Koper – na javnem protestu napovedanih 42.000 tožb proti TV Slovenija, odstavitev Jožeta Možine in neplačevanje rtv prispevka (foto)…..

Če sodim po prisotnosti okoli 500 glave množice na segretem Titovem trgu, katerega so dodatno razgreli še govorci in pevski zbor, potem se naši nacionalni RTV nič dobrega ne piše, sploh Jožetu Možini in Jožetu Dežmanu, ki sta, poleg direktorja TV Slovenija, tudi glavna krivca za današnji protestni shod…..

Če misli kdorkoli obsojati ta javni protestni shod, ki se je sicer zgodil z jasnim razlogom in ciljem, potem ga že uvodoma seznanjam, da ima prav vsak državljan, plačnik rtv prispevka, pravico in dolžnost podati javni RTV Slovenija svoje mnenje in/ali pritožbo na določene programske izvedbe naše nacionalke, kar lahko naredi kot posameznik ali katerakoli oblika organizacije od Zveze borcev, Zveze SDS neomejeno omejenih, Zveze učvrščevanja utekočinjenega blata, Zveze brez (z)veze, itd….

Tokrat je bila organizator shoda Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije (ZZB NOB Slovenije) in čeprav nisem in nimam namena kdaj biti član te organizacije, pa so moja čustva in načelnost do vrednot NOB nesporne in odločne ravno toliko, kot nasprotovanje poskusom potvarjanj NOB zgodovine in tudi zato sem bil tokrat del te množice.

“Za dostojanstvo gre. Ne smemo dovoliti da nam vzamejo dostojanstvo. Posameznik ne sme dovoliti, da mu kdo vzame dostojanstvo”, je v zvočnike prijavil Boris Kobal, eden od 4 govorcev in dejansko tudi edini, kateremu sem temeljito prisluhnil. Človeku, ki opozarja in poziva k ohranjanju in negovanju osebnega, posledično družbenega, dostojanstva je seveda treba prisluhniti….

Ker Boris je, za razliko od radikalno butastega Turnška ki bi diktatorsko tiransko takoj počistil najmanj pol nacionalke, svojih 5 minut izvedel vrhunsko, smiselno, argumentirano, z nespornimi dokazanimi dejstvi, tudi satiričnimi vložki in logičnimi ponujenimi rešitvami, torej v maniri pravega vodje polnih retoričnih sposobnosti.

Da, Boris je izpostavil tudi nosilno točko tega javnega protestnega shoda, nenazadnje smo bili točno zato tam, torej odločno nasprotovanje programskemu namernemu potvarjanju naše zmagovite NOB zgodovine na TV Slovenija, katero že nekaj časa producira Jože Možina v svoji avtorski oddaji “Pričevalci” s tem, da je bil tokrat dodaten poudarek na oddaji, katero je Možina izvedel z gostom Jožetom Dežmanom, samooklicanim zgodovinarjem ki to ni in najbolj opletajočim, brez vsakih argumentov in dokazov, potvarjalcem NOB zgodovine.

Za razliko od Turnška, je Boris predlagal trezno, zakonito in demokratično rešitev reševanja “Možina problem” na TV Slovenija in sicer kolektivno pisanje pritožb in tožb na TV Slovenija. Kar v začetni fazi pomeni, da bo vodstvo TV Slovenija prejelo najmanj 42.000 tožb, toliko namreč trenutno znaša število članov ZZB NOB Slovenije.

V nadaljevanju je Kobal podal tudi smiselno kolektivno rešitev neplačevanja rtv naročnine, kar sicer ne bi udarilo po tekočem računu le naše nacionalke, pač pa tudi vse ostale tv in radijske postaje v naši mali podalpski, ki se tudi fiannčno napajajo iz tega vira.

Boris je, za razliko od janševistov ki takisto že leta pozivajo državljane k neplačevanju rtv prispevka a na individualen način kar pomeni da bi neplačnik zaglibil v sodne postopke izterjave, predlagal otvoritev posebnega sklada, kamor bi plačniki rtv naročnine nakazovali predviden mesečni rtv prispevek do rešitve nastalih problemov in sprejetja novega zakona o javni RTV.

Še najbolj všečna pa mi je bila njega izjava, tudi zato ker jo že leta sam izjavljam, da v naši mali podlpaski sploh nimamo levice, pač pa le fejkane salonarske komunajzarske levičarje, vključno s SD, SDS in Levico, kar nenazadnje povsem sveže dokazuje tudi Levica, ki je napovedala podporo premierstva Marjanu Šarcu in manjšinski vladi, torej vladi, ki se v ničemer ne razlikuje od prejšnjih janševih, pahorjevih, bratuškinih in cerarjevih. Ko je Boris izrekel neobstoj levice, se je le par metrov proč od mene tiste Levice Violeta Tomič s svojim kosmatincem sprva cinično, hip zatem pa še bridko, nasmejala.

Priznavam, da si naše nacionalke oddaje z Jožetom Možino in Jožetom Dežmanom, ki je navedena kot povod za današnji javni protest, sploh nisem ogledal. Pred dvema dnevoma sem si jo sicer poskušal ogledati v nacionalke MMC arhivu, a me je pričakal napis, da se moram za ogled registrirati, ker pač nisem uporabik MMC, česar pa še vedno nimam namena narediti.

Tako sem se pač lotil branja zapisanega o tej oddaji v člankih MMC, kakor tudi številnih komentarjev pod le temi, tako da sem lažje sešteval kaj sploh je tako razvnelo ne le članstvo ZZB NOB, pač pa tudi številne ostale, da so se lotili tega javnega protestnega shoda in vseh nadaljevanj.

Seštel sem, da se je omenjeni intervju, katerega je Jože Možina izpeljal z Jožetom Dežmanom, zagabil celo tistim redkim pravim desničarjem, pa da je bil način komunikacije obeh skrajno pritlehen in nevreden statusa intelektualca, za kar naj bi se oba oklicevala, ob čemer oba sploh nista nastopala z navajanji kakšnih, sploh ne nespornih, argumentov, dokazov in/ali dejstev, Možina pa je celo spodbujal Dežmana in mu polagal na jezik sočne žaljivke na račun naše zmagovite NOB zgodovine. Sama pavšalistična sovražna natolcevanja torej…..

Kot kaže nisem nič zamudil, vse to sem namreč od Možine že videl v par ogledanih njegovih avtorskih oddajah “Pričevalci”, katere so nesporno namenjene izključno poskusom potvarjanja slovenske zmagovite NOB zgodovine in blatenju slovenstva in kjer je s sogovorniki počel to isto kar z Dežmanom in jih prav silil k izrekanju izmišljotin in sovražnosti brez vsakega argumenta in dokaza.

Takšen način delovanja Možine na javni TV je, po mojem, več kot vreden sankcij s strani vodstva televizije, nenazadnje obstaja tako moralna kot zakonska določila v ustavi in kazenskem zakoniku, ki velja tudi za navadne smrtnike, po katerih je tudi novinar, sploh če je še avtor in voditelj določene zadeve, neposredno, tudi kazensko, odgovoren v kolikor se v njegovi oddaji, prispevku, komentarjih navajajo pavšalistične neargumentirane in brez dokazov navedbe oz. neresnice, saj jih je bodisi sam izrekel bodisi je sam dopustil, da so bile navedene od gostov, pa čeprav je novinar vedel, da za določene navedbe ne obstajajo nobeni dokazi in bi takšne izjave, sploh če spodbujajo sovraštvo do (lastnega) naroda, lahko omejil ali jih sploh ne predstavljal, kar je novinarjeva pravica in tudi dolžnost.

RTV Slovenija pač ni in ne sme biti neka zblojena in zakompleksana janševa Nova24tv oz. Demokracija, pač pa nacionalen javni medij, ki je zavezan spoštovanju in izvajanju tako novinarsko etike, objektivnosti, kot zakonskim določilom za to področje in tisti od zaposlenih, ki tega ne misli upoštevati in izvajati naj pač zapusti to medijsko ustanovo.

V tem primeru pa se je treba zavedati tudi, da si Jože Možina s svojimi “Pričevalci” ni mogel prisvojiti svojega medijskega kotička na naši nacionalki kar tako in sam od sebe, pač pa mu je nekdo to omogočil in kdor mu je to omogočil, Biziljeva že ve, nosi enak del polne (kazenske) odgovornosti kot Možina.

Je pa vodstvo TV Slovenija očitno skupek neke dvoličnosti in hinavščine, ki se v zagovarjanju primeru Možina ne le da poskuša izogniti odgovornosti z že smešnimi izgovori, čeprav je zadeva zelo resna, pač pa Možino celo na še bolj smešno žalosten način poskuša celo zagovarjati, obenem pa vodstvo RTV Slovenija, skupaj s kar nekaj zaposlenimi novinarji, selektivno pozablja, da je minilo komaj dobro leto od primera Pirkovič, ko so ravnali povsem drugače v dosti bolj nedolžnem primeru, kot zdaj pri Možini.

Maja 2017 je namreč Igor Pirkovič, tedanji urednik in novinar oddaje Tednik na TV Slovenija, predstavil intervju s hrvaškim glasbenim izvajalcem Markom Perkovićem Thompsonom v tem istem tedniku. Čeprav ne Pirkovič, ne Thompson, nista v prav nobene delu nikakor blatila, žalila, sovražno govorila do naroda naše male podalpske ali celo poskušala potvarjati našo (NOB) zgodovino, je bil pogrom nad Pirkovičem strahoten.

In to ne le od dela javnosti, pač pa so nad Pirkovičem začele izvajati pritiske tudi njegove sodelavke v uredništvu Tednika, piko na i pa je zagnalo tudi vodstvo TV Slovenija in oboji niso imeli prav nobenih težav ga v javnosti prikazovati kot nekoga, ki spodbuja fašizem…..Epilog je bil, da je Igor Pirkovič dva tedna kasneje sam odstopil iz vseh funkcij v Tedniku.

In da, takrat sem si ogledal tisti Pirkovičev intervju s Thompson in moje mnenje je še danes nespremenjeno in sicer, da je bil intervju s Thompsonom povsem profesionalno, korektno in objektivno izveden in o nastopu Thompsona v Mariboru, ki se potem ni zgodil, sem svoje mnenje zapisal tudi v dveh zapisih in sicer v “Brez dlake” kategoriji “Policija prepovedala koncert Thompsona in dokazala – Slovenija je totalitaristična policijska država”, kakor tudi satiri “Člani Socialistične partije Slovenije (SPS) napadli Thompsonovo gazelo v živalskem vrtu Ljubljana”….

Pirkovič, je bil torej milo rečeno linčan kar od svojih sodelavcev, z vodstvom vred, čeprav je bil tisti njegov Thompson intervju povsem nepomembna zgodba, sviranje penisu, komedija, proti temu, kar z očitnim namenom potvarjanja slovenske zmagovite zgodovine počne Možina v “Pričevalcih”.

A tokrat v primeru Možina so tako vsi takratni novinarski rtv kolegi Pirkoviča, kot tudi vodstvo, pusijevsko tiho, le direktor TV Slovenija poskuša Možino nekako izvleči iz očitno zajetnega sranja….Vodstvo TV Slovenija in številni tam novinarji si v tem primeru z rabo dvoličnih kriterijev kar sami spodnašajo tla pod nogami in se sramotijo še bolj kot Možina in Dežman skupaj….

In če sem prej zapisal, da so moja čustva in načelnost do vrednot NOB nesporne in odločne, bom zdaj še na kratko, tudi v vednost Možini in Dežmanu pa še kakšnim sds trolom, ki bodo prebrali tudi ta moj zapis, in enostavno pojasnil….

NOB je svetinja slovenskega naroda…..moje globoko spoštovanje do borcev, partizanov NOB je in bo večno in s ponosom prenašam to zavest na svoje potomce.

Ker meni je hudičevo jasno, da brez dostojanstva, pokončnosti, slovanske uporniške krvi in genov ter izjemnih žrtvovanj naših non in nonotov borcev, partizanov v NOB, med katerimi je bilo celo nekaj župnikov sicer izdajalske RKC, tudi jaz danes ne bi živel v tej “svoji” državi, svobodno, ker Slovenije sploh ne bi bilo, sploh ne Slovenije z Istro, Primorsko, Štajersko in Koroško, kvečjemu bi bil tisti pas Gorenjska-Ljubljana-Dolenjska….

Tudi Dežman to ve, nenazadnje je bil njegov stric partizanski narodni heroj….in to je tudi edina napaka, katero očitam brez dvoma največjemu svetovnemu vodji, slovenske matere sinu, Josipu Brozu Titu in borcem NOB – namreč, da so Istro, Primorsko, Štajersko in Koroško priključili Sloveniji…zadnjih 27 let dokazuje, da je bila to velika napaka….ki jo bo treba popraviti….

In enako mero spoštovanja čutim do večine korektnih in poštenih, ki so potem v socializmu udarniško garali in vzdignili to sedanjo državo dobesedno iz pepela v nekaj čemur lahko rečemo naša domovina…..te zadeve so zgodovinsko nesporno dokazane in to je in bo ostalo nedotakljivo v slavo, opomin in spomin vsem našim bodočim rodovom….in kdor se tega, še vedno edinega, zmagovitega obdobja naše male podalpske sramuje in ga želi celo potvarjati, si itak ne zasluži državljanstva naše male podalpske….

Obenem pa brez zadržkov priznam, da enostavno ne prenesem, sploh radikalnih, komunajzarjev kot so razni Tit Turnšek, Zemljarič, Jože Dežman, Možina, Janez Janša s SDS kompanijo, SD, cerkveno falango in 3/4 našega parlamenta in sorodnih modelov, ker so pač očitno zelo zajetno sramotno dno nekdanje Komunistične partije in socializma, kakor tudi slovenske samostojnosti, ki je še vedno v kaotičnem stanju ravno zaradi teh komunajzarjev………

In da, seveda da obsojam vsake oblike pobojev, tudi izvensodnih, kadarkoli in kjerkoli že so bili spočeti in odločno zagovarjam, da se takšni zločinci obsodijo uradno, ampak le z nespornimi dokazi….

Ker kdor ima v rokah okostja domnevno pobitih, ta ima tudi možnost predstaviti nesporne dokaze imen teh okostij s pomočjo današnje napredne DNK tehnologije, ki v nekaj urah razkrije dejanske identitete okostij in razreši vse odvečne manipulacije, neresnice in poskuse potvarjanj zgodovine, kot so se dogajale tudi z “Huda jama – Borut Pahor, Anja Kopač Mrak in vse kosti pred ustaško zastavo“.

To pa, kar počne Možina, Dežman in sds četica neomejeno omejenih pa nima prav nobene veze z iskreno željo razkrivanja DNK nespornih dokazov, drugih dokazov za svoja pavšalistična natolcevanja itak nimajo, pač pa z zgolj namernimi poskusi potvarjanj celemu svetu jasno znanih in zapisanih zgodovinskih dejstev herojske zmagovite NOB, posledično pa z namernim širjenje sovraštva med državljana naše male podalpske, predvsem pa na ta račun potvarjalci vlečejo zajetne milijone od države, torej državljanov, zato pa so Dežman in somišljeniki tako pametni….

Tako da Možina, Dežman, sds četica in sorodni, sploh tej pametni rojeni šele po 1991, dajte se to naučiti na pamet kar temelji na nespornih dokazih – borci, partizani NOB so edini in večni zmagovalci v 2. svetovni vojni na področju Balkana in tudi v Sloveniji, petokolonaški kolaborantski izdajalci RKC in domobranci pa so za tisto obdobje, spet dokazano, zapisani kot tisti, ki so pobili največ Slovencev. In da, to slednje je preštel celo Dežman sam….

Dejansko je zelo žalostno, da se moramo tudi 27 let po osamosvojitvi ubadati s temi zadevami, namesto spraviti to našo malo podalpsko na neko spodobno in človeku, vsakemu državljanu, dostojno državo, a očitno se bo moral najprej naš parlament v celoti prečistiti od teh že 27 let tam sedečih komunajzarjev, katerim ni v interesu, da bi se to poglavje kdaj zaključilo, poglavje v katerem bi obe strani korektno priznale tudi svoje temne strani in povzročene krivice, sploh RKC, a tudi zmagovalci, in točno takšne “pričevalske” ala Možina oddaje in nedeljske RKC maše na naši nacionalki nikakor ne pripomorejo k ureditvi teh razmer, vse nasprotno pač.

S temi zadevami bo pač treba enkrat zaključiti, četudi obstaja nepisano pravilo odkar obstaja človeštvo, da so (domači) izdajalci gnila jajca, izmečki družbe, ki so nevredni spoštovanja, nenazadnje ne spoštujejo niti sami sebe, kot jih zavračajo tako njih nasprotniki, kot tudi “sodelavci”. In da, z izdajalci se nikoli in nikakor ni in se ne bo izvajala prav nobena sprava…..

Ampak priznanje svojih povzročenih krivic slovenskemu narodu itak nima prav nobene veze s spravo, poštenostjo in korektnostjo do sodržavljanov pač….tako, zdaj pa pisat tistih 42.000 pritožb na TV Slovenija in če jih bo oddanih najmanj 3000, kar jih itak bo, bo državljanska dolžnost izpolnjena….

Don Marko M

20 nepozabnih je do tvojega trenutka povedalo za zapis “Koper – na javnem protestu napovedanih 42.000 tožb proti TV Slovenija, odstavitev Jožeta Možine in neplačevanje rtv prispevka (foto)…..

 1. Vsa čast G. Kobalu za vse izrečeno ! DAJMO ŽE ENKRAT ZAŽIVETI V SEDANJOSTI IN MISLITI NA PRIHODNJOST !! ZGODOVINARJI PA NAJ TEMELITEJŠE IN BOLJ OBJEKTIVNO RAZISKUJEJO OBDOBJE OD 1940 DO DANES !! PA BREZ ” OKOSTNJAKOV” !! DAJMO GLAVE NAZAJ NA VRATOVE IN NE V PESEK !!

 2. Seveda se večina Slovencev strinja s tem prispevkom in vsa pohvala tistim, ki se trudijo za izboljšpanje razmer in zagotovo teh ni malo. Je pa res,da so posamezniki, ki si svoj položaj utrjujeo s populizmom in predvesm neresnicami veliko močnejši. To dokazujejo številne žalitve in pojavi raznih samooklicanih zgodovinskih komisij, ki se kot feniks pojavljajo na nacističnem pepelu in poveličujejo nacizem in fašizem z neresnico in žalitvami o NOB.
  Še beseda o Turnšku. Turnšek ni ZZB za vrednote NOB, je njen predstavnik in je kakršen je, zagotovo bi lahko bil boljši. Ni pa sam kriv za to, da je tako kot je. Verjetno bi marsikomu zavrela kri ko ti v hramu demokracije ne dovolijo do besede, medtem, ko moraš mirno poslušati hude žalitve in laži vseživljenskih študentov, ki niso v tej državi naredili ničesar koristnega.
  Pirkovič je res druga zgodba in razlogi za njegovo odstranitev niso povezani samo s Thompsonom ampak se je zelo približal Možini in Dežmanu, le da je vse skupaj bilo bolj v “ozadju” in umirjeno.
  Na TV se radi izgovarjajo na “uravnoteženost” in pozabljajo, da je glavni kriterij merilo, kaj je prav in kaj je res in nič drugega. Kdaj smo zadnjič slišali o pobojih kolaborantov v rudniku, kjer so s krampi pobili zgarane rudarje, ki so delali za svoje otroke in še veliko je tega. Kdaj bo TV dosegla “uravnoteženje” in spregovorila o odpadniških skupinah ki so še po 1950 letu pobijali nedolžne ljudi, kdaj bodo prišli na vrsto spiski izpod domobranskih rok in z domobranskim žigom nedolžnih Slovenecev, tudi otrok, ki so morali v okupatorjeva taborišča in tam končali svoje mlado življenje, kdaj bomo videli prispevek o dogodkih v zvezi “Raduša” 1972 leta in vdoru skupine, ki je imela za cilj pomoriti čimveč državljanov in nenazadnje kdaj bomo videli in izvedeli resnico o morilcih slovenskega pilota Mrlaka, vojaka Furjana za katerega se svojci že 20 let borija za resnico, še veliko je tega….!
  Res je žalostno kako se vodstvo RTV spreneveda in podtika. Možina je bil direktor ki je s peščico svojih simpatizerjev RTV spravil na kolena in očitno si nacionalka še danes ni opomogla. O tem so poročali mediji, med drugim tudi osrednji slovenski dnevnik Delo dne 13.02.2013. To je zagotovo vedel tudi generalni direktor, ko je odgovarjal
  gledalcem in davkoplačevalcem. In zakaj bi državljani plačevali naročnino, če je že dolgo ne plačujejo tisti, ki se vsak dan sončijo po kamerami nacionalne TV?!
  Zato je res čas, da se s temi delitvami, ki so postale stalnica po 1991 letu preneha. Ne pozabimo, da so vse stranke že 1992 leta podpisale zavezo, da se s temi zadevani ne bodo ukvarjale. A nekatere delajo le to. Številni pravijo, da zato, ker drugega niso sposobni. Ali je to res ali ne pa bo potreno raziskati brez d
  Dežmanov, Možin in podobnih, ki so do te nedopustne situacije vse skupaj pripeljali.

 3. Tamara,
  na tem shodu ni bilo nobenih groženj….Dežman je sam argument in dokaz, da laže…..osnovni temelj, tako civilne kot pravne komunikacije je, da če nekdo nekoga obtoži nečesa, potem mora to utemeljiti z dokazi, če jih nima, potem laže, laganje pa je, skupaj s posledičnim klevetanje in kar sodi poleg, kaznivo…..Dežman in Možina nista za svoje obtožbe podala nobenega dokaza….

 4. Podpiram! Zadnji cajt da se ukine nekaj, kar si prisiljen plačevat, koristiš pa ne!

 5. Tamara, strezni se, očitno ti zelo škodijo močne opojne substance. O kakšnih dokazih sploh govoriš? Sta navedena populista plačevana iz davkoplačevalskega denarja res edina pristojna za vse kar se v tej državi zgodi? Sta res edina s “koncesijo” da ocenjujeta “zvezo norcev” na kateri pa sta sama že dolgo stalna člana!
  Ko nekaj ocenjuješ moraš najprej pospraviti v svojem hlevu. Tonček Dežman, stric Jožeta Dežmana je narodni heroj in je bil poveljnik OZNE za Gorenjsko.
  Tako da kakšnih dokazov o milo rečeno nesmiselnosti in brezpredmetnosti tega početja razsoden človek res ne potrebuje.

 6. Domobranci so med II. svetovno vojno pobili 150.000 partizanov!!!! No ja, če lahko lažejo in potvarjajo zgodovino Dežman, Možina, Ferenc in ostalo njihovo sorodstvo, bom pa še jaz!

 7. Bravo, takšne TV SLO ne rabimo. Želimo mir, sožitje, prijateljstvo, sodelovanje…….

 8. Že dalj časa spremljam pričevalce Jožeta Možine,pa se čudim od kod najde toliko pričevalcev na katerih obrazih se odraža vsa frustracija njihovih neizpolnjenih pričakovanj iz preteklosti.Njihova pričevanja so že zromanizirana in polna njihovih želja in bolečin,zato je verodostojnost vprašljiva.Vrhunec je “zgodovinar”Dežman,ki seje vse povprek,kdo pa bo žel.Oba sta nevredna položajev,ki jih zasedata.

 9. Filmoljub. Nisi dovolj jasen v tvojem komentarju, izgleda pa kot da hočeš opravičiti te žalitve in podtikanja teh smooklicanih novinarjev in neprimerne odzive ter nezainteresiranost vodstva RTV.
  Vse oddaje so po nekaj dneh v bunkerju in se moraš za ogled prijaviti. To ne velja samo za oddajo intervju.

 10. Aha, tega nisem vedel. Res pa da malo gledam arhivske zadeve na spletu, ker jih že prej vidim na TVju (funkcija ogleda tudi za nazaj).

  Če sem lahko bolj direkten: seveda ne opravičujem novinarjev in oddaj tega kova. Jože Možina je aroganten, vase zagledan klerofašist, ki bi mu bilo treba odvzeti dovoljenje za opravljanje novinarskega dela — vsaj na nacionalki, ki jo vsi državljani plačujemo. Svoje domobranske izpade ima še vedno lahko na Nova24TV.

 11. Tipično, težke besede na račun oddajw, ki si je avtor niti ogledal ni, v duhu lova na čarovnice.

  In ves ta čas še nihče ni zmogel s prstom pokazati glede česa točno naj bi Dežman lagal, katera njegova trditev naj ne bi držala, kar je pričakovano, ker Dežman ni povedal nič posebej novega, te stvari so znane že več let.

  Levičarji pa, namesto da bi se zamislili nad svojimi liderji, ki ljudem ne dajo niti pravice do groba in spomina, in to celo svojim, ker gre tudi za izvensodno pobite komuniste, in taki potem razlagajo o strpnosti in svobodi govora.

 12. Lipe,
  v bistvu sem bil še nežen na račun nepreglednih laži Možine, Dežmana in janševih cerkvenjaških lažnjivih komunajzarjev…..za oddajo sem odkrito priznal, da je v trenutku postavljanja zapisa nisem gledal, navedel sem tudi razlog, lahko enostavno tega ne bi povedal….sem si pa o oddaji prebral vsebino in prebral tudi preko tisoč različnih komentarjev, celo desničarji, tisti pravi med katerimi ti ne boš nikoli, so bili med njimi ki so jasno povedali, da sta oba v tej oddaji prestopila vse meje še sprejemljivega in sta pač oddajo zlorabila za širjenje sovraštva z navedbami brez vsakih dokazov, kot so nastavljene vse oddaje Možine, in kot recimo nimaš dokazov niti ti za svoje navedbe, katere le ponavljaš za možino in dežmanom……

  očitno pa ti ni jasno, kaj je poanta tega zapisa in protesta v Kopru, ali pa se dežmanovsko janšistično delaš glupega kot noč, čeprav je zanje znano, da se ne delajo….stvar je enostavna – ker Možina in Dežman navajata, da so njune izjave resnične, bosta to pač zdaj na osnovi vloženih tožb proti njima morala dokazati…..dokazati z dokazi….na svoje stroške….ne pa lapanjem nekih izmišljotin….in če ne bosta dokazala svojih izjav, kar jih itak ne moreta ker so izmišljene, bosta pač deležna kazenskih sankcij skladno z zakonodajo….in plačevanja odškodnin…prosto kot pasulj, demokracija pač…

  in samo ne mi ti o svobodi govora in strpnosti….ker očitno nimaš pojma, kaj to pomeni….pa čeprav sem v zapisu lepo razložil, da svoboda govora pomeni vzročno nošenje posledic za svoje izjave, kar velja zate, zame, Dežmana, Možino, vsakogar v tej državi….

  torej tukaj ne gre za noben lov na čarovnice, kar je sicer običajna praksa janševikov in cerkvenjakov komunajzarjev, ki ljubijo totalitarizem in trosenje laži brez dokazov, pač pa za povsem demokratično dejanje, ko mora nekdo, ki nekoga obsodi nečesa to tudi nesporno dokazati in če ne dokaže, ga pač najebe…..tako deluje demokracija…..in samo o tem pišem v zapisu…..

  če pa ti taka oblika demokracije, ko mora nekdo za svoje obtožbe brez dokazov tudi kazensko odgovarjati ne ustreza, potem si v bistvu povedal le, da si ti tisti, ki bi se še naprej igral janšistično cerkvenjaškega komunajzarskega lova na čarovnice…..no, temu bo zdaj konec, tako da se počasi kar pripravi na demokracijo…..aja, drugače pa nisem levičar, nikoli bil, nikoli ne bom, kakšen janšistično cerkvenjaški komunajzarski levičar pa sploh ne….

  to pa da spoštujem dosežke naših nonotov in non, partizanov, ki so v NOB žrtvovali tudi svoja življenja za prvo in edino osvoboditev Slovenije je pa povsem normalen odziv državljana, ki je ponosen na zmagovalne trenutke zgodovine te države in svoje prednike….

  samo izdajalci te države se teh zmagovalnih trenutkov sramujejo ali jih celo zanikajo in poskušajo potvarjati, celo ali izključno z lažmi, kot to počnejo janšistično cerkvenjaški komunajzarji, ki so še vedno največja sramota te naše male podalpske, kot so bili njih predniki med NOB….zdaj je pač prišel čas, ko bo treba svoje izjave dokazati ali pa za laži in netenje sovraštva mastno plačati, kar je edino, tudi meni, prav….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *