih, do naših sodržavljanov, kakor tudi do naših naslednikov, potomcev. Naredimo to, kar je prav….

Državljan, celo upokojenec, Vili Kovačič je to naredil. Če zmore Vili, zmoreš tudi ti. Ponoven referendum in volitve so pred vrati. Samo deklarirani kreten bo isto napako naredil tudi v drugo. Čas je, da se zbudite…..ker čas ne bo čakal…..

Don Marko M

22 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Korupciji 2.tira Cerarjeve vlade odklenkalo – sodišče razveljavilo referendum financiranja 2.tira……

 1. Vsa čast za ta zapis, strinjam se z vsako besedo. Ko sem sinoči poslušal to kolobocijo po poročilih, je bila moja prva misel ta, da bi v vsaki normalni demokratični državi ob takih dogodkih celotna vlada TAKOJ nepreklicno ODSTOPILA in razpisane bi bile nove predčasne volitve. V Butalah se to seveda ne bo zgodilo. Banana republika Slovenistan se vrti v istem krogu že 25 let.

 2. odstop Cerarja je zgolj še en manever zavajanja več…..s to potezo namreč poskuša izsiliti predčasne volitve, dejansko s to potezo ščiti vseh trenutnih 90 poslancev da bi ohranili svoje položaje, saj je še kar nekaj novih političnih strank, ki se šele oblikujejo in so zelo resna “grožnja” obstoječim parlamentarcem, torej njih odhodu iz parlamenta po volitvah…..tudi z odstopom Cerarja, pa mora odstop v DZ šele podati, bo ta vlada opravljala vse tekoče in nujne posle vse do nastopa naslednje vlade, ki ob nastopila mandat mesec do dva po volitvah…..

 3. 1. LAŽ: podatek, da je 2TDK v enem letu zapravil več kot 50 mio €, “sploh za bajne plače”. To pomeni, da so večino tega zneska porabili za plače? Škandal 24 dva dni nazaj piše, da je bil sk. znesek do sedaj 494.000 €. Kje je razlika do teh 50 mio?
  2. NEUMNOST: “trezna in razsodna odločitev” sodišča pomeni, da je pod vprašajem naše članstvo v EU in NATO, hkrati pa moramo vrniti 150 mio nepovratnih EU sredstev.
  3.LAŽ: “korupcijsko zlorabila celo zakonodajo” je spet laž. Bila je zakonska pravica, ki so jo uporabile številne vlade doslej. US in VS sta posegla v voljo ljudstva, ampak to je za nekatere “trezno in razsodno”. Torej US nad voljo ljudstva.
  4. DEJSTVO: Proračun RS znaša letno 9,7 mrd. Prav toliko je možnosti, da kdorkoli kjerkoli nastavi kukavičje jajce iz katerega se izleže kukavica, glej ga zlomka, usklajeno z odločitvijo sodišča.
  5. LAŽ: Slovenija uradno in neuradno NI najbolj skorumpirana država v EU. Prikaži te statistike.
  6. LAŽ: Še SDS je razlagal, da bo 2. tir koštal 3,4 mrd. Ti pa kar 5 mrd po novem. Utemelji še to laž.

  Poceni lažnjivec si. Sigurno na plačilni listi od nekoga. 
  Koliko stane #presstitucija na zapis, 50, 100 €?

 4. Blaž,
  podatke, katere navajam, obstajajo v uradnih podatkih, vključno s to, da je Slovenija najbolj skorumpirana država EU…..tej podatki so dostopni tudi tebi, poguglaj pač in se pozanimaj, ne bodi neveden…..razen ocene možne milijardne škode, ki bi nastala na projektu 2.tir, če bi ga furala Cerarjeva vlada, to je moja ocena in za tem stojim….moja ocena je bila tudi že pred začetkom izvedbe projekta 2.tir, da ga bo Cerarjeva izvajala koruptivno in to sem javno povedal….

  in če te prav razumem – ti si torej eden tistih državljanov, ki vneto zagovarjaš korupcijo, klientelizem in uničevanje te države, kar je Cerarjeva vlada očitno in celemu svetu na očeh izvajala…..toliko o (tvoji) poceni in ceneni prostituciji….

 5. Don Marko M blog, zapis je tvoj, ti ga argumentiraj, če daš kaj na težo lastnih zapisov. Daj povezave na te uradne podatke.
  Posebej me zanima ta o najvišji stopnji skorumpiranosti. Prosim.

  Če si to razumel iz mojega zapisa, potem si zagotovil pojmu “funkcionalna nepismenost” povsem novo razsežnost.

  Torej, uradni podatki?

 6. Blaž,
  sem ti argumentiral…..ti pa tudi…..uradne podatke imaš, kot rečeno, tudi na spletu, če sem jih lahko jaz našel, jih boš tudi ti na svoj nepotreben način oz. našel jih ne boš le, če jih sploh ne boš iskal…..drugič jih pa najprej poišči, pa potem komentiraj……je pa dobro da si se oglasil kot predstavnik tistega dela državljanov, ki zagovarjaš korupcijo in sorodne zadeve uničevanja države in (so)državljanov, res pa je, da nisem pričakoval, da obstaja kakšen tovrsten moj sokrajan…..o tvoji funkcionalni (ne)pismenosti pa res ne bi izgubljal besed, sorči…. 😉

 7. Bravo, lepo si razložil kako in kaj, da je lahko vsakemu jasno, ki ne ve točno za kaj se gre. (y)

 8. Zanimivo, kako se baje “državljan Vili” in njegova čreda bori proti drugemu tiru. To kar piše v blogu je res, prav tako pa je še bolj res, da Vili in podobni pri vsej tej korupciji niso bili daleč od korita, ko so se vse te svinjarije dogajale. To je dejstvo.
  Zanimivo in res nenavadano je kako se borijo za teh nekaj tračnic. Kje so bili ko so gorele milijarde v ororžarski aferi, patria, Zvonovi 1 in 2, ko je bila cela država podarjena tajkunom in Vatikanu, ko je v letih 2004 do 2008 in še kakšno leto kasneje, doživelo naše gospodarstvo popolno opustošenje…. In še veliko je tega! Najprej naj se to razjasni in razišče, potem pa pride na vrsto ostalo!

 9. Očitno nekaterim je resnica tuja, zato je izbrisal linke z dokazi.
  “http://4d.rtvslo.si/arhiv/dosje/174363684”

  “http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174363646”

 10. Toda nihče več ne govori o drugih variantah za drugi tir. Pa čeprav po mojem mnenju prekašajo “strokovne” rešitve “Bogdan”

 11. Ferdo, zakaj razširjaš laž, da se “državljan Vili” in njegova čreda bori proti drugemu tiru?
  Morda ne veš, da obstajajo cenejše in boljše variante za drugi tir?

 12. Anton, kje vidiš ti laž in kje je to napisano??? Zagotovo je laž to, kar si napisal ti!
  Povej kako je možno, da je STROKOVNO IZVEDEN PROJEKT slabši od kateregakoli drugega???
  Kaj je strokovnost pa nekaterim očitno ni jasno!
  V komentarju je samo vprašanje kje so bili ti strički pred desetletji, ko so šle milijarde v nič in vse gospodarstvo!
  Sicer pa poskusi ti s kakšno pritožbo kot “državljan” Gladko te bodo izbrisali.
  Sicer pa ne da neko varianto, kjer bi se vlaki vlekli s škripci in jo zagovarja Vili ocenjujete kot strokovno?!

 13. Ferdo,
  če še nisi razumel – zapis ne govori o projektni izbiri izvedbe gradnje 2.tira, niti o nasprotovanju gradnji 2.tira, pač pa govori o korupcijskih dejanjih Cerarjeve vlade, ki so neposredno povezana z zakonom o načinu financiranja 2.tira…..o načinu financiranja, ne o izboru projekta za gradnjo…..tako da ostani debatno v okviru naslovne tematike….
  in ja, mene pred desetletji tudi ni bilo, mar to po tvojem pomeni, da nimam pravice nasprotovati skorumpiranem zakonu o financiranju česarkoli, tudi 2.tira ?…..

 14. Marko, očitno si tudi ti med tistimi, ki nočeš razumeti kaj je bistvo! Jaz dobro vem za kaj se pri stvari gre, To je nesporno! Ste res pozabili na začetek te zgodbe, kjer simboli zraven tisti, ki danes tako kričijo in kaj so nasprotniki naredili, da se uredi tisto, kar potrebujemo in kar tudi vi pritrjuje te.
  Je to res edini primer korupcije pri nas? Ste pogledali Linke in ste kaj razmišljali zraven ali samo trobiš tisto, kar morate?
  Zakaj ni bilo referenduma za bistveno večjo korupcijo kjer se je šlo za desetine milijard? Se upate napovedati kaj bi bilo z zahtevo če bi jo vložil res državljan?
  Sem prvinskim se strinja s ničelno toleranco domkosti, a to naj se vidi tudi v dejanjih in ne samo v klobasanju in populizmu!

 15. Ferdo,
  v naslovni tematiki je govora o točno določeni zgodbi korupcije in le ta je tema komentiranj…..nobeni dodatki in preusmerjanja na neke druge tematike niso potrebni…..na tem blogu obstajajo številni zapisi predstavitev korupcijskih primerov v naši državi, od levih do desnih ter vsega vmes, in prav vsak je dovolj natančno predstavljen, da se debatira izključno o le tem…..torej ne pavšaliziraj vsepovprek, ampak se, če že komentiraš, osredotoči zgolj na naslovno tematiko, da ne zapadeš v nepotreben populizem…..

 16. “Da ne zapade še v nepotreben populizem” Ta je dobra, nekateri so tam že vse življenje.
  Nekateri pravijo/te da smo nekoč živeli v totalitarni državi. Kaj pa imamo danes, ko ti posamezniki strogo ukazujejo kako moraš misliti in govoriti???

 17. Severina,
  kdo so tej posamezniki katere omenjaš ?…..
  drugače je tvoj komentar vzorčen primer točne tega, na kar sem opozoril Ferda, torej daješ komentar, ki nima nobene povezave z naslovno tematiko….ta blog res ne rabi trolovskih komentarjev, zato je v pravilih o obanašanju na blogu (imaš jih na vrhu), lepo in jasno zapisano, da se tovrstni komentarji odstranijo po avtomatizmu brez dodatnih pojasnil, le včasih, ko sem mi da, pač najprej lepo opozorim…..

 18. Na žalost so to zgolj pobožne želje, da bi bili naši vrli poslanci racionalni in združili tako predčasne volitve kot ponovljeni referendum in prihranili kak €.

Leave a Reply

Your email address will not be published.